Hirdetés
-
PROHARDVER!
Távcsövekről általában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Itt szerintem fontos, hogy letámasztható legyen (normálisan, állvánnyal), a nagy nagyítás szintén (ez egy 20x-ost megkövetelne). Ha egy középtávolságot nézünk, akkor 500m-en egy 5cm-es tárgy 10x-es nagyítással annyira látható, mint szabad szemmel 50m-ről. Ugyanez 20x-os nagyítással ugyanaz mintha 25m-ről. Én a 20x-os nagyítást venném alapul, ennél a letámasztás már alapkövetelmény.
Azt nem írtad, hogy milyen betekintési szöggel használnád, sok esetben a 45 fokos a legkényelmesebb.Én ezt a kettőt látom ezeknek a feltételeknek megfelelni:
[link] Bresser 20-60x60
[link] KF Concept 20-60x60Utóbbinál írja a BAK-4 prizmát, ez ebben az árkategóriában nem tudom, mennyire reális. Mivel látom kb. ugyanezt a tudású spektívet több különböző néven, simán elképzelhetőnek tartom, hogy ugyanaz a gyártmány csak más-más OEM által matricázva, csomagolva.
Ha a 20x-os nagyításnál maradsz, ott a legjobb a képminőség, de ha esetleg felmész 30-ig, még ott is 2mm a kilépő pupilla, talán elég lesz, mivel a nézendő tárgy 5cm, ezért valószínűleg csak a képmező közepét fogod használni, ezért egy ilyen megfelelő lehet.
Személyes tapasztalatom nincs egyikkel se, spektívből eddig csak kettőt próbáltam, azok nagy nehéz darabok voltak terepi használatra több kilós állvánnyal, arra amire azokat használták azok kellettek, de amire neked kell valószínű pont egy kisebb a jó választás. Nekem személy szerint nincs spektívem, de álló helyzetben való megfigyelésre ez a legalkalmasabb, jobb mint a binokulár vagy monokulár.
Új hozzászólás Aktív témák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4
- WOT - Roham
- One mobilszolgáltatások
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- Hardcore café
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 5310, 5310 2-in-1 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁPRILIS MADNESS -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest