- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabika0001
senior tag
válasz
darál0w #18474 üzenetére
Ez a LinX progi nemtudom mit csinál de dúrva.
Most 3,7 Ghz ramok 700Mhz szépen bebootol de beindítom a LinX et és hirtelen 70 fok -most 76 volt a legmagasabb hőmérséklet. Most tartósan mennt 74-76 között és pakk ujraindult szerintem védelem lehetett.Nagyon megy ez a progiDe ilyenkor mi a teendő kész ennyi??
Azt nem értem hogy 70 fok és hozzányulok a cpu hűtőhöz és langyos szóval semmi.
A cpu hűtő sem pörög fel 600 rpm en áll. -
csabika0001
senior tag
válasz
darál0w #18465 üzenetére
Te jó ég én nem értem az Everestet
Linx et próbáltam 3 perceset.
aztán a hőmérséklet mérő megbolondult.
43-75-50-69 igy járkált a maximális amire felugrott 75 volt.
Mondjuk a szobámba 29 fok van lehet tolok a procira még egy ventit.
Szerintem itt valami nem jó másik alaplapba sosem tudtam 60 tól fentebb tornázni a hőmérsékletet.
És az a dúrva mikor kikapcsol a teszt másodperc töredéke alatt visszaugrik 37 fokra a hőmérséklet. -
csabika0001
senior tag
válasz
darál0w #18462 üzenetére
Super PI , Orthos, Prime 95 szoktam használni kb 10-15 percig futtatom le.
Annyi gond van még amit nem tudok sehogysem beállítani az a PWM.
Van 3 féle mód is a biosba de nem találom a középutat.
Target temp ,tolerancia value ,start up ,stop value stoptime value = ezeket a beállítási lehetőségeket adja thermal beállításnál és ilyen 0-250 ig skálázza a számokat de nem tudom beállítani mert vagy nem reagál a hőre és 500-600Rpm en pörög már 60 fokon vagy mint a traktor folyamatosan csak megy.
Nah hát a folyamatos ... teszteltem 60-65 től nem megy fentebb.
Igen fixálva 100Mhz
MCH ill VTT autón van de megyek megnézem mennyit jelent ez. -
csabika0001
senior tag
válasz
darál0w #18460 üzenetére
Nah mostmár folyamatosan ittleszek remélhetőleg.
Ugyanazt a tuningot alkalmazom amit a régi alaplapban 334 -FSB (1333) és ez olyan 3,5GHz 1,32500 V fesszel ez stabil. Alapfeszen is hozza a 3,5GHz a proci de halottam nem árt neki egy kis fesz. Próbáltam 3,7-3,8-3,9Ghz et léptében nagyobb fesszel 1,36 ig mentem el eddig van a VID voltage range tovább nem mertem.
Bebootol de mikor betölt a win7 vagy éppen megy kis betöltő gif kép újraindul a rendszer.
Ki akartam próbállni hogy visszaveszem a szorzót és adok bőven FSB -t hogy mennyivel teljesít többet a proci de mindíg kudarcba fulladt próbáltam 420-450Mhz et. De csak annyi volt beindul a gép elkezd tölteni és újraindul. 450 nél még volt olyan is hogy a bios lefagyott ekkor gyorsba visszavettem mig le nem fagyott.
Ramot mindig visszaosztom 800Mhz köré.
Jó hír hogy ha autóra teszem a ramot ebbe a lapba akkor automatikusan a lehető legközelebb rakja 800Mhz hez . Szóval magától visszaosztja.
Itt járok -
csabika0001
senior tag
válasz
darál0w #18456 üzenetére
Szia
EKL "tuninghőcsöves" hűtővel Chooky kollegától vettem de nem hiszem hogy akadály szép nagy darab.
Chieftec 450AA-101 a tápom.
Ramokat nem akarom húzni. Kingston Hyper x 800Mhz (bordás változat)
Ramok nincsenek kitesztelve.
Kell a teljesítmény ehez nem tudok mit hozzászólni. -
acc200
tag
válasz
darál0w #18450 üzenetére
akk lehet majd kicsit próbálom majd 1 venticserével.. lehet rakok rá 2x 8 cm vagy 1 nagy 12 cm-est.. valamint olyan kérdésem lenne, hogy tegnap ugye megvolt húgom gép.. mmint ment, de hülye húgom elmozdította és vmiért elment a kép.. mondom biztos vidikarin hátul vmi rossz érintkezés.. lehúzom, vissza és megint bexrt, cmos_reset..
utána megvolt, majd most bekapcsol, látom bios-t meg épp betölti a dolgait, de windows nem kezd el tölteni.. vmi 5let?
-
acc200
tag
válasz
darál0w #18446 üzenetére
jah, nem hülyeség, mert akk azért megy most csak 1el.. a bios resi is sikerült szerencsére..
köszönöm szépen a türelmed és a segítséged..
valamint csütörtökön sztem visszatérek, és akkor már a hyper 212 plus-al..addig az lenne a kérdésem, h a hővezető pasztát mivel lehet eltávolítani? az akár teljesen odaszáradtat is..
-
acc200
tag
válasz
darál0w #18441 üzenetére
okés, minyá megpróbizom.. valamint nem ide tartozik, de olyan kérdésem lenne, h a giga gts 250-emet 1 zotac gts 250-re cserélték, és annak ilyen 8 pines tápcsati kell, amit ugyan kaptam hozzá, és abba pedig 2 6 pines megy bele.. viszont nekem alapból csak 1 ilyen 6 pines csatim van, szal az lenne a kérdésem, h fontos lehet az a +1x6 pin??
(rem érted mire akartam kilyukadni..
) vagy vegyek hozzá 1 ilyen 6 pinesbe átalakítót?
-
acc200
tag
válasz
darál0w #18439 üzenetére
neeem, tuti nem az..
(annyira hülye nem vok
) még annyit kérdeznék, h elég csak akk rárakni a jumpert, aztán vissza a normalra, és akk elvileg már jó is? nem kell semmi mást csinálni?? most majd visszamegyek vidikarimért a boltba, azt akk visszarakom az atit a másik gépbe és akk megpróbálom megcsinálni..
-
acc200
tag
válasz
darál0w #18437 üzenetére
júúj, isten vagy..
majd mindjárt meg is próbálom, am ehhez kell vidikari?
lehet hülye kérdés, csak elbaxtam enyémet és most azé a gépé van az enyémben, és nem akarom ezért kiszedni az enyémből ha nem muszáj.. nah szal így kell csinálni? : leveszem a normalról, rárakom a ccmos 2-3-ra várok 1 kicsit, visszarakom az eredetire, akk beindítom a gépet és biosban visszaállítom az eredetire a beállításokat?
-
acc200
tag
-
Titmouse09
aktív tag
válasz
darál0w #18189 üzenetére
Sziasztok!
Lehet annyira nem érdekes számotokra, csak én is aktívan jelen voltam egy ideig proci tuninggal. Elvittüük szerelőhöz, újrakente, módosított hűtő BIOS beállításán és egy hűtőt rányomott a gép oldalára. Most 2200 - 2500-an pörög hűtő 4500 helyett, a hőmérséklet pedig 43 fok körül szaladgál alapjáraton.Azért a tuningot hanyagolom
-
acc200
tag
válasz
darál0w #18403 üzenetére
valamint 1 olyan kérdésem lenne, h rendeltem 1 ilyen chipset hűtőt az északi hídra.. Ez jó rá nem?
-
-
Benhill
senior tag
válasz
darál0w #18360 üzenetére
nem szedtem ki, es tegnap sem volt jo megsem, de az alaplap hofoka vegulis megvan, miert volt olyan magas, ill h merre fele van az erzekelo.
ilyet probaltam ki: [link] - es 11°C-ot csokkent.(45->34)
Ugyan a haz oldalan is van venti pont ugyanott, de akkor nem valtozott, a lap homerseklet, ami nekem mar magas.Jo lenne most hirtelen egy hokamera, h megtudjam melyik fet az erzekeloAz eszaki hid, viszont erintesre nem allja a kezem, max fel mp-ig, szal tobb mint 60°C. Most probaltam eloszor erinteni, lehet mindig ilyen volt. Kicsit sok paszta miatt lehet esetleg?
Az elozo hr05 sli ifx amit leszedtem, azt siman allta a kezem, ez azert lehet, h nem adta az kelloen a hot? -
Readi
tag
válasz
darál0w #18379 üzenetére
Vissza raktam a Dram Frequency-t 266-ra
200-rol 10-esével emelgettem az fsb-t 240 nél nem töltötte be a windowst ujraindult.
230 al még ment prime95-öt vitte, pár gamát kiprobáltam de kilépkedett exe hibákkal.
aztán biosba beállitottam az agp-t 66/33 ra de ugyan ugy kilépkedett szóval nem tudom mi lehet a bibi.Szted mit próbáljak még ki?
megnéztem a tápot nem látom a márka jelzést de 500 W bizt elég sztem -
enemy107
senior tag
-
Benhill
senior tag
válasz
darál0w #18357 üzenetére
Kicsit most viszont megterheltem.
prime95, game, superpi 20perce, es egesz pontoson 1 fokot emelkedett, azaz 45. Na igy mar turheto.
cpu is csak 44°C, 900rpm-el, ez igy nagyon zsir. Most 3ghz-en szalad, majd kiprobalom h hol a vege.
csak elol meg hatul hagytam 1-1 120mm-es ventit, azok is csak 800rpm-el mennek, ugyh a fokok nagyon rendben vannak.
koszi a tippet, ezek szerint az volt a gond. -
Benhill
senior tag
válasz
darál0w #18334 üzenetére
igen az alaplap, de mar csak 55, tettem elore meg 1 ventit. vegulis mar nem fagy, csak ez bantja a szemem.
alapon 44-46fok, es ettol mar csak a gpu melegebb alapon, igy az melegitheti valahogy, mert szerintem a 7 venti eleg szellozest kelt a hazban.
arra nemreg gondoltam, hogy ugye a tap es a vga lent van, ezek a legmelegebbek, es a folso 2 venti szivja ki ugyan a meleg levegot, de ez ataramlik az egesz alaplapon...talan ezert futi fel
a mugen2vel viszont most a cpu lett a leghuvosebb 27-29fok, elozo cpu hutovel, az volt a legmelegebb.
-
-
acc200
tag
válasz
darál0w #18292 üzenetére
okés.. valamint olyan kérdésem lenne, hogy érdemes-e valami jobb hővezető pasztát alkalmazni majd amikor felrakom a hűtőt, mint amit kapok hozzá? Mert akarok amúgy is venni, és 2 között vacillálok, szóval a 2 kérdéses paszta.. : Coolink Chillaramic hõvezetõ paszta vs Noctua NT-H1 Hõvezetõ Paszta 3g
Szóval melyiket ajánlanád/tok??
-
csokad
senior tag
válasz
darál0w #18273 üzenetére
ez az RC dolog nekem kínai
a másik dolog. igen tegnap észrevettem hogy 8.00x-el lesz 1600fel is raktam de visszavettem. akkor tegyem bátran 1600ra és maradjon 1.5V a fesz és procit is hagyjam békén?
ja nem olvastam jól el. az RC az amit 8.00x-re állítok? és ez a procit is feljebb rakja? és akkor tegyem 8.00x-re és 1600mhz lesz és a procit feljebb rakja és azt tegyem vissza?
-
gyumikeh
csendes tag
válasz
darál0w #18233 üzenetére
Volna még egy kérdésem tehát nállam a procim 3,5 GHz-re kilett húzva 1,3v-on és IBT-vel teszteltem stabil volt és a hőfok felment 80-90 közé... nos néztem videókat hogy egy olyan procit mint az enyém tuningolják és ottis 3,5-re volt kihúzva és ott csak ilyen 50-60 fok volt..
nekem meg akkor az lenne a kérdésem hogy nállam mér ilyen magas???
CPU hűtőm: Cooler Master Hyper TX2
Előre is köszönöm!! -
gyumikeh
csendes tag
-
gyumikeh
csendes tag
válasz
darál0w #18228 üzenetére
2,5 GHz alapból a VIDje 1,21 V 3,5 GHz-re kihúztam 1,3 V-on van most IBT-vel van tesztelve és stabil...
ramok: 2x2 GB Kingston DDR2-es ramok 800 MHz
VTT? MCH? ezeket nem tudom hogy mit jelentenek talán ha erről írnál valami infót vagy hogy hol nézzem meg akkor tudnám mondani.... -
szente
addikt
válasz
darál0w #18214 üzenetére
sajnos nem volt stabil...winben még minden okés volt de elindítottam nem rég a cod mw2-t és töltés közben kékhalál...
adtam a ramoknak 2,1v-ot,de még mindig kék halál cod töltés közben.vissza vettem az fsb-t 280-ról 270-re,de már win töltés közben kékhalál.aztán a procc-nak adtam 1,325v-ot és így most már betöltött a win is meg a cod is.
nem sok a ramnak a 2,1v(hosszútávon,nem lesz káros)?ez így most stabilnak számít?vagy milyen progival tudok meggyőződni róla?
-
szente
addikt
válasz
darál0w #18202 üzenetére
hali
ez még a régi 65nm-es.a ramok eredetileg 800mhz-esek,a pci-e frekit nem bántottam.
igazából a memóriából akartam sokat kihozni,mert integrált vga-val játszok...
akkor ahhoz képest,hogy ez az első "komolyabb" tuningom elég jól sikerült nem?
még annyi,hogy most nézem a cpuz-nél a grapics fület,és ott a memória sebességnél 400mhz-t ír...csak nem látja a tuningolt értéket,vagy nem is számít az integrált vga-nak,hogy tuningoltam a ramot?
-
enemy107
senior tag
-
enemy107
senior tag
válasz
darál0w #18192 üzenetére
Üdv!
Ismét problem. Végre megvan az alaplapom, de a hyperX, vagy a procc, vagy vmi nem ugy műxik ahogy szeretném.
A proci E5200 3.125v-ot kapott, a ram 2.0V-ot (2.2V-os) a hatodik, hetedik körben kifagy
Vajon a ram vagy proci? A lap ugyan olyan mint amiben a crucialok vannak. Ezt is ugy szeretném használni hogy 333X10.5 , illetve a memok 1100MHz-en. -
enemy107
senior tag
válasz
darál0w #18165 üzenetére
Tényleg a proci fagyott, 1.3v-ot adni kell neki igy megy. 1.264-1.248 között dobálja. LLC-vel 1.264v volt fixen. Melyik a jobb felállás?LLC nem nyuzza nagyon a lapot?
A ramnak adtam én is 1.85v-ot. Ha a tied megy 25% oc-ban akkor biztos elég ennek is.
Szerinted mennyit tudna ez a ram MHz-ben evvel az időzitéssel?(tudom hülye kérdés ki kell próbálni de legalább sacc!) -
enemy107
senior tag
válasz
darál0w #18161 üzenetére
Most igy megy a prime blend teszt lefutott.LLC nélkül nem tudtam beinditani csak 1000MHz-n. Crucial Ballistixek. Nem tudom a proci-e egész egyszerüen nem indult be, vissza lök a BIOS-ba.Ramnak sem adtam pluszt, normalon van.Everest szerint 1.8v, de én kétlem mert 2.2v-osak.Nézd már meg és ha kevés a proci fesz holnap nekifutok mégegyszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Na, még egyszer, csak ezúttal OnePlus Open néven
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OpenRock S2 - a második évad jobb
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Gurulunk, WAZE?!
- EA SPORTS FC™ Mobile Football
- Melyik tápegységet vegyem?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest