Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asztrofotózás
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
hcl
titán
-
V.Milán
aktív tag
Szerintem az igazságközlés egy jelentős formájáról alkot olyan véleményt amit érdemes megfontolni.
Valóban; ezzel egyet értek.
Viszont eltértünk a témától 👮♂️👮♂️
Hogy van a szerverleállás? Újraindítottátok már a szervert? -
RandomName
senior tag
-
judas13
veterán
-
nanotek911
csendes tag
Viktor meg ne lássa!
Ne is mondd, amikor nekem küld ilyet valamelyik provider, mindig azt hallucinálom, hogy épp a CIA igyekszik JTAG implant-et tenni a szerverembe, vagy – ha mondjuk "hálózati eszköz cseréje", akkor a Tóni kér port mirrort pont az én portomról
-
V.Milán
aktív tag
Pár dolgot megmagyarázna....
Ja, nem.... Azok a blogok.....
Bocs....![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az aláírásod 💀
Amúgy nah, az írókról jót, vagy semmit. Havi 490-t, vagy mennyit fizetek a munkájukért összesen, ennyi pénzért egy szavam nincs
-
RandomName
senior tag
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
worxland
addikt
Tessék, Gemini:
Nvidia RTX 5080 vs. 4080: A következő generációs grafikus kártyák összecsapása
Az Nvidia nemrégiben bejelentette legújabb grafikus kártyáját, az RTX 5080-at. Ez a kártya a 4080 utódja, és számos fejlesztést kínál, amelyek még jobb játékélményt tesznek lehetővé.
Az RTX 5080 egyik legfontosabb újítása a fejlettebb architektúra. Ez azt jelenti, hogy a kártya hatékonyabban képes feldolgozni a grafikai adatokat, ami magasabb képkockasebességet és jobb képminőséget eredményez. Ezenkívül az 5080 több memóriával rendelkezik, mint a 4080, ami lehetővé teszi a nagyobb felbontású textúrák használatát.
Az RTX 5080 teljesítménye jelentősen jobb, mint a 4080-é. A legtöbb játékban az 5080 legalább 10-15%-kal gyorsabb, mint a 4080. Ez azt jelenti, hogy a játékosok simább és gördülékenyebb játékélményt élvezhetnek, még a legigényesebb játékokban is.
Az RTX 5080 ára valamivel magasabb, mint a 4080-é. Azonban a teljesítménybeli különbség miatt sokak számára megéri a felárat. Ha a legjobb grafikus kártyát keresi a pénzéért, akkor az RTX 5080 egy nagyszerű választás.
Összefoglalva, az Nvidia RTX 5080 egy jelentős előrelépés a 4080-hoz képest. Jobb teljesítményt, több memóriát és fejlettebb architektúrát kínál. Ha a legjobb játékélményt szeretné élvezni, akkor az 5080 egy kiváló választás. -
V.Milán
aktív tag
-
bambano
titán
Azért volt szerverupgrade, mert ezentúl ai írja a cikkeket?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Zsiráfapu
csendes tag
-
Pikari
veterán
Azt már nem dobják a kukába, mert gyűjteménybe való. De jó lenne, ha valaki kidobna egyet, mert pont hiányzik a VGA-s dobozomból

-
Eversmann
senior tag
-
ubyegon2
félisten
Nem lenne marhaság, páran biztosan rácuppannának az új AI GPU-ra, ha elég olcsó lenne!
Mondjuk a méretbeli eltérés...Mondjuk azért rendes tőlük, hogy a 990 Pro cimke helyett az 1080-at erőltetik, előbbire tuti sokan rácuppantak, de tényleg elég ügyesen hasonlít az echte Samsung 990 Pro-ra.
-
joghurt
addikt
-
ubyegon2
félisten
-
grabber
addikt
-
ubyegon2
félisten
Az adott hardverekre és szoftverekre specifikus sebezhetőségek miatt érdemes titokban tartani a pontos konfigurációt.
Amúgy mostanában rohadtul mindegy a cpu és a ram, egy ilyen fórumot bármilyen kukából előbányászott cucc elvisz. Az a lényeg, hogy legyen egy gyors ssd, hogy ne kelljen nagyon kapirgálni a nem cachelt requestekhez.
Én is SSD-re váltás/bővítésre tippelek. Nagyobb tételben piszok jó áron lehetett Aliról venni a super SSD-ket...
-
pusszycat
nagyúr
Halló? Most hallom volt szervleállás. Ez komoly. Mindenki jól van?
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Az adott hardverekre és szoftverekre specifikus sebezhetőségek miatt érdemes titokban tartani a pontos konfigurációt.
Amúgy mostanában rohadtul mindegy a cpu és a ram, egy ilyen fórumot bármilyen kukából előbányászott cucc elvisz. Az a lényeg, hogy legyen egy gyors ssd, hogy ne kelljen nagyon kapirgálni a nem cachelt requestekhez.
Amúgy mostanában rohadtul mindegy a cpu és a ram, egy ilyen fórumot bármilyen kukából előbányászott cucc elvisz.
Ja, ahogy a ChatGPT.com üzemeltetéséhez is elengendő egy Intel i740.

-
Pikari
veterán
miért titok?
amúgy valóban érdekes lenne ilyenkor a cikkbe beleírni mégis "mi történik" technikailag, kis IT kiváncsiságom nekem is előjött
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
V.Milán
aktív tag
Most nézem, aprón kikerült a hsz kijelzés a katalógusban?
Éppen nézni akartam, ahogy a fórumtársak kötexenek az 5xxx-n nyerészkedő nepperek nevetséges áraival, de nem látom, hogy melyik hirdetés kapott már hsz-t
tartalmas életem lehet mi?
-
bambano
titán
A cloud egy scam. Najó nem, de nagy a hype, sok a marketingbullshit. A valóság az, hogy a cloud általában sokkal-sokkal drágább. Cserébe flexibilisebb meg vannak egyéb előnyei is. De ugye tökre nem éri sokszorosát költeni az üzemeltetésre, hogy legrosszabb esetben is évente egyszer egy pár órás tervezett leállást elkerüljünk.
El lehet árulni, hogy most min gurul a ph?
-
lezso6
HÁZIGAZDA
A cloud egy scam. Najó nem, de nagy a hype, sok a marketingbullshit. A valóság az, hogy a cloud általában sokkal-sokkal drágább. Cserébe flexibilisebb meg vannak egyéb előnyei is. De ugye tökre nem éri sokszorosát költeni az üzemeltetésre, hogy legrosszabb esetben is évente egyszer egy pár órás tervezett leállást elkerüljünk.
-
ricsip
addikt
-
8th
addikt
-
Narxis
nagyúr
Jó gyors lett az oldal, na ez már valami, de tényleg.
Érzetre szempillantás alatt tölt minden. -
Parci
HÁZIGAZDA
-
yanna
addikt
Gyorsak voltatok!
Azt hittem éjfélig eltarthat. -
Fred23
nagyúr
Szinte érezni, ahogy süvítenek a CL2-es SD RAM-ok.a szörnyetegben.
Viccen túl, eddig úgy tűnik, minden rendben.
-
ubyegon2
félisten
Ez gyorsan megvolt, ügyesek voltatok!
Véletlenül nyomtam a mobilappra és hopp bejött! De látom vannak, akik lesben álltak(ültek)!
-
Graphics
Jómunkásember
-
grabber
addikt
539 online tag. Többiek nem is nézik mikor lesz azonnal online a szerver

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Túléltük?
-
V.Milán
aktív tag
Még itt vagyok

(A leállás csak tervezett
benne van a címben) -
homerhamm
veterán
-
oriic
HÁZIGAZDA
Ez a PH megy nekem, a másik nem. Rossz szervert lőttetek le?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
homerhamm
veterán
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Erre nem vagyok felkészülve
Akkor gyere át, addig nézünk cicás videókat meg poreszt... Jó lesz.
-
Luck Dragon
támogató
-
homerhamm
veterán
-
RandomName
senior tag
Felpumpáljuk a processzort füsttel, illetve újrapasztázzuk, természészetesen a feketeszeder lekvárral. Azt még nem döntöttük el, hogy melyik weboldalről töltünk le memóriát, de új alaplapot mindenképp magunk építünk BJT tranzisztorokból.
Lesz majd stat a top 10 utolsó, és a top 10 első hozzászólásról?
Díjat is kapnak? -
MADcat
MODERÁTOR
Már most elvonási tüneteim vannak … mi lesz akkor
Megismered a családtagjaid.
-
Luck Dragon
támogató
Már most elvonási tüneteim vannak … mi lesz akkor
-
lezso6
HÁZIGAZDA
A PH szerver azért be szokott bootolni 3 percen belül, akkor ez nem normális?
Adatbázist amúgy miért kéne kézzel másolni? Menet közben lehet replikálni, aztán ha az kész, akkor átirányítjuk a forgalmat az újra, így gyakorlatilag zero downtime. Vagy legalábbis én így csinálnám.
-
Viktor0610
MODERÁTOR
-
Gyuri27
félisten
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Itt egy új: szovjet katonai induló stílusban. Este hadba indulunk, elvtársak!
-
Viktor0610
MODERÁTOR
Ez jó [link]!
-
bambano
titán
Egy rendes szerver 3 perc alatt nem bootol be.
Egy ekkora postgresql adatbázist, mint ami a ph alatt van, néhány óra átmásolni, nem 3 perc. -
Gyuri27
félisten
Ott ahol nem állhat a szerver ott ez kb 1-3 perc. Új hardver ugye megvéve, összerakva.
Erre telepíteni, másolni ami kell. Aztán teszt. Majd az új índit a régi lekapcsol. -
bambano
titán
Az jutott eszembe, ha már nem lehet itt fórumozni, megyek és az általam üzemeltetett rendszereken is csinálok karbantartást.
Nekik se legyen jobb
-
Attila0
őstag
Erről csak egy vicc jut eszembe arról hogyha elmegy az internet. "Ma kénytelen voltam a családommal kommunikálni, és képzeld, egész kedves embereknek tűnnek."

-
Attila0
őstag
-
Rowon
nagyúr
Mintha csakis ebből a lapcsaládból állna az internet, semmi másból.
Pedig én azt hittem, hogy igen.
Miért hazudtatok?! Akkor a mikulás sem létezik? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Attila0
őstag
Te, jó ég! Hogy egy ilyen tervezett szerverleállás is micsoda patáliát tud okozni:
Mintha csakis ebből a lapcsaládból állna az internet, semmi másból. -
Viktor0610
MODERÁTOR
-
Sirandrish
legenda
Még délelőtt be kell rúgni akkor hogy estére már K.O legyen
-
UnA
Korrektor
-
Rowon
nagyúr
-
tlac
nagyúr
-
worxland
addikt
-
Öcsielvtárs
aktív tag
Hm. Most miattatok kénytelen leszek élőben beszélgetni.
-
MADcat
MODERÁTOR
igazából bármikor lehet. saját cég esetén az ember eldönti és kész.
viccet félretéve: nekem is szimpatikus a ketrecbe zárt, kézzel etetett, idomított rendszergazda, aki gombnyomásra szerverszerel, de... szóval ő is ember, na. és igen, simán lehet, hogy így hajnalig ott lesz, volt már rá példa nem egyszer...
MOL. Kassza frissítés távolról hétfő reggel nyolc órakor. Azt hittem rosszul látok.
-
tibaimp
nagyúr
-
cinemazealot
addikt
-
Parci
HÁZIGAZDA
jól tette, hogy szólt, elmaradt és akkor pótoltuk
-
cinemazealot
addikt
-
bambano
titán
Felpumpáljuk a processzort füsttel, illetve újrapasztázzuk, természészetesen a feketeszeder lekvárral. Azt még nem döntöttük el, hogy melyik weboldalről töltünk le memóriát, de új alaplapot mindenképp magunk építünk BJT tranzisztorokból.
A szervert már meg is hirdetted az aláírásodban eladásra?
-
LLKobe
veterán
-
AxBattler
félisten
Reflexből írtam volna, hogy "és mi a fészkesfenét csináljak 5 órán keresztül?!?", de ekkora backloggal inkább befogom a pofámat.
-
homerhamm
veterán
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szerverleállás? Át kell irányítani a tartalék energiát, az mindig beválik.
-
ricsip
addikt
Nem volna jobb valamelyik nagy klódba rakni azt az 1 szem frontend meg 1 szem db szervert?
-
bambano
titán
A macskákat is vissza kell tuszkolni a szerverbe...
-
tibaimp
nagyúr
Problémamentes gépfejlesztést!
Csakhogy minél előbb jöhessünk vissza
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
Angie™
addikt
RTX 5080 /5090 is lesz benne?
-
Narxis
nagyúr
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
Graphics
Jómunkásember
Ezt megint ki lehetne küldeni egy RIOS gép üzenetben is.

Konkrétan ha nem kattintok ide, nem tudok róla.Régebben voltak rendszerüzenetek.
Ezt ha valaki csak mobilarenázik is értesül róla?
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
tlac
nagyúr
a wifi spray-t se felejtések el aktívan használni, gyorsabb lesz vele a migráció
[link]
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
joghurt
addikt
Arról lehet majd olvasni, miből is állt a szerverfrissítés? Kapott egy kis izotóniás italt? Kiporszívóztátok? Hűtő újrapaszta? Teljes vascsere?
-
JulianSinulf
őstag
Problémamentes szerelést és újraindítást kívánok a karbantartó csapatnak!
-
scdlsc
senior tag
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
Parci
HÁZIGAZDA
Az ilyesmiket nem pl vasarnap hajnalra szoktak idoziteni a minel kisebb erintettseg miatt?
igazából bármikor lehet. saját cég esetén az ember eldönti és kész.
viccet félretéve: nekem is szimpatikus a ketrecbe zárt, kézzel etetett, idomított rendszergazda, aki gombnyomásra szerverszerel, de... szóval ő is ember, na. és igen, simán lehet, hogy így hajnalig ott lesz, volt már rá példa nem egyszer...
-
Narxis
nagyúr
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
Rowon
nagyúr
#mindmeghalunk
-
törölt tag
Az ilyesmiket nem pl vasarnap hajnalra szoktak idoziteni a minel kisebb erintettseg miatt?
Pont azért szombat este kezdik el, mert már van rutinjuk a témakörben, és sajnos néha becsúszik 1-2 nem várt fejlemény.
Bő 20 év alatt legalább 4-5 ilyenbe futottam bele userként, és kivétel nélkül túléltem mindet
-
Cassi
őstag
Ideje volt már az IBM XT-ről AT-re frissíteni
-
flashpointer
őstag
-
Yodafon
őstag
Be lesznek építve a mindig tesztelt hardverek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Eredeti játékok OFF topik
- Húsz perc játékmenetet villantott az EXODUS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Projektor topic
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix SCAR 17 (2023) G733PZ-LL023W
- LG UltraGear 32GQ600-B 32 colos, ívelt kijelző QHD (2560 1440) felbontás 180Hz képfrissítés 1ms
- Gamer Pc! I7-12700KF/RTX 3080 10GB/1TB Nvme SSD/Fury RGB RAM 16GB 3200Mhz +LG 32'180Hz ívelt monitor
- Raidmax Coba Power 1000W Gold Plus 80+
- Intel gamer konfig szinte új.
- Apple iPhone 15 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / akku: 88%
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 AMD Ryzen 4680U 16GB 1TB 1 év garancia
- Apple iPhone Air 256GB Független Bontatlan Összes Szín / 27% áfás ár
- iKing.hu Realme 14 Pro+ Pearl White 512GB használt karcmentes 6 hónap garancia
- MacBook Pro 14" 2024 M4 Pro 24GB RAM, 14 core CPU, 20 core GPU, 1TB SSD, Space Black 27% Áfa 0474AB
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Miért hazudtatok?! Akkor a mikulás sem létezik?