- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
poli27
veterán
-
cech19960320
tag
Sziasztok!
Jelenleg Invitel a IPTV és internet szolgáltatásunk van Komárom-Esztergom megyében. Mivel a Digi vásárlása óta az Invitel nagyon szét van esve, gondolkodunk a Telekomra való átálláson.Ugyanúgy 3 TV-re szeretnénk adást, valamint azt mondták, a hálózat elvileg bírja az 500-as netet is, ami a mostani 30-ashoz képest fénysebesség lenne.
Mennyire megbízható a telekom hálózata? ha jól értelmeztem akkor ez Koax lenne. a mostani Inviteles VDSL-hez képest?
a set-top-boxok, modem milyenek? az invitel által biztosított albis STB-k tűrhetőek, a ZTE modem igen silány.
Ha beköttetjük, a telekomnál is ugyanúgy tudom mögötte beállítani a TP-link Archer C6 ruotert mint az invitelnél tettem? Nem kell mást mókolni ugye?Előre is köszi a válaszokat.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Matrox1995 #105356 üzenetére
Normális, főleg, ha nagyon régóta nem is volt újraindítva az eszköz. A CRC itt a lényeg, ami elhanyagolható.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
félisten
Üdv. Szeretnék új vezetékes számot, mert a jelenlegi egy mástól kapott szám amivel semmi bajom nem lenne (nem használjuk), de az idióta minden teleshop meg anyámtyúkja dologra beregelte a számot és éjszakai műszak után sorban arra kelni, hogy csörög az a szr és hol ezt hol azt akarnak nekem eladni a végén már soban küldtem el mindenkit a picsába úgy, hogy az első körökben elmondtam nem én vagyok akit keresnek, mondták jó levsznek a listáról, erre újra hívnak. Ma lett elegem a ws teleshoppal bezárólag.
Kaphatok ezen oknál fogva vagy nem? Köszönöm![ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz cech19960320 #105354 üzenetére
Telekomtól Sagemcom HGW-t kapsz, amiről megoszlanak a vélemények.
Hogy használod most a TP-Link routert? Bridge módban van az Intviteles cucc? Telekomnál IPTV mellé nem kapcsolják be a bridget, szóval csak AP módban tudod használni a TP-Linket.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Kolondrum #105358 üzenetére
Kaphatsz, de, ha nem használjátok a telefont, akkor miért van rákötve telefon? Keresnek rajta? Nem? Húzd ki és kész. Mi garantálja, hogy ezek után olyan számot kapsz, amin nem fognak teleshoposok zaklatni? Szerintem erre nincs garancia.
-
félisten
válasz DJ. Ru$y #105360 üzenetére
Hát most mondjam, hogy néha a szülők hívnak rajta? Semmi másért. Vez nélküli alig van töltve.
Más: Mióta a digi szó szerint a kapuban áll és el akar happolni azóta a telekom nagyon osszekapta itt magát. Jöhet már szél is, az megy és olyan árát adtak, hogy a digis fazon feltette a kezét.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Dinter
addikt
Sziasztok!
Vezetékes internet és telefon-t kéne hosszabbítani. Viszont szeretnék venni hozzá mobilnetet is, aztán megnéztem a telefon ajánlatokat. A P20 Pro megtetszett azon az áron, viszont nem elérhető. Ha most hosszabbítok, akkor később fogom tudni használni a kedvezményt, amit a szolgáltatások miatt adnának?
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Dinter #105363 üzenetére
Nem, ugyanis 2 évre már nem hosszabbíthatsz készülék kedvezmény nélkül, azt pedig a kötéskor kell ellőnöd. Amúgy csak 1 évre köthetsz, aminél az első három hónapban kapsz kedvezményt és ennyi.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Matrox1995 #105361 üzenetére
Próbálj meg egy újraindítást, azért az nem teljesen normális, hogy ennyi idő alatt ennyit nőtt. Ha több hónapja nem lett volna újraindítva az eszköz, akkor még oké lenne, de egy újraindítás hátha segít, ha újraszinkronizál.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz cech19960320 #105366 üzenetére
DMZ-t kell majd beállítani nem is kell AP mód, ha használsz DDNS-t, akkor számít csak, mert a HGW-ben engedélyezett DDNS-eket lehet használni.
-
Kupszi
aktív tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni. A lényeg, szóval ház felújítás várható, valamint tető/fődém csere. Áramot már sikerült intézni, viszont a telekom csomagommal bajba vagyok. Mivel vidéki házról van szó, és a tető leszedése miatt nem maradhat így nem tudom, van-e olyan hogy ideiglenesen lekötik róla. Ugyanis ez az egész procedúra legalább október végéig fog tartani.(A házból természetesen ki fogok költözni addig)
Röviden, van-e lehetőség arra hogy az oszlopról lekössék nekem 2-3 hónapra, és majd vissza?
Telekom csomagom Optika 1000Mb alap telefon és Super TV Családi. Mit érdemes csinálni és mennyibe fog ez kerülni?[ Szerkesztve ]
Pipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!
-
CsodaPOK
senior tag
Sziasztok!
A Net L gigabites csomag a gyakorlatban milyen sebesség értékeket produkál? Inkább csak a garantált minimumhoz közelít vagy valóban közelíti a gigabitet?
Köszi!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Kupszi #105368 üzenetére
Lehet szüneteltetni a szolgáltatást, vagy áthelyezést kérni. Ezek mellé pedig kérned kell, hogy felújítás miatt kössék le a bejövő vezetéket (ez sanszos, hogy költségekkel jár rád nézve).
-
tothjozsi96
addikt
válasz DJ. Ru$y #105350 üzenetére
Szia!
Beszéltem a lakótársammal, megdumáltuk hogy lemondja a Telekom-ot, sajnos én nem voltam ott és új szerződést kötött a Telekom-nál, egy 150Mbit-es csomagra..
Rámértem a vonal sebességre, maximálisan elérhetőnek 52mbit-et ír.Mondták hogy hoznak új modem-et, viszont gondolom attól az az 52 Mbit nem fog feljebb mászni.
Az a kérdésem hogy lemondható még az előfizetés, létezik erre valami szabály?
-
MaxxDamage
félisten
válasz Kupszi #105368 üzenetére
Szia,
Persze, megoldható /pénzért bármi/
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz tothjozsi96 #105372 üzenetére
14 napig visszamondható. VDSL2 esetén megoldják a bondingot (dupla érpár) amivel közel dupla, de inkább 1.5x-es sebességnövekedés elérhető. Milyen HGW-tek van most a Telekomtól?
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz CsodaPOK #105374 üzenetére
1000/1000 Mb/s ott a válaszban, a többi csak kiegészítés. Nyilván 1000 Mb/s nem lesz meg a technikai korlátok miatt. 950 Mb/s körül maximalizálódik mind a két oldal, de, ha esetleg visszatekersz, van jó pár speedtest kép.
A topic ilyen szempontból nem mérvadó, mert legtöbb esetben akkor jönnek ide a srácok, ha gáz van, és megoldást keresnek, nem akkor, amikor minden klappol és tökéletesen megy.
[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
válasz DJ. Ru$y #105375 üzenetére
Speedport w724v, mutatom a vonali értékeket.
Jól gondolom hogy ennek 52Mbit lehet a vége?
Vagy akár több is? -
DJ. Ru$y
félisten
válasz tothjozsi96 #105377 üzenetére
Ennek 48/ Mb/s körül van a vége letöltésben, mivel kell tartalék különben szakadozni fog a net, talán rárakják 50-es profilra, vagy visznek egy bonding képes eszközt, mind a 2 vonalat 30-as profilra teszik, ahogy most is van, (ezen max 30 Mb/s-et tudsz mérni jelenleg) és úgy lesz 60 Mb/s letöltésetek. 10 Mb/s-es upload mellett.
Ha felteszik 50-es profilra 1 vonalra, akkor 48/12-13 Mb/s körül lesz a sebesség le/fel irányba, ha felteszik 50-re két érpárra, akkor 90/22-23 Mb/s lehet.
(Nem szeretünk találgatni, mert xDSL esetén sok tényezős a dolog, ezért saccolgatni lehet csak a sebességeket, ami persze semmit sem jelent a véglegeshez.)Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
snorbi82
senior tag
Sziasztok!
Van egy csodás Speedport w724v csodás routerem. Eddig csak modemként használtam egy Asus routerrel.
A probléma: telefonon a play store, gmail alkalmazás lassan tölt be. Ha Play Storban frissítek, akkor a letöltés kb 20 másodpercig nem csinál semmit, utána max sebességen tölt. De más oldalak a telefonon is gyorsan bejönnek. Asus routerrel ezt nem csinálta. Reset volt, csatorna módosítások is, de ugyan az a hiba.
Esetleg ha valakinek van valami ötelete, szívesen fogadom.
Üdv.: NorbiIPhone 15 Pro Max, Iphone 13
-
-ZeeZee-
senior tag
Üdv!
Több kérdésem is lenne. Remélem tudtok segíteni.
1. Új előfizetést szeretnék kötni optikára és IPTV-re. Ha honlapon kötöm, akkor látom mennyibe kerül. Viszont jobban örülnék, ha olcsóbb lenne. Hogyan tudom ezt megtenni? Üzletkötőt kell keresnem, vagy elég a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül kötni, és akkor adnak kedvezőbb árat? (a településen most építették ki az optikát, eddig ADSL volt, jelenleg nincs a T-nél előfizetésem)
2. Milyen ONT eszközt adnak most optikához? Lehet ezen az eszközön DHCP-t, saját belső hálózatot beállítani?
3. Ha 1 évre kötök hűséget IPTV-vel, majd az IPTV nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, akkor le lehet csak az IPTV-t mondani?Előre is köszönöm.
-
IP1954
aktív tag
válasz -ZeeZee- #105383 üzenetére
IPTV
8 napod van arra, hogy eldöntsd, megfelel-e a szolgáltatás.
Ez alatt visszamondhatod.
Később már csak szankciókkal.Alapvetően nem rossz az IPTV. Sok értelmes megoldást tartalmaz. A HD csatornák minősége elfogadható, az SD adókhoz nem árt, ha a tévé jó képjavító eszközökkel rendelkezik.
Kezdetben idegenkedtem attól, hogy a nézett adókat folyamatosan rögzíti. Végül is a winchester a Telekomé. Később leülve a reklámok vagy az érdektelen hírek és beszélgetések áttekerhetőek. Mivel vissza is lehet tekerni (legfeljebb másfél órára) a rosszul értett részt vagy feliratot újra meg lehet nézni. A moziklubban gyakran több rész a tényleges adás ellőtt is megnézhető reklámmentesen.
Archív tv moziklub videotéka rendelkezése állása nem 100%. Tízből három-négy alkalommal nem indul, javasolja, hogy próbálkozzak később, ami 1000/1000-es optikán eléggé lelombozó. Az archív tévé tartalma is szűkös, és gyakran következetlen.
Ne érjen meglepetésként, hogy a kapott távirányító a legtöbb esetben mindent dupláz. A menüben navigálni így elég bonyolult, pl. az info ablak azonnal be is csukódik, és nem a következő adó jön.
[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
Szia.
Én úgy tudom, hogy azon az áron tudják adni ami a neten is van.
Konkurencia van a településen?
Nálunk van és kellett kb 3 hét mire kedvezményes tarifába rakták, a kolléga például a normál áron köttette be és az van a szerződésen is.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
DJ. Ru$y
félisten
-
DJ. Ru$y
félisten
Ha nincs konkurencia, akkor piaci árat fogsz kapni, ezen nem tud se üzletkötő, se ügyfélszolgálat se más segíteni. Én a 1414-en próbálkoznék, ott van hang alapú bizonyíték, ha későbbiekben probléma lenne, elmondod mit szeretnél, elmondja mennyiért látja a rendszerben. (A weboldal néha hülyeségeket tud írni.)
Sagemcom, ha nem felel meg a router része, lehetséges saját eszközt használni csak az internet részre.
14 napig elállhatsz a szerződéstől, de ki kell fizetned az egyszeri bekötési díjat és változik az internet ára is, mert nem lesz mellé a csomag kedvezményt nyújtó IPTV. 1 év után pedig "kötetlenné" válik a szerződésed, bármikor bármit felmondhatsz belőle, az ára nem változhat hűségidő lejárta után sem, csak, ha felmondasz belőle valamit.
(Érdemes lehet kérni egy alap telefont is, ha nem is használod, mert tripla kedvezménnyel vagy később duplával olcsóbb lehet a csomag, mint magában az internet (és IPTV).)
-
ripo05
tag
válasz DJ. Ru$y #105390 üzenetére
1 év után pedig "kötetlenné" válik a szerződésed, bármikor bármit felmondhatsz belőle, az ára nem változhat hűségidő lejárta után sem, csak, ha felmondasz belőle valamit.
Nekem hamarosan lejár a hűségem és ugye szeptember elején változnak majd a csomagok. Ha nem kötök hűséget az ár marad, de ez azt is jelenti, hogy "az idők végéig" ugyanazt kapom ezért az árért, vagy mindenképp kell majd váltani egy új csomagra?
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz IP1954 #105386 üzenetére
Köszönöm, egyelőre analóg adás jön, annál minden jobb lehet csak...
Konkurencia nincs, csak Invitel (most már talán Digi). De ő koaxon nyújt analóg TV és 10 (van akinek 15-ös) internetet. Futottak még: mikrohullámú net (jujj...), "tányéros" TV. Szóval nincs konkurencia.
Köszönöm, megpróbálom majd a telefonon lebeszélni. A plusz telefont néztem én is, hogy hátha olcsóbb lenne, de csak növelte az árat. 18 éve nincs helyhez kötött telefon szolgáltatásunk, nem hiszem, hogy szükség van rá. Az ONT-t néztem, van rajta 2.4 és 5GHz is. Ez plusz pont, de lehet, hogy mégis inkább saját routert használnék.
Jól sejtem, hogy az IPTV az ONT meghatározott LAN csatlakozójáról működik csak? Tehát az 1-esen megy a net, a másik 3 meg IPTV?
-
DJ. Ru$y
félisten
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz kigyi_23 #105393 üzenetére
Oh, ez jó hír. Ha az ONT bridge tetetem (*rakatom), akkor saját router mehet? És azon megy majd keresztül az IPTV is?
Szerk.: közben jött más reagálás is. Bocs, hogy értetlenkedem, jelenleg nem tudom hogyan működik, mert még nem láttam ilyet.
Tehát saját router LAN1-be. Ez OK. És akkor a TV-t egyesével kell bekötni közvetlenül? Vagy LAN2 -> switch -> TV1, TV2, TV3 is jó megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz -ZeeZee- #105396 üzenetére
Optikán nincs "bridge mód", az a koax sajátossága, optikán PPPoE Passthrough van, te tudod kapcsolgatni a webes felületén az eszköznek.
Miért kell plusz egy switch? Több hibalehetőség. Amennyiben megoldható a 3 kábel befűzése az ONT-ig, akkor bizony én azt javasolnám, hogy minden STB-nak dedikált LAN kábele legyen, de igen megoldható az is, amit te írsz.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Fücsök007 #105397 üzenetére
El sem indult nagyközönségnek a vectoring elvileg... Amióta mennek az EU-s pénzek rá, azóta optikáznak ott ahol ők nyertek, nem most kezdték az optikázást.
A vectoring pilot terület(ek)en ment, Szekszárd volt (az egyik) az biztos. Fogalmam sincs jelenleg mi a helyzet vele, nem jár mostanában erre a kolléga aki tudott erről infókat. Nem hinném, hogy a vectoringnak nagy tere lesz....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- BestBuy ruhás topik
- OpenWRT topic
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- SörcsaPH!
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs