Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • hwswinfo

  lelkes újonc

  Hiánypótló témakör, a társasházban lévő együttélés rejtelmei, de kertes és családiházakról is jöhetnek a vélemények e téren.

  Mi például Újpesten lakunk, panelban..hát itt katasztrófa amik mennek, a felettünk lakók állandóan zajonganak leejtenek mindent, karistolják a plafont székekkel stb. ömlik le a kip kop meg nevetgélés stb. A mellettünk lévők is parasztok, állandóan hozzák ide a lányát fiát ismerőseit hétköznap hétvégén, azt megy itt a hangoskodás rajcsúr, zeng tőle az egész előszobánk meg apám nagyszobája, és aludni nem tud, ez megy hajnalig sokszor.

  Kint 4 sávos autóút van, ahol mentok motorok tűzoltók mennek hajnali fél 5-től éjfélig, másik oldalt játszótér, mellette óvoda..megvagyunk áldva. Azt hogy pihenés, tévé vagy filmnézés nyugodtan esetleg netezés, vagy beleélés valamibe meghitten azt felejtsd is el, mert mindíg van valami!
  Vagy a munkából arra jössz haza, hogy fúrnak a házban és hát persze melletted vagy feletted pont, esetleg lakásfelújítás hegyek, abba már bele sem megyek...


  Másnál is vannak ilyenek..? Zavaró szomszédok, környezet...? :F

  [ Szerkesztve ]

 • Aaron14

  őstag

  válasz hwswinfo #1 üzenetére

  Mindenhol vannak. Bár én nem panelben lakom és a te helyzetedhez képest sokkal ingerszegényebb környezetben élek, de nálam is vannak idegesítő dolgok.

  Például nyaranta egy hatodik emeleti lakó úgy locsolja a virágait, hogy csupa víz lesz az erkélyünk, ráadásul a közvetlen felettük lévő erkélyről még a falon keresztül is áztat. Évek óta nincs megoldás rá, mert a közös képviselő egy idióta, a tulaj nem igazán intézkedik, én meg csak egy bérlő vagyok. De ez a lakó nem csak a virágait locsolja így, hanem képes magasnyomásúval takarítani az erkélyét... Ezzel szerintem mindent elmondtam.

  Amióta karantén van, mindenki hazaér este 8-ra. Felettünk nem lakik senki, de valahonnan mégis állandó dörömbölés, bútor húzogatás, stb. hallatszódik. Abszolút nem tisztelik az emberek egymás privát szféráját. Sokszor azt gondolom, hogy én vagyok túl érzékeny vagy túl sokat várok el, de szerintem ezeknek alap dolgoknak kellene lenniük.

  Sony KD-55XF9005 - rMBP 13" Mid 2014 - iPhone 12 64GB

 • hwswinfo

  lelkes újonc

  válasz Aaron14 #2 üzenetére

  Az szép...a virág locsolás itt is volt régebben 2 emelettel felettünk..átérzem, tudom milyen lehet...igen még a falon is átázhat jaja volt abba is részünk..+ Magasnyomású takarítás..? úristen te jó ég...az nem normális az biztos.
  + Igen a gond az, hogy aki bérlő az nem tudo sok mindent tenni..párom is albérletbe lakik, penészes a fal, meg konvektor szórakozik ablak hulladék stb..a tulajd meg kb. nem érdekli.

  Itt meg mellettünk mivel állandóan hoznak ide az idióták rokonoikat lányát fiát, idejönnek 4-5-6-ra, azt megy a dajdaj hangoskodás nevetgélés ömlik át a falon, és nem mennek el 7-kor, hogy mondjuk hazérjenek -ra, hanem itt tolják éjfélig hajnali 1-2-ig, aztán itt alszik a lánya fia haverja ennek a nőnek és pasinak..szóval borzalom. Mi 6.-on lakunk, de azt hallom, hogy lent alattunk a játszótér előtti parkolóban valaki becsapja az autóját fél 10-kor akkor jön haza, és persze, hogy a 8.-ra megy 2-vel felettünk..ami azt eredményezi, hogy az amúgy is zajos felettünk lakók, mégjobban neki állnak "élni", mivel felettük is megy a zaj, aki hazajött..mi meg érted a családdal párommal egész este tévézünk, netezünk, csöndben vagyunk kb. ágyban, azt mindenhonnan csak a zaj van este is.

  Amit írsz, hogy nem lakik viszont felettetek senki, és így is hallasz dolgokat, azt meg tudom szintén erősíteni. Itt is volt, hogy itthon sem voltak felettünk 2 napig, és hallottunk mindenféle beszélgetést zajt, dörömbölést stb. most vagy ennyire a 8.-ról is lehallataszik vagy alattunktól nem tudom..de durva ja..

  A tiszteletet meg hagyjuk, igen, senki nem tartja tiszteletben, hogy a másik pihenni akarna itt a házban, se hétvégén se este. Itt bármikor fúrnak reggel 7-től este 10-ig, hétvégén is a semmiből mikor pihennél ebéd után kicsit fúrnak kalapálnak, felettünk is megy az élet..áá..
  Nem mi vagyunk túl érzékenyek, hanem mi vagyunk a józan normális emberek, akik meg hangoskodnak meg abnormális életet élnek, azokat csak érzelmi droidokank analfabétáknak hívom, ő nekik nincs érzékeny idegrendszerük, igazi gyökerek. Gondolom a minden napi életben is.
  Igen, ezeknek alap dolgoknak kellene lennie..de úgy látszik kevesen vagyunk, akik normálisan akarnak élni. Mi például raktunk asztalok székek alá filcet alattunk lakók miatt..felettünk meg karistolják negyd óránként élesen a plafont, rohadtuk idegesítő..sok a paraszt sajnos.

  Hát kitartás a mindennapokhoz!

  [ Szerkesztve ]

 • Ryder62

  őstag

  válasz hwswinfo #1 üzenetére

  Újpest és panel? Ott alacsonyan szállnak a golyók, nem?

  A panel eleve egy undorító találmány. Én azt hallgatom minden reggel, ahogy valamelyik szomszéd krákog, krahácsol, öklendezik. Gyomrom felfordul. Más bödös, bagó szagától meg megfulladok mert nincs normális szigetelés. Este meg más horkolása hallatszik át. De azt is hallhatod ahogy valaki pössent és csurgat. Szóval az ilyen "simogatom a radiátort este 10-kor" és társai már standard.

  Eleve egy rossz, elavult konstrukció az egész és ha még parasztok beköltöznek akkor véged, nincs nyugalmad valamilyen hülyeséget el kell viselni. Régen sokkal jobb volt míg rengeteg idős nyugdíjas volt akkor síri csend volt a házban.

 • hwswinfo

  lelkes újonc

  válasz Ryder62 #4 üzenetére

  Ne is mond...amikor hangszerelek, zenét írok, vagy tévézem, netezek gép előtt mint most is, el nem tudom képzelni egyesek nem képesek a seggükre leülni, és ugyanezt tenni, muszáj mindig valamit csinálni, pakolni, tevékenykedni..őrület, párom is már kész van tőle, mondja náluk ahol lakik (szintén társasház), síri csend van...amikor átjön hozzám, csak néz az ezer helyről jövő zaj miatt, hogy itt nem lehet kb. megmaradni, nyugton pár percet eltölteni, elmerülni valamiben, vagy együtt lenni..mert közben mások meg élik az életük, de rendesen..

  +Amit írsz krákogás krahácsol stb. az nálunk mondjuk a nevetgélés, beszélgetés meg köhögés szintén amivel tudném párosítani..Cigi az itt nincs, senki ne dohányzik nálunk hála istennek, de elhiszem.
  Horkolás itt is áthallatszik meg minden más is, persze mikor már aludnál fél 11 körül, mert reggel kelsz a melóba 6-kor..áá..reggelig tudnám sorolni. Wc-t dettó itt is hallod, ahogy hugyoznak feletted, az alap. A radiátor simogatás felesleges, mert attól sem veszik észre magukat, ugyanúgy megy a zajongás tovább, próbáltam én is.

  A panel tényleg egy katasztrófa minden téren ez is igaz...de egyik ismerősöm újépítésűbe lakik, na az még rosszabb..ott aztán nagyon ömlik le a kip kop, zajok, egy fogkefét leejtenek a fürdőben a mosdóba, és azt hallod...szellőztetőkön is jön le minden, konyhába is...hallok sok ilyet, és újépítésű, még csak nem is panel ugye..hanem egy drága lakás.

  + Hát ja..parasztok azok mindenhol vannak..nyugalom azt itt felejtsd is el. Mikor meg én megyek páromhoz, tök felszabadult vagyok, tudunk filmet nézni, beleélni valamibe magunkat, netezni együtt lenni...síri kuss van, Pesterzsébeten lakik 4 emeletesbe.

 • Marky18

  tag

  Nem akarok bunko lenni, de nem te vagy tulsagosan kenyes erre?

  En egy belvarosi 3 emeletesben lakok, alattunk kozvetlen egy idiota van, aki havonta feljarkal, mert szerinte valaki “dobog”, mikozben mi itthon ulunk a kanapen... mellettunk/felettunk napkozben orditoznak es szaladgalnak, ami nem is erdekelne, ha nem kezdenek utni a falat, ha ejszaka eppen beszelgetnenk. Ki se nyissam a szamat 10 utan? Beleljem ki a nappali falat zajfogoval? Vegyek a kedves szomszednak fuldugot?

  [ Szerkesztve ]

 • hwswinfo

  lelkes újonc

  válasz Marky18 #6 üzenetére

  Nem én vagyok kényes szerintem, ugyanis párom, és barátaim is amikor nálam vannak, csak kapkodják a fejüket a zajokra, mert páromnál, és barátaimnál is csend van, egyik kertes házban lakik, másik fent a rózsadombon 4 emeletes társasházba, és halál kuss van, normális lakók vannak, normálisan élnek, nincs mentő 5 percenként ami élesen szírénázik visszhangozva a panelrengeteg közt, meg az óránkénti több ezer autó a 4 sávon, nincs egész napi óvoda náluk ahol 30-40 kölök sikítozik reggeltől estig és a lakásban nem lehet megmaradni, se játszótér, se örökmozgó felettük, és hangos mellettük lakó.
  + Az szép amiket írsz...10 után nem hogy a számat nem nyitom ki, hanem fél 11-kor alszom, aludnék, mivel reggel 6-kor kelek a melóba! Gép előtt ülök egész este, vagy tévézek halkan, amíg felettünk örökmözgót játszanak, pakolnak, ledobálnak mindent, nem tudnak a seggükön ülni, mellettünk dettó megy a nevetgélés hangos beszélgetés stb. Nálunk meg a család és párom csendesen elvan mindenki a szobájába tévézünk fekszünk stb.

  +Szigetelésen én is gondolkoztam már, de az nagyon macera, és az egész lakást lekéne, ami panelnál kb. képtelenség köbe és borzalmas drága lenne, a felfordulásról már nem is beszélve. Ez van :-/

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák