Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Asztrofotózás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Computex 2023: zsebrevágható Zotac mini PC, szilárdtestalapú hűtéssel
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Windowsos tablet topic
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
válasz
Gubek-Einste #77991 üzenetére
Köszönöm.
Speedportnál volt külön ilyen beállítás, de Huawei-ben (HG8245H) nincs. Olvastam hogyan lehetne. Lan-Wan összekötés, vagy Lan-Lan. Írták mindkét verziót. Huaweiben törölni a user/pass-t, DLinkben dhcp helyett pppoe... Lehet egy napon kipróbálom, de voltak gondok és most végre megy a net, ezért nem szeretném "piszkálni".
Esetleg még annyit leírnál miért lenne úgy jobb, mintha csak az UPnP-t kapcsolom be?
Minden gép a Dlinkre csatlakozik. Függetlenek, nincs szükség, hogy elérjék egymást. Külön portokat sem szoktam nyitni. Mindkét Router felületét elérem....ezek jutottak eszembe.[ Szerkesztve ]
-
-
Pokesz007
senior tag
Sziasztok
Tegnap délután emeltettünk az internet sebességünkön ,személyesen a boltba jártunk. Mennyi idő alatt fogják megemelni? 20/1-re váltottunk . Tegnap este már a feltöltési sebesség megvolt. 11,4M amit mértem eddig. Ez folyamatos nőni fog? 20-as a vonal,bemérték. -
bandi20
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #78002 üzenetére
Szia tudnál segíteni Akkor , szerinted melyik a jó választás? D-link AP módban vagy router módban ? Koszi a választ !
bandi
-
btz
addikt
válasz
#22718208 #78000 üzenetére
...Vagy már mikor felinsallálák a kártyaíróval a kártyát, lehet akkor kerül rá az összerendelés egy boxal, épp ezért lehet az, ha visszaküldjük a boxot, akkor a kártyát is vissza kell küldeni, nincs olyan, hogy a kártya marad és az hozárendelhető távolról másik új boxhoz. Rögtön be is diktálnám box ként a tv-s kártyaolvasóm chip ID-jét új box ként
Mondjuk lehet azzal is hamar lebuknék, ha adatbázist vezetnek a boxjaik chip ip-jéről.
ⓑⓣⓩ
-
csixy
addikt
válasz
bandi20 #78005 üzenetére
Ha csak az ONTod van és a D-Linked,akkor két eset lehetséges:
1/
Ha két egymástól távoli helyszínen akarsz UTP-t és wifit használni, akkor az ONT routol és tárcsáz és wifiz és a hosszú UTP kábel túlsó végén switch-AP módban dolgozik a D-Link. (Megjegyzés :ebben az esetben is célszerűbb lenne még egy router az ONT közelében és így ekkor az ONT passthroughba, wifi rajta ki, DHCP ki,user-pass töröl belőle és a mellé tett router routerkedik).
2/
Ha csak egy helyszínt használsz akkor az ONT passthroughba ,wifi rajta ki, DHCP ki, user-pass ki és a D-Link Router módba betárcsázni, wifizni és routerkodni.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
törölt tag
Nekem cseréltek nem egyszer sat boxot. Teljesen új box és új kártya nem csinál semmit.
A szerelő telefonon diktálta be a két adatot a központba és percek után elindult.
(Volt időszak mikor a conax vezérlés halott volt és 1-2 napig nem is tudtak kártyát aktiválni)Távolról egyoldalú kommunikációval konfigurálható a kártya. Pont ez van akkor is amikor csatornákat nyitnak-zárnak pl.csomag válltáskor.
A komplett conax rendszer vezérlés rajta ül a bejövő streamen.[ Szerkesztve ]
-
bandi20
aktív tag
Most nekem , ugy van , hogy az ONT wi-fi ki, DHCP be, kábelel 8 as switch , utánna a D-link szórja AP módban a wi-fi-t ebben DHCP ki, wi-fi on , es ugye a kábeles eszközök nem a D-linken hanem a switch en vannak, a D-link csak a wi-Fi adja ! Hogy az ONT csak modem legyen meg nem próbáltam ! Ja es a 3 iptv az ONT be van ! Amit írtál azt is ki próbálom !
[ Szerkesztve ]
bandi
-
slezakimi
senior tag
Sziasztok !
Kb másfél hónapja kötötték be a netet, tv.-t telót.2 hónap ingyen.Gigabit.
Ma kaptam egy számlát.Kőkemény 1 forint
Be kéne fizessem?Köszönöm
""Szabadidős elfoglaltság.Nem feltétlen a pénz hajt.:-))""
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
bandi20 #78009 üzenetére
Ha a D-Linket szeretnéd routerként használni, akkor a D-Linket közvetlen az ONT-ra kell kötni, a switchet pedig a D-Link után kötni.
Keresek külföldi vagy régebbi/ritka Hell energiaitalos dobozokat gyűjteménybe! | Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Minstrel
senior tag
Mostanában elég gyakran megszakad a kapcsolat és olyankor a modemen nem világít a ADSL led és addig nem is tud újracsatlakozni amíg nem áramtalanítom. Egy 6-7 éves DSL-360R D-link modem szórakozik így velem. Lehet ez modemhiba? Mert Telekom futtatott tesztet stb. és minden rendben szerintük és majd nekem kell kifizetni mindent ha kijön a szerelő és nem a modem a rossz.
Amúgy ha saját kezűleg bontom a kapcsolatot akkor világít a ADSL led, amikor van kapcsolat akkor meg villog.
-
Pokesz007
senior tag
Telekomos netmánia M -csomagba tapasztalt,már olyat valaki,hogy csak 11,4 et kapott? a 20-ból. Tudom,hogy 1-es a garantált,de akkor kár volt váltani 10-ről. Egyszer jött 16,4.el,de akkor hiba volt a rendszerrel a régi nettel (10)
-
Lacielvtárs
veterán
válasz
Pokesz007 #78017 üzenetére
Telekom xxl net, kábel modem nálam.
Mindig ingadozik, 20 mbps es a max között, pedig a hardver bírja. Minden eszköz gigas.
En már megszoktam.
Egyszer kétszer, reggeli oralban volt hogy full savszelesseggel tudtam tölteni.
En is azt gondoltam hogy felesleges volt váltani, mert anno a 30 mbps-es net szinte mindog fullon jött.Persze az ingadozastol függetlenül igy is gyorsabb a net, szóval jó ez igy ahogy van
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Pokesz007
senior tag
válasz
Lacielvtárs #78019 üzenetére
Akkor lehet ez is rám vár.
-
Gulyopapa
addikt
Sziasztok
Nagyon gondolkodom hogy upc-ről Telekomra váltok ( tv, internet)
Megéri?
Jelenleg Goldom van tv-ben, és 240-es netem. -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Pokesz007 #78025 üzenetére
Abban elvileg a felületen látod az adatokat.. Az a link, ami a hozzászólásomban van a Speedport W724V-hez való.
Keresek külföldi vagy régebbi/ritka Hell energiaitalos dobozokat gyűjteménybe! | Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Lacielvtárs
veterán
-
Bozek
nagyúr
válasz
viperabácsi #78028 üzenetére
Az első esetben a http:// és az IP-cím között szóköz van, az azért nem jó.
Közvetlenül a HGW-re van kötve a PC?
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Nem véletlen 192.168.1.1?
Telekom PDF-ben leírásban 0.1, a képen 1.1 alhálózat van.
Szerintem más lesz az IP, Hálózati kapcsolatokban nézd meg milyen átjárót ad a DHCP szerver, az átjáró IP-je kell neked.
[ Szerkesztve ]
-
[-HERO-]
senior tag
Sziasztok!
Telekomos Iptv-nk van és 5 év után megadta magát a set-top box, pár órán belül már cserélték is egy újra.
Viszont az új set-top box óta sokkal halkabb lett a tv.
Konkrétan eddig 10-es hangerőn hallgattuk a tv-t általában, ezzel az új box-al 20-25 ös hangerő környéke adja azt amit eddig a 10.
A boxban át van állítva a hang stereo-ra és maga a box hangerő is 25 ön van.Ez normális jelenség, vagy van erre valami megoldás?
### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
[-HERO-] #78032 üzenetére
Normális. Szoftveresen van korlátozva, hogy mi a valós oka senki nem tudja, mindig állami szabályozásra hivatkoznak.
-
seger
addikt
válasz
Érdekes!! Most próbáltam és én sem tudok most belépni. Pár napja voltam benne. Most nem tudok. Be sem jön.... Másnál is van baj?
[ Szerkesztve ]
-
seger
addikt
válasz
viperabácsi #78038 üzenetére
Áramtalanítottam a modemet, most már elérem!!!
Próbáld meg te is! Lehet a T belenyúlt valamibe....
-
btz
addikt
-
viperabácsi
addikt
Próbáltam azt is , de úgy sem ment. Most újra inditottam a modemet 2 napon belül ötödször , most beenged 192.168.0.1 -el .
Mondjuk a telekomot sem értem, ha valamit baszaxik miért nem idítja ő újra bentről , mondjuk éjjel 1és 2 között
Mennyi kinlódástól mentené meg az embereket .
[ Szerkesztve ]
" AZ ŰR VESZÉLYES HELY . FŐLEG ,HA A KÉT FÜLED KÖZÖTT VAN ."
-
Buckey
senior tag
válasz
viperabácsi #78041 üzenetére
Üdv.!
Nekem olyan gondom szokott lenni, hogy a tv-m kábellel van összekötve a T-Home routerrel és néha a tv-n nincs kapcsolat, más jó. Csak a router újraindítása segít.
Előfordulhat, hogy épp ezért, hogy a T belenyúl a routerbe, hálózatba?
Vagy más oka van?
Ha közbeiktatnék egy routert, megoldódna ez a probléma?
Ugyanis ha újraindítom, akkor csökken a letöltési sebesség. (Van vitám már ez ügyben velük!)Előre is köszönöm a segítséget!
-
Lazika
senior tag
válasz
kabelmania27 #78035 üzenetére
Kábelen nem használjuk a netet itthon. Megtudnám nézni, de elég macerás. Hogy érted a másik csatornát? Bocsi,de nem értek hozzá. A modembe benne van a kábel, amin jön a net és ennyi. A 2,4 és 5 Ghz-en használjuk a wifit.
-
-
-
viperabácsi
addikt
válasz
Buckey #78042 üzenetére
Nem tudom , én 1 hete szívok egy hálozat kiépítésével itthon. A problémáról itt olvashattok . Van valakinek tippje mi lehet a gond ? Én már arra gondolok rossz az Asus routerem , így e-mag -val felvettem a kapcsolatot és elállok a vásárlástól (30 napon belül vagyok) , így egyszerűbb a cseréje .
[ Szerkesztve ]
" AZ ŰR VESZÉLYES HELY . FŐLEG ,HA A KÉT FÜLED KÖZÖTT VAN ."
-
Lazika
senior tag
válasz
Gubek-Einste #78045 üzenetére
Értem, köszi. Beállítottam fixre. Remélem jó lesz.
-
Bozek
nagyúr
válasz
viperabácsi #78046 üzenetére
Csak úgy mellékesen, 14 nap van az elállásra, nem 30. Ez az Emag oldalán is így szerepel, ők se adnak többet.
[ Szerkesztve ]
-
Buckey
senior tag
válasz
Gubek-Einste #78044 üzenetére
T-Home, IPTV+ 20 mega net (ami folyamatosan csökken kb. 1 hónap alatt 15 megára, vagy ha újraindítgatom, akkor még hamarabb)
A router pedig ZTE, az újabb, fehér LED-es. -
Klown
aktív tag
válasz
Mr Dini #77998 üzenetére
Elméletileg igen. Ha van boxkey, meg RSA, akkor azt be tudod írni, s megy. Legalábbis Digi esetében a Nagravision-nél működik. Gondolom, hogy menne Conax-nál is így. Egyébként érdekes, hogy a T nem ad CI modult + kártyát, ahog a többi szolgáltató. Ragaszkodnak box-hoz.
Látom, hogy kicsit jobb lett a TV ára nálam. (Spec. II.)
4610Ft helyett 4050 Ft. Viszont az eddigi 300 Ft-os alap telefon felment 600 Ft-ra, tehát kb. ugyanott van az ár. Cseverből-vederbe... Sajnos ez még mindig messze van a hiénás (Spec. I.) 2700 Ft-os ártól. Annyiért elő is fizetnék rá! Addig is maradok a műholdas UPC-nél!Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Samsung X5 thunderbolt3 1TB külső SSD
- God of war ragnarok collector
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga L380 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L560 - i5-6.Gen I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest