Hirdetés
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zolokas
aktív tag
válasz
enginev3.0 #109541 üzenetére
Ez server! nekem meg otthoni!
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Mai napra kb két napja szenvedtem azzal hogy a ZTE Speedport Entry2i a LAN portokon a 10/1-es netből csak jó ha 4/0.5-öt adott, míg wifin érdekes mód 8-9/1-el ment minden mérésnél. Igaz hogy a ZTE után van egxy TP-Link WR1043ND V4, de annak kutya baja, ugyanis azt megkerülve is csak csökkent sebességen ment ha direktbe kötöttem az eszközt. Mérhettem én a saját ZTE-n és a TP-Linken is Wifin a sebesség ugyanúgy 8-9 közt volt, így bedugtam a gépbe a TP-Link TL-WN422G adaptert amit a Win be is vett szépen. Azzal wifin csatlakozva az asztali gépen mérve is megvolt a sebesség az az a 8-9. Ezután ugyanúgy visszakötöttem kábelra, a ZTE-ből át a TP-Link 1043ND V4-be és onnan a gépbe és ezután már így is megvolt a sebesség. Már 2 napja szenvedtem ezzel, ugyanis az oldalak betöltése is sokszor atom lassú volt és már idegesíteni a dolog.
Kérdésem az, hogy lehet annak a jele, hogy a ZTE LAN portja haldoklanak?
-
lewisfm
aktív tag
Nálam kellett egy plusz router, s még így is vacakol a (csak) wifi egy kicsit.
A lényeg, hogy:
- jobb dupla NAT-olni (nálam növelte a stabilitást)
- WIFI IGMP snooping képes saját router kell (pl. Asus), s ezt az opciót be is kell kapcsolni
- a szolgáltató router wifi-jét kapcsold le3 szolgáltató router volt nálam, mindnek baja volt a wifi-vel.
-
IP1954
aktív tag
A WiFi esetében annyi szerencsém van, hogy egy gyéren lakott aprócska településen használom. A 2.4 GHz-es sávban egy 30 és 50 méterre lakó küzd egymással, az 5 GHz-es sávot csak magam használom.
Nem a telekomos a fő WiFi eszközöm, de a sok panaszt olvasva a telefonomat már lassan két éve direkt a Sagemcom 5655v2 AC 5 GHz-es WiFi-vel használom, és mindig rendelkezésre állt, menet közben nem tapasztaltam leállást.
Mindegyik telekomos WiFi-t átneveztem, de csak az egyszerűbb beazonosíthatóság miatt, és persze nem hagytam meg a túlságosan bonyolult jelszavakat sem.
A 4 db telekomos WiFi-ből csak az 5 GHz-es megy állandóan.
A 2.4 GHz-est és a vendégeket kikapcsoltam.
(A Telekom WiFi Fon megy még, de arra nincs ráhatásom.) -
seger
addikt
válasz
MaxxDamage #109532 üzenetére
Ha kidobod, szólj hova, megyek érte
-
oba
addikt
válasz
IP1954 #109528 üzenetére
Egyelőre ha lehet még szeretném megúszni a router vásárlást. Nem gondolnám, hogy heavy use az, hogy ha éppen semmilyen más adatforgalom nem megy át a modemen akkor legyen stabil a wifi. Ráadásul csak böngészek a telefonon, semmi extrém adatátvitel nincs. Ezek a mikroszakadások nekem inkább hardveres vagy jelbeli gondnak tűnnek, nem beállítási problémának. Megpróbálom a másik topikban leírni a problémám, de kétlem, hogy ezt bármi beállítás megjavítaná. Egyszerűen ilyen fos ez a Sagemcom csoda modem. Azért merek általánosítani mert bátyámnál is ugyanez a gond van. Aztán lehet ezen a településen ilyen fos a szolgáltatás minősége, hogy szakadozik a jel. Az iptv -vel mondjuk semmi gond nincs.
-
-
lszlogal
senior tag
válasz
MaxxDamage #109530 üzenetére
Mert nekik megfelel.
Ha nekik megfelel valami, és működik STB-vel, másra nem használják, akkor miért dobnák ki?
nem hülye magyar mentalitás, csak egyszerűen nincs szükségük újra
-
válasz
lszlogal #109529 üzenetére
Közbe meg lebeszéltek a TV vásárlásról... hiába jó/új.
A régi 10 éves FHD TV addig lesz használva, míg be lehet kapcsolni (STB-vel HDMI-n használható) jaaa mondom oké... (hülye Magyar mentalitás)TV bekapcsoláskor 2 függőleges csík jelenik meg (vékony, de el is tűnik) - Full kijelző csere ami kellene, de hivatalos szerviz szerint már nem kapható bele és ha mégis, akkor 140k Ft
Tuner PCB is cserés lenne , így csak STB-vel HDMI-n keresztül használható a TV /én kidobnám, de nem engedik... (az öregek) -
lszlogal
senior tag
válasz
MaxxDamage #109522 üzenetére
Ilyet vettem, tegnap hozta a GLS. Jó vétel volt. Nagyon jó.
-
IP1954
aktív tag
Nálam másik Sagemcom van és optika, de ...
Ezeket a készülékeket nem heavy usereknek tervezték.
Akkor működik jól, ha az alapdolgait végezheti:
- internet
- IPTV
Switchként vagy a helyi hálózat fő elemeként nem lesz jó nagyobb terhelés mellett.
A sajátomnak egy 10 GByte méretű fájl másolása is sok két gép között.
A legjobb megoldás az, ha a Sagemcom egyik portjára egy gigabites switch kerül, és az bonyolítja a helyi hálózat adatforgalmát.
Ilyen felállásban nekem az 5 GHz-es Sagemcom WiFi mindig jól működött, internetezésre és kisebb fájlok (kép, URL, MP3, ebook ...) átküldésére használva.
A switchez köthetsz saját routert AP (hozzáférési pont) módban.
Itt az a csavar, hogy a routernek tudnia kell kezelni IGMP-t, amit az IPTV használ.
Ha nem tudja, vagy nincs beállítva, akkor egy idő után az IPTV megöli a saját routeren a WiFit.
Pl. Asus: -
DJ. Ru$y
nagyúr
Emberek... Van 3 féle Sagemcom eszköz, ha szigorúan vesszük, akkor 4 a Telekomnál. Egy típust nehéz odaírni a márka mögé, hogy aki segíteni próbálna, tudja miről is van szó?
Rakhatsz saját routert, de első körben a Wifi hálózatos topikban kérnék a wifi beállításában segítséget. A saját routert vagy DMZ-be rakod, vagy AP-ként kötöd be. Mint a kettőről volt már szó itt a topikban sokszor..
-
válasz
Tompika777 #109523 üzenetére
Az teljesen jó!
Én csak a Netre fizetek 5600-at havonta. /idei havi díj/ 50 megás net...
-
Tompika777
senior tag
válasz
MaxxDamage #109522 üzenetére
Igen, ez elég jó ajánlat...
Ha nem tévedek a gyerekem anyja ennek a 49inches változatát rendelte meg végül tegnap két év hűséggel,a fullos HD IP tv-csomaggal, 1000/1000-es internettel... És így fog fizetni mindenért havi 11200-at -
válasz
Tompika777 #109521 üzenetére
Úgy lesz köszi!
Azt hittem van valami kifejezett akció/TV amit érdemes venni most a T-nél.
Ez pl. 70k-ra jön ki, ami szerintem jó, mert boltba 110k körül van és ajánlott termék sok pozitív tapasztalattal. -
Tompika777
senior tag
válasz
MaxxDamage #109519 üzenetére
Amelyik megfelel a pénztárcának... Pont tegnap néztem az ajánlatokat, és egész olcsók vannak akár 2-3 ezer forintos törlesztőtől... Én valamelyik ismertebb márkát választanám... Azt te tudod, hogy szükség van e 4k-ra vagy elég a fhd.
Tipus alapján ha leszűkítetted akkor keress rá a pontos típusra neten, és nézd meg melyik a fiatalabb kiadás, és milyen tapasztalatok vannak vele. -
Sziasztok,
Karácsonyra melyik 43" TV éri meg a legjobban 22 hó kamatmentes részletre (Otthoni előfizetés 2 év hűséggel) ?
-
-
oba
addikt
A Sagemcom modemnél mennyire jellemző a wifi eldobás? Rendszeres időközönként pár másodpercre megszakad a net wifin, a telefonon a wifi ikon mellett felkiáltójel lesz. A környéken nincs más wifi hálózat, nem zavar be más. 2 utcával arrébb bátyáméknál szintén Sagemcom modem van és ugyanezt a jelenséget produkálja. A modem mellett közvetlenül is. Baromira idegesítő! Másnál is ilyen vagy mi vagyunk ennyire szerencsétlenek?
Tudok esetleg saját routert közbeiktatni? Hátha azzal stabilabb lenne a wifi. Koaxon kapja a jelet a modem és onnan mennek tovább az utp kábelek, 3 db egy-egy set top boxba, egy pedig a gép felé. Utóbbira rakhatok saját routert? -
Pubszon
veterán
válasz
enginev3.0 #109503 üzenetére
A T app nem írta, weben mutatja.
Nekem ez is tökéletes. -
IP1954
aktív tag
válasz
DJ. Ru$y #109510 üzenetére
Az viszont lehet optikától és koaxtól független, hogy a B gépet utoljára a 192.168.1.53-as címen látta a Sagemcom. Mivel a később adott fix 192.168.1.10 kívül esett a kezelt tartományán nem foglalkozott vele, továbbra is az utoljára látott 192.168.1.53 IP-re küldte.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
IP1954 #109508 üzenetére
Ez elég bugos... És, ha kikapcsolná a DHCP-t, akkor meg össze vissza küldözgetné a forgalmat vagy micsoda?
Amúgy neked optikád van segernek pedig koax van és két különböző Sagemcomról beszéltek. Ezért lenne jó, ha mindenki típusmegjelöléssel és nem csak márkával kommunikálna...
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
mentic18 #109505 üzenetére
Legkisebb csomagod volt itt is, ott is, aminek az ára ugyanannyi, ha nincs Spec kedvezmény. Ez ennyi.
Az új csomagoknál lehet magasabb az ár, ez tény. A jelenlegi havidíjadat nem tudod megtartani, ha új szerződést kell kötnöd, mert azt csak az új csomagokra engedik, azt meg kell próbálni, hogy csak 1-et hosszabbítasz meg 2 évvel, akkor mennyi lesz a havidíj. Ne online vesződj vele, meg a ramaty weboldallal, hanem hívd fel a 1414-et, mondd el mit szeretnél, és, hogy mennyiért tudja ajánlani.
-
IP1954
aktív tag
válasz
seger #109507 üzenetére
Most ez van, de korábban nem 192.168.1.10-ről indult. Ennek ellenére létrehoztam egy 192.168.1.10-es fix IP címet. Ha név alapján kerestem a gépet, elküldte pl. a 192.168.1.10 helyett a 192.168.1.53-ra (ez csak több napi fejtörés után derült ki), mert talán 192.168.1.50 volt a kezdő cím. Olyan gép viszont nem volt. A fix IP címet kiosztotta a tartomány alá, de név (pl.: B nevű számítógép) alapján nem tudta oda irányítani a kéréseket, csak IP címmel működött.
A fix IP címeknek a legális létező tartományba kell esni.Ha valóban 5-től 20-ig van a tartomány, akkor a 100 fölöttiek ugyanígy járhatnak.
-
IP1954
aktív tag
válasz
seger #109504 üzenetére
A saját hibám:
Alapból a Sagemcom IP cím kiosztása egy viszonylag magas értékről indul, amire nem figyeltem. Sikerült beállítanom olyan fix IP címeket, amelyek ez alá kerültek. A Sagemcom ezért "hibás" (nem létező) IP címekre küldte a gépeket. Jól beállítva már működött. -
mentic18
aktív tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy márciusban költöztünk Kiskunlacházáról Pannonhalmára, és mivel még volt hűségem ezért a havidíj ugyanaz maradt, vittem az otthoni előfizut magammal tulajdonképpen de az internet itt ramaty (30mb, ebből 5 garantált), viszont az előzőnél 100mb volt és ugyanannyit fizetek. Egyfelől ez nem tetszik, van erre valami megoldás? Élhetek panasszal? Vagy ne is foglalkozzak vele?
Másfelől meg venni akartam otthoni előfizu mellé egy telefont (i11), ami 11.750 ft-ként ajánl, és amikor rámegyek akkor már 12.350 Ft. Ne értsetek félre, nem érdekel a 600 ft, csak nem értem ezt se. Viszont a nagyobb problémám az, hogy a jelenlegi 7.700 ft otthoni előfizetés után 12.000Ft-ot kéne fizetnem, viszont ezt nem szeretném, ergo 25.000 ft körül állna meg ami nekem sok lenne. Viszont nekem fontos lenne, hogy online tudjam megvenni a telefont, nem tudok nyitvatartás közben bemenni győrbe ezért. Tudna valaki segíteni? -
seger
addikt
Valaki hozzáértő!!
Már panaszkodtam, de sajnos nem jött válasz.
Amióta koax 1000-es net lett és cserélték a sagemcom eszközt, következőt tapasztalom:
Van egy gép, amit távoli asztallal érek el. Viszont, amióta az új sagem van, nem érem el belső hálón csak néha. Ha dns-el hívom meg, akkor mindig! (Ez egy nason lévő virtual gép). Korábbi sagemmel sose volt baj. Nason fut egy ftp is, azt sem érem el! Sőtt semmit, csak néha sikerül!
Ma raktam egy routert, mindent arra kötöttem , és hiba nélkül ment a belső háló!
Tehát a sagem fogja meg. De hol, és mit nézzek?
Köszi! -
Pubszon
veterán
Jött egy ilyen SMS.
Aktiváld ajándékunkat a Magenta 1 ünnepi korlátlan net és beszélgetést 31 napra, belföldön, a Telekom alkalmazásban mobilosként! Legyen kellemes korlátlan decembered! Részletek: https://telekomhu.page.link/dth Telekom
Most akkor aktiválás után 31 napig korlátlan mobilnet és belföldön minden irányba ingyenes a hívás?
-
Szpisti
addikt
válasz
Szpisti #109498 üzenetére
Telefonáltam is, de egy kb. 10perces "legyenszívesvárjonegypárpercet" után a hölgy közölte velem, hogy a rendszerben ő nem látja, nem tudja kiválasztani, valószínűleg azért mert ezt a csomagot Budakalásznak csak egy kis területén lehet egyenlőre kérni. Mondom neki, akkor a webes felület miért dobta fel nekem a címemre? "Valószínűleg még nem tökéletes az oldal..."
(Mikor volt az?)
Szerintem egyik nap újra próbálom......és mire ezt leírtam, az oldalon is eltűnt...
De most elég sok budakalászi címmel megpróbálkoztam, és seholsincs már a csomag. Szerintem valami nem stimmel a dologgal és túl korán tolták ki a csomagot...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Üzletből, gyártói garanciával, bontatlan dobozában, Macbook Pro Retina 14" 2022, M2 Space gray
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Hp Prodesk 600 G5/G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest