- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- AMD FX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lszlogal
senior tag
válasz #70234880 #104850 üzenetére
Miért van ez a sok szarság? Miért nem elég csak bedugni, és megy? Az a baj, hogy ezek nem hülyebiztosra vannak megcsinálva. A 80 éves Bözsinéninek magyarázhatod, semmit sem fog belőle érteni. Valljuk be, szar megoldás ez az egész IPTV. Ez az újraindítás is csak félmegoldás.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lszlogal #104851 üzenetére
Az a helyzet, hogy nálam pl összekapcsol és működik. Tehát nincs probléma. Ha valami van, akkor álltalában szolgáltató részéről vannak hibák. Hogy nem mondják meg, annak az az oka hogy a jobb kéz, nem tudja mit csinál a bal kéz, című effekt. Ezzel viszont nem tud mit kezdeni az előfizető. De elmondom a többi szolgáltató se jobb, sőt ... De a legtöbb szolgáltatást és kedvezményeket jelenleg a Telekom adja.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #70234880 #104850 üzenetére
A legjobb az volt VDSL mellett, hogy áramszünet után a box hamarabb boot-olt, mint a HGW
.A box meg csak egyszer próbál hálózatra kapcsolódni, ami nem sikerül neki abban a pillanatban.
Ezután várja a kézi beavatkozást!Magyarul egy 5 perces áramszünet miatt , buktad az összes előre beállított felvételt.
Ha épp három napig nem voltál otthon, akkor három napnyit
/szakértő technikusok=alapvető szoftver hibák (amelyeket még egy hobbi , amatőr programozó sem enged meg magának/Ezt nem telekom fikázásnak szánom, mert tudom , hogy szúrja 1-2 emberke szemét az ilyen hsz.
Ezek csak a kész tények![ Szerkesztve ]
-
lszlogal
senior tag
válasz #70234880 #104852 üzenetére
Készüléket bárhol bármikor tudok venni ugyanannyiért, akár kamatmentes részletre, csak egy munkáltatói igazolás kell. Ha hűség nélkül veszed, akkor drágább mint máshol. A DIGI-nél feleannyit fizetek 1000/200-as netért és 130 csatorna DVB-C-ért, mint 300-as Telekomos DOCSIS-ért és IPTV-ért, ami csúcsidőben a legjobb esetben csak 100Mbps. És azzal legalább nincs semmi gond. Bedugom az ONT-t és megy. Nekem is DIGI vonalam van Telekom mellett, nincs vele szarakodás.
Ha nem olcsó szar kínai eszközöket használnának és egy normális Linux OS futna az stb-ken, akkor működne. Hozzáteszem a boxokban ezek a Motorola procik elég gyengék, jobban járnának Broadcom chipsettel. De azt használjuk amink van.
-
törölt tag
válasz lszlogal #104854 üzenetére
Ezzel se tud mit kezdeni az előfizető.
Jelenleg az van, ami. Mondjuk nálam nem docs van. Szóval nem tudom ott mi van. A Digi meg csak Lan van, azt meg köszi nem kell. Hiába ócsó, de nagyon szar is. Nálam a digi valamivel olcsóbb lenne, de a szolgáltatás minősége, választéka nagyon karcsú, és messze jobb a Telekom ajánlata, igaz picit drágább, de a szolgáltatás, kedvezmények sokkal jobbak. Főleg ha a mobil is ott van. -
törölt tag
válasz Voice24 #104855 üzenetére
A szolgálatátói hálózati eszköz hátulján van egy pici lik, az van rá írva reset. Megnyomod azt a reset gombot 30mp -ig, és a hálózati eszköz alap beállításokat fogja betölteni. Érdemes előtte az pppoe felhasználó név, jelszó párost fel írni, mert lehet nem tölti vissza. Ebben az esetben neked kell beállítani manuálisan, vagy 1414 és rá küldik. Csak az idő, mire letölti, addig meg nincs net.
-
Pubszon
veterán
Jelenleg a mobil előfizetésem és a feleségemé is Mobil S díjcsomag, idén márciusban kötöttük, mind a kettő az én nevemen van.
Két kérdés:1. Ehhez hozzá lehet venni majd Magenta 1-be az otthoni alap telefont az optikai nettel, vagy muszáj lesz váltani az új Mobil S díjcsomagra?
2. Illetve Magenta 1-be lehet 2 vagy akár több mobil előfizetés?
Ez a mobil csomag nekünk jó, nem telefonálunk sokat, inkább Messengeren/Viberen hívjuk egymást és olcsóbb mint az új Mobil S.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
törölt tag
válasz Pubszon #104863 üzenetére
1. Ehhez hozzá lehet venni majd Magenta 1-be az otthoni alap telefont az optikai nettel, vagy muszáj lesz váltani az új Mobil S díjcsomagra?
Igen, Akkor vagy Magenta 1 ha, Tv, Vezetékes telefon, Internet, és Mobil szolgáltatás is ott van. Ha mindez egy előfizető nevén van, akkor az csak megkönnyíti a dolgokat.2. Illetve Magenta 1-be lehet 2 vagy akár több mobil előfizetés?
Több mobil előfizetés lehet benne, Akár Domino is. De Magenta 1 hez, egy előfizetéses Mobil kell, ami akár lehet csak Mobil internet.Abban az esetben, ha Magenta 1-be vagy, van mobilokra családi csomag. Amit Magenta 1-ként díjmentesen igénybe veheted. Mit is takar ez, felhívod az Ügyfél szolgálatot, elmondod hogy szeretnél mobilra családi csomagot, leadod az 1 előfizetéshez tartozó mobil számokat. Ebben az esetben díjmenetesen, lehet egymás közt telefonálni. A leadott telefonszámok között lehet Domino szám is. A lényeg 1 előfizető nevén legyen az összes telefonszám, és legalább 1 Mobil előfizetésnek kell lennie. Neked ez megvan, Ha Magenta1 leszel, akkor díjmentesen kérheted. Továbbá, a mobil internet csomaghoz választott internet, megduplázódik.
Azaz, ha eddig 3gb volt a havi keret, Magenta1-ként ez 6GB emelkedik.
Szóval akinek a Telekomnál van, TV, Internet, Telefon, Mobil azoknak megéri. -
Pubszon
veterán
válasz #70234880 #104864 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a Magenta 1 alap feltétele az, hogy legalább 2 otthoni és 1 mobil szolgáltatás kell, tehát nem feltétel 3 otthoni szolgáltatás.
Esetemben lenne 2 otthoni (vezetékes tel. és net) és 2 mobil előfizetés egyelőre.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
törölt tag
válasz Pubszon #104865 üzenetére
https://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/magenta1-csomagok
És, https://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/magenta1-csomagok/csomag-ajanlatok
De pontosan megmondják, ha bemész egy fiókba, vagy telefonon felhívod őket.
-
Marci112233
addikt
válasz Pubszon #104865 üzenetére
Én is úgy tudom hogy kell a TV is ha magenta1-es akarsz lenni. És ezt erősíti is hogy nem találtam olyan Magenta1-es csomagot amiben ne lenne TV szolgáltatás.
Szerk.: Látom kivehető a listából ha TV nem kell, de például nekünk feltételként szabták meg T pontba hogy kell a TV is a Magenta1-hez.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
törölt tag
válasz Marci112233 #104867 üzenetére
Nem kell kötelezően a TV.
Két eltérő otthoni kell (mindegy mi) és egy mobil.
az Előfizető a 2018. szeptembertől igényelhető Magenta 1 kedvezménycsomagot veszi igénybe, azaz legalább kettő eltérő otthoni szolgáltatástípus (otthoni internet, TV, otthoni telefon) és legalább egy mobil havi díjas szolgáltatás (mobil rádiótelefon és/vagy mobil internet szolgáltatás) egyidőben történő igénybevétele történik megfelelő díjcsomagokkal;
Igen , neked megszabták , mert jól behúztak vele. Az ügyintéző meg kapott pici pluszt a fizu mellé utánad.
Én amikor tavasszal mobilt vettem, úgy rátette a fullos biztosítást , hogy nem is tudtam róla.
Szóval úgy jártam , mint te.
Mikor megláttam a számlát azonnal jóvá írattam és töröltettem.
Ha nem írták volna jóvá lett volna egy rossz napja a T pontos embernek az tuti.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #22718208 #104868 üzenetére
Mondjuk nekünk van igény mind a három szolgáltatásra, azaz TV, Vezetékes Telefon, Internet. És persze mobil.
De nem vészes a havi díja. Figyelembe véve mennyi pluszt adnak hozzá.
TV alap csomag + műsorrögzítés.
Vezetékes Telefon alap
Internet 1000/1000Mobil előfizetés, csak internet havi 6gb ami duplázódik.
És Domino mobil előfizetések
Családi csomag bekapcsolva, 9FT/perc bekapcsolva.
Ez nekünk kb 13.000Ft jön ki. havonta.
Persze a Ha kell valamelyik dominóra feltölteni az plusz költség. De kb 2 év folyamatos használat alatt összesen kb 25.000Ft költöttünk rá. Az szintén nem vészes.[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
válasz #70234880 #104866 üzenetére
Ezt a Magenta 1 kalkulátort ismerem.
Viszont itt kötelezően új mobil csomagok közül kell választani és nem is lehet többet.Engem pedig pont ez a két kérdés foglalkoztat.
Több mobil lehet e, illetve maradhat e a jelenlegi csomagunk.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
törölt tag
válasz #70234880 #104869 üzenetére
Én inkább megválok a telekom tv-től.
Netből nincs más , így az marad. A feleségemnek valami mobil kell így ez sem kérdés.Az én mobilom megoldott , mert a munkahelyem fizeti. Az olcsósítás miatt meg egy alap vezetékes telefon is marad.3STB felvétel opcióval , már ez magában évi 34000Ft.
Inkább kábel tv. 2 tv-ben alapból ott a dvb-c tuner , az harmadikhoz meg vettem egy olcsó boxot.
Még a felvétel lehetősége nem megoldott, mert fogalmam nincs mit vegyek.Viszont ha veszek , akkor már akár olyat is vehetek amivel a felvételeket bárhol elérem, sőt akár az élő tv adásokat is a neten keresztül.
Mondjuk a 34e kb. rá is megy a két boxra, de csak egyszer kell megvennem és annyi.
Ha pedig nincs rá szükségem , nyomott áron simán eladom.Nem utolsó sorban , nem vagyok bekorlátozva a streamek számával.
Mivel én a HD adást preferálom, így egy twin tuneres boxal , akár egyszerre kettőt is rögzíthetek. Még a másik két tv-n nagy boldogsággal szintén akár 1-1 HD adás mehet.[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
A Telekomnál miért ilyen drágák a laptopok?
-
Voice24
őstag
Tudom, nem égbekiáltóan fontos kérdés, de kb. mennyi idő alatt szokták az igényelt email címet aktiválni?
-
Arcképgyáros
Gigabit van a T-s Sagemcom routerrel és ledobál a wifi. Sok ideig jó volt aztán 1 hónapja kb. elkezdte. Band steering be van kapcsolva, a csatornák auto-n. Volt már újrakonfigurálva rebootolva.
Mi lehet a gond?
-
lszlogal
senior tag
válasz -secret- #104875 üzenetére
Nem router, hanem ONT. Az újrakonfigurálás alatt a resetet értetted? Csak akkor reseteld, ha a PPPoE logint tudod, mert különben nem lesz net. A Telekom webes felületén a jelszót meg lehet változtatni.
Azt mondják jó a Sagemcom ONT wifije, de ettől függetlenül semmit sem garantál rajta a Telekom. Szoftveres bugra tippelnék.
-
kalanchoe
senior tag
válasz -secret- #104875 üzenetére
nálam nincs gond a WiFi-vel. 2,4 GHz-en, vagy 5 GHz-en tapasztalod ezt? legújabb szoftver van fent?
(#104877) lszlogal: nem olyan rossz az 5655 wlanja, de nem sokkal jobb a lefedése, mint a Huawei ONT-nak. 5 ghz ami talán előny. nagy hely lefedésére mindenképp kell repeater/apként használt router/Telekom wifi extra.
-
törölt tag
válasz lszlogal #104877 üzenetére
Miért féltek ti annyira a reset-től?
Nincs benne semmi mágia, csak oda kell figyelni.
Egyszer felírod a PPPOE felhasználó nevet, jelszót és kész. Ha fasza gyerek vagy időnként meg változtatod a telekom profilban.Ha saját eszköz hozza létre a kapcsolatot, akkor is tudni kell a PPPoE felhasználónév/Jelszó párost.
Na mindegy, ezt sose értettem, hogy a reset-től mindenki húhaaa hát nem jó ötlet, mert akkor nem biztos hogy lesz internet.
Ugyanakkor meg a használj saját eszközt, és az hozza létre a kapcsolatot, meg előszeretettel ajánljátok.
Miközben ott is ugyan úgy meg kell adni ezeket az adatokat.
Nekem ugyan mindegy, csak furcsa, és ellentmondásos.[ Szerkesztve ]
-
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz #70234880 #104881 üzenetére
Senki nem fél tőle szerintem, aki kicsit is ért hozzá. (Csak néhányan elfelejtik, hogy ide nem csak pro, meg hardcore userek járnak.)
Az egység sugarú user (aki jelen van mindig kivétel), azt sem tudja mi az a PPPoE, sőt azt sem, hogy mi a PPPoE adat, sőt, sosem jár az ONT / HGW felületén, a szerelő beállítja neki a WLAN-t, ahogy kéri és kész ennyi. Szóval azért a resetet kérdés nélkül ajánlani pont nem a legjobb megoldás, mert lereseteli a gyanútlan user, aztán jön mobilnetről, hogy nincs net, mit csináljon stb.
Szóval, ha tudjuk, hogy optika vagy xDSL (ha nem tudjuk, akkor meg főleg), akkor mindenképpen felhívom én is az user figyelmét, ha nem tudja az adataid ne álljon neki, előbb derítse ki, mert volt már ilyenből sírás itt a topicban.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz -secret- #104882 üzenetére
Csatornák inSSIDer-rel átnézve és fixre állítva? Az 5 GHz-es és 2,4 GHz-es hálózat külön névvel van? Ha ugyanazon a néven használod, akkor nevezd át, az 5 GHz-es mögé írd oda, hogy 5G mondjuk, hátha.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
törölt tag
válasz DJ. Ru$y #104884 üzenetére
Ok srácok, ez csak egy észrevétel. Nem kel le személyesíteni se.
Majdnem értem az álláspontot, meg aztán fórumon keresztül nem egyszerű feladat felmérni a kérdező fél tudását se. Magam is láttam, hogy valaki nagy elánnal előadta hogy ő tudja, és amikor eljött a pillanat kiderült hogy kissé túl értékelte magát. És nagyobb galibát csinált magának, mint ami volt.
Tisztában vagyok vele, nem könnyű az emberekkel bánni. -
kalanchoe
senior tag
válasz -secret- #104882 üzenetére
frissül magától, szóval gondolom a legfrissebbnek kellene lennie az ONT-on. 1-2 hónapja (?) volt egy frissítés, utána kicsit megbolondult a WLAN nálam, reset után megoldódott.
reset előtt/után 2 dologra érdemes figyelni.
egyik már párszor említésre került, a PPPoE login adatok. nekem szerencsém volt vele és tudtam a felhasználónevet (ami ált. egy t-online-os cím) és a jelszót (alapból valami random generált, változtatható), de ha nem tudod semmiképpen sem érdemes resetelni.
másik, reset után a 2,4 GHz-es és az 5 GHz-es háló SSID-ja is egyaránt ugyanaz lesz, egyiket érdemes megváltoztatni.[ Szerkesztve ]
-
FeriPapa2
tag
Jó lenne ez a müsorújság, csak az a baj ha ki volt kapcsolva a modem akkor onnantól nem használható. Minden mûveletre kiírja, hogy az eszköznek azonos wifi hálózaton kell lennie. Persze ugyan azon a hálózaton van. A STB közvetlen a SAGEMCOM-ra van dugva. Ujra le kell játszani a kapcsolódást. Van valami megoldás?
-
törölt tag
válasz FeriPapa2 #104888 üzenetére
Ha ki van kapcsolva a modem, akkor persze hogy nem működik a távoli felvétel opció. A műsorújság meg ettől függetlenul, meg lehet nézni milyen műsorok vannak. Ezt akár mobil interneten is. A műsorújság megtekintése hálózat független, és nem igényli hogy a modem be legyen kapcsolva.
Abban az esetben ha nem megy a tv készüléken a műsorújság mert ki van kapcsolva a modem, akkor technikailag érthető miért nem működik a műsorújság, és miért nincs műsor a tv készüléken.
-
kalanchoe
senior tag
válasz leslieearth #104891 üzenetére
IPTV-t nem adnának sztem, még 20-30 megás net mellé se javasolt. Minimum 8 mbit/s sebesség kell egy adáshoz a T oldala szerint. (Mármint annyit csíp le maga az IPTV alsó hangon, attól több is kell, főleg ha 2-3 box van.)
IPTV-t én minumum VDSL2 mellé vállalnék be, olyan esetben ha közel a központ.[ Szerkesztve ]
-
FeriPapa2
tag
válasz #70234880 #104890 üzenetére
Sajnos félreérted amit írtam! Nem ki "van" hanem ki "volt" kapcsolva a modem. Pl. áramszünet vagy villámlás miatt. Az azért evidens, ha kivan valami kapcsolva az nem mûködik! Az meg elvárható lehet, hogy újra bekapcsolás után ne kelljen az összerendelést megint lejátszani, hogy mûködjön.
-
lszlogal
senior tag
válasz leslieearth #104891 üzenetére
Akkor maradj a SAT-nál, egy SD stream IPTV-n 4-5sMbps-et eszik. Nem fogja elbírni a vonal. Küldj egy képet a vonali adataidról, és meglátjuk.
-
Pubszon
veterán
-
Mardel
őstag
Sziasztok!
1-2 éve mikor az emelést megkértem a gigás netre (Netmánia 1000) optikán, olyan 930 Mbit körüli letöltést és 150 Mbit körüli feltöltést mértem, gép nem változott, tv szolgáltatásom nincs.
Most egy ideje csak a garantált sebességet hozza, olyan mintha erre korlátozták volna a gigabites előfizetésem. Ezzel lehet kezdeni valamit?
[ Szerkesztve ]
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- PayPal
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- AMD FX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Óra topik
- VMware
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest