- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen videókártyát?
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Botika89
tag
válasz
Kiskutya #2853 üzenetére
Meg néztem!Amelyik játék DTS tud annak is DD jelez a tv HDMI ARC allatt!Visszont mikor át rakom optikai kimenetre a ps4 hangkimenetelit akkor a tv nem jelez ki semit de visszont a logitech Z906 fejegysege jelzi hogy meg kapja a DD jelet aztán nem tudom hogy DTS vagy DD mert mind 2 tudja a Logitech de csak egy decode led van!Az biztos hogy különbség nincs HDMI ARC és Optikán is ugyan úgy szól!Térhangzás meg van nem tudok bele kötni!nekem tökéletes!
[kép]
-
belashx
senior tag
válasz
Kiskutya #2847 üzenetére
Én is agyaltam az U7QF-en, főleg, mert 180e(vagy 190?
) volt a MediaMarktban, de asszonynak nem tetszettek a színei. Emiatt, no meg az 5 év gari miatt lett a TCLC715.
Ja, megérkezett a tv! Eddig tetszik! Egyelőre ismerkedem vele, de azért rákerült a v372 firmware.
Ahogy már volt is róla szó, a youtube 4k60fpsHDR akadozik néha, de egyébként rendben van.
Viszont nem találok rá Chrome-ot. Alternatív launcherrel menne, ha jól néztem. Valaki próbált már ilyet? -
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #2826 üzenetére
Ezt így nem igazán jelenteném ki. Az, hogy a pocsék forrás alatt rossz a kép inkább a csatorna sara.
HDR és Dolby Vision alatt nincs gond.
Netflixen szinte csak Dolby Vision tartalmat nézek. Our Planet alatt még mindig leesik az állam.
Az Our Planet és a 6 Underground tökéletes teszt anyag.
Utóbbinál a film elején mikor Ryan Reynolds repül, a felhőn csúnyán lehetett látni a korábbi verziókkal a függőleges sötét sávosodást.
Most már nincs!Amúgy lehet összefüggés azzal, hogy a 372 előtt kb 1 héttel írtam a TCL-nek ez ügyben?
Mármint lehet, hogy felhasználói visszajelzés hatására javították? -
Bobby G.
senior tag
válasz
Kiskutya #2813 üzenetére
Mondjuk ez még annyira nem katasztrófa (tudom, nem Te írtad). Sajnos engem tud idegesíteni, ha akad a rendszer, bár együtt tudok vele élni. Pl. néhány éve még hetente mókoltam a telefonomat, de a mostanihoz hozzá sem nyúltam amióta megvan. Megy a rendszer és kész.
Arra viszont nem tudott még senki sem választ adni, hogy a WebOS, illetve a Tizen esetén lehet-e verziószámot frissíteni, vagy marad az amit vettél. Pl. WebOS most 5-össel jön ki, és gondolom az appok egy idő után nem lesznek frissíthetők, csak az újabb változatokon, már ha azt is lehet frissíteni. Ha nem, akkor néhány év után bizony korlátozott lehat az okos funkciója. Ha jól tudom, androidon ez frissíthető.
-
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #2769 üzenetére
Ha nagyon jót akar akkor inkább a 372-t rakja fel!
363-at szerintem el lehet felejteni.
Nekem marad a 372! Nagyon el lett találva.belashx
1,2GB-ból kb 500MB csak a nyers android. Arra jön még rá a product. Azaz a TCL féle gyári appok.Kíváncsi vagyok, hogy Android TV-nél is van e Project Treble vagy nem. Mondjuk itt sok értelmét nem látom de megnézem.
-
belashx
senior tag
válasz
Kiskutya #2769 üzenetére
Nem vagyok az a megijedős tpíus.
Remélem nem járok úgy, mint az évtized elején az andoridos telefonjaimmal. Akkoriban mindig mókoltam rá a mindenféle firmware-eket. Szerencsére erről leszoktam.
Amúgy szép nagyok az update fájlok. Nem gond, de meglepődtem, hogy 1,2 GB körüliek. -
belashx
senior tag
válasz
Kiskutya #2748 üzenetére
Én is aggódom picit. Az előbb írtam nekik ezügyben. Gyorsan válaszolnak? Holnap felhívom őket. Max nem veszem át a készüléket, úgyis utánvétes, és listaáron vettem, nincs elköteleződés a T irányába.
eMAGnál érdekes sztorik vannak a garanciával kapcsolatban, pedig ott most 237e helyett 205e Ft az 55 colos, ami nagyon jól hangzik.
-
Piftuka
veterán
válasz
Kiskutya #2736 üzenetére
Ha ők nem így gondolják, akkor fel kell hívni a figyelmüket a vonatkozó jogszabályra.
És - többek között - ezért "trükkös" a manapság nagy divatként alkalmazott "garancia kiterjesztés".
Amelyek zöme egyfajta biztosítás, annak minden hátrányával; értékcsökkenéssel, a jótállási időtartamra jellemző, ahhoz képest már kedvezőtlenebb garanciális feltételekkel (beleértve a "meghibásodott termék szállításáról Önnek kell gondoskodnia" kitételről), stb.
A hírek szerint a SONY saját garancia kiterjesztése (5 évre) valóban a jótállás meghosszabbítását jelenti. Ezt a törvény ún. "önként vállalt jótállásnak" hívja. (És nagyon korrekt dolog a SONY részéről.)
De vigyázni kell akkor, ha 1-2 év gyári jótállással rendelkező termékre +3 év, fentebb említett "biztosítást" vásárol az ember! (Én erről a konstrukcióról - immár több személyes tapasztalat alapján - mindenkit lebeszélek, ha egy mód van rá.)
A TCL esetében egyértelmű a helyzet, mert a gyártó 5 év jótállást biztosít a televízió készülékeire.
-
-
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #2724 üzenetére
Dolby Vision az nálam fényes. Mindegy, hogy Netflix vagy a TV saját lejátszója.
Dolby Vision beállítást nem piszkálom.A legdurvább különbség az az Alita HDR10 és Dolby Vision között van.
HDR10-nél hiába állítom a képet Dinamikusra azaz feltekeri a fényt 100-ra és látszólag minden ugyan ott áll mint fényes DV-n de mégis más a kép. -
Bobby G.
senior tag
válasz
Kiskutya #2712 üzenetére
Két dolog kérdés jutott erről eszembe:
1, Ha szolgáltatótól veszem (Vodafone), akkor is él az 5 év gari? Weboldalon fel van tüntetve.
2, Ha garis problémám akad, akkor a szolgálató intézi a szállítást, vagy nekem kell megoldani a szervizhez?
+1, Ha 1-2 napon belül meggondolom magam, mert nem tetszik valami (vagy hibás), akkor ki intézi a cserét?
-
Botika89
tag
válasz
Kiskutya #2712 üzenetére
Én 800 fontért vettem!UK-ba olcsóbb nem volt!Samsungot akartam de láttam ez friss cuc mondom egye fene!hát a start nem volt valami fényes de ahoz képest hogy mikor meg vettem milyen volt és most milyen van fejlődés!úgy hogy van remény!Fel raktam a 372 fw! YouTube 4k 60 HDR most jól megy nem akkad!
-
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #2712 üzenetére
Ez nem jelent semmit!
Nekem ugye 2x volt Sony szerviz élményen amit írtam is. Nos! Mind2 esetnél hiába írtam nekik semmi sem történt. Felhívtam és máris foglalkoztak a dologgal. Kérdeztem, hogy emailre válasz? Ááá nem. Nem nagyon tudunk válaszolni. WTF
Szóval telefonálni kell!
TCL szervize a vidéki cég de van budapesten is szerviz pont az oldaluk szerint. -
-
válasz
Kiskutya #2658 üzenetére
Én a wesupport@tcl.com címre írtam ma, amit a honlapjukon találtam. De ide angolul kell írni.... Magyart nem tudok, de ha lenne csak fent lenne a honlapjukon.
-
-
katona84
tag
válasz
Kiskutya #2645 üzenetére
Köszi a válaszod!
A váltás mindenképp drasztikus lesz, mert jelenleg egy 40"-os Sharp figyel a nappaliban. Konkrétan ez a típus.
A másik kérdés ami időközben felmerült nálam, hogy a Sharp panelja 100hz-es. A TCL pedig ha jól olvastam 50hz?
Ettől még kicsit tartok, de lehet feleslegesen. -
tomp
félisten
-
darius09
tag
válasz
Kiskutya #2631 üzenetére
Azt én is bánom kicsit. De egy a kép az fontosabb. Jelenleg egy thomsonom van tcl kijelzővel . Nem rossz csak kicsi a hangzás borzasztó mondjuk ez nem is az az ár kategória. Hát kíváncsi vagyok a Telekom meddig szórakozik még főleg ha megint nem lesz a tcl raktáron.....
-
darius09
tag
válasz
Kiskutya #2628 üzenetére
Már én is hívtam meg irtam nekik... De annyi a válasz folyamatban van nem tudják hol akadt el..
Egy Samsung UE65TU8002KXXH-et küldtem vissza. Felhosodott es a szeleknel durva be világítás volt több helyen. A feketeje szép a színek kicsit túl szaturaltak a tavkapcs szerintem kiraly a hangzás tetszett volt benne mély is nem sok de egy tvhez képest jó. Jah és mivel keret nélküli az edge led miatt atszurodott a ledek fénye ez full sötétben fekete háttérrel közelről látszott de igazából nem zavaró de nekem nem tetszett. Nem rossz de engem zavartat ezek a dolgok. -
-
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #2597 üzenetére
Csak annyi akadás van amit egy 24p-t nem tudó lejátszó alkot. Nem vészes. Teljesen nézhető szerintem.
Annyit írnak, hogy nem találtak felskálázáshozt. De van! Ezt egyszerűen látom! VodafoneTV boxot 4K-ra állítom akkor a HD csatorna csúnya. Ha 1080p-re állítom azaz a TV is 1080p-t kap akkor sokkal szebb! Azaz a TV végzi a felskálázást.
Az alkalmazott Direct-LED háttérvilágítás, azaz hogy a fénykibocsátó diódákat nem a keretbe építették, hanem rács alakban helyezték el, elméletileg lehetővé tenné jó a homogenitást. Ezzel viszont a TCL C715 adós maradt, ugyanis műszeres méréseink alapján az egyes képtartományok között az eltérés elérheti a 16,43 százalékot is. Viszont mivel az átmenet nem durva, ezért látványos felhősödésbe, foltosodásba a hétköznapi használat során nem futottunk bele.
Ezek alapján szerintem a friss fw-el emiatt okoz felhősödést. Elmászik a háttérvilágítás vezérlés és nagyobb lesz az eltérés.Érdekes, hogy az Atmos és a TrueHD gondot okozott nekik. Nálam gond nélkül felismeri és tovább adja. Vagy az a gondjuk, hogy sima audio fájlként nem tudja értelmezni? Az nem újdonság. Atmost a Windows sem ismeri fel mint ac4 de ha filmben van Atmos azt már igen.
-
Gino20
őstag
válasz
Kiskutya #2577 üzenetére
Persze, persze, de nem összekeverendő a C715 kb középkategóriás QLED TV egy belépő modellel
. AZ Eu-ban forgalmazott modellek esetén egyenlőre nagy csoda nincs. Kb a C715 és C815 ami javasolt és korrekt áron megvehető, de sajnos ez ennyiben ki is merült. Pl. 75"-ban nálunk csak moslék van
Amúgy nincsenek nagy csodák más gyártóknál sem. 19-es vagyis a 20-hoz képest azonos számozással a jobb samu QE65Q70R-t használok és tényleg tud kegyetlen szép kontrasztos képe lenni, de az 5 éves szintén samu 55JU6300-nak jobb volt a képfrissítése. Persze kontrasztban, színvilágban jelentős a különbség. Q70R-en ha ki van kapcsolva vagy le van véve az interpoláció, akkor engem szemmel láthatóan zavar, hogy akad, ,,darál" a kép és auto-n van vagy feljebb veszem, akkor előfordul, hogy ,,szellemképesedik" vagy nem is tudom mi erre a jó szó
szóval van itt is némi kompromisszum
-
Piftuka
veterán
válasz
Kiskutya #2558 üzenetére
Biztosan klassz lehet akkora méretben is. Tudod, nekem egy egészen kiváló, 55 colos SONY tévém van, ám időnként már kicsinek találom.
Ráadásul éppen átalakítás alatt a szoba... még messzebb fog kerülni a nézési pozíciótól, így lassan már tényleg "érik" a váltás a nagyobb képátlóra.
55 colról, 75-nél kisebbre nincsen értelme lépni. A Samsung Q9/95 adná magát, de soha nem fizetnék 2-3 millió forintot egy tévéért, de még 1 milliót sem.
Sajnos a TCL "Mini LED FALD"-os X szériája is nagyon drága, ezért reálisan a Hisense U8Q, vagy a TCL C815 irányába kell majd továbblépnem.
Mivel sajnos a Hisense csak 65 colos méretig készíti azokat a tévéit, ezért még jobban szűkülnek a lehetőségek. A C815 tehát abszolút reális alternatívának látszik.
-
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #2546 üzenetére
Olvasgatok ez ügyben.
Youtube féle 4K60 HDR VP9 kódolásban:
Youtube alatt szaggat. Letöltve nem szaggat, viszi az SoC hardveresen.
Kipróbáltam a Zidoo boxon. Szintén Realtek van benne csak egy mediaplayer proci a 1295-ös. Hivatalosan tudja a VP9-et. Több VP9 teszt fájlom is van. Mindegyiket viszi. Youtube-ról származónál viszont közli, hogy nem játszható le.
Szóval nem tudom mit mókoltak ott jutyubék de valami nem okés... -
-
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #2541 üzenetére
Minden bizonnyal.
2019-ben mutatta be a Realtek az RTD2851/RTD2873 SoC-t. TCL-ben 2851 van. A 2873-as pedig a Sony 4K OLED-ben. Maga a 2 SoC ugyan az. A Sony az MTK-ról váltott Realtekre.
Idén nem volt új modell. De érthető mivel ezen a piacon nem kell évente új lapkát kiadni mint a mobilprocinál. -
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #2506 üzenetére
Igen vannak hibái de a HDR képe engem kárpótol.
A 363-as fw-ben ha digitális kábelt nézek vagy Voda boxot(ami hiába 4K-s de ugye a tartalom az HD) akkor villog a kép a zajos részeken. Korábbi verziókkal nincs ez a jelenség. Viszont egy DNR "Alacsony" beállítással megszűnik.
Amúgy a TV felskálázása FullHD->4K-ra nagyon jó! VodaTV boxot eddig 4K-n használtam mivel a box automatikusan arra kapcsolt mikor először érzékelte a TV-t. Hááát nem valami szép az eredmény. Visszaváltottam 1080p-re, hogy a TV végezze el és sokkal szebb!
-
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #2501 üzenetére
Gondolom majd javítják a youtube 4K60 HDR hibát csak ez nem TCL specifikus hiba. Amazon Firestick-en is szaggat a 4K60 HDR. Pedig maga a stick HDR és Dolby Vision képes.
Itt a youtube variált valamit a codec profilon belül...
Plexet nem tudom mert nem használok telepített lejátszót.
Külső playerem van amit hamarosan cserélek.
Semmilyen telepített playerrel nincs más hang csak sztereó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- YouTube
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- FOTÓS beárazás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Óvodások homokozója
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3352
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest