- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kopa1
aktív tag
válasz sziszi-fuszi #129698 üzenetére
Azt próbáltattam szemléltetni, ha holnap húznánk egy nagyot, kidobnánk egymillió boxot és mindenkit áttennénk az új platformra (és a provident is adna hirtelen egy 15-20 milliárdos hitelt) akkor lehet javulna, de nem annyira, amennyire páran várják. Kódolással, képjavítással, más szerverekkel lehet szórakozni, de az sose lesz az igazi, ha nem megfelelő a bemenet.
"a kommentek mindennemű egyezése a valósággal csupán a véletlen műve..."
-
Livius
őstag
válasz kopa1 #129688 üzenetére
Képminőségben és box mentes TV-zéshez még mindig a DVB-C a legmodernebb. A Vodafone IP-s TV box képminőségben már szintén nagyon jó, funkciókban még van hogy gyenge de van előrelépés. A T-nél a minőség még mindig legalja, ezzel kéne valamit kezdeni, mert ha választani kell a TV-re koncentrálva a Digi vs T vs Voda között még mindig a Voda nyer, és ahogy látom sokáig is az fog. Szóval lehet nem ártana az a sok milliárd hitel, különben az előfizetők nem lesznek meggyőzve a látottak alapján és majd mennek más szolgáltatóhoz.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
Estét. Másnál is előfordul smartboxon, hogy kb.1napnyi készenlétből bekapcsolja és csak feketeséget
mutat minden csatorna és csak a box újraindításával javul meg?Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
legenda
válasz st3v3np3t3r #129703 üzenetére
Szia,
Nem tapasztaltam még ilyet.
Csak a konkrét műsor nem jelenik meg, de a műsorújság...stb. igen, vagy egyáltalán semmi?Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
patrikcoc
aktív tag
válasz st3v3np3t3r #129703 üzenetére
Igen. Van amikor crashel az app 1 nap után, van amikor csak feketeség van, én ezért használom a CEC-t.
-
Taybor
tag
A 4K tvt azért írtam mert kifejezetten rosszabbul néz ki rajta az adás mint az azt megelőző full hd tvmen. A digi dvb-c a full hdn nagyon szép képet adott, ezért voltam elkeseredve amikot megláttam az új tvn a képét. Nyilván a nagyobb méret es felbontás miatt kijönnek a hibák..
Ezért voltam kíváncsi a telekom android tv milyen minőséget ad a digihez képest, de akkor valszeg teszek egy próbát -
sziszi-fuszi
senior tag
válasz kopa1 #129701 üzenetére
Sok mindenben egyetértünk! DE! S nagyon ott DE! Kétlem, hogy a tartalomgyártók adnak ilyen pocsék minőséget. Gondolok itt az alacsony bitrátára (ami persze csupán az egyik paraméter). Mert akkor minden platformon egyformán ocsmányak lennének. De nem így van. Nem értem pl. a HD csatornák számának meglehetős korlátját, hiszen van olyan is (legjobb tudomásom szerint a T-nél is) amit nem HD-ban továbbítotok, de abban kaptok mégis SD-ben kapják az efik. Ugyanakkor a kritikámban benne van az is, hogy a használatban lévő boxok (nem az új droidosra gondolok természetesen), meglehetősen rossz és avult hardvert tartalmaznak. Az 1 millió, 100 millió és milliárd csak számok. Főleg abban a nagyságrendben ahol a T is toporog. Hiszen a bevételek is ilyen nagyságrendűek nem csak a kiadások. S igen, elvárnám, hogy egy elavult rendszert a lehető leghamarabb cseréljenek le. Pusztán azért is, mert kiszolgálta magát. Megszolgálta az árát. Magyarán be kellett hoznia azt amit terveztek vele. Ha nem így lenne akkor már régen abbahagyta volna és fel is számolta volna ezt az üzletágat a T. Nem így tette. Élek a gyanúval, hogy azért mert hozta az elvárt nyereséget és még a felett is. A vegyes hálózat (sebességbeli differenciák) műszakilag már nem indokolnák azt, hogy úgy legyen, ahogy jelenleg működik. S mindezeket mondom úgy, hogy jómagam lelkes és hűséges T ügyfél vagyok sok-sok évtizede. A tv minőségét csak kritizálni tudom, pedig nem vagyok az a fajta akinek csak az UHD a megfelelő. De a HD adások majd 40 éves megjelenését követően, jó lenne már elfelejteni az SD-t. De lehet én vagyok túl igényes? Remélem, hogy nem!
Mi alá kell írás?
-
-
-
A műsorújság működik rendesen, de vagy 20 csatornát néztem meg és mindegyiken csak feketeség.
Leginkább akkor jön elő, ha a HBO Go-t néztük előző nap.Bár ez az app is egy érdekes állatfajta, mert van, hogy kiírja, hogy nincs internet[ Szerkesztve ]
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
-
legenda
válasz st3v3np3t3r #129713 üzenetére
Ha nagyon régen nem volt, akkor teljes újraindítás, vagy akár nyomj rá gyári visszaállítást.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Korábban volt visszállítás, mostanában ha ilyet csinàl, akkor újraindítom az egész boxot. De jó lenne, ha ez a hibát javítanák
Nem szívesen állítgatnám vissza sűrűn a boxot, mert generált jelszavas google fiók van beállítva,meg 2 faktoros azonosítás. Elég volt 2szer begépelni a 32karakteres jelszót
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
legenda
válasz st3v3np3t3r #129716 üzenetére
Kíváncsi lennék rá, milyen feltételek mellett jelentkezik, hogy nem mindenkinél jön elő, mert nálunk a bekötés óta (~4 hónap) nem volt ilyen gond.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
dkess
őstag
válasz vampire17 #129471 üzenetére
Ugye a kérdező eredetileg egy AX20 -on lamentált (18K HUF). Itt az AX -es WiFi mellé kap 4 db gigabit LAN portot is amivel adott esetben kiválthat egy switch -et is (ahova switch is kellene - ott nem akkora gond az "asztali kinézet" talán).
Ugye Te írtál egy AC 2x2 -es fali AP -t 22K HUF -ért és egy szintén AC 2x2 -es Deco mesh rendszert (két elemes) 35K HUF -ért. Mind a kettő lehet jó választás - ugyanakkor az eredeti elgondolása is lehet jó - a mesh igényt nem tudjuk, de ha pl. kell switch, akkor az kell ...
@andrew911, #129473
Van akinek meg egy PoE -s AP installálása macerásabb, mint mondjuk egy sima routert letesz valahová forgatókönyvnél. Amennyiben nincs PoE switch, akkor máris vehet PoE injektor -(oka)t hozzá. Az esztétikumról pedig vitatkozni - persze lehet, de ez lehet egyéni dolog is. Egyébként egy router nem feltétlenül rendelkezik rosszabb WiFi képességekkel, mint egy AP. Ugyanakkor általánosságban értem mire gondolsz.
@Caboose, #129472
Az, hogy éppen szerencsére aránylag "seamless" az átváltás az inkább szerencse. Nem szokott az lenni és amennyiben új eszközt veszel akkor benne van, hogy ez változni fog. Egyébként a váltás gyorsasága is a mesh mellett szólna - azért egy 1 mp vs. 40 ms különbséget észre tud venni az ember mondjuk videótelefonálás, VoIP/VoWiFi közben ...
Azaz igen - érdemes lenne két egységes (egyik az ONT -hoz és annak WiFi -jét kikapcsolva) mesh -ben gondolkodni ethernet backhaul -al.
Melyik Asus -ra gondolsz egyébként?
-
veterán
válasz dkess #129718 üzenetére
az eapokhoz alapból adnak poe injectort. nekem két eap225 van és a nason dockerben megy az omada controller, ami otthonra talán overkill, de működik stabilan. a roaming is bár mindig akad 1-2 kretén kliens (ap oldalról legfeljebb lerúgni lehet a távoli klienseket, reménykedve hogy a közelebbire kapcsolódnak vissza), ami akkor is a gyengébbhez ragaszkodik, ha fene fenét eszik. szerencsére egyre ritkább.
a decoval nem volt dolgom, de csodálkoznék, ha nem az omadához közeli megoldások lennének alatta
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
.:ZS:.
senior tag
A stream az adott, az itteni információk szerint nem változott semmit. Értem, hogy lehet szépíteni valamennyire post processingbe, de ezt a TV-k is csinálják alapból. Nincs az a post processing ami meggyógyítja azt, hogy egy gyors mozgásnál/sűrű képváltásnál 50x50-es pixel blokkokra hullik szét a kép.
-
simpley
őstag
Üdv,
Gigabit net telón megy rendes sebességgel, PC-n csak 25-30 MB/s próbáltam a 2,4GHz-n és 5 GHz-n is, ugyan az. HELP. Archer T6E kártyám van a PC-be ha ez segít valamit.[ Szerkesztve ]
signed by simpley.
-
-
-
-
veterán
válasz simpley #129728 üzenetére
Hát a legjobb lenne falat fúrni, kábelt vezetni valamerre, vagy költöztetni egyik eszközt a másikhoz.
Vagy talán még egy ilyen-féle áramkörös cucc is beválhat, de nekem nincs tapasztalatom velük.Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
prisz
aktív tag
válasz sziszi-fuszi #129708 üzenetére
Minden szolgáltató ugyanazt a natív jelet kapja. Hogy a Telekom mit machinál mire eljuttatja az efiknek, az isten tudja. Lehet itt akár milyen high tech box, ha a stream minőség meg sem közelíti az eredeti forrást. Érthetetlen, hogy akár egy Netflix alacsonyabb bitrátával mennyivel szebb képet tud produkálni. Ráadásul (nem szeretnék vitát) 9 évig voltam digis, és hatalmas a különbség a digi javára. Aki mást mond, az vagy vak, vagy nagyon elvakult T-s. Emellett viszont hosszutávon a dvbc-vel szemben mely már elérte a korlátait, az iptv még mindig jobb választás, hiszen egy sokkal fejlettebb technológia rengeteg kiaknázatlan lehetőségekkel. Ami viszont nagyon elszomorító, hogy a szolgáltatók képtelenek gyors választ adni a változó felhasználói igényekre. Lassan rá kellene ébredni, véget ért a 32" tv korszak. A háztartásokban már átlagosnak mondható az 50 colos és e feletti kijelző, ami igen csak "éhezik" a megfelelő minőségi forrásra...
-
Zoli133
addikt
Sziasztok,
Nemrég lettem telekomos (jó flip de a hálózat megegyezik). A huawei modem-et pppoe pasthrough-val használom (töröld ki belőle a jelszót és akkor nem csatlakozik és átengedi a router kérést), sebesség minden működik, meg relatíve stabil csak a lease time mindössze 4 óra amit kapok, így legkésőbb 4 óránként van egy minimális kimaradásom, ami egy meeting közben pl elég zavaró (vpn ledobja magát attól a skype is megőrül), ez ilyen másnál is vagy lehet vele kezdeni valamit?"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
Beniii06
addikt
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy ideje keresgélek firmware-t a Telekomos smartbox-hoz (DV8519b), de semmit se találok az interneten…
A történet: szerettem volna egy TWRP-t rakni rá, de sajna egy brick lett a végeredménye. Mint kiderült, a rossz TWRP-t választottam, viszont sikeresen fel is rakta, csak nem úgy, ahogy kellett volna.
Nem tudom, hogy soft, vagy hardbrickeltem, de nem kapcsol be az fix, szóval szépen ráfáztam. Annyit látok csak, hogy pirosan ég a power visszajelző led, és az optikai audio kimenetnél a fény kb. 10 másodperc után elalszik és visszajön, valószínűleg próbálna bootolni.
Mit tudok tenni ezügyben? Új firmware, vagy le tudnám valamilyen módon cserélni a TWRP recovery-ját?Előre is köszi a segítségetekért!
-
Beniii06
addikt
válasz #29633280 #129736 üzenetére
Már ne is haragudj a kérdésért, de mire számítottál a mókolás után?
Azért nem találsz rá firmware-t, mert nem a te tulajdonod a box és más tulajdonát nem szokás mókolni. Előbb-utóbb be kell jelentened és esélyes, hogy kifizettetik veled az árat, ami nyílván úgy van kitalálva, hogy ne érje meg tönkretenni az eszközt.
"Got any other secret weapons?"
-
-
MDanny
senior tag
Sziasztok,
Sagemcom 3686 V2 Wi-Fi szempontból híresen rossz vagy nekem van ekkora szerencsém? Bármit csinálok vele nem sikerül használni, másik 5GHz-es eszköz nincs a közvetlen közelében, a 2.4GHz-es kapcsolódás esetén kb. 2 percen belül ugyanez az eredmény. Újracsomagolt eszközt kaptam, kábeles úton jól működik, a firmware V4.121.0. Nem várok tőle csodát, saját routerrel nincs problémám, de ez azért meglepett.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoLTE + Vodafone VoLTE), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV
-
tobias40
veterán
Valóban létezik hogy a telekom nem tud adni személyre szóló(névre-címre)árajánlatot megvásárolandó tv-re?
Pályázathoz kell az ajánlat és azt kell megredelnem hogy elfogadják majd a számlát.
Ma voltam egy telekom üzletben ahol azt mondták hogy ilyet nem tudnak!
Vmint a weben sem azt az árat látom amit majd ők számláznak,így a képernyőmentés sem jó az ajánlat helyett!Ekkora cégnél létezik ilye a 21. században?
-
kopa1
aktív tag
válasz tobias40 #129741 üzenetére
Árajánlatot lakosságiban szerintem sose volt, itt ha nem tetszik az ár, nem írod alá.
Viszont üzletiben talán nagyobb esélyel van:
https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/elerhetosegek/internetes/online-uzenet
https://www.telekom.hu/uzleti/ajanlatkeresItt próbáld meg, bejelölve hogy üzleti árajánlatot kérsz meg milyen formátumban. De így se biztos hogy van...
Meg ha már pályázat, miért a Telekom? Nincs kijelölve honnan kell venni?[ Szerkesztve ]
"a kommentek mindennemű egyezése a valósággal csupán a véletlen műve..."
-
prisz
aktív tag
válasz MDanny #129740 üzenetére
Tuti nem normális. Nálam 3 hete frissítették a 3686v2-őt, mert ősrégi volt a firmware, elkezdett napjában 1x,2x újraindulni. Jelenleg 4.126.0 és 3 hete atomstabil, tehát nem hálózati hiba volt. Mondjuk ezt sem értem miért vannak az efiknél ezek az eszközök össze vissza firmware-el. Már nem frissítik központilag?
Lehet egyedül vagyok ezzel, de nekem nagyon stabil a wifi-je, Lg tv 5Ghz Netflix 4k stabilan megy 2 szobával odébb, a 2,4Ghz pedig 70m2-es lakás másik sarkábol is tökéletesen használható. Összességében belövi az egész lakást.
Első körben szerintem kérj egy szoftverfrissítést. -
válasz #29633280 #129736 üzenetére
Szia. Ahogy kakukk.tamas is írta, ez nagy ráfáz. Olvass utána, hogy lehet szoftverezni,biztos van rá valami módszer, mert a V1-es droid boxokhoz is van force flash eljárás, csak egy pc-s progi kell hozzá meg egy USB-A<->USB-A adatkábel
És jó tanács: szolgáltatós cuccokkal ne babrálj!
[ Szerkesztve ]
-
MDanny
senior tag
válasz prisz #129743 üzenetére
Köszönöm, ez jól hangzik. Kértem, hogy frissítsék, nem frissül automatikusan, úgy hallottam, hogy nem megszokott, amit kérek. Elég nehezen megy ez a dolog, de legutóbb egy nagyon segítőkész ügyintézővel sikerült beszélni és valószínűleg holnap megkapom a frissítést.
Az új firmware magenta menüs? Nekem még a sárga-szürkés, címben francia birtokos jelzős van.
Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoLTE + Vodafone VoLTE), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV
-
kakuk.tamas
addikt
válasz st3v3np3t3r #129745 üzenetére
Három k-val írom a nevem.
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest