- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- 8 bővítőhelyes Jonsbo "akvárium", akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- OLED TV topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Olcsó, jól szellőző mikrotoronnyal jelentkezett a DeepCool
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toncos
tag
Sziasztok!
Egy nappaliba helyezett házi szervernek készülő small form factor Thinkcentre 180W-os tápját szeretném csendesíteni, hogy idle-ön (amikor max 1-2 lemezről ír/olvas) lehetőleg tök csendes legyen, de mikor az idő 0,1%-ában pörög (mondjuk frissítés miatt), akkor se pusztuljon el (nem tudom, van-e hővédelme). A gyári venti kicsit morog.
2 pines headeren alapjáraton 5V-ot mértem. Egy HKFAN venti van rajta gyárilag (5-13,8V; 3000 RPM(max), 40 CFM(max), 32,5dB(max)), tehát ez elvileg full takarékon megy.Kérdéseim, amiben segítségeteket kérném:
1. Előfordulhat, hogy a 2 pines headeren valami ostoba feszvezérlés van, és kiad 5V-nál többet is? Méricskélhetem terhelés alatt multiméterrel, de nem akarom megfőzni a cuccot, meg nem biztos, hogy hiteles lenne.
2. Milyen venti lehet jó cseredarab? Amiket néztem:
- OEM, gyárilag 2 pines venti. Ezeket full nem ismerem, nem tudom, tudnak-e ezek jobbak lenni.
- bequiet Pure Wings 2 (5-12V; 1900 RPM(max); 26,3 CFM(max); 18,2 dB(max)): 5V-on is elmegy, tuti csendesebb, de kisebb teljesítményű is
- Noctua 12V-os valami: nem tudom, mennek-e 5V-on, nem tudom, mi az optimum teljesítményben/zajban.
- Noctua NF-A8 5V (5V; 2200 RPM; 32,5 CFM, 17,7 dB): 5V-on sokkal erősebb, mint a gyári, hangját nem tudom, de valszeg csendesebb, bár ez ott fullon pörög, viszont ha 5V fölé is megy a táp, akkor elpusztul.
- Arcticból is lehet jó.Ha tudtok tanácsot adni, akkor nem kell 5 típust berendelnem és letesztelnem. Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Milyen házat vegyek?
- Path of Exile 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Gaming notebook topik
- LEGO klub
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Corsair iCUE SP120 RGB PC ventilátor 120mm PWM INGYEN FOXPOST
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- Cooler Master SickelFlow 120 ventilátorok eladóak
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Új Dell 7340 Latitude 13.3 WUXGA Touch i7-1365U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Iris XE Win11 Pro Garancia
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- XBOX Series X + dokkoló // SZÁMLA // GARANCIA //
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3307, 100% Akkumulátor
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest