Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
Itt minden kézi. Van egy belakott Cinnamon, ha csak konzol indul, beleférek úgy 250MB RAM-ba és látom közben a 4x14T ZFS "raid"-emet is. Ezt NFS-en adom Kodinak, meg SMB-n egyéb gépeknek. Más nincs. Telóról VPN haza (ha kell) és áthúzok fájlokat, Nextcloud-al próbálkoztam, de annyira ultra tré az installja, hogy esküszöm, inkább 2x behányok tőle, de behúzom a kurva snap verziót és letudom úgy. Majd. Ha anyáméknak kell, mert lassan betelik a telójuk, ők meg nem fognak VPN-en haza-ssh-zgatni csak úgy
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
Hát például EXPO/XMP ajánlások alá mész egy vagy több értékkel, töknyolc melyikkel, vagy esetleg elkezded húzni a RAM-ot fesz nélkül fentebb és egy ideig még jó, jó, aztán elkezd hibázgatni. Azért az nem árt, ha az UEFI még bejön, tehát akkorát nem kéne tolni rajta, hogy az egész gép lenémuljon, kellemetlen a sok értéket bukni, mikor tolsz neki egy reset-et (hacsak nem reboot-ol és jön rá magától)..
Szóval egy kicsit speckón kívülre kell vinni, ennyi.
ECC OFF módban, ez fontos.. - nyilván ..A tuning terén nem tudom mi van, mert az enyéim 2x16G DDR4 ECC UDIMM és a Samsung készítette. Kiderült, hogy B-Die, alapfeszen rohannak vidáman 3200-on, utána köhög, majd további feszre megint nem..
.. viszont ECC-t és tuningot egy lapon nem nagyon lehet emlegetni szakmai körökben
- Játékra az ember nem ECC RAM-ot vesz, hanem tuning RAM-ot (ami általában nem ECC)
- ECC RAM-ot komolyabb célból vesz valaki, például olyan programot futtat, aminél megengedhetetlen, hogy bithiba csússzon be a memória által bárhova is és általánosságban nagyobb gép stabilitást akar, például komoly workstation-ök (filmipar, gyártás-tervezés, média.. nem csak szerverek datacenterekben). Persze még az alaplap ettől nem lesz szerver szintű, mint egy Epyc/Xeon esetén, de mondjuk jól megcsinált lapok akár ezer évig is elszaladnak, hiába konzumer kategóriás.. főleg a jó táp a kulcs amúgy.
Én csak kipróbáltam, visszavettem 2400-re, semmi értelme facsarni őket (pláne borda nélkül, de egyébként sem), Linux szerver üzemmód, meg Windows-on 1-2 régi játék dual boot-ban, ez is hamarosan megszűnik a dedikált "játszós" gépem összerakásával.
Nem tudok nyilatkozni sajnos arról, hogy ECC-vel szűkebb időzítések mennek-e. Tipp, hogy nem érdemes ezzel szórakozni, mert eleve a biztonság (adat integritás) súllyal lett létrehozva a technológia, normál körülményekre, nem extrém húzásra.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
A sima is és a pro is viszi említettekből.
Írtam, csak nem küldtem el...Arra ügyeljetek - lehet nem kell mondani, de inkább megemlítem - hogy itt ECC UDIMM-ről beszélünk, azaz unregistered dimm, nem nagyszerveres RDIMM.
(Ettől még gyönyörűen működik az ECC, elvittem a gépet UEFI-ben ECC: OFF mellett szándékosan túl szoros időzítésekkel kis hibázásba, amit Memtest már kidobott, ráaktiváltam az ECC-t és eltűntek a hibák, bementem Linuxba és az pedig gyönyörűen mutatta azt, hogy az ECC hibázást látott és korrigálta... nyilván bizonyos mértékig megy ez, mindenesetre nálam bizonyított).
[ Szerkesztve ]
-
rxmiss
tag
en onnan jottem lehet kene csinalni egy teljesitmeny-osszehasonlito cikket, de mar ertelmetlen volt megtartani az e5-2699v4-et a 3950x elleneben. az igazi elonye szamomra az intelnek a 8 dimm volt, olcson tele lehett pakolni sok memoriaval, igy 128G ECC DRAM sokmindenre eleg volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 5 7600X - 6 mag/12 szál - Új, bontatlan- Eladó! 75.000.-
- Garanciális Intel Core i5-10400F
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest