Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
aAron_
őstag
Szia!
Amíg nem halmoztál fel jelentős mennyiségű tőkét, szerintem felesleges azon gondolkodni, hogy meglehet-e élni ebből. Ettől függetlenül szerintem a megtakarításod valamekkora részét érdemes saját magadnak, aktívan kezelni (többit meg passzívan), amibe beleillik a forex is.
Kezdéshez könyvből Swing trading for dummies-t ajánlanám, online képzésnek pedig ezt: The Art and Science of Technical Analysis. Ennyi persze nem elég, tanulás örök, sosem mondhatod el, hogy most már mindent tudsz. Ha majd még szeretnéd tudok jó pár könyvet ajánlani, akár befektetések témakörhöz kapcsolódóan is.
Az aktuális árat mindig a kereslet/kínálat szabja meg, legyen bármilyen nap. Ha ez nagyon megváltozik a hétvégén, akkor természetesen hétfőn komoly gap-el indul a kereskedés.
Én most a Pénzügy-számvitel (BSc) -> Pénzügy (MSc): Befektetés-elemző szakirányt tartom talán a legjobbnak, ha valaki a tőzsdével akar foglalkozni. Én is ebbe az irányba akarok szakosodni. Esetleg, ha jól megy a matek Psz (BSc)-nek még a Gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés (BSc) lehet jó alternatívája.
-
Santosh
tag
Szia!
Én mindenképpen azt ajánlanám, hogy tanulj valamit, ha van hozzá eszed és lehetőséged. A forex-es bevétel mindig is bizonytalan lesz, ezért jó, ha van valami B verzió, amibe bármikor kapaszkodhatsz. A tanulást viszont összeköthetnéd valamelyest a tőzsdével. Ehhez a témához valamennyire hasznosítható szakok a következők lehetnek többek között (szerintem):
-gazdasági elemző
-pénzügyrobotozáshoz:
-programozó matematikus
-programtervező informatikus
-gazdaságinformatikusHa van még, akkor a többiek talán kiegészítenek majd.
És tanulás mellett persze tradelni kell sokat sok éven keresztül, hogy megjöjjön a tapasztalat

-
tlac
nagyúr
Elvileg van itt pár ember akar teljes időben nyomja, de szerintem mindegyik csinál még mellette mást is.
simán google-lel meg lehet találni az alapfogalmakat, de szerintem a topikban is van pár link
még pályaválasztás előtt állok, középiskola utolsó évében. Gazdasági irányba szeretnék továbbmenni
nézegesd meg, hogy az egyetemek milyen kurzusokat tartanak, abból lehet következtetni, hogy érdekelnek-e az ilyen szakok
Új hozzászólás Aktív témák
- Bluetti AC70 1000W Power Station
- Erős gamer PC Ryzen 7 5800X / RX 6900 XT / Asus Prime B450-Plus / Jonsbo MOD 3 550 000 Ft
- iPhone 14 pro 128 gb gold 100% akksi
- 20% karácsonyi akció Komplett asztali gép eladó (GTX 1060 6GB, i5-7500, 512GB SSD)
- T14 Gen1 27% 14" FHD IPS i7-10610U MX330 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HP Z8 G4 Workstation (gamer célra is) dupla CPU Xeon Gold 6134
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3734
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B250M i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD RX Vega 64 8GB DEEPCOOL Tesseract BF 650W
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3733, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő