Hirdetés
- GeForce RTX 4070-esek az ASUS elképzelése alapján
- Fujifilm X
- ASUS notebook topic
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Computex 2023: megreformálta az SFX tápszabványt a Streacom
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz
Intruder2k5 #115985 üzenetére
Én egy reális okot mindenképp látok. Az IPv6 nem arra van kitalálva, hogy cserélődjön a prefix. Vagy is ha szakad, akkor például Windows-on a régi cím lejáratáig nincs IPv6 (Router Advert-tel jön a cím), ezzel nem lenne baj, ha a prefix nem változna. De sajna változik itt is és DIGI optikán is.
üdv, adika4444
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
szabogabor10 #115994 üzenetére
Amiről itt szó van, az az internetsemlegesség követelménye. Semmi köze ahhoz, amilyen gondod neked van.
Mi alá kell írás?
-
szabogabor10
veterán
válasz
sziszi-fuszi #116006 üzenetére
Szerencsére ezt nem így látták az osztrákok. És ez így van jól.
És zárjuk is le a témát, inenntől egy szót nem fogok itt szólni erről, mert látom, hogy teljesen felesleges.[ Szerkesztve ]
iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
-
jani4242
csendes tag
Sziasztok!
Bocsánat, ha esetleg már volt kérdés, gugli + a fórum átfutása után sem találtam választ.
Az lenne a kérdésem, hogy Sagemcom F@ST 3686 V2 modem esetén van lehetőségem DNS szerver címet beállítani?
Eddig úgy csináltam, hogy volt a modem mögött egy router, amin be lehetett állítani, de za most meghalt, és egyelőre nincs lehetőségem pótolni. Az otthoni LAN-ban csücsül egy Pi-Hole, azon szeretném keresztülvezetni a forgalmat. -
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Egy kis infóra lenne szükségem!
Sat tv Samsung GX-MT730EK beltéri egység Rendszerbeállítások>Rendszer információn belül a feltűntetett jel erőssége 100% a minősége 12%!
Hogy tudnék javítani a jel minőségén?
-
Mustaros
aktív tag
Sziasztok!
Szolgáltatót szeretnék váltani Digiről - Telekom.
Szerencsére van opcika a házban (XIII ker) és az 1000/1000-es csomagon agyalok. (nekem elég)
Azt szeretném kérdezni, hogy mennyire stabil nektek ez a csomag, mert szoktam neten játszani és fontos lenne a stabil net.
Van saját router nemtudom adnak e, de amiket adni szoktak azok fosok.. már elnézést..Válaszotokat előre is köszönöm!
-
simpley
senior tag
ha az elosztóhoz hozzákötök LAN-on keresztül egy másik Routert romolhat a sebesség mintsem ha az elosztó beépített WIFI-jét használom?
(azért van erre szükség, mert nem elég erősen jön a jel és a hatótáv sem a legjobb..)
UP: switch-ként gondolom hozzá csatizni.[ Szerkesztve ]
signed by simpley.
-
Starchm
őstag
válasz
simpley #116018 üzenetére
Gyakorlatilag ha valami nagyon régi rossz routert teszel rá akkor simán lehet rosszabb vagy ha nagyon telitett csatornát használsz.
Szerintem jobban jársz, ha ezt direktbe a wifis topikba kérdezed meg.
De kertes övezetben egy nem túl régi routerrel nagy eséllyel csak növelni tudod majd a sebességet és a lefedettséget is.[ Szerkesztve ]
-
-
-
Zsolty20
senior tag
Sziasztok
Arról van tudomásotok, hogy az új felhasználók milyen eszközöket kapnak? Legyen szó netről és IPTV-ről(társasház)
KösziGamerPC, Xbox Series S(GT:PeZso92), PS5 DE(PSN:Zsolty92)
-
taki01
őstag
válasz
Zsolty20 #116027 üzenetére
Jelenleg még nem az új tv szolgáltatás árulják otthoni előfizetésnél. A jelenlegi iptv-hez windows ce-s settop boxokat adnak.
enginev3.0:
Üzleti titkot nem rakunki publikus fórumra.
Annyit elárulhatok hogy már tavaly nyáron megmutatták az új boxokat cégen belül.[ Szerkesztve ]
-
-
Zsolty20
senior tag
Köszönöm szépen mindenkinek a választ!
A modemről próbáltam épkézlába infókat szerezni, nem sok eredménnyel. Túlzott kíváncsiság uralkodik bennem
@taki01, hülye kérdés, milyen az a Windows CE-s set-top-box? Olyanok, mint amik jelenleg is vannak már x ideje?
Gondolom az új eszközök már jóval korszerűbbek, gyorsabbak lesznek. S a meglévő ügyfelek nem feltétlen igényelhetik, ha már van.[ Szerkesztve ]
GamerPC, Xbox Series S(GT:PeZso92), PS5 DE(PSN:Zsolty92)
-
viktorhu
veterán
-
-
Zsolty20
senior tag
válasz
viktorhu #116032 üzenetére
Igazából csak igyekszem minél felkészültebb lenni, de úgyis ez azután fog megtörténni, hogy a szolgáltatás és használható.
[kép]
A képen a fekete a modem/router, piros az stb. Szóval valahogy így fog elhelyezkedniGamerPC, Xbox Series S(GT:PeZso92), PS5 DE(PSN:Zsolty92)
-
viktorhu
veterán
válasz
Zsolty20 #116036 üzenetére
Kintről a modemig megy majd be a koax, onnan meg lan kábel a set top boxokhoz. Ha van a tévének lan csatlakozója, érdemes ahhoz is lan kábelt vinni (ezt később is megoldhatod egy igmp-képes switch segítségével), hogy stabilabb legyen az átvitel, meg ne a wifit terhelje.
-
Zsolty20
senior tag
válasz
viktorhu #116037 üzenetére
Most úgy van, hogy kintről(társasház, emeleten lévő helyiségből ahol a mérőeszközök, hálózati eszközök stb.. van), jön egy utp kábel amit a DIGI embere intézett. Az megy bele a routerbe(ASUS AC65), onnan egy kábel egy 8-as switchbe és onnan mindenbe(TV, PS, PC, NAS). Ez a nappali, szembe van a háló ahol van egy TV s az Wi-Fi-re kapcsolódik a nethez. Kb. ennyi az elrendezés. A TV eddig koax kábellel vagy mivel volt megoldva, bele a TV-kbe.
GamerPC, Xbox Series S(GT:PeZso92), PS5 DE(PSN:Zsolty92)
-
Pubszon
veterán
válasz
Zsolty20 #116030 üzenetére
Szívesen.
Én is alig vártam a bekötést, viszont engem azért nem nagyon érdekelt a "modem", mert volt jó saját routerem.(#116033) DJ. Ru$y: Nem tudtam, hogy ED3.1-re adnak többfélét is.
(#116036) Zsolty20: Én előre felraktam egy 6 méteres 16-os csövet amibe jön be az optika (tűzfaltól a ház közepéig), ők tuti nem csinálták volna meg, csak valami egyszerű módon elvezették volna. Így akár az oszlopig vissza tudom húzni, amire volt is már szükség 2db 20 méteres fenyő kivágásakor.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
IP1954
aktív tag
válasz
Zsolty20 #116038 üzenetére
Nem írtad le pontosan, hogy mit kapsz.
Ha optika, akkor valószínűleg ez lesz:
[link]
Alapból jó készülék, az itteni pletykák ellenére.
Csak azt kell figyelembe venned, hogy IPTV mellett kicsi a terhelhetősége.
A helyi hálózatod adatforgalma ne menjen át rajta, és rendben lesz (a sagemcom wifi is).
Egy vagy több switch vagy a régi routered segítségével ez egyszerűen megoldható.
(Különben szakadozik és leáll az IPTV/Internet/vezetékes telefon).
A saját routeredet használhatod AP (hozzáférési pont) módban.
(A routerednek kezelnie kell az IGMP-t, különben "megöli" a saját wifit.)
Ha nincsenek különleges igényeid, akkor ez így jól működik.
(Az optika bekötése óta eltelt két év és 8 hónap alatt nem kellet hívnom az ügyfélszolgálatot.)
Mindent oda kötnek be, ahová kéred.
Alapból az IPTV dobozoknak közvetlenül a szolgáltatói eszközhöz kellene kapcsolódnia.
(Különben minden bonyolultabb lesz.)[ Szerkesztve ]
-
gippazoid
senior tag
Sziasztok!
Egyik barátom próbálta telefonos ügyfélszolgálaton keresztül az adat SIM-jén a NAT-olást kikapcsoltatni de nem voltak hajlandóak. Az összefoglaló szerint lehetséges. Van esetleg friss infó erről?
Gippazoid Novelties Inc.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
sziszi-fuszi #116049 üzenetére
Adat SIM az nem gyorsító. Szerintem. És a másik topikban láthatod is, hogy valóban nem gyorsítóról van szó.
Amúgy gyorsító esetén, ha összeáll a bonding (felépül a 4G és a DSL kapcsolat is), akkor bizony publikus IP-t kaphat az ember, ha lehal valamelyik és nincs meg a bonding, akkor lesz NAT-olt cím.
[ Szerkesztve ]
Keresek külföldi vagy régebbi/ritka Hell energiaitalos dobozokat gyűjteménybe! | Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest