Új hozzászólás Aktív témák
-
konrad
aktív tag
Velem esett meg az előző héten egy nagyon furcsa hiba.
Windowsban elkezdett leáálni-ujraindulni a vinyó (Seagate 120 gigás).
Bootolni mindig jól bootolt ott nem állt le, csak látványossan akkor amikor a videokártya (Radeon 9800pro) ugy padlógázon el kezdett dolgozni.
Az elején azt hittem a vinyo vagy a videokáresz szar, aztán többszöri bootolás után egyszer nem akar a boot indulni helyette egy piros felirat valami olyasmi szöveggel hogy a Radeon 9800 sorozat kiegészítő tápcsatlakozás nélkül nem üzemeltethető.
Y tápelosztó kihajít azóta minden rendben megy.
Ja egyébként Coolink ventihez volt mellékelve. -
-
Trak
addikt
Nem mindenkinek csak 1-2 cucc van a gépében.
Nálam: 2 optikai cucc (DVD-rom, DVD-író) - 2 molex
1 kell a VGA-nak is, 1 a ventiszabályzónak
És máris 4 molex el van használva... És nálam is 5 winyó van.
Ez összesen 9db. 2 winyó SATA-s, akkor azt levonva is még 7 kell. Illetve Ha nincs a tápon külön SATA, akkor 8, mert az egyik simából kell 2 SATA-t csinálni.
Eddig egy táp volt nálam amin volt elég csatlakozó:
450W-os Revoltec
Volt egy 420-as Chieftecem, az is asszem éppen elég volt.
Most egy 400-as Zalman van, ezen is kevés a csatlakozó, elosztókat kell használnom, de szerencsére nincs ilyen kattogós gondom (kopp-kopp-kopp). -
pubwart
aktív tag
Servertáp
De itt nem is azzal van a gond, hogy nincs elég kraft, vagy leáll magától a dolog, hanem azzal, hogy a múanyagcsatik itt is, meg ott is szarok, idővel eloxidálódnak és arra lettem volna kíváncsi, hogy született-e erre valami forradalmi megoldás, de látom nem tudtok ti sem róla.
Mellesleg forrasztottam egy 1ből 5csatit. Azzal tökéletesen megy minden
-
hompi
csendes tag
es a codegen szervertapja kulonbozik vmiben a codegen altalanos tapjaitol?
mert azt tudom, hogy a codegen tapok nem igazan izmos fajtabol valok.
alapjaraton is bizonytalanok szoktak lenni a feszultsegszintjei, plane ha rapakolsz 5 vinyot, meg dvd irot, arrol nem is beszelve, hogy ehhez gondolom IDE-vezerlo kartyat is hasznalsz, ami szinten felvesz feszultseget.
a tapeloszto egyebkent meg csak egy darab kabel, ha egyik-masik kontakthibas, az egy dolog, de hogy hibasak ''szoktak lenni'' az sztem tulzas, akkor nem ott van a hiba.
nekem is codegenem volt tapcsere elott. nem is terheltem tul (2 vinyo,2CD), megis ugy ingadoztak a feszultsegek hogy csak lestem, meg meg pluszba hangos is kezdett lenni, ugyhogy beruhaztam uj tapra: 12000 Ft = atomstabil feszultsegek,zajtalan,5ev gari.
szoval sztem a tapod lesz a hunyo, de azert ne szaladj rogton a boltba, elobb rakj fol egy motherboard monitort, es nezzed a feszultsegeket.
asszem ugy van hogy a nevleges ertektol 5-10% elteres meg elfogadhato (inkabb minel kisebb)
hompi -
hompi
csendes tag
namost mielott elmondanad hogy milyen tapod van, elarulnam ,hogy sztem ha 5 vinyod van, es eloszto kell a tapkabelekhez, az mar gyanuuus.
mondjuk bevallom nem lattam meg mindenfele tapot, de az en chieftec tapomon delfaultbol 2*2+1*3 szabvanyos tapkabelveg van (az SATA tapkabelrol nem is beszelve(chieftec rulz)), ami meg 5 vinyonak + DVD ironak is eleg kene hogy legyen.
az mondjuk egy dolog hogy nekem 350es a tapom, es akkor neked mondjuk kene egy 450es tap, es akkor kb jo lennel... sztem.
ettol fuggetlenul lehet am hogy az en tapkabelvegeimbol nehany ugyanoda van bekotve, de azert kovetkeztetek, mert igenyes taphoz jar az igenyes kialakitas, es egy igenyes tapnak nyilvan jobban is kell birnia egy ilyen terhelest is...
szoval meselj, milyen tapot nyustolsz ennyi vinyoval?
hompi -
pubwart
aktív tag
ez akkor jellemző, hogyha mondjuk nem egy hanem több vinyód is van (nekem pl 5). És ugye ilyenkor nem nagyon elég a szokásos tápból kijövő kábelvégek. Így sajna muszáj vagyok őket elosztani többfele. Vannak olyan elosztók, amely 1végből csinál 2t. és ezek előszeretettel szoktak elromlani, és érintkezési hiábt okoznak, vagy valami hasonlót és emaitt kattan a vinyó. Ami nem egy kellemes elény, ha éppen dolgozol, vagy dolgoznál vele.
Kb ennyi. -
MUŁĐER
addikt
-
pubwart
aktív tag
Egyszerűen nem értem mi lehet
-
pubwart
aktív tag
Gondolom mindenkinek ismerős a szokásos kattanás a vinyó működése közben, ami éppen azt jelző, hogy a vinyó tápkábele éppen fel akarja adni a működés, majd a HDD ''eltűnik''. Ez egy elég idegesítő dolog, tegnap DVDírás közben főleg az volt
Nem tudtok valami extrastabil tápelosztó dolgot, amivel ez a probléma megszűntethető? Mert egyszerűen botrányosak ezek a mai elosztók.
köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós kamerák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Dell notebook topic
- Hálózati / IP kamera
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Analóg fényképezés
- További aktív témák...
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Quadro FX 570 eladó
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest