Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jorus

nagyúr

válasz szbalogh #36768 üzenetére

A BIOS-od csupán felismeri POST-nál, hogy milyen modulok vannak benne, ezért írta valszeg ki az 1333MHz-et. A lapod nem tudja kezelni a RAM-ok XMP-jét, aminek segítségével be tudnál állítani 1066MHz feletti órajeleket is a moduloknak. Az, hogy a memóriavezérlőd csak 1066MHz-ig kezeli a RAM-okat, annyit tesz, hogy alap órajelen ez a szorzókkal beállítható legmagasabb érték. Természetesen, ha elkezded húzni a gépet, ez az arány változatlan marad, de a magasabb FSB magasabb DRAM frekit is jelent majd, így elérhető 1333MHz is. Annak azonban érdemes lenne utánanézned, hogy AIDA64, vagy az Everest milyen széles adatbuszt jelez a memóriánál. Elvileg 128 bit-nek kell lennie, ha DC-ben megy az IMC.

#joker1220: haverod C2Q-ja nem tartalmazott RAM vezérlőt, az a P45-ös lapoknál az NB-be került, és egyébként 1333MHz-ig szokásuk támogatni alap FSB-vel a modulokat. Az 1066MHz-es limit egy nem megfelelő beállítás következménye, vagy egy gyengébb képességű - alacsonyabb DRAM frekit kezelő - P45-ös deszka miatt lehetett.

• joker1220

őstag

válasz szbalogh #36768 üzenetére

Elvileg Aida64 tényleg azt írja amennyin a memóriák mennek, szóval
    ezek szerint akkor hiába volt 1333 as beállítás a bios ban, nem ment
    annyin.

Egyik barátomnak szintén asrock P45 ös lapja volt és neki C2Quad volt
    benne, ő tudta állítani a ramot 1600 ig de mindig csak 1066 on ment
    akár mit csinált vele.

Szerintem szarul van megírva a bios, az a bajuk ezeknek.

Az amd prociknál például sokkal többet számít a ramok alacsony időzítésre
    állítása mint a magasabb ram órajel, legalábbis én úgy vettem észre.

Új hozzászólás Aktív témák