- Az Amazon 54 milliárd dollárt pumpál Nagy-Britanniába
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- A ViewSonic új üzleti monitorai megoldják az online kommunikációt is
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Milyen házat vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hővezető paszták
-
PROHARDVER!
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
válasz
geckowize #3498 üzenetére
Nem feltétlenül kell forrasztani, pláne ha nem vagy szakember, ki tudja mi történik (zárlat), vagy hő hatására (pl játszol) leáll a ventillátorod, mert elmegy a kontakt.
Ahogy a #3496-ban lévő képeim is mutatják, simán összekötöttem az alaplappal a ventillátort. A tápventillátor levágott kábeljeit, pedig szigeteltem a biztonság kedvvéért.
Ennek további előnye, hogy a ventillátornak a későbbiekben is megmarad az értéke, hisz nincs levágva a csatlakozója.
-
jeni
félisten
válasz
geckowize #3498 üzenetére
Ha a gyanta alatt van tüske amiről leúzható, akkor elegendő lehet egy hajszárítóval felmelegíteni, esetleg hőlégfúvóval ami szabályozható.
Ha mégsem oldható meg akkor tetszés szerinti hosszan elvágni a kábelt és annak megfelelő méretben a másikat hozzá forrasztani megfelelő polarítással a két kábelt. -
geckowize
őstag
válasz
geckowize #3497 üzenetére
Sziasztok,
Közben visszaolvastam és mivel mindenkinek ez volt írva, rendeltem egy Arctic P12-t (ACFAN00118A).
Viszont amit egyszer sem találtam leírva, hogy ha valakinek mondjuk nincs forrasztópákája, az mit csináljon? Kicsit meglepett, hogy mindenkinek van forrasztója és ért is hozzá.
Körbekérdeztem és egyik haveromnak szerencsére van forrasztója, de nem igazán tapasztalt még PC alkatrészek forrasztásában, tudnátok valami jó tutorial videót linkelni? Esetleg még tippeket, hogy mire kell figyelni?
A választ előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Noctua NF-F12 PWM venti
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- Kolink Observatory MX/HF ventilátor szettek - 4x 120 mm
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest