Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Teasüti

  veterán

  Kezdem a sort mondjuk a saját profiljaim bemutatásával, hátha ihletet kapnak néhányan.
  Jelenleg 25 aktív profilt használok (bár nem mind aktív egyszerre) és 17 Mb Ram-ot kér az App.
  Az egyszerűbbekkel kezdve:

  1. auto gps - ha elindul egy adott alkalmazás, akkor bekapcsolja a gps-t, majd ha bezáródik, akkor vár 5 percet (arra az esetre, ha újra aktiválódna a profil) és kikapcsolja. Valószínűleg ez volt mindenkinek élete első Tasker profilja. :)

  2. hasonlóan az előbbihez van még egy Keep screen és egy Auto rotate profil is, a nevük magukért beszélnek. Az első a képernyő kikapcsolási idejét hosszabbítja meg adott alkalmazásoknál, a másik meg a képernyő forgatást kapcsolgatja.

  3. Brightness - ez cella információ alapján észleli, hogy hol tartózkodom, és ha nem vagyok otthon, akkor maxra állítja a fényerőt, kivéve, ha aktív a "Suli" profilom (erről később). Ez még annyival meg van bolondítva, hogy csak akkor tolja fel a fényerőt, ha nappal van (ellenőrzi a napkelte és napnyugta idejét).

  4. Autosync - óránként egyszer bekapcsolja, vár 2 percet, majd kikapcsolja (akku kímélés)

  5. Offhook - ha épp telefonhívás van folyamatban, akkor aktivál néhány másik profilt, úgymint a kihangosítót (ha az accelero úgy észleli, hogy a telefont lerakom képernyővel lefelé vízszintesbe, akkor bekapcsolja a kihangosítást), meg egyéb mást igény szerint (pl beszéd hangerő változtatása hívott szám alapján, stb).
  A változtatásokat visszacsinálja (deaktivál egy-két profilt, amit a hívás kapcsolt be) egy másik profil, ami azt észleli, ha a telefonálás befejeződött.

  6. Feltöltés, lemerülés - előbbi észleli, ha az akku feltöltődött, vár egy órát (rátartás a töltési időre) majd szóban közli, hogy végzett a töltéssel (Svox - Mariska)
  A lemerülés annyit csinál, hogy ha az akku 10%-ot eléri, akkor kikapcsol minden energiazabáló perifériát, 2G only üzemmódra vált, a cpu sémát "conservative"-ra változtatja csökkentett órajelekkel és szóban figyelmeztet.
  A 2G/3G üzemmód váltás megszakítja a folyamatban lévő hívást, ezért a fenti profil a hívás idejére kikapcsolja ezt a profilt. (Érzem túl sok lesz a szóismétlés, de nem jut eszembe szinoníma. :B )

  7. Ha már cpu-ról volt szó, van 3 profilom, ami a "governor"-t állítgatja töltöttségtől, vagy töltéstől függően. Ha usb-re van dugva, akkor "performance" módba kapcsol (max órajel visszaskálázás nélkül), illetve 50% akku felett "interactive", az alatt "smartass v2". Mindkettő emelt üresjárati órajellel, elkerülve a wakelag-ot.

  8. kell egy a Boot-nak is, de csak akkor, ha lemerülés után indul újra a telefon, akkor belövi a beállításokat, amiket jónak láttam. Perifériák kikapcsolva, fényerő, képernyő forgatás, hálózat, autosync.

  9. Wifi és Bluetooth automatikus kikapcsolás, ha kapcsolódva voltak, de megszakadt a kapcsolat (pl hatókörön kívül kerültem).

  10. Az elmaradhatatlan éjszakai mód (előtte a késő este, amikor silent-be rakja magát, h ne verje fel a családot - de csak akkor, ha otthon vagyok. ;) ), ami éjszaka kapcsol be, viszont megvárja, amíg a Tasker elvégzi az éjszakai kalkulációkat* és csak azután megy repülőbe.
  Egy kis finomság, hogy a repülő kikapcsolása nem fix időben van (tehát az éjszakai mód kikapcsolása), hanem a Tasker ezt előre meghatározza, mégpedig az ébresztés előtt 5 perccel jön ki a repülőből.
  Mindig az adott nap első percében számoltatom ki a napkelte, napnyugta idejét, valamint ekkor kérdezem le a Google Naptáram aznapi első eseményét is (szintén később :)) )

  11. Suli - nem bonyolult, csak figyeli a Google Naptáram és ha "suli" nevű bejegyzést talál, akkor silent-be rakja magát - de csak akkor, ha helyileg is az egyetemen tartózkodom.

  12. Automata ébresztő - a nap első Google Naptár bejegyzése alapján beállítja az ébresztőt előtte másfél órával, de legkorábban 6:30-kor, legkésőbb 9-kor, illetve ha nincs aznapi bejegyzés, akkor értelemszerűen nem ébreszt. Ébresztés után közli, h mikor kezdődik az órám és milyen óra lesz az. Utána pedig az időjárást mondja el - Köpönyeg.hu-ról (aminek btw azóta van UTF-8 karakterkódolása az RSS xml fájlaiban, mióta megkértem rá őket. :)) Ezúton is köszönet neki, ha esetleg olvasná vki tőlük!)

  Ez utóbbi igazából több különböző profilból és még több önálló Task-ból áll össze, és elég sok munkaórám benne van, mire a részfeladatokból egy egységes egészt faragtam. Erre is vagyok a legbüszkébb eddig. :B Több napig dolgoztam rajta szabadidőmben, és azóta is folyamatosan csiszolom. :)

  13. És végül egy "Edzés" profil, ami annyit csinál, hogy hetente háromszor egy órával az edzésem előtt szóban figyelmeztet, majd a szóbeli párbeszédtől (!) függően küld egy sms-t az edzőmnek, ha épp nem megyek.
  Itt a Voice Search-öt használom és nincs túlbonyolítva. :) Két kérdést tesz fel Mariska, amire yes/no-val válaszolok. :) Ha ez nem jönne össze, akkor egy párbeszédablakban két nyomógombbal felteszi a Tasker ugyanezeket a kérdéseket (akarsz menni? -> ha nem -> Üzenjek az edzőnek?) és rábökök a válaszra. Az sms-t természetesen nem nekem kell megírni. :DDD

  Ezzel is elszöszöltem pár órát...

  + Akad még pár widget (Minimalistic text - amivel az időjárás adatokat és a napnyugtát, napkeltét jelenítem meg), meg pár parancsikon (mondd milyen idő lesz ma/holnap, stb).

  Kb ennyi lenne, amire futotta, mióta megvettem a programot - cirka 2 hét -, ami sztem a legjobb eddigi androidos alkalmazás. :K

  Még tervezek készíteni egy autós beállítást, bluetooth-al, dokkolóval, gps-el, ahogy azt kell. Lejáró parkoló óra figyelmeztetéssel.

  Szívesen látnám ki mit alkotott! :K

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés