- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Franc az egészbe... az ügyfélszolgálatos azt mondta, majd keresnek leghamarabb hétfőn... most látom hogy fél 7 körül volt hívásom, most már persze nem lehet visszahívni... gondolom vasárnap nem keresnek... vagy franc tudja ezek után...
-
válasz csako #130350 üzenetére
Hozzáadni csak BT-n keresztül lehetne. Biztos nem tudja. Vagy benne van a kódlistában, vagy sem. Ennyi.
Ha hozzáadtad a gyárit akkor az IR halott, és csak azt a boxot kezeli BT-n keresztül. IR-rel többet, egyszerre.
Más.
Ezt valaki felismeri milyen technika?[ Szerkesztve ]
-
stefa1987
csendes tag
Sziasztok!
Telekomos hwg-t (Sagemcom) kötöttem össze wifin keresztül egy Tp link archer c6-tal. Az internet működik, de viszont az iptv nagyon akad, fagy, szétesik a kép nézhetetlen. Tudtok erre valami megoldást? Esetleg valami más eszközt tudtok ajánlani utp kábel behúzása nélkül, iptv-t varázsolni az adott helyiségbe? Powerline adapterek használata esetleg erre a célra megfelelhet?
Köszönöm szépen!
-
muzzy
tag
Sziasztok,
A telekom android box mennyire van barátságban a DTS-el? Támogatott a DTS passthrough?
Köszi elöre is!
-
kakuk.tamas
addikt
válasz stefa1987 #130353 üzenetére
Próbáld meg a C6-ot kábellel a boxra kötni.
És nézz rá a c6 Admin oldalán, hogy az IGMP bevan-e kapcsolva.
Ha nem fog menni, akkor a Telekom Mesh rendszere a végső megoldás.Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Corleone33
senior tag
Nem tudom mi van a Telekom hálózatával (megint) de picit köhög nálunk gigabites net
az átlagban 300 megás netsebesség helyett most olyan jó ha 200+ megát mért speedtest és feltöltésileg se hasít /weboldalak nem töltenek be olyan fürgén töltenek be
"Might be a tragedy / Devastation right in front of me /Am I a future disaster that's waiting to happen? /That's waiting to happen /Like blood on white
-
Beniii06
addikt
-
SoulesRaiden
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kis furcsaságom remélem ti tudtok valami okosat mondani rá.Egy Sagemcom F@st 3686AC router, 500as nettel és tv. Mind a 4 slot foglalt hátul: 2 tvre egy switchel olsztva, 2 gép,1 kamerarendszer.
Nos bármit töltök le ami jobban meglendíti a sebességet (értsd olyan 10-15mb) onnantól már sehol nincs net, se wifi és tv is akadozik. Újraindítom a routert utána talán megy de iszonyat lassan csinálja. Lényegtelen melyik eszközön indítom el ezt a folyamatot ugyan ezt produkálja így én a routerre gyanakszom, hogy ott nem stimmel valami. Valakinek valami ötlete? Megköszönném! -
DavidLindhag
csendes tag
Hello!
Kettőt szeretnék kérdezni.
1.) Használhatom az IPTV STB USB csatlakozóját pl. tablet töltésre? Digi hulladék STB-vel használtam, csak a Telekomé eléggé kényes, nem mertem eddig.
2.) Fejlődött valamit március óta az új IPTV? Van pl. csatornasorrend állítás? Szerelő azt mondta nekem, hogy nincs is nem is lesz.
Kösze!
-
Zeki
nagyúr
válasz DavidLindhag #130362 üzenetére
A droidos boxon nem lehet sorrendet állítani. Talán valahogy kedvenceket lehet csak betenni.
Ezért nem váltok én sem. Pedig utálom hogy a sima iptv box forrón üzemel és "kikapcsolva" is melegíti magát. Teljesen ki kell kapcsolni éjszakára, gombbal, ami a hátulján van.[ Szerkesztve ]
-
Kaba
veterán
válasz DavidLindhag #130362 üzenetére
Csatorna sorrend (egyenlőre),továbbra sem szerkeszthető az új smartboxokon,kedvencek viszont szerkeszthetőek.
Az STB USB szerintem telefontöltésen kívül semmire sem használható,de majd a műszakisok javítanak,ha nem így lenne.[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz SoulesRaiden #130359 üzenetére
Szia, azokat a feladatokat én egy saját, megbízható routerre kötném, és meghagynám a tv és internet elérést a szolgáltatói eszköznek.
nem egy acélos darabok, sok egyéb más feladat elvégzésére, lehet az a gond hogy túl van terhelve a HGW, és ezért fagy le[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
nafikra
tag
kedvencek szerkeszthető viszont amin behalok hogy megnyomom a guide-t és 10-ből 8-szor újra be kell állítanom hogy csak a kedvenceket mutassa és ne az összeset valamint ha kibővítem a nézetet tehát megnyomomm a jobboldali nyilat akkor MINDIG átvált az összes csatorna megjelenítésre. idióta dolog ez.
-
OldMike
őstag
válasz SoulesRaiden #130359 üzenetére
Szia. Nem írtad, de a leírás alapján IPTV szolgáltatás lehet nálad, mert ott vannak a HGW-re kötve a tévék, settop boxon keresztül. Ez esetben sajnos nem mindegy, hogy milyen switchet használsz. Nagyon ajánlott az IGMP Snooping funkció képesség az IPTV multicast rendszere miatt. Amennyiben megoldható lenne, akkor célszerűbb a gépeket használni a switchen keresztül, az STB-k UTP kábeleit pedig direktben a HGW-be dugni.
42LM660S
-
Cranberries
aktív tag
Tegnap bejelentkezési azonosítót kért az Androidos Set Top Box. Ezt e-mail-ben megkaptam, megadtuk, viszont azóta a képernyő bal alsó sarkában a "biztonsági üzemmód" felirat olvasható bármelyik csatornára kapcsolok.
Miől lehet ez és hogyan tudom eltüntetni? -
nafikra
tag
erre tudja valaki a megoldást? vagy senkit sem zavar a széthúzott arc?
prbolem:
TV2 comedyn pl a rém rendes család az eredetileg 4:3 arányú viszont kihúzza 16:9-re a box és értelemszerűen szétnyúlnak az arcok, nem találtam sehol sem olyan beállítást hogy az eredeti arányt megtartsa. van ilyen? -
taki01
őstag
válasz Cranberries #130368 üzenetére
Kikapcsoló gomb hosszan a távirányítón és utána újraindítás.
-
nafikra
tag
szerintem nem. vagyis egy mezei betanítattható táviránnyal ami betanul ha egymás felé fordítod a távirányt azzal megy. egy olyat be tudtam tanítani nagy nehezen de azon csak 5 gombot lehetett.
-
horseface
csendes újonc
Jó estét, sziasztok! Most van folyamatban a két korábbi stb cseréje smartboxra. Az lenne a kérdésem, hogy ezek az androidos boxok hardveresen mit tudnak vajon? Lehet használni mondjuk kodival 4k médialejátszásra? Esetleg qtorrent futtatható rajta? Köszönöm szépen!
-
SoulesRaiden
csendes tag
válasz OldMike #130367 üzenetére
Szia! Köszi a választ, igen IPTV van! A switch egy TP-Link TL-SF1005D-as nem hiszem, hogy IGMP-s. Viszont azt nem értem, hogy a TVnek és a netnek úgymond mi köze egymáshoz. Pl sehol sem megy a tv, letöltök akkor is minden offos. Tehát ha simán 1 gép megy ott elkezdek letölteni valamit mondjuk 1mb/seccel akkor is ha új honlapot nyitok, kész kiírja,hogy nincs internet pedig közben azon a gépen töltök le. Szóval ez nekem így varázslat :///
-
Zsolty20
senior tag
Sziasztok. Próbálnék regisztrálni erre a Telekom tv gora, de amikor a kiválasztott díjcsomag véglegesítére érek és rá megyek a jóváhagyom gombra akkor fél mpig teker majd vissza dob és nem történik semmi. Van erre megoldás?
-
OldMike
őstag
válasz SoulesRaiden #130381 üzenetére
Szia! Még valamit jó lenne tudni: mi a HGW szoftververziója? Nálam a 3.97-ről frissítettek 4.93-ra, és ettől kezdve az IPTV adás az IGMP Snoopingot kezelő switchcsel is akadozott. Át kellett tennem az STB-be menő UTP kábelt a HGW aljzatába, így már nincs gond. A 3.97 szoftverrel sok éven át akadásmentesen működött egy általad is írt (mezei, nem IGMP-s) switchcsel.
Amúgy tudomásom szerint van még újabb verziószámú FW is, de nem tudom mennyire elterjedt az előfizetők körében, illetve annak az adott esetre vonatkozó viselkedéséről nincs információm.42LM660S
-
misimagaki
aktív tag
Sziasztok!
Telekomos kábelnetem van. Koaxon jön be a házba a jel.
Szeretném áthelyezni a szolgáltató routert, nem akarok falat fúrni, és hosszabbítani. Inkább a szolgáltató bekötéstől húznék új kábelt a megfelelő hosszúságban.
Használhatok valami trishield koaxot, vagy keressek Telekomos szerelőt és boltoljak vele egy általa szerelt kábelt?
Mit gondoltok?Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."
-
Taktoj
aktív tag
Sziasztok.. T s szakmai fórum van esetleg valahol, ahol találnék olyat aki kalk os problémát tudna orvosolni.
Köszi ha valaki érdemben tud segíteni.
Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.
-
barnibooo
aktív tag
Sziasztok!
Mikor telekomos szerelő volt valamilyen "Telekom SMT " vagy valami ilyesmi nevű telefonszámot hívott.
Valakinek erről bővebb infója? Esetleg telefonszám? -
barnibooo
aktív tag
válasz kakuk.tamas #130388 üzenetére
Igen gondolom
Nem is azért szerettem volna, hogy hívogassam őket itt csak érdekelt, hogy mi is pontosan ennek a neve smt vagy smd vagy valami más. -
brazos
senior tag
válasz horseface #130380 üzenetére
Olvasgass vissza a fórumon, olvasd el a Telekom szolgáltatás leírását, nemrég valaki belinkelte az androidos box technikai leírását, hogy mit tud elvileg a box, a fórumban leírtak ezerszer, hogy mit lehet használni rajta, szóval olvasgass, mielőtt felesleges kérdéseket teszel fel.
-
user12
őstag
válasz barnibooo #130387 üzenetére
Valószínűleg valamilyen technikai támogatás vagy üzemeltetői csoport.
Ha valaki ismeri is ezt a számot nem fogja kiadni, mert egész biztos, hogy üzleti titok.
Egyébként is mit mondanál nekik ki vagy és miért telefonálsz?Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Tomp888
csendes tag
Sziasztok!
T-com 1000/1000 netelőfizetésem van SAGEMCOM F@st 5655v2 AC típusú készülékkel kb. 2 éve.Az érdekelne ,hogy mennyi lehet elméletben/gyakorlatban a készülék 5G sebessége ? Nekem 250/350 a le/feltöltési értékek átlaga több gépen mérve .Ez nem kevés ?
-
legenda
válasz Tomp888 #130393 üzenetére
Szia,
A leírás szerint adott eszköz 5 GHz Wi-Fi sávon 3*3:3 MIMO képes, tehát 1300 Mbps kapcsolatot tud.
Ehhez persze kell az ellenoldalra is azonos képességgel rendelkező eszköz.
Azt kell tudni, az általad próbált, használt eszközök milyen MIMO képességgel rendelkeznek?
Megjegyzem, adott sebesség a kapcsolaté, a hasznos (mérhető) attól kevesebb azért, de ideális esetben egy ac 2*2:2 MIMO 867 Mbps kapcsolaton átvihető hasznosan (mérhetően) 600 Mbps felett is akár, ehhez persze szükséges a megfelelő beállítás (csatorna...stb.), illetve a jó környezeti tényezők is.
Azért a 2*2:2 MIMO kapcsolatot írtam példának, mert az 1*1:1 433 Mbps után az a jellemzőbb, viszonylag ritka arányában a 3*3:3 MIMO képességű laptop...stb.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Tomp888
csendes tag
Egy Archer T3U AC1300 usb adapterrel mértem ,ami egy Asrock Z390 Pro4 tipusú alaplapos gépbe van dugva a routertől kb. 4 méterre . A router és a stick (látja) egymást. Vezetéken megvan a sebesség ,900 fölött szokott lenni mindkét érték . Több telefonon ,laptopon is mértem ,másik asztali géppel is az usb stickkel,de mindegyiknél hasonló (250/350) eredményt kaptam. A routeren szabad csatornán van az 5G a wifi analizer szerint is.
-
-
tuto558
aktív tag
válasz Tomp888 #130397 üzenetére
Ezzel úgy látszik nincs baj, 867 a max linksebesség, és úgy látszik ez adott is nálad, így viszont fura hogy ennyivel a linksebesség alatt mérsz... Ahogy "kali" is írta: "adott sebesség a kapcsolaté, a hasznos (mérhető) attól kevesebb azért, de ideális esetben egy ac 2*2:2 MIMO 867 Mbps kapcsolaton átvihető hasznosan (mérhetően) 600 Mbps felett is akár, ehhez persze szükséges a megfelelő beállítás (csatorna...stb.), illetve a jó környezeti tényezők is"
De 4 méter a routertől nem tűnik soknak, meg egyébként is, ha rosszabb a jel, csökkenne a linksebesség is. Azt tudtam volna még elképzelni, hogy az adapter nem USB 3.0-ás portba van dugva, de most néztem utána hogy az alaplapodon 3.1-es szabványnál nincs is kisebb.
350 Mbps-t egyébként én a 433-as linksebességgel szoktam mérni, közvetlenül a router mellől.
szerk.: Most látom, hogy mégis van 2 db USB 2.0 az alaplapon, nem lehet hogy abba van dugva a 3.1-es aljzat helyett?
[ Szerkesztve ]
T 2000/1000 (Optika), Technicolor FGA2235 MAG
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Olyan problémám lenne, hogy most a Technicolor FGA2233 wifijét kell használnom, mert bedöglött az ASUS RT-AC86-U routerem és akármit állítok a wifis gépem nem hajlandó rá csatlakozni akárhogy variálok a beállításokkal amihez vettem egy TP-Link Archer T4U Plus adaptert és az asussal hibátlanul ment ehhez meg nem hajlandó csatlakozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest