Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Aram

tag

Hi!

Kicsit hozzászólok én is :)

F700B, annyi pénzért az egyik legjobb monitor, amit kapni lehet. Ténylegesen sík képcsöve van és más valódi sík monitorokhoz képest elhanyagolhatóak a képcső geometriai hibái. Trinitron elvűből jót, csak csillagászati áron kapsz (EIZO, Nokia). a 70 KHz bőven elég egy 17''-os képernyőhöz, mivel 1024x768 fölött hosszú távon nagyon fárasztó az apró szövegeket olvasni (egyénenként változik, de általában ez így van). A 85 Hz is elég, akár napi 8 óra géphasználat mellett is (természetesen itt is vannak olyanok, akiknek nem elég, mert érzékenyebbek rá).
    19''-nál a helyzet ugyan ez. Az F900B-m 3 hónapon belül a 3. monitorom volt, pedig 1 hétig használtam egy Viewsonic P90f-et is (professional series - lol). Hát annak trinitron képcsöve van (Mitsubishi Diamondtron), csillogó színek, erős kontraszt, hulladék fókusz. 1 óra PH! olvasgatás és már könnyeztem is. Megnéztem a CHS szervízében egy másikat is, aytán elhoztam az LG-t. :)

Lehet kísérletezni, de ebben az ár-érzékeny kategóriában jelenleg az LG F szériája a legjobb vétel. Az EZ-vel az a baj, ami a Hyundai és Samsung DFX sorozat tagjaival (lévén mindegyik ugyan azt a Samsung képcsövet használja), hogy kvázi-síkok. Tehát optikai csalás a sík képcső, mivel egy hagyományos képcső van egy sík üveglap mögé berakva. Emiatt nekem húzta a szemem, mintha szemüveget hordanék... Akit ez nem zavar, azoknak természetesen tökéletes választások ezek a modellek is, mivel gyönyörű színe és kontrasztja van, és emellett éles a képe is.

Lassan cikknek is elmenne ez a hozzászólás :)

Na üdv!!!

Aram

Aktív témák