- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- TCL LCD és LED TV-k
- Autóhifi
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lszlogal
senior tag
válasz wigo70 #105101 üzenetére
Rezen nem fogsz kapni dedikált sávszélt a TV-nek. A hasznos sávszélességből vesz el. Egy SD stream 4-5 Mbps, egy HD stream 10-12Mbps. Valamivel jobb a minősége mint a SAT-é, csak van néhány betegsége a boxnak. Például áramszünet után gyorsabban indul újra mint a modem, így nem fog IPcímet kapnin és egyszer próbálkozik az IPcím kérésével. Újra kell indítanod, amikor már fut a modemen a DHCP server. Némelyik box dupla gombnyomásnak érzékeli az egy gombnyomást a távirányítón, ami a menüben lépegetésnél / csatornaváltásnál marhaidegesítő tud lenni. Ha saját routerre szeretnéd kötni a boxot, akkor IGMP képes eszközt kell venned, mert különben dropol a wifi. Ha jó a vonalad nem szokott probléma lenni vele. Véleményem szerint a SAT és a DVB-C sokkal működőképesebb megoldás, mert az IPTV tovább bonyolítja a hálózatot.
Elvileg jövőre fogják bevezetni az OTT TV-t, bízunk benne hogy jobb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
chungee
addikt
Napot!
Lehet tudni hogy meddig fog tartani Mert napi használatban van
-
törölt tag
válasz DJ. Ru$y #105097 üzenetére
Csupán érdeklődésképpen kérdezem!
Véletlenül nem folyamatosan helytelenül használod az xDSL szót ?
Az xDSL az a DSL technológia , összes változatának a gyűjtőneve!Tehát olyan , mint ha az előfizetőnek egyszerre lenne ADSL, VDSL stb...stb...
Őszintén szólva, a telekom háza tájáról sem nevezte még így senki soha sem a rézpárt.
Egyszerűen DSL -nek , vagy DSL technológiának hívják ők is (szerelők, ügyfélszolgálat stb...stb... mindenki)Ez a megnevezés elég félrevezető lehet , a kevésbé hozzáértőknek.
Még néhány hónapja én is rákérdeztem , hogy lehet valakinek xDSL internet, mert nem tudtam hová tenni ezt
a kifejezést. -
lszlogal
senior tag
válasz Mordekaiser #105107 üzenetére
Akkor szerintem VPN-t használj az adott eszközön, amelyiken el szeretnéd rejteni az IP címed. Nem értem mit értesz biztonságos netezésnek? A weboldalak 99%-án általában van SSL, és a kliens-server közt van titkosítás. Mi indolokja azt, hogy elrejtsd az IPcímed?
Ha VPN-ezni szeretnél, akkor itt kérdezősködj: [link]
szerk: a PPPoE loginodhoz hozzá lehet rendelni VPN-t, csak ezt a Telekom 100% hogy nem fogja megcsinálni.
[ Szerkesztve ]
-
lszlogal
senior tag
válasz Mordekaiser #105111 üzenetére
Akkor marad a VPN az eszközökre. De még mindig nem értem, hogy ezt mi indokolja.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz #22718208 #105108 üzenetére
Azért írom, mert lehet nála ADSL2+ is meg lehet VDSL2 is, pontosan ezért írok xDSL-t, ha VDSL2 konkrétan a téma, akkor VDSL2-t írok, ha ADSL2+, akkor pedig ADSL2+-t.
Ez a fórum nem a Telekomé, nem vagyok Telekom alkalmazott, semmi nem köt a Telekomhoz, így nem érint az sem, hogy ők mit, hogyan használnak.
lszlogal
Modem, amiben van router -> HGW. A modem az modem, a router az meg router, a HGW meg Home Gateway. Más szolgáltató úgy néz ki már ismeri a fogalmat.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
lszlogal
senior tag
válasz Mordekaiser #105113 üzenetére
Milyen adat visszaélések? Nem értem. Ha hazaértem írok privátot..
-
IP1954
aktív tag
válasz Mordekaiser #105107 üzenetére
Üzemszerűen kicsi a valószínűsége, hogy egy ingyenes VPN proxy megfelel az elvárásaidnak.
Itt ( [link] ) most (és általában máskor is) 75%-os akció van.
Kb. 1000 Forint/hónap három évre kifizetve.
Egy ilyen profi megoldásnak is vannak hátrányai.
A sebesség 50-75 Mbit körüli lesz.
Bizonyos oldalak tiltják az adott VPN szolgáltatón keresztüli használatot.
Adataidat nem adják ki.
Volt nincs geoblokkolás.
Annyi IP címed lehet egy nap, amennyit csak akarsz.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mordekaiser #105113 üzenetére
A proxy, vpn megoldások használata nem feltétlen egyenlő a biztonsággal. A vpn, proxy megoldások abban segítenek, hogy más kapun menj ki az internetre. Ha biztonságosan akarsz internetezni akkor egy komolyabb router, ami rendelkezik pl, geo-ip szűréssel, ips/ids szűréssel, igény szerint beállítható tűzfal. Biztonságos internethez hozzá tartozik a dns sec, beállítása, nem kívánt portok, protokolok szűrése, tiltása. Továbbá program szintű protokol tiltások, szűrések. Plusz belső hálózaton üzemeltetsz egy privát dns szervert, ahol a nem kívánatos web oldalakat tudod tiltani. És termesztéses virus kereső, ami alap.
Ha nem otthonról internetezel hanem pl szállodai wifi, akkor egy normális fizetős vpn megoldás. Ahol úgy kezdik, mi nem logolunk, hatóság kérésére sem adunk ki információt azt kerülni kell. Ha vpn szólaltatás és biztonságosat akarsz akkor pl a vírus irtó cégeknek is van ilyen fizetős szolgáltatása. Érdemes ott keresni biztonsagos megoldásokat.[ Szerkesztve ]
-
FeriPapa2
tag
válasz #70234880 #104898 üzenetére
Én is azt szeretném, hogy ne kelljen és mégis ez van. 2 STB-m van, több különböző telefonnal próbáltam és minden alkalommal megszűnik a kapcsolat. Valami csak nem oké?! Nincs megoldás? Tettem online hiba bejelentés is. Szépen megköszönték azt javasolva, hogy tegyek telefonos hibabejelentést műszaki hibára. Telekomos fórumon is több ilyen panaszt olvastam. Érdemi válasz egyet sem. Pedig jó lenne használni.
-
törölt tag
Egy érdekes sztorit találtam a telekommal kapcsolatban.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz #22718208 #105122 üzenetére
Bírom az ilyen nyilvánosan "fenyegetőzőket". Menjen aztán fizessen szakvéleményt, csak, hogy az összes ilyen, aki kiírogatja az csak mondja, és ül a babérjain...
Amit leírt azt pedig eddig is tudtuk. Szóval érdekesnek nem mondanám inkább fröcsögőnek.
-
IP1954
aktív tag
A wifi a Telekom értelmezése szerint nem a fizetett szolgáltatás része.
Egyfajta "ajándék", ami vagy működik vagy nem.
A "hibás" működés oka szinte soha nem egyértelmű, mert sok mindentől függ.
Lehet, hogy pont a kedves türelmetlen felhasználó változtatott valamit.(Másfél éve kaptam a Sagemcom 5655v2 készüléket, a kezdeti óvatosság után ma már rendszeresen használom az 5 GHz-es sávon probléma nélkül. Talán még jobb is mint a rendszerben levő Asus RT-AC66U AP a három hatalmas külső antennájával, persze a telekomos készülék tamagocsiként nem használható.)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Van is igazsága meg nem is, valóban bosszantó tud lenni hogyha ilyen lassu wifin keresztül az internet. Abban már nincs igaza, hogy ezért a szolgáltatót hibáztatja. Nem feltétlen a szolgáltató eszköz hiba. Sok esetben környezet függő és maga a környezet a hibás ahol él. Ugyanakkor látszik hogy csalódót, mert nem tudja igénybe venni azt a szolgáltatást ami mára már alap, aminek nyilvánosan is hangot ad. Az szintén más kérdés, hogy ha más eszközt használ akkor is ebben az élményben részesül, vagy esetleg egy picivel javul a helyzet. Én megértem a felháborodását, ugyanakkor ezért nem feltétlen a szolgáltató a hibás. Magyarországon egy szolgáltató se vállal felelőséget a wifire. Így ebben a megkötözésben már nincs igaza.
[ Szerkesztve ]
-
lszlogal
senior tag
válasz #22718208 #105127 üzenetére
Wifin valóban nem lehet garantálni semmit, techbikai okok miatt. Főleg a sávszélt bem. De elvárható, hogy normálisan működjön. Tudtommal már az baj nekik, hogy saját eszközt dugsz rá. Ha nem IGMP képes az eszköz és nem kötsz rá tvt, nekem akkor is lehal a rendszer, mert olyan szarok ezek a modemek.
-
IP1954
aktív tag
Nem kell "elkonfigurálni".
Elegendő, ha a szomszéd ugyanazt a csatornát kezdte használni.
Arrébb tette a szolgáltatói eszközt, és valamilyen akadály keletkezett.
A telefonját hetek óta nem kapcsolta ki, futó alkalmazások tömkelege fogja az erőforrásait.
...IPTV-nél fordított a hozzáállás.
Amikor bejött az optika, a legkisebb probléma esetén is cserélték az eszközöket.
Egyiknél szomszédnál két hónap alatt hatszor.
Pedig az esetek többségében elég lett volna újraindítani.
Pár napja adtam le az IPTV-t.
Nálam nem járt szerelő a telepítésekor sem. -
dptrsk
Topikgazda
Az eset érdekes, mert a panasztevő pont a lényeget hagyta ki a "leveléből":
Milyen eszközökön mért sebességet? (1 eszköz lassúsága nem jelent semmit, akár egy friss driver is elronthatta a stabil kapcsolatot)
2,4G és ha van 5G wifin is jelentkezik a probléma?
Társasházi (telített 2,4G sáv) vagy családi házas környék? új mikró, új szomszéd esetleg?
Az eszköz árnyékos helyen van?Mint látható jó pár probléma nem az eszközön, hanem a környezeti változásokon múlik. Ezért nem garantált a wi-fi sebessége.
Vagy legalább első lépésben annyit megtesz a szerelő , hogy a nála lévő laptoppal és/vagy telefonnal megméri a wifi sebességet?
Ebben egyetértek veled. (de egy szakember óradíja nem biztos, hogy indokolja ezt, inkább egy szolgáltatás kiesést javítson ki...)
Ha kimegy és az ő laptopján "hasít", akkor a kiszállási díj kiterhelése jogos lenne, amin az ügyfél felháborodnaHa a wi-fi teljesen üzemképtelen lenne, akkor már indokoltabb lenne a kiszállás szerintem.
-
lszlogal
senior tag
válasz DJ. Ru$y #105114 üzenetére
A HGW egy idióta kifejezés. Miért nem lehet modemenk hívni? A T.-nek tudtommal csak ilyen eszközei vannak (kivétel a néhány DSL 360R-t, ami atomstabil volt). A szerelők is annak hívják, mert tulajdonképpen az.
Azt értem hogy lehet ADSL2+ is és VDSL2, de miért nincs megkérdezve a tag? Az xDSL lehet ADSL, ADSL2, ADSL2+, IDSL, CDSL, DSL Lite, G. DSL, HDSL, SDSL, RADSL, UDSL, VDSL, VDSL2. Tudtommal a Telekomnak ADSL/ADSL2+/VDSL2 van, de akkor is szakszerűtlennek tartom ezt a kifejezést. Máshol nem láttam, hog, valaki használná az xDSL-t napiszinten. Mindenki a DSL kifejezést használja, ha már tudjuk miről van szó. Nem mindegy, hogy melyik van ebből az adott területen. Úgy beszélsz az xDSL-ről, mint technológia. Minden DSL technológia egy, külön szabvány.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz dptrsk #105130 üzenetére
Szerintem az egyik napról a másikra nem működő wifi, legalább annyira lehet eszköz hiba , mint "külső behatás". Sőt !
Nálam pl. még DSL kapcsolatnál , volt az , hogy egyszer csak a speedport elfelejtett portot nyitni/átirányítani.
Nem nagyon akarták cserélni. A hálózati technikus (legalábbis annak vallotta magát) próbált rábeszélni, hogy tegyem a pc-t DMZ -be , ha már a port nyitás nem megy. Tudattam vele , hogy ezzel a kijelentéssel durván elásta magát és inkább menjen pl. péknek , akkor küldött egy szerelőt aki lecserélte.A csere eszközön meg kb. 2 hét után beszart az egyik lan port.
Szóval a t eszközeit ismerve sokkal nagyobb az esélye egy hibás hardvernek , mint a külső ráhatásnak.
Még annyi, hogy rendszeresen járok rokonokhoz, akik egy kis városban, azon belül lakótelepen laknak.
A helyi szolgáltató koaxon megy, de azoknak volt eszük és egy szimpla , nagyon stabil kábelmodemet adtak a moder-router egyben doboz helyett. Vásároltak egy majdnem legolcsóbb tp-link wifi routert hozzá és évek óta megy hibátlanul. Wifi szennyezettség is van rendesen, csak egy egyszerű mobilon annyi wifi megjelenik , hogy nem győzöm megszámolni. De valamiért mégis kifogástalanul működik náluk. Ezzel csak arra próbálok rávilágítani , hogy kb. fogalmam nincs mit kell ahhoz tenni, (vas fal építés és a wifi router pincáben elhelyezése és alufóliába tekerésén kívül) akár szándákosan is, hogy a wifi sebessége majdnem egyenlő legyen a nullával.De pl. nálunk is van , akár csak 1 napi használatra is kifizethető hotspot elérés.
A templom toronyban van a négy antenna elhelyezve , amely négy irányba szórja a jelet.
Ha az összes routerem arra a frekire rakom , akkor is megy vígan minden otthon.
Pedig a hotspot antennáiban van azért power rendesen.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lszlogal #105133 üzenetére
Tény és való hogy mindegyik szolgáltató a költséghatékony megoldásokat preferálja.
Az a helyzet hogy napjainkban egyre több probléma merül fel a wifi hálózatokkal. Sok esetben teljesen mindegy mit használ a felhasználó. Elég csak a wifi topikba benézni, és látható, olvasható hogy a milyen problémákkal szembesülnek az emberek. Sok esetben nem is olyan egyszerű a megoldás, mint ahogy azt gondolnánk. Hiába vesz wifi képes új hálózati eszközt, és a legjobb tudásának, vagy éppen fórum segítségél igyekszik a legtöbbet kihozni az eszközökből. Egyre gyakrabban olvasható a csalódottság,
Ebből a megközelítésből alapvetően nem értem, mi a gond a szolgáltatói eszközökkel?
Én ritkán kapcsolom be a wifit, de pl 5ghz 455mbps, 2,4 ghz, meg 72mbps volt a csúcs. De volt hogy csak 2mbps volt. Én is felhívtam őket hogy hoppá ez picit gyengusz. Elmondták a sokat mondott szöveget, próbáltak segíteni. De aznap nem lett jobb. 2-3 nap múlva ismét szükség volt rá, és ismét 65-72mbps ment 2,4ghz. 5ghz legrosszabb eddig 344 volt.
Annyi hogy amikor a legrosszabb teljesítményt hozta, bele néztem telefonon az éterbe és tele volt kamu AP-kal, mindezt szolgáltatói eszközöknek hirdetve. Most akkor a telekom a hibás, vagy a környezet. Mindenki döntse el magának. -
MODERÁTOR
Sok ponttal tudnék vitázni de nem fogok, főként mert előttem páran leírták már a lényeget, köztük olyan is, aki egyébként mindig kritikus a szolgáltatókkal, és az általuk adott eszközökkel, mégis világosan látja a helyzetet. Nem véletlenül a PH a szakmai oldal, és nem a facebook, ne menjünk már az ottani szintre! A személyeskedést meg hanyagold, mert a szakmai érvek hiányát az sem pótolja, de legalább szembe megy a PH szabályzatával!
[ Szerkesztve ]
-
simpley
őstag
Üdv,
Tudja itt valaki, hogy milyen új otthoni internet csomagjai lesznek a Telekomnak szeptember 2.-tól?signed by simpley.
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #105135 üzenetére
A személyeskedést nem tudom ,hol olvastad!?
Csupán száraz tényeket és a véleményemet írtam le.De mar mindegy is ,mert sikerült gyorsan reagálva törölni!
Részről off a téma.
-
simpley
őstag
válasz Intruder2k5 #105137 üzenetére
Nem, sajnos majd csak augusztus végén teszik közzé..
signed by simpley.
-
MODERÁTOR
válasz #22718208 #105138 üzenetére
"Persze azt is megértem , hogy te a telekom oldalán állsz, ennek az okát is tudjuk.
(Értem ezalatt, hogy "leszólnak fentről" ! Volt már rá példa)"Ezt gondolom bizonyítani is tudod, ha száraz tényként tekintesz rá... Várom, akár privátban is ha olyan.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Pár napja bekötötték a Telekomos szerelők az új Internet kapcsolatomat (optika, 1000/1000) azóta bizonyos weboldalak nem nyithatóak meg, a digi.hu-nál még azt gondoltam vicces, de a posta.hu már nem annyira, azóta teszteltem és van belőlük egy rakat. Az ONT-on töröltem a login-t, a PPPOE passtrough-t bekapcsoltam és saját router-t használok. A DNS feloldja a nevet és a trace route eljut a célig de ott timeout -ra fut. Látatok ilyet, ha igen mi okozhatja?
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz #42556672 #105143 üzenetére
Oké, hogy felold a DNS, de jó IP-re old fel? Próbáld ki, hogy a saját routeredben megadod a DHCP által kiosztott DNS-nek a 8.8.8.8, 8.8.4.4 esetleg 1.1.1.1 DNS címeket, vagy kézzel egy teszt erejéig a PC-den, ha ez megoldja, akkor megint a T-s DNS szerver vacakol és rossz IP-re akarja feloldani esetleg a címet.
-
MAGUS7
tag
Sziasztok!
Lassan 3 éve vettem egy Lenovo Ideapad 700 laptopot 3 év garanciával,amit most szerettem volna garanciáztatni,viszont a garancia papír nincs rendesen kitöltve,az időtartamhoz csak ennyi van írva "Gyártó által megadott" a Lenovo oldalán sorozatszám alapján csak 2év garanciát ír,de a vásárlási időpont sem stimmel,Szeptembertől indul,holott én Novemberben vettem,telekom oldalán a dokumentumok között nincs garancia papír,csak a számla,telefonos ügyfélszolgálaton sem kaptam segítséget,semminek nem tudott utána nézni az ügyintéző,azt javasolta hogy mennyek be üzletebe ott nyomtatnak,van értelme bemenni üzletbe ? vagy írjak panaszt ? ez normálisnak számít hogy mást ír a garanciáról a gyártó oldala ?
iPhone4>Lumia 920>Lumia 930>Note7>S7Edge>HTC U11
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- OpenWRT topic
- Politika
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Óra topik
- Opel topik
- Autós topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest