Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
danika0670
tag
Sziasztok!
Valaki tud nekem arra válaszolni hogy a kártya működik-e Win10 64bit alatt a Vista-s driverrel? Vagy bármilyen driverrel?
A terv az lenne hogy a PS4 optikáját bevezetem az optikai bemeneten és az analóg jack csatlakozós 5.1-en ami a számítógépre van kötve pedig kilököm a hangot.
Előre is köszi a választ!.
-
wierra
senior tag
Ha még valaki kínlódik ezzel a kártyával az "optikai-digit-kimeneten-küldött-jel-csak-sztereó" problémával, annak itt egy kis reménysugár: [link]
-
szablr
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék tőletek kérni. A gépembe most vettem egy Terratec 5.1 Fun kártyát. Az optikai kimeneten rákötöttem az erősítőmre. Átmegy a hang, szól is, de csak sztereóban. Hiába állítok szoftveresen mindent 5.1-re, mindenképpen csak sztereóban szólal meg minden 5.1-es hang. A legújabb driverrel is ezt csinálja /2006-os a honlapon volt a Terratecnél/ és a driver lemezen levővel is /2002-es/. Ha teszek fel AC3filtert /0.7b, 1.0, 1.30/, akkor is ezt csinálja, azzal sem lesz más. Sokat mozizunk és ezért lenne fontos. A lejátszáshoz BSPlayert használok. Ebben is engedélyeztetem az SPDif kimenetet a beállításokban. Bezárom a beállításokat és lejászok vele, akkor sem szól 5.1-ben. Visszalépek a beállításokba, akkor már nincs ott a pipa a SPDif engedélyezésében. Állandóan kiugrik onnan a bejelölés, és ebből arra következtetek, vmiért nem érzékelheti, hogy a kártya tudjaaz SPdifet, pedig a control paneljében is engedélyeztettem mindent. Az előző hangkártyámon a Bsplayernél nem ugrott ki a pipa a helyéről, ha 1szer beállítottam.
Segítsetek, ha tudtok... köszi. -
atoka1
tag
Üdv!
Húde kihalt a topik :S, az lenne a kérdésem, hogy az Aureon 5.1 es h.karin be lehet azt állítani hogy egy kimeneten kódolja a dolbyt? Mert szereztem ingyé egy 5.1 es erősítő-dekódolót és csak sztereóba tudom rákötni ,szóval fontos lenne hogy egy kimeneten a kari kódolná a dolbyt...
[Szerkesztve] -
hgab
csendes tag
hello!
h vki tudja, mondja már meg kb. mennyit ér terratec aureon 5.1 fun hangkari. 1 éves majdnem. még novemberig garis. amúgy kipróbáltam és jó, csak kíváncsi lennék mennyit lehet adni érte
thx -
D@ve
csendes tag
Nekem sajnos van (volt) egy ilyen kártyám, és egy nagy kalap kaki. Ha aktiváltam a füles plussz erösítést zörög-hörög-recseg volt a végeredmény. Alapból zúg az egész, az előző SB Live 5.1-em ehez képest némán kussolt. Az eredeti (CD-n) mellékelt driver gond nélkül felment, de ha bekapcsoltam a 3D hang támogatást akkor recsegett (újra) az egész: játékoknál, DVD nézés közben. Ha kikapcsoltam oké volt, de nem volt EAX, én pedig sokat játszom. Találtam hozzá béta meghajtót 5.18d, amivel már kicsit jobban szóltak a játékok, de a ''Sensaura'' (3D hang) aktiválása után nem lehetett újra elindítani az Aureon Control Panelt, mert hibaüzenettel kifagyott! Na ezek után lett tele a f
szom, szépen kivettem az egész szart a gépemből, és vettem egy Audigy 1 OEM-et. Azóta minden oké
Van olyan játék, amikor kicsit zörög, de már nem zavar, a legtöbb esetben tutti 100%
[Szerkesztve] -
Terrayon
tag
ö
-
Keitaro
addikt
válasz
Kosh Naranek #20 üzenetére
Én azért tartom, hogy a GF III majdnem ugyanaz mint a II... csak nem 7.1 Jó mondjuk össz 2-3e különbség van, de lehet számít. Viszont van GameTheater XPjük. Kár, hogy kicsit drága nekem
-
Kosh Naranek
tag
A kártya,a mit eltévelyedésedben vettél CMI 8738-as DSP-vel van szerelve. Namost ez egy az egyben ugyanaz, mint amit az alaplapgyártók a nyákra hegsztenek, nem kell tőle csodákat várni. A füles mizéria tipikus TerraTec betegség (úgy tűnik nem gyermek betegség, mert eddig szint az össze hangkareszükkel előfordult).
Ha mindenképpen fülessel akarsz játszani, akkor Hercules FortissimoII vagy Hercules FortissimoIII 7.1-et vegyél, ezeknek van dedikált füles kimenetük (tehát a füles és a hangfalrendszer is egyszerre rádugható a hangkártyákra), a kontrolpanelen kell váltogatni a használtukhoz, magán a hangkártyán nem kell jumpereket dugdosni. Ilyen kártyákat vehetsz a Net Kft-nél (www.netkft.hu) vagy a Mistralnál. -
rdi
veterán
-
rdi
veterán
Megkaptam a privi leveled is, de itt olvasom, hogy 3D-ben is recseg. Akkor pedig ott valami hardver hiba lesz, mert nálam nem recseg, sőt kitűnően szól.
amint haza jutok, megnézem fülhalival is, de szerintem ez elég egyértelmű...
Szervíz ?? -
Keitaro
addikt
Nincs ilyen kártyám, de legalább ne légy egyedül. Szerintem a kártya halk, ha tudsz próbálj meg valami mást. Mondjuk kár hallani erről
http://www.digit-life.com/articles2/terratec-aureon71/index.html
Ez a legnagyobb Aureonról egy teszt, az másik chippel is készül. Erről azt írják erős a fülesre kiadott jel. Sajnos a Funról nem találtam cikket -
Atom
aktív tag
Újabb fejlemény:
Mivel a legtöbbet Counter-Strike -al játszok, nem utolsó szempont, hogy ott megfelelő legyen a hangzás. Nem árt tehát A3D vagy EAX.
Namost simán line-out -ra jumperolva a cuccot játszottam először EAX-al. Visszhangzott, és recsegett. Megnéztem A3D-vel. Ezzel nem visszhagzott, viszont ezis recsegett.
Namost, ha olyan szép hangja van 1 ilyen kártyának, mert nem vitatom sokak véleményét. Mért van az, hogy ez az alaplapi hangkártyámnál is szarabbat alkot?
Kezd elegem lenni belőle... -
Atom
aktív tag
up. csak hogy továbbra is jól ellegyek magammal
-
Atom
aktív tag
Végülis jól elbeszélgetek magammal...
-
Atom
aktív tag
Akinek van ilyen kártyája plz írja már meg mit tapasztal, ha sima line out-ra jumperolva fülest rákötve mekkora hangerőt ad le.
Mert ha csak nálam ilyen gyenge akkor szervíz, ha meg egyébként is ilyen, akkor azhiszem nem ez a nekem való kari. -
Atom
aktív tag
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Segítsetek, mert ez így nem kóser! -
Atom
aktív tag
Ja mellesleg a vindozban meg a a control panel-ben is max-on van a hangerő. Ennyire gyengus lenne ez?
-
Atom
aktív tag
Nem lenne ezzel semmi baj, ha nem lenne ennyire halk ha fülest kötök rá.
Vmi megoldás érdekelne amivel fel tudnám húzni a hangerőt. -
Atom
aktív tag
Szóval.
Kösz az infókat először is.
Eredeti dreverrel hajtom, és a control panel is megy már.
Akkor a füles kimenet alap hiba. ez van.
Viszont. Akkor hogy tudom elérni azt, hogy ha nem jumperolom át fülesre, akkor ne legyen annyira halk?
Most rávan kötve egy kibelezett hangfal azon része amibe a fülest lehet kötni, mert így megfelelő a hangerő és a hang minőség is, de pont az éenne a cél, hogy az ilyeneket mellőzzem. -
rdi
veterán
Nekem ilyen van, a driverével semmilyen probléma nem volt 2000 alatt.
Fülhallgatóval nem próbáltam, de a beállítások között lehet beállítani pl. fülhallgatóra is. Ha nem eredeti driverrel hajtod, akkor lehet, hogy pont ez a gond ? -
Keitaro
addikt
A Terratec hangkártyák kimenetei nagyon szépek, de valahogy a füles kimenetet mindig elszúrják... a mini füles erősítő ami rajta van nagyon zajos. Sajnos valszinű ez lesz a baj. Nézz meg teszteket ez már volta baj a Sixpackel is és a DMXFire 1024-el is. Szóval sajnos tipikus Terratec hiba
-
Atom
aktív tag
up
-
Atom
aktív tag
Akinek van ilyen kártyája, vagy van 5lete plz írjon.
-
Atom
aktív tag
Hali
Vettem egy ilyen hangkarit. Első problémám az volt, hogy miután beraktam és a vindóz felrakta a drivert, a control panel nem működött. Ezt megoldottam egy másik driverrel.
Egy fejhallgatót kötöttem rá jelenleg, mert így is szeretném használni, meg persze hengfalakkal is. Szóval van a kártyán direkt ezért 1 jumper. Miután alap beállításon bejutottam a vindozba a a hang szép volt, ugyanakkor a fejhallgatón keresztül nagyon halk. Átjumpereltem, megint bejön a vindóz, ugyan már a hangerő megfelelő, de veszettül szar a hang, van alapzaja, és recseg is.
Nemtudom mi lehet a gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztalos klub
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- E-roller topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest