Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
egy mostani géphez (sandy bridge-ivy bridge) hány wattos ups kell?
-
TGWH
őstag
Üdv, érdeklődnék, milyen típust kerüljek, illetve mit ajánlott beszerezni, és menyibe kerül a javasolt termék
új gépet tervezek venni, és nehogy már ilyen apróságon süljön fel, igaz, gondolom a táp is megfogná, nem vackot szándékozom venni, csak nem olyan drágát (CTG-500)
-
válasz
MasterMark #196 üzenetére
Nincs gond, csak én is hülyén tettem fel a kérdést...
Úgy lett volna értelme, ha azt kérdem, hogy lehet-e kapni és ha igen akkor hol?
Mint írtam, időközben találtam olyan webshopot, ahol forgalmaznak ilyen elosztót, meg más hálózati elosztókat/hosszabbítókat stb stb és tegnap meg is hozta a futár a rendelésem. -
MasterMark
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #195 üzenetére
Nem azért mondtam, komolyan értettem. Tegnapelőtt láttam az OBI-ban hasonlót.
-
válasz
MasterMark #194 üzenetére
Végül is igen, hülye kérdésre, hülye válasz... Időközben már meg is érkezett az elosztórakomány.
-
MasterMark
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #193 üzenetére
Lehet.
-
Jobb topikot nem találtam hirtelen (ha van linkeljétek), amibe illik a kérdésem, szóval:
Lehet kapni olyan elosztót, amin pl 2x3 vagy 2x4 csati van, de külön lehet lekapcsolni az egyik 3-as vagy 4-es csoportot?
-
MasterMark
titán
Üdv
Valószínűleg nekem is ilyen földhurkom van.
Azt hallottam egy elosztóba kell dugni mindent és akkor talán megszűnik. Gondoltam akkor már veszek egy ilyen túlfeszültség védelmes, meg zavarszűrős elosztót.
Ebbe mindent bele lehet dugni? -
talpas
aktív tag
válasz
Őzike410 #190 üzenetére
glim lámpa van a kapcsolóban 1W-ot számolhatsz.
ellenállással szerelt.
Én csak víz-fűtést tanultam régen. De a kereső gyorsan segített.
-
Őzike410
csendes tag
Úgy látom a hozzászólók között villanyszerelő is van. Segítsetek nekem! Egy kérdés, amit még lehet, hogy senki sem tett fel. Mennyi a fogyasztása annak a pici lámpának, ami a túlfeszültség ellen védő elosztókon és egyéb mezei elosztók kapcsolóján van.Mit jelent ez mondjuk egy hónapban (pénzben kifejezve) akkor, ha folyamatosan bekapcsolva hagyjuk, és világít?
-
talpas
aktív tag
válasz
coulthard #188 üzenetére
Valószínű, legalább másfél mm.es kábel fut a házban, falban. A hosszabbítók meg 0,8mm-esek. Kivétel talán ipariak. Hosszabbíthatod, csak ne hőtárolós kályha legyen a fogyasztó, hanem a TV, PC., Hifi, olvasó lámpa, óra, stb..Szóval viheted az utca végéig is csak ne terheld agyon amperral. A terhelési paraméterei meg ott lesznek a csomagoláson.
-
Túlfeszültség védelmes elosztót csak a konnektorba lehet dugni, hogy adjon védelmet, vagy hosszabbítóba is?
Ha csak a konnektorba, akkor a túlfesz. elosztóba kötött hagyományos hosszabbítón keresztül is van védelem? Messze van a TV-m a konnektortól, sajnos maga a túlfeszes elosztó hossza nem elég, ezért még abba kellene dugnom egy hagyományos elosztót, vagy hosszabbítót. hogy elérjen a TV-ig.
-
Csibcsala
tag
Elvileg miért lett 220ból 230?
-
talpas
aktív tag
-
fi:zi'k
nagyúr
A gyártó: REV Ritter
-
nagyúr
Kerek dugvilla, "hatszög" aljzat. Így már biztos tudni fogod.
A második felét nem is igazán értettem.
-
nagyúr
Nem tudom mi annak a dugónak a pontos neve, ami lapított hatszög alakú. Na az a nem teljes értékű.
Tehát olyan kellene amiben a (nagyjából) kör alakú dugajok mennek.
Ezt néztem én is.
De ha van jobb alternatív, örömmel venném. Jelenleg 6 db van használatban, de lenne még ami beüzemelnék.
Még ezt a Philipset találtam így hirtelen.Erre meg kísértetiesen hasonlít az Aldis.
-
nagyúr
Na hátha szerencsével járok és kapok választ.
5-6E forintig bezárólag milyen legalább 6 teljes értékű aljazattal rendelkező elosztó ajánlott?
Pozitív lenne, ha inkább 8+ aljzat lenne. -
talpas
aktív tag
Ezzel az olvasással kell kezdened ,Meg itt is hasonló gondok
Szerintem földhurok. Első körben 1 pontról legyen táplálva erőlködő, PC, TV. -
Hogiii
tag
Hellotok!
Segítséget kérnék! Van egy yamaha házimozi erősítőm ami össze van kötve a számítógéppel digitális coaxal (alaplapon ami van). Ha bekapcsol a hűtő van lámpát kapcsolok elmegy a hang majd vissza. Gondoltam nem jó az RCA kábel. Vettem egy aranyozott vastagabb RCA-t. Azzal is ez van :S
. A gép és az erősítő külön hálózatba van. Kaptam ma egy infót hogy vegyek zavarszűrős elosztót azzal nem fogja csinálni.
A számítógéphez vegyek egy 6-os ilyen elosztót vagy az erősítő elé egy 1-eset?
Ha csak az erősítő szól pl. rádió akkor nem csinálja ezt csak amikor gépről kapja a jelet.Köszönöm!
-
talpas
aktív tag
válasz
mclaren777 #168 üzenetére
Ha koax<->TV leválasztásra beépítették akkor abból baj nincs.Vagy ha csatlakozáskor anyáztál már a koax véggel akkor meglátod a linken miről írok.Galvanic Separator.Én úgy tudom a csúcsokat vágják ezek a gyerekjátékok.Kaphatjuk mint fogyasztó mikor el és másodperc alatt visszajön az áram. Amper, Volt? Na az sem mind1. A gyártó lapján meg kell nézni Ők mit garantálnak és akkor tudsz mindent azokról a védelmekről.
Nos mi is a túlfeszültség?.Talán a villám ami hozzám 2x jött hálózaton?! Az is tönkrement ami 40 centire volt a dugaljtól, kihúzva!. Jött amper a házba, robbant akkorát mint 1 kézigránát /aki volt katona ismerheti/csak nem tudom mi? talán a kilépési pontokon mert kötődoboz is kimozdult, átkellet forrasztanom az összes kötést. A túlfesz. védelem a szolgáltatóknál kezdődne és egészen a te házad lakásod lekötéséig kellene tartania, lenne eredményes. -
Jimy83
aktív tag
Létezik 5-6 méteres master slave elosztó , hiába keresek neten nem találni.
-
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy az ilyen 3-4K-s tartományban kapható márkás (APC, Belkin, Eaton stb.) zavarszűrős, túlfeszvédős elosztók érnek-e valamit kisebb túlfeszültségek pl. 280-400V ellen, valamint a bennük levő Több 10 dB-es Mhz-es tartományú zavarszűrőnek (EMI/RFI) van-e értelme rákötött LCD TV, számítógép stb. esetén?
-
violet20
csendes tag
5-6ezerért már lehet biztonságos túlfeszültség védős elosztott venni?
Biztonság kedvéjért szeretnék vásárolni egyet, mert elég sok vihar van mostanában, és nem szeretném hogy tönkre tegye a gépemet! -
BigBlackDog
veterán
Valakinek volt már tapasztalata APC túlfeszvédővel és esetleges kár esetén a biztosítás rendezésével kapcsolatban?
-
Mian
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek ezt a túlfeszvédőt lehet kapni hosszabb kábellel is? Gondolom 2-2,5m a kábele ennek mint általában, jó lenne ha lenne vagy 7-8 méter.
A szoba túlfelében van a gépem és azért kellene ez a hosszúság, most egy sima 10méter hosszú elosztó van a gépemig elvezetve (3mas), de jó lenne ha csak ezt az apc-t kéne elvezetni és akkor nem lenne ennyi hosszabbító itt nekem. (7dugasz elég lenne amúgy, így meg lenne 3+8)Mian.
-
zoli03
őstag
válasz
ubuntuu_ #158 üzenetére
Miért? Mi a baj a Belkinnel? Elég sokan használnak olyat is, ahogy olvastam, és rosszat még nem olvastam róla. Egyébként már a Belkin F9A802en2M-F és a fentebb linkelt APC között gondolkodok, de úgy néz ki, hogy a Belkint veszem meg.
-
zoli03
őstag
A kettő közül melyiket ajánljátok: APC PH6VT3-GR SurgeArrest Home vagy Belkin BM108000cc2M ? Ha megveszem valamelyiket, és túlfeszültség miatt lekapcsol, akkor utána mi lesz? Vissza lehet valahogy kapcsolni, vagy újat kell vennem? Minden este le szoktam kapcsolni az elosztót a gépnél, ezek mennyire bírják a kapcsolgatást (egyik APC-ről olvastam, hogy 1 év után elromlott a kapcsológombja)?
-
gabor222
tag
Hello
Nagyon nem vagyok otthon a témába és a segítségeteket kérném.
Ha veszek 1 ilyet [link] és ha elmegy az áram pl 1-2 percre akkor ez még adja tovább az áramot 1 ideig vagy ez is lekapcsol ?
1 számítógépet, 1 monitort és 1 külső HDD-t kötnék rá.
Mostanában elég sokszor elmegy áram csak úgy. Leginkább arra kéne h legyen időm lekapcsolni gépet.
Elég ez is vagy szünetmentes tápot kellene vennem ?
Köszi
-
paramparya
őstag
válasz
Integrator #153 üzenetére
nekem sem volt egyszerű, sőt az egyik helyett nem is olyat kaptam, amit rendeltem, hanem egy sokkal nagyobb monstert, de valszeg jó lesz ez
-
Integrator
aktív tag
válasz
paramparya #152 üzenetére
Közben nézelődtem Én is. Belkin volt az egyik kiszemelt, de az Istennek nem kaptam a Nekem tetsző modellt, így végül egy APC lett. Elviekben 50 000 €-ig biztosítva vagyok. Mondjuk itt nincs gond a földeléssel, de azt írja, hogy csak akkor érvényes a garancia, ha a zöld visszajelző led világít, hogy helyesen működik a szerkezet. Na most az világít, így gondolom problémám nincs
-
paramparya
őstag
válasz
Integrator #151 üzenetére
én ma rendeltem belkin-t, azok kb. annyi fontig biztosítanak
[link]a tévém köré F9M823-at rendeltem, abban van koax védelem is, a számítógéphez F9S620-at, a nyomtató+router+model részhez pedig 'csak' F9H400-at.
most kötötték újra az elektromos hálózatot, de a földelést még nem köttettem be, mert pont elfogyott a lóvé, anélkül persze ezek semmit sem érnek.
de majd jövő héten, ha jön a fizu -
Integrator
aktív tag
Sziasztok.
Ti milyen túlfesz elleni elosztót használtok/ajánlotok? Akarok venni egyet, de nem igazán bízom az ilyen "bemegyek a helyi elektrotechnikai boltba és megveszem ami van" választásban, főleg, hogy a jelenlegi is ilyen (volt), és bizonyított. A tegnapi vihar elküldte az erősítőm jobb első hangfal felé menő jelét, valamint azóta olyan, mint valami rádióantenna, ha gépre kötés nélkül is akár be van kapcsolva, ukrán, szlovák, szerb (nem tudom melyik pontosan) rádióadást adja le recsegve hol hangosabban, hol halkan.
A legjobb lenne, amire mondjuk gyártói garancia van bizonyos összeghatárig, ha mégis baj történne. Nem kell sok, olyan 200e-300e Ft-ig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest