Új hozzászólás Aktív témák
-
Peetee(tm)
aktív tag
410w-os Chieftec = robbanás veszély!!!
vagy estleg minden ok és előzetes probléma nélkül leállítja a gépedet szerintem. Nálam nem ő volt a nyerő válsztás.
csácsá -
Retekegér
MODERÁTOR
Sziasztok! A kérdőjeles topikba írok, mert korántsem nem biztos, hogy táp problémával állok szemben. Lényeg, hogy tegnap lecseréltem 400 W-os Mercurymat egy 400 W Chieftekre (halleluja
). Mindent bekötötöttem, elindítom a gépet, ventik felpörögnek, de a monitor nem kap jelet (no input sign, going to sleep) Videókártyát átnéztem (X800RX), minden ok... Ami fura, hogy a DVD meghajtó ledje villog, gombnyomásra nem reagál, a vinyó ledjei folyamatosan világítanak. Mi lehet a gáz?
A segítséget előre is köszönöm!!
-
Morris
veterán
Nekem egy 300-as codegennel süvített a gépem fél évig. (konfig: A64 3000+, 1Gb ram 400MHz, Ati 9600xt, 2x80Gb Seagate, dvd-író, cd-író, 2 inverter 4db uv csővel, + hálókártya)
Bírta, bírta, de nem bíztam benn.
Most egy 410 Chieftec-kel zúzom. ennek 3 hónapja. Atomstabil mint eddig!
[Szerkesztve] -
petyus_
senior tag
Tápot azért így-is-úgyis kicserélem, nem árt, ha nem Codegen viszi a rendszert. A memtestet meg lefuttatom délután, bár remélem, h inkább a táp a baja.
-
Dufresne
addikt
Vagy akár lehet memória hiba is. Én zért megnéznék egy memtestet a biztonság kedvéért.
De azt a tápot énis lecserélném azért. Én most vettem egy 420as 12centis Casetek-et, meg egy 450es Coolinket, mindekettő jó választásnak bizonyult. Ha van lehetőség, azért próbáld ki a beruházás előtt egy másik táppal a gépet, mert azért nem 100% a táphiba. -
Szitya
tag
400-as Chieftek 1db 12cm ventillátor van benne, a lényeg a Delta a besszállító.
az én konfigomat simán viszi.
A Mistrálban 12490Ft-ért árulják, ha jól emlékszem. -
petyus_
senior tag
Igen, én is hallottam ezt a 410-es Chieftec-ről. Először 360-as chieftec-re gondoltam, de mivel fél éven belül szeretnék A64-re váltai, egy 420-as jobb választás lenne. Azért 10-13 ezernél többet nem akarok tápra költeni, és ebből a 420-as pont kijönne, ami bőven elég az A64-hez (Talán még a 360 is elég lenne).
-
Diskcopy
tag
Na, ha már nyílt egy ilyen topic, akkor itt kérdezem meg én is. Az tápprobléma lehet-e, hogy a gép újabban néhány bekapcsolásnál 1xűen nem bootol fel. Kap feszt minden, de pl a ház elején lévő ledes kijelzők nem világítanak. Következő bekapcsolásnál meg mondjuk semmi baj. Érdekes még, hogy közben valami sivító hangot hallat, de csak halkan. Vinyót lehúztam, ugyanúgy hallom. Cdromot is lehúztam, de nem bootolt, Kifujogattam a prociventit, vid kártyán a ventit, nem bootolt... minden ventillátor pörög... De a monitor tök üres.Következőre, meg mintha semmi baja sem lenne. Szóval lehet-e hogy táphiba, ha elindulni azért elindul, felpörög minden, csak épp nem bootol. Vagy esetleg milyen más hiba lehet. Előre is köszi.
-
PetX
aktív tag
Elmész az ''idegenszámítógépek.hu'' -ra vagy a ''digitáliselme.hu''-ra stb.
és nézel egy szép 410-420 wattos Chieftec tápot sztem az 1 ventis 12centist vegyed és a tápprobléma kilőve.
Az igazság az h' most nem kellett volna válszolni csak 1 linket hagyni neked egy erre vonatkozó topicba... Használd a keresést!
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
A következő probléma van a gépemmel. Néha egyszerűen fogja magát, és újraindul. Van úgy, h elsőre bekapcsol, és egész nap semmi baja, de néha Windows töltés közben, vagy éppen a bejelentkezés után indul újra. Illetve néha több óra működés után (például ma este videó-konvertálás közben) indul újra. Én a tápra gyanakszom, mivel sokszor nem is kell, h ott legyek a gépnél, magától csinálja. Amúgy egy 10 hónapos 400W-os Codegenről (
) van szó, tehát szerintem elég nagy esély van rá, h a táp ment szét. A konigos amúgy ASUS A7N8X-E Deluxe, Barton 3000+, 2x512MB, 2 Samsung vinyó, 9600XT, TV-tuner, SB live! 5.1
Új hozzászólás Aktív témák
- 3 db tokos ventilátor készlet 120 x 120 mm Pro Gaming ARGB, PWM vezérlő, távirányító
- NJOY Titan+ 600 (80 Plus Bronze 600W ATX tápegység
- LIAN LI PC-O11 PC-O11AIR - ATX Mid Tower
- Corsair Hydro Series, H115i RGB PLATINUM, 280mm Radiator, Dual 140mm PWM fans, Liquid CPU Cooler
- ASUS ROG STRIX 1000W GOLD Moduláris Tápegység
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Samsung Galaxy A54 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

vagy estleg minden ok és előzetes probléma nélkül leállítja a gépedet szerintem. Nálam nem ő volt a nyerő válsztás.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

). Mindent bekötötöttem, elindítom a gépet, ventik felpörögnek, de a monitor nem kap jelet (no input sign, going to sleep) Videókártyát átnéztem (X800RX), minden ok... Ami fura, hogy a DVD meghajtó ledje villog, gombnyomásra nem reagál, a vinyó ledjei folyamatosan világítanak. Mi lehet a gáz?

) van szó, tehát szerintem elég nagy esély van rá, h a táp ment szét. A konigos amúgy ASUS A7N8X-E Deluxe, Barton 3000+, 2x512MB, 2 Samsung vinyó, 9600XT, TV-tuner, SB live! 5.1