- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- AMD FX
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
A nagyapáméknál Telekomtól van bekötve a vezetékes telefon.
Egy pár napja elkezdett búgni valamiért a vonal, de annyira búg hogyha felhívom mobilról akkor is hallom hogy búg a vezetékesnek a kagylója.Nem hinném hogy a készülék romlott el.
Telekom vonalával lehet a probléma, vagy csak a készülék lesz a ludas? -
DJ. Ru$y
félisten
válasz tothjozsi96 #104703 üzenetére
Le kell jelenteni hibára, főleg, ha nincs másik készüléked, kimennek, lepróbálják és megmondják.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Lajbymester
tag
Sziasztok!
Kb. egy hete fennáll az a probléma, hogy az otthoni Telekom internet wifi hálózatán nem működnek bizonyos szolgáltatások androidos telefonon. A Google Play áruházban nem lehet letölteni vagy frissíteni semmit, vagy ha igen akkor egy óra alatt jön le egy 20MB-os alkalmazás. A Youtube alkalmazás sem tölti be a videók listáját, illetve semmi mást sem, és azt hiszem a GMail sem tudja letölteni a leveleket. Ezek az alkalmazások nem azt írják ki, hogy nincs internetkapcsolat, hanem úgy tesznek mint ha lenne, de soha nem csinálnak semmit. Mindig megy a végtelen töltés. Minden androidos telefonon ezt csinálja.De csak az otthoni wifi hálózaton van ez. Mobilneten nem csinálja (az is telekom). Illetve minden más működik wifin, a weboldalak betöltenek (a youtube.com is betölt). PC-n is működik az internet minden része. Csak androidos telefonokon ezek a bizonyos Google-ös alkalmazások/szolgáltatások.
Most nem otthon vagyok, egy olyan helyen ahol van wifi, és itt is tökéletesen működik minden a telefonomon, tehát a probléma nem a készülékemmel van.
Olyan 2-3 hónapja már volt egyszer ilyen, akkor is hetekig fennált a probléma, és akkor azt vettem észre, hogy IPv6 címet kapott a router. Viszont később visszaállt IPv4-re, és ha jól emlékszek, akkor oldódott meg a dolog.
Most viszont megint előjött, viszont az IP címünk IPv4. Szerintem mégis ehhez van köze. Hosszas keresgélés után találtam ma egy külföldi fórumbejegyzést, ahol azt javasolták, hogy a routerben legyen kikapcsolva az iPv6 cím kezelés. A routerünkbe beléptem (Huawei HG8245H), és látom is ezt a beállítást, viszont nem engedi átállítani.
Valaki tud valami megoldást, vagy felhívjam a telekomot, hogy kezdjenek már vele valamit? Ma már majdnem földhöz vágtam a telefonomat, pedig általában nem szoktam nagyon felhúzni magam az ilyeneken, meg tudtam hogy nem a telefonban van a hiba, de ez most fel tudott húzni rendesen.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Lajbymester #104705 üzenetére
Csak tippelek: DHCP alatt nem lehet beállítani, hogy az IPv6 része ki legyen kapcsolva? Ne osszon IPv6 címet.
[ Szerkesztve ]
-
Lajbymester
tag
válasz DJ. Ru$y #104707 üzenetére
A WAN beállításoknál látom az opciót, de ott le van tiltva a mező átállítása, gondolom a Telekom tiltotta le.
(#104708) Beniii06
A huaweiben ezt még nem próbáltam, de a telefonon már igen, nem hozott javulást. most nézem meg a routerben is.
szerk: most néztem meg és nem lehet azt sem átállítani, ha jó helyen nézem (LAN --> Primary és Secondary DNS Server ki vannak szürkülve)[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Lajbymester #104709 üzenetére
LAN beállításokban DHCP-nél kellene keresni, nem a WAN-ban.
A DNS-t biztosan nem tudod állítani abban a szolgáltatói eszközben, a kliens eszközön kell megadni kézzel. 8.8.8.8, 1.1.1.1 is lehet a DNS.
-
Lajbymester
tag
válasz DJ. Ru$y #104710 üzenetére
LAN > DHCP Server Configuration: itt tudnám megadni a DNS szervereket, ezek megadása le van tiltva.
WAN > WAN Configuration: Itt az INTERNET-es sorra kattintva nyílnak le annak a beállításai, és ott látom a Protocol Type opciót, ahol ki van választva hogy IPv4/IPv6, ezt sem lehet változtatni.Elvileg egyébként kap IPv6 címet, a Status > WAN Information-nél ír IPv6 címet.
Majd felhívom őket.
-
Boha
aktív tag
Van olyan oldal ahol a hálózat fejlesztéssel kapcsolatban közölnek információt ? Hol, mikor merre lesznek fejlesztések. Szolnok megyek érdekelne, optikai hálózat terén.
OBORZIL
-
seger
addikt
Sziasztok!
Ebben a sagemfos-ba lehet valahogy időzíteni, hogy autómatikusan induljon újra beállított időben? F@sz kivan, hogy nekem kell ki-be kapcsolgatni.... természetesen a szolgáltató szerint rendben van, de sokszor az ip-címen sem érhető el ez a sz@r, vagy van, hogy beenged, de ha már kattintok egy menüre, akkor lap nem jeleníthető meg. Már a sokadik eszköz, mert mindig cserélték.....
Restart után elérhető és max 2 napig rendben van.... -
-
deva
tag
Sziasztok,
Van egy LG OLED55B8PLA TV-m, erre van csatlakoztatva a Telekomtól kapott, Sagemcom set top box. Igazából nagy problémám nincs, mindössze annyi, hogy bármilyen kombinációt is próbálok beállítani, a TV-hez kapott LG Magic Remote nem tudja a set top boxon a csatornákat kapcsolgatni.
Amennyire látom, elméletileg maga a TV nem támogatja ezeket a set top boxokat. Van erre valami megoldás? Esetleg lehet kérni olyan set top boxot, amit támogat a TV? Együtt tudok élni a dologgal, mert annyira sokat amúgy se TV-zek, de hát azért jó lenne, ha működne. Ugyanez egy Samsung TV-vel simán működik.
It's like being a plumber. When you do your job right, noone should notice, but when you fuck up, everything gets full of shit.
-
IP1954
aktív tag
válasz seger #104716 üzenetére
Megpróbálhatnál alkalmazkodni az eszközödhöz.
Ha nem bírsz el 200 kilót, nem emelgeted.Sagemcom:
- Internet
- 3 IPTV
- 2 vezetékes telefon
- WiFi internetezésre (nem GB-ok másolására vagy HD/4K filmek nézésére)Minden más adatforgalom a saját eszközeiden.
Másfél éve használom, nincs vele problémám.
Gyakran két-három hónapig megy folyamatosan.
Akkor is egy szoftver frissítés miatt indul újra.(A weblapjáról szabályosan ki kell lépned, ha másik eszközödön is használni akarod.)
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz IP1954 #104720 üzenetére
Ugye azt tudod, hogy a Telekomnak 3 féle Sagemcom eszköze van? V1 és V2 F@ST 3686AC-ból koaxon és a F@ST 5655v2 DTAGC optikán.
Nem kellene keverni őket, ugyanis egyik sem egy világmegváltó, de az optikás eszköz valamivel jobb, mint a koaxos nagy általánosságban. Seger a koaxosról beszél, ha jól sejtem, neked meg gondolom optikás van.
-
DJ. Ru$y
félisten
Sagemcom STB-a nincs a Telekomnak legjobb tudomásom szerint. A Sagemcom egy központi egység (HGW / ONT), arra csatlakozik egy IPTV STB valószínűleg.
A STB távirányítójára rá tudod programozni a TV ki-be kapcsolást és nagyjából ennyi amit tudsz tenni az ügy érdekében.
A Telekom nem fogja cserélni a STB-ot, ha hibátlanul működik.
-
seger
addikt
válasz IP1954 #104720 üzenetére
Nem birsz el 200 kilót... Ezt nem is értem miért írod.....
Modem után vettem egy switch-et. Sagem-be csak az iptv és a switch van már... de ez sem oldotta meg.... a sagem sokszor el sem erhető az ip címent mint írtam, vagy ha sikerül, már másik menübe lépve lap nem jeleníthető meg....
Ezért lett beépítve nemrég egy giga switch, és összes kábel lecserélve. Semmi valtozás....[ Szerkesztve ]
-
deva
tag
válasz DJ. Ru$y #104722 üzenetére
Jaj, tényleg, Tatung a STB, mea culpa. A probléma az, hogy a kiválasztható remote typeok továbbra se akarnak együtt működni vele, hát akkor ennyi sajnos.
Szerk: így, hogy nem Sagemcom-ra kerestem, hanem Tatung-ra, kidobta a megoldást egy random facebook post. Az a lényeg, hogy se nem Sagemcom, se nem Tatung, hanem T-Home eszközként kell párosítani, és így a TV távirányító már tudja irányítani a STB-t is.
[ Szerkesztve ]
It's like being a plumber. When you do your job right, noone should notice, but when you fuck up, everything gets full of shit.
-
Lajbymester
tag
válasz Lajbymester #104711 üzenetére
Na felhívtam őket, elvileg új IP címeket kaptunk, az IPv6-ot nem kapcsolták ki. Most jó minden.
-
EasyLife
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tud valamit az új csomagokról?
Lehet már az új felhős tv lesz?Érintett szolgáltatás: Vezetékes internet
Módosítás lényegének rövid leírása: Lezárásra kerülnek a Net S 150/5, Net S 150/50, Net S Plusz, Net M 300/20, Net M 300/75, Net L 500/22, Net L 1000/1000 és Net XL 2000/1000 díjcsomagok azzal, hogy a díjcsomagokra 2019. szeptember 2-tól új előfizetői szerződés nem köthető, de a meglévő előfizetők díjcsomagját érintően az igénybevételi feltételek nem módosulnak.Érintett szolgáltatás: TV
Módosítás lényegének rövid leírása: Lezárásra kerülnek az IPTV hálózaton nyújtott Alap 201809, Szuper Családi HD 201809, és Szuper Családi Mozi 201809, valamint a műholdas (SAT) hálózaton nyújtott Alap 201809 és Szuper Családi HD 201809 díjcsomagok azzal, hogy a díjcsomagokra 2019. szeptember 2-tól új előfizetői szerződés nem köthető, de a meglévő előfizetők díjcsomagját érintően az
igénybevételi feltételek nem módosulnak.A lezárt díjcsomagok helyett elérhető új díjcsomagokról a jogszabályi feltételeknek megfelelő időben és módon fogjuk értesíteni az előfizetőket.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz kalanchoe #104732 üzenetére
Hogy megszűnik, de több infó nincs róla, én meg arról beszélek... Új csomagok stb. Szóval semmi újat nem írnak a számla végén a FON megszűnésén kívül.
Ugyanis, ha értelmezed amit a kolléga írt, ő azt kérdezte, hogy az új csomagokról tudunk-e bármit. Hát nem.
A csomaglezárásról pedig már több, mint egy hete is volt szó.
[ Szerkesztve ]
-
Voice24
őstag
Olvasgatom a díjcsomagok megszűnéséről, kivezetéséről a híreket. Nekünk most fogják bekötni az optikát, ami végre elért hozzánk is, netből a 300/75-ös csomag lesz, egy év hűséggel. Olvasom, hogy ez a csomag is kivezetésre kerül. Ilyenkor mi a szabályzat, átválthatok a hűségidőn belül az esetlegesen kedvezőbb/gyorsabb/jobb csomagokra, vagy majd csak a hűségidő végén lesz erre lehetőségem? Azt már elmondták, hogy a 6. befizetett számla után vásárolhatok kedvezményesen készüléket, de a csomagváltásról nincsenek infóim.
-
lszlogal
senior tag
válasz Lajbymester #104738 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint lefelé is válthat 1 vagy 2 év hűségen belül. Csak a szolgáltatást kell megtartania.
Ez új dolog, néhány hete vezették be - legalábbis a callcenteres kolega ezt mondta[ Szerkesztve ]
-
kakuk.tamas
addikt
válasz DJ. Ru$y #104735 üzenetére
Új stb-k lesznek?
Ilyet igazán dobhatnának a fullos csomagokhoz... [link]
Csakhogy lássuk, hogy van remény a fejlődésre.Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
poli27
veterán
válasz kakuk.tamas #104740 üzenetére
ez nem iptv box sztem...
-
törölt tag
Mit ér bármilyen jó STB, ha az optimalizálatlan,bugos magenta szoft-al a vízfejek tönkreteszik!?
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
Megszűnnek a jelenlegi csomagok. Ennyit tudunk egyelőre semmi mást.
Ebből, hogy következik az, hogy lesznek új STB-ok? Nem értem...Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Beniii06
addikt
Persze, biztosan ilyen linuxos/androidos szabadon mókolható "boxot" fognak adni, hogy azután magadnak tudd felvenni az adást stb.
(#104739) lszlogal
Ez nekem is új. Ha jól értem, pl. lesz új csomag(Net L 1/1 megfelelője) akár olcsóbban, akkor arra minden további probléma nélkül fogok tudni váltani a jelenlegi 1 éves hűségidőn belül(akár most is tudnék 150/50-re váltani, ha akarnék)? Az 1 év újraindul jól gondolom?
"Got any other secret weapons?"
-
MODERÁTOR
-
lszlogal
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- LEGO klub
- XPEnology
- Ukrajnai háború
- alza vélemények - tapasztalatok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest