Új hozzászólás Aktív témák
-
Myth
aktív tag
válasz
darál0w #17794 üzenetére
Elképzelhető, hogy a bios miatt fagy. Az x48 topikba olvastam, hogy egy srácnak állandóan fagyott bármilyen tuningnál aztán vett új ramokat meg visszarakta az F7es biost (F8C-ről) és jó lett. Nálam ram kompatibilitással nem hiszem hogy gond lenne viszont ez az F8C béta bios bekavarhat.
-
sestertius
őstag
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17706 üzenetére
Üdv!
Megint én...
Nem zsír minden...
A memtest gondjaira nem tudtál mit mondani sajna - a négy ablakból pedig már csak kettő megy...-, de már az IBT teszt is érdekes dolgot ír ki kezdéskor: ezt Ezzel mit kezdjek? Nyomjam tovább, hogy oké... vagy nem...?
Csak hozzá kell nyúljak a beállításokhoz... gondokat nem észlelek a gépen, megy minden rendben, de valami akkor sem kóser... Alap beállításokon a tesztek is úgy mentek, ahogy kell. Most meg semmi el sem indul... hm..Vélemény?
-
pckownz
őstag
válasz
darál0w #17770 üzenetére
Ezek szerint 0,034V -ot droppol a lapom lefele?
Igazából nem is nagyon érdekelne, de amikor 1,475V-ot adtam a procinak, CPU-Z 1,504V-ot jelzett. Ugye a tuning táblázathoz CPU-Z ablaknak kell látszódnia a feszültség értékkel, és azért mégse mindegy, hogy valóban mennyit kap a proci. -
Myth
aktív tag
válasz
darál0w #17766 üzenetére
Ezek az új beállítások:
CPU clock driving control 800mv a másik kettő auto-n van ha jól emlékszem
CPU clock skew control
MCH clock skew controlCPU GTLREF 1 auto
CPU GTLREF 2 normal
Loadline calibration autoEzek akkor maradjanak így?
Valamint itt mennyi az fsb és mch alapértéke (mert itt se találom sehol a biosba) és mennyi az amit max kaphatnak?
SPD-nél is van E meg D 2.00ás szorzó. Itt gondolom a D-s kell...
Valamint az alaplap csatija atx12v x2 8 pines viszont a bluestorm 2őn csak sima atx12v 4 pines van. Addig ne nagyon tuningolgassam amíg nem szerzek hozzá átalakítót? Mert most is megy csak 4pin-es csatival...
-
Myth
aktív tag
válasz
darál0w #17760 üzenetére
Szia! Az a helyzet áll fent hogy új alaplap került a vas alá. Egy gigabyte x48 ds5. A kérdésem az volna, hogy tuningnál itt ugye több lehetőség van, az új dolgokkal is kell babrálni vagy elég azokat amiket a régi lapon is eszközöltünk? Itt van ilyen clock driving control meg ilyesmi.
Emelett ramokat max mennyin szabad futtatni? Gondolkoztam, hogy elmegyek 1066ig ha bírja. Meg a ramokra 2,2V van ráírva. Annyit már ne nagyon adjak neki? Mert ugye eddig 2,1 volt a max.
-
ntraxxx
tag
válasz
darál0w #17730 üzenetére
Szia!
Nah holnap érkezik a gépem és van egy kis változás:
Intel Yorkifield Core2Quad 9550 2.83Ghz E0 stepping
Gigabyte GA-EP45 UD3R rev1.1 <-gyártó oldala
8GB = 4 X OCZ Reaper HPC OCZ2RPR1066 2GB
EVGA GTX280És ugye megvettem a CM 212+ Hypert hogy tudjam kicsit húzni de én lehet lecserélném egy Corsair H50-re vagy valami más vízhűtőre
Vagy van akkor különbség hogy lecseréljem?!
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17695 üzenetére
Kezd gyógyulni a masina....
Csak megérte időt szánni a topikja átolvasására, habár túl sok információ nem volt, mert haldoklik a topik... állítólag pöpec a lap és ezért!
Lassan csatlakozom ehhez...Egészen egyszerűen a híd - úgy az spp mint az mcp - nagyon szereti a feszültséget...
Teszteket még nem sokat csináltam, de a game már ment...
3712 MHz-en megy a proci, ramok 2000-en picit a gyári érték alatt, de nekem elég a 9-9-9-24.
Teljesen megszűnt a "nem bootol" jelenség, a játékok is hasítanak fagyás nélkül, a hőmérsékletek pedig.. hah..
Miért nem mondtad, hogy ne a vacak alaplapi progival nézzem a hőmérsékletet?vagy említetted...?
A real temp és a core temp érdekes módon megmutatta, hogy így, 3,7-nél az IBT teszt alatt lefolytott, 900rpm-es venti hűtéssel is az 55 fokot éri el max... tehát király! Alapon 39-40, játék alatt max 44-45... és végre gyors az egész....
Még egyszer köszönet a segítségekért!
Szia!
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17691 üzenetére
Egy kérdés: mióta állítottam a ramokon - valami ezzel függhet össze, mert alapon semmi ilyen gond -, a memtest nem megy végig... azaz a négy ablakból /ahány giga, annyiszor 700 ugye, azt mondtad../ egynél nem indul meg a számláló - a százalék. Azt írja, hogy a teszt megy, de mégsem... nulla százaléknál marad. Aztán ha az első elérte a 150%-ot, és azt kikapcsolom, akkor indul meg az utolsó is...
Gond? Gondolom... alapnál végigment mind a négy ablakban...
Ötlet? -
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17687 üzenetére
Majdnem mindent elölről kell kezdeni...
Az azért egyértelműen beállítást igényel ugye, hogy - minden más alap beállítások mellett -, ha csak a ramot húzom fel, a játék nem megy úgy 2000MHz-en, mint 1333-an... Pedig látom, hogy az auto állítások miatt is pl. a híd feszt /spp/ 1,3V-ról 1,4V-ra emeli... de hát ugye ez önmagában kevés, módosítani kell több beállításon is, hogy az a ram 2000-en azt nyújtsa, amit kell... jobban mondva az egész rendszer.
Tehát van még mit csinálni... -
Myth
aktív tag
válasz
darál0w #17680 üzenetére
Akkor mennyi az ami még oké lenne állandó használatra? Mondjuk olyan 3,2 vagy 3,4? Ott 1.264 körül kap feszt terhelés alatt. Az még mehet? Igazából csak próbálgattam 3dmarkokat meg hogy van-e gyorsulás játékokban, szóval nem akarom mindig ennyin járatni... Azon gondolkozom, hogy a ramokat 950ig teszteltem és hogy akkor 3.33on menne a proci visszaosztás nélkül 7es szorzóval akkor pont 950en menne a ram is.
-
Myth
aktív tag
válasz
darál0w #17678 üzenetére
Na most 3,7ghz-ig jutottam és úgy döntöttem mielőtt továbbmennék azért kikérem a segítséged...
A biosba most 1.45V-t kap a vcore, értékek windowsban és terhelés alatt a következők:
Terhelés nélkül winben....
Terhelés IBT-vel két teszt közti szünetben...
Full terhelés IBT-vel...A kérdésem, hogy merjek-e továbbmenni 3,8ig (az adatokat figyelembe véve) mert akkor további fesz emelésre lesz szükségem vagy inkább elégedjek meg ezzel...?
-
NOD
senior tag
válasz
darál0w #17676 üzenetére
Érdemes akkor pl egy olya hogy megprobálom belöni 9*480ra mondjuk és akkor a ram 960on és hátha megy kicsit jobb idözítéssel, vagy nem bukom el azt a kicsit pluszt a procin a rammal hogy szarabbul megy?
Én nem tom hogy a ram mennyire számit bele de hátha menne kisebb idözitésen. -
NOD
senior tag
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17640 üzenetére
Köszönöm!
Ismét neki ugrok kicsit, végre találtam embert, akinek ugyanez a lap van, tehát BIOS frissítést és egyéb nyalánkságokat meg tudok majd csinálni... Aztán ismét hajrá.Viszont neki is a hasonló gond megvan, kis beállítás változtatás a procin, és nem indul...
Nem létezik, hogy nincs megoldás... -
Myth
aktív tag
válasz
darál0w #17663 üzenetére
1.3625öt akartam írni
Itt olvastam: VID Voltage Range0.8500V-1.3625V
-
-
Myth
aktív tag
válasz
darál0w #17640 üzenetére
Most próbáltam egy gyors beállítást ramtesztre 900mhz-en. Az időzítést auton hagytam majd holnap megpróbálom minél lejjebb állítani. Most stabilnak tűnik de még fut a memtest. MCH 1.35V ram voltage 2.1V fsb term. 1.2V... (időzítés 5-5-6-21)
500as fsb-ig megpróbálok elmenni majd holnap. Kíváncsi vagyok meddig sikerül. Időzítést max 6-6-6-18ig lazítsam? -
sestertius
őstag
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17489 üzenetére
Feszelgetek, tesztelgetek...
de előrébb nem jutok.
Írtad, nálad is előfordul, hogy nem indul a gép.. aztán csak belépek a biosba, változtatás nélkül mentem, és megy.. de én ezt unom, mert mindig ezt csinálja...
Nem tudok olyan fesz-t beállítani neki, hogy ne ez legyen. Hm..
A proci /E8000/ topikjában is jártam, okosabbat nem mondtak, mint te itt..
Minden működik, de a gép nem indul...Lehet, nem nekem találták ki ezt a tuningot... kezdem elveszteni a türelmem... de látom te nem unatkozol.. hogy bírod ezt??
-
Myth
aktív tag
válasz
darál0w #17580 üzenetére
Próbálkoztam, 3,33ghz stabilnál pedig úgy döntöttem hogy elég lesz ez nekem... Légyszi vess egy pillantást az értékekre hogy változtassak-e még valamin esetleg! Köszi
4 memtest egyszerre, 700mb-vel 200%ig stabil (aztán leállítottam)
Prime95: 1,5 órán át ment
IBT: 10 tesztA köv. beállítások:
DDR2v: 2,1V (4-4-4-15 időzítéssel)
FSB term.: 1,3V
MCH: 1,35V
CoreVoltage: 1,31250VHőfokok és CoreVoltage:
Nincs terhelve...
Terhelés IBT-vel... -
Blaze71
őstag
válasz
darál0w #17524 üzenetére
Az előző elhalálozott Giga lapom meg úgy kezdte, hogy egy darabig extrém módom bírta a tuningot, majd csak kevésbé, aztán sehogy és a végén el sem indult. Nos, ez még elindul, de elég érdekesen. Minden esetre az előbb, amikor szétkaptam a gépet, már leszedtem a lapról a Titan VGA hűtőt az északi hídról és visszaraktam rá a gyári bordát. Mondhatni szállításra kész.
-
Blaze71
őstag
válasz
darál0w #17519 üzenetére
Találtam egy régebbi, de nem túl régi BIOS-t, amit már használtam, bár azóta lecserélte a Giga az oldaláról. Helyette került fel a legfrissebb Beta BIOS. Most megpróbálom ezt Pendrive-ról feltenni. Ha nem megy, akkor holnap viszem vissza gariztatni. Kérjek egy ilyen MSI lapot helyette?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 5 9600X ///Új, csak kipróbált // Számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest