- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- CPU léghűtés kibeszélő
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
user12
őstag
válasz burny #159000 üzenetére
Szia
Lehet toldani. Közönséges RG6 koax kell, pont ugyanolyan, amilyet fotóztál
pl: https://daniella.hu/rg6-3x-arny-cca-feher-305-koaxkabel-id-kab3300003?srsltid=AfmBOorHR3-8fco5L4RAbXkpVde2KFhzXDNTsy9ItSEd5SRKe3xTvZIhRendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz burny #159000 üzenetére
Üdv!
Háromszoros árnyékolású rg6 koaxkábellel toldhatod a kábelt, [link] [link]
Használhatsz csavaros F csatlakozót, csak jól legyen blankolva a kábel.
Más weboldalról is rendelhetsz, híradástechnikai boltban kérésre a kábel végére tesznek krimpelt vagy kompressziós F csatlakozót.[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #158995 üzenetére
Optikai vonal van, rezes vonalat leszedettem.
1000/1000 és azt tudja isEzt lehetne (WiFi) erősíteni mondjuk 2-300 nem területen?
Ha igen, akkor annak milyen költsége lenne?
2.4 és 5GHz is használva van (ugyanaz a hálózat név) és van ami csak egyikre vagy másikra tud csatlakozni ezért ez így jó is.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
patrikcoc
aktív tag
válasz Matrox1995 #159005 üzenetére
Itt sincs még változás, viszont a Level3 most is rossz.
-
boborján2
aktív tag
Én konkrétan azt sem bánnám ha a meta egy az egyben nem létezne. A világ egyik legkárosabb találmánya a fosbuk.
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
hun005a
tag
Egy sima IPTV csomagmódosítás miért tart hetekig?
Régen ez pikk pakk ment.
Visszafelé fejlődünk?🧐 -
devast
addikt
válasz boborján2 #159009 üzenetére
Az, hogy Te mennyire szeretsz egyes cégeket/szolgáltatásokat az a magánügyed. De ha majd használhatatlanul lassúvá teszi a dtag az olyan szolgáltatást amit te szeretsz és használsz, azért mert az nem hajlandó fizetni pluszba, akkor ne panaszkodj majd, hogy Te kifizeted az internet havidíját, mégis sz*rt kapsz.
-
tuto558
aktív tag
-
snyper990
őstag
válasz devast #159011 üzenetére
Ezzel egyetértek, de azért tegyük hozzá, hogy a bíróság a DT-nek adott igazat.
A Meta meg fellebbezés/további jogi lépések helyett egyszerűen úgy döntött, ahogy, ezzel kvázi elfogadva a bíróság döntését, azaz jogilag nem cáfolja, amit a DT állít. (Közben meg az elnök-vezérigazgatójának a vagyona immár meghaladja a 200 milliárd dollárt... Szóval nem pénzhiányról van szó részükről, egyszerűen csak szarnak a saját felhasználóikra, mivel így is dől a pénz)Viszont a DT fentebb linkelt reakciója módosítva lett, ha jól láttam. Bizonyos részek kikerültek belőle, meg belekerült egy pár érdekes dolog, pl.:
„[...] the company feeds a gigantic 3.5 terabytes into Deutsche Telekom's network, which corresponds to about 100,000 HD films [...]”
Én számoltam el valamit, vagy szerintük tényleg kb. 35 MB egy HD film? -
snyper990
őstag
válasz devast #159011 üzenetére
„azért mert az nem hajlandó fizetni pluszba”
Ha helyesek a rendelkezésre álló infók (és nem néztem be/számoltam el valamit), évi 5,8 millió Euróból engedett volna 16%-ot a DT, az kb. 4,9 millió Euró, ami a monstani árfolyamon, (felfele) kerekítve kb. 5,5 millió USA dollár.
A Meta átlagos bevétele az elmúlt 3 évben kb. 369440 millió dollár.
Ha jól számolok, akkor a kifogásolt, „pluszba fizetendő” összeg az éves bevételük kb. 0,0014 (azaz kb. másfél ezred) százaléka... Ezen megy most a vita... Akkora összeg, amit szerintem még Zuckerberg se venne észre, ha saját zsebből kellene fizetnie...[ Szerkesztve ]
-
-
devast
addikt
válasz snyper990 #159013 üzenetére
Ha elolvasod a cikkeket ami erről van, akkor itt a bíróságon az volt a téma, hogy:
- a meta 2021? -ben visszamondta a dtag-os peering szerződést
- de a kábelt senki nem húzta ki, ment az adat rajta továbbra is
A meta szerint neki nem kell fizetni, mert felmondta a szerződést, a dtag szerint meg de, mert tovább használta a peeringet. A bíróság a dtag-nak adott igazat, mert hiába mondta fel papíron a szerződést a meta, ha továbbra is használta azt a peeringet, akkor az ráutaló magatartásnak számít, így olyan mintha folytatódott volna a szerződés.
Ezért döntött úgy a meta, pont most, hogy kihúzza a dugót.
Mondjuk nálam még mindig bécsbe a dtag-on át megy a csomag a facebook-ra.[ Szerkesztve ]
-
matteo90
csendes tag
Ezt a cikket láttátok a Telekom oldalán?
Többször is azt emlegeti, hogy a Telekom XGS-PON technológián biztosítja a gigaerős hálózatát.
Nekem nem rémlik, hogy eddig szó lett volna 10 gigás Telekom netről, csak a Digi blöffölt vele pár éve. -
mlinus
őstag
válasz matteo90 #159018 üzenetére
Ezt már többször írtam itt, hogy erősen kétlem hogy a telekom továbbra is gponnal építgeti az új hálozatait. Sőt, szerintem már egy ideje a meglévő hálózatukat is xgsponra fejlesztgetik.
A gpon és xgspon teljesen kompatibilis egymással így nyugodtan lehet gponos ont eszközöket rakosgatni xgspon végpontokra.
De ettől függetlenűl azt kétlem hogy egyhamar 5-10gigabites csomagok lennének bevezetve a lakosság számára.
[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
válasz devast #159017 üzenetére
Gondolom nem fogják elkapkodni a kábel kihúzását, mert ha lassú lesz, nem náluk lesz a sok reklám célbajuttatva. A CF belement ebbe az utcába és azóta is megy a kardozás, de gyanítom, a META a hirdetési bevételei miatt ennek nagyobb jelentőséget tulajdonít.
üdv, adika4444
-
-
nofi
addikt
Sziasztok!
5 éve használunk UPC/Vodafone gigabites internetet itthon. Az elmúlt fél évben drasztikusan megnőtt a kimaradás mennyisége, az elmúlt hetekben kétnaponta biztos belefutok 1-2 perces kimaradásba. Nem a Wi-Fivel van a baj, arra külön mesh van, a vezetékes eszközökön (is) észlelni a kimaradást.
A jelerősséget a másik topicban jónak ítélték, a szolgáltatónál elérhető legjobb modemünk van (4 éve), IPv4 protokollra is visszaállítottak, de nincs fejlemény.
Mivel nincs hűségünk elgondolkoztam a szolgáltatóváltáson. Tisztában vagyok vele, hogy egyik szolgáltató sem hibátlan, voltam korábban T-s.
Volt aki hasonló okkal váltott? Mik a tapasztalatok stabilitás terén?Xbox GT: nozsolt
-
devast
addikt
válasz Matrox1995 #159024 üzenetére
Nalam is. Legalabb nem level3 hanem twelve99/telia.
[ Szerkesztve ]
-
AnonymusX
senior tag
Szia!
A T oldala milyen technológiájú internet csomagokat mond a címeden? Amennyiben optika, arra szinte nincs panasz, ha koax, akkor viszont simán belefuthatsz a T-nél is problémákba (ez erősen helyfüggő).
Illetve jó, ha tudod, hogy nemzetközi irányban a T mostanság nem a legjobb, Discord, online játékok, cloudflare oldalak, sőt a legújabb hírek szerint lehet majd a Facebook is akadozhatnak csúcsidőben. Ha a cloudflare szóra rákeresel a topikban, akkor meglátod, milyen sokszor volt rá panasz. -
thomas77
senior tag
Kedves ismerősöm szokott telekomos vezetékes telefonról hívni rendszeresen. Úgy ven beállítva neki, hogy sose küldi el a hívószámát. Ezen nem is akar módosítani. Hogy tudna mégis hívószám nélül hívni, hogy csak egy hívás erejéig küldjön hívószámot?
Anno a közel 30 éve voltak erre kódok mobilon. A telekomos vezetékes hívás esetében milyen kóddal tudna hívószám küldéssel tárcsázni?
Ez az oldal szerint a *#31** kóddal kellene tárcsáznia. Próbálta, de nem működik. Sajnos nem tudom megnézni, hogy valójában mit pötyög be, mert 1500 km-re vagyok tőle.
Valaki lecsekkolná, hogy valójában hogy működik ez? Kösz előre is! -
adika4444
addikt
válasz Matrox1995 #159024 üzenetére
Őszintén nem néztem volna ki a Facebook-ból, hogy tényleg kihúzzák a kábelt, én inkább arra tippeltem volna, hogy tépik egymás idegeit pár napig és marad, ahogy volt.
Ahogy néhány éve mindenki a DIGI-nél tapasztalható külföldi irányú sávszél hiányára és magas késleltetésre a Telekom előfizetést javasolta, úgy mostanra ott tartunk, hogy a Telekom a legnagyobb nemzetközi szereplőkkel elég esetleges peering-gel kommunikál és láthatóan azon is kevés a sávszélesség. Közben a DIGI-vel a nap 24 órájában a legrosszabb tapasztalatom, hogy leesik a feltöltés 60--100 Mbps-re bizonyos irányokban, közben a késleltetés ugyanannyi és nincs csomagvesztés.
Kíváncsi leszek, fog-e születni valamiféle megoldás a problémára, vagy ez egy új trenddé válik, hogy a telekom hálózatán este használhatatlan sok szolgáltatás...
üdv, adika4444
-
gg72
veterán
válasz polonic #159034 üzenetére
Köszönöm, megvan.
A belépési felület IP-címét hol tudom megváltoztatni? Mert most ugyanaz (192.168.1.1), mint a meglévő TP-Link routeremé és így ütközés van, a Synology NAS-om panaszkodik is... Itt lenne? Valamint a routeremet bármelyik portba csatlakoztathatom, mert az utolsó (4.) port a 2.5G LAN/WAN nevű, most az elsőben van.
-
gg72
veterán
válasz polonic #159037 üzenetére
Aktiváltam a PPPoE passtrough-t, megy is a net a routeren kerszetül, viszont most nem érem el a Telekomos-os eszközt a 192.168.1.1-en keresztül, pedig ott egyelőre nem változtattam meg semmit, azt csak most készültem volna, ha ne legyen ütközés a routeremmel.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
DHCP Servert kapcsold ki, ha a routered is oszt ip címet és igen, itt kell átírni felül a local adressnél. És ne ugyanabból a körből kapjon IP-t (adj neki pl. 192.168.2.x-et), mert külön hálózaton lesznek. De aktív netnél nem fogod elérni a modemet így, ahhoz több beállítás kell és nem is mindegyik soho routeren lehet megoldani.
Nem tudom, hogy az összes port működik-e, de a 2.5 gigabites biztosan.
De ez már inkább az otthoni hálózatok topic témája szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz fatal` #159039 üzenetére
Köszönöm, hát felemásan sikerült a dolog: DHCP servert kikapcsoltam, megadtam neki a 192.168.2.1 IP-t, a portoknál a routert a WAN-ba kötöttem. Van netem, a régi routerem adja az IP-ket, de azt nem sikerült elérnem, hogy a régi tartományból ossza őket, így pl. a NAS.omnál újra kellett portolnom a dolgokat, ill. a Telekomos routert most már semmilyen felüleltről nem érem el...
-
gg72
veterán
válasz Multibit #159044 üzenetére
Hát most már késő, mert kikapcsoltam a DHCP-t + adtam neki új IP-t, de így már nem érem el a T-s eszközt (gondolom itt csak a reset segítene).
Sztem alapból az volt a gond, hogy T-s routerem és a meglévő TP-Link is ugyanazt az alhálózatot használta, így amikor összekapcsoltam őket, a TP-s elkezdett olyan DHCP-ket kiosztani, amikhez nem volt hozzárendelve pl. a Synology Nas-om és médialejátszóm, így ezeket nem értem el. Most már annyira vagyok, hogy ezeket megoldottam (+portolás), csak gondoltam még kikapcsolom a T-s eszközön a Wifit, de hát most meg nem tudok belépni a kezelőfelületére.
-
drkovge
csendes tag
Sziasztok!
Már kb. 5 éve Flip a szolgáltatóm, ami ugye a Telekom gazdaságos megoldása. Jelenleg koax hálózaton adja a netet (300/25 MBit) a Telekom egy Sagemcom FAST3686 terminállal.
A Sagemcom egy LAN portjára van dugva egy ASUS router (azon egy másik mesh-ben), ami fix IP-t kap a Sagemcomtól és az adja mindennek a netet. Az Asus router IP címét DMZ-be tettem a Sagemcom-on, hogy átengedjen mindent. Elvileg ez a helyes beállítás?
Alapvetően van miden eszközön gyors net, de böngészés közben vannak idegesítő megakadások, amikor nem töltődnek az oldalak akár 0,5-1 percig sem, aztán beindul. Azt hittem ez a saját router hibája, ezért vettem 1 hete az Asusokat a korábbi Xiaomik helyett, de ez a probléma nem szűnt meg.
Ez lehet a Telekom hálózatának a hibája? A házban már átállt optikára a Telekom, ha bármit módosítok az előfizetésen akkor a koax-ot lecserélik optikára. Elég akár egy plusz STB-t kérni. Van értelme átállni optikai hálózatra? Vagy csak máshogy kell beállítani a Sagem-Asus párost?
IPTV is van, az Asus ad IP-t az STB-nek is és szépen megy rajta a TV (ezt a Xiaomi nem tudta pl.)
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jogász topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen egeret válasszak?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm stainless steel 1 év Apple jótállás
- Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe SSD ujjlolv IR kam gar
- iPad Pro M2 11" 2026.03.30 Apple jótállás névre szóló számlával