Aktív témák

• misjoy

újonc

Üdvözlet!

Szeretném a segítségeteket kérni.

Évek óta használatban van egy TP-LINK WR340GD router, mindezidáig gond nélkül. Anno a fellelhető leírások alapján beállítottam, s jelszóval levédtem. Évekig egy, a T-home-tól kapott Thomson modemmel (nem wifis) volt összekapcsolva.
    A szolgáltató nemrég lecserélte ezt a régi Thomsont, (hogy miért az a mai napig nem világos, mert az előző jól működött) egy Cisco EPC3925 wifis modemre.
    A kiérkező szaki beállította (kb. 1,5 óra alatt) az új modemet, s csatlakoztatva lett rá TP-Link router is.
    Úgy látszódott, hogy minden működik, csakhogy pár nap után a TP-LINK routert egyszerűen kiütötte a Cisco modem (legalábbis erre gondolok), hiába reseteltem le, csak a sys led villogot, se a wan, se a wlan nem égett.
    Végső elkeseredésben rácsaptam :-D, lereseteltem és most megint működik minden.

Szerettem volna jelszóval levédeni a TP-LINK routert, (ahogy anno is levédtem), beléptem a menüjébe (admin, admin), beállítottam az új felhasználónevet és jelszót, majd kihúztam a router hálózati töltőt a konnektorból, majd kb. 10-15 s múlva visszadugtam. Újraindítottam a gépet is biztos, ami biztos alapon, s most újra szeretnék belépni a menüjébe, (192.168.1.1) de sem az új jelszóval nem enged, sem a gyárival.
    Próbáltam már többször is az egész folymatatot, reset - jelszó - kikapcs - bekacs- belépés, de semmi.
    Van valakinek ötlete?

Az érdekes az, hogy telefonnal / táblagéppel tudok wifizni a TP-Linken keresztül, az új felhasználónév és jelszó megadásával. Viszont a számítógép wifin keresztül azt írja ki ugyanakkor, hogy nem biztonságos hálózat, s bár fölmegy a netre, de így meg én nem szeretnék netezni, hogy nincs levédve (legalábbis a számítógép mintha úgy érzékelné, hogy nincs levédve). S most már igazán nem tudom, hogy mi a helyzet.
    Érti ezt valaki?

Köszönöm előre is és elnézést a hosszúságért. :B

Aktív témák