Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • peter889

    őstag

    Sziasztok!

    Nemrég kötötték be nálam a T-com vezetékes telefont, a havi 4200 Ft-os Hoppá plusz díjcsomag miatt. Egyéb szolgáltatást nem rendeltem tőlük (nem érné meg).

    Azonban már a bekötésnél kellemetlenség ért: kiderült, hogy a szolgáltatás előfeltétele, hogy egy táblagép méretű, fehér, műanyag dobozkát (digitális elosztót) kell ÁLLANDÓAN (!), napi 24 órában működtetni; különben NINCS (!) szolgáltatás, a hívó fél teljes némaságot hall.
    Ez főleg azért problémás, mert éjszakára ill. ha elmegyek hazulról áramtalanítok szinte mindent, amit csak lehet. Ha viszont nem működtettem a dobozkát, akkor nem tudom, hogy utólag ki keresett (nincs naplózás.)
    Most mértem le, hogy a dobozka teljesítményfelvétele durván 6 Watt. (5,75Watt készenlétben; 6,532 Watt beszélgetésnél).

    Eddig ha mondjuk 3 hónapra elmentem hazulról, biztonsági megfontolásból lekapcsoltam a villanyórát, a vezetékes telefonom naplózta a bejövő hívásokat.
    Most csak a T-com dobozoló hülyesége miatt legyen bekapcsolva mindig az áram?!

    Régebben a T-com/Matáv nem erőltetett ilyen dobozt az ügyfeleire, csak kizárólag a nethasználatnál kellett router/modem, amit a nethasználat után kikapcsolható volt és lehetett mellette szabadon tévézni, telefonálni.
    Régebben a T-com/Matáv látta el tápfeszültséggel az ügyfelei telefonját, áramszünet esetén is (telefonközpontban működő hatalmas generátorról), most ezt ráhárítja az ügyfelekre.

    Kérdezném, hogy ezt hogyan látjátok?
    Ne lehetne műszakilag normálisan kivitelezni a problémát?
    Mert szerintem egy tisztességtelen rablóbanda a T-Com, akik mindet, amit csak tudnak az ügyfelekre hárítják; őket nem az érdekli nekem mire van szükségem, hanem hogy nekik hogyan a legjobb; hogyan tudják a legtöbb pénzt kisajtolni.
    Ráadásul előre nem tájékoztattak a dobozkáról, ami a sunyiságukat igazolja.

    Kérdezném tőletek, hogy szerintetek lenne-e rá valami mód, hogy doboz nélküli telefont kaphassak tőlük?
    (Szóban nemet mondtak, amit inkább nem vennék készpénznek.)
    Eddig a Digi volt a vezetékes telefonszolgáltató, jelenleg a tévét és a netet kapom tőlük.

    Köszönettel várom véleményetek, tájékoztatásotok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák