- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung LCD és LED TV-k
- Notebook hibák
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cech19960320
tag
Na hát bementünk az Invitelhez is, hogy ők most Digiként mit ajánlanak. Elmondta a nő, hogy azt ami most is van (30 megás net+ 3 IPTV, VDSL szolgáltatás). Elmondta hogy mennyi lenne....
Majd hozzátette, hogy ha van a faluban Telekom, akkor azt javasolja inkább, nekik is az van XD
Ilyet sem tapasztaltam még.Így megrendeltük az 500 megás netet meg a TV-t a Telekomtól, kíváncsian várom. Köszönöm a korábbi válaszokat!
-
Dinter
addikt
Az otthoni előfizetések szülő nevén vannak., ehhez csatolva vennék mobilnetet magamnak Azt valahogy meglehet csinálni, hogy megkapjuk azok után is a kedvezményt, illetve a diákoknak járó +2GB-t, vagy csak az egyik fog működni?
-
raider21
aktív tag
Tegnap jött egy SMS a T -től, hogy ma hajnali 3:00 és 7:00 között kb. 10 percre Internet és telefonszolgáltatás kiesés várható a VDSL2 központ fejlesztési munkálata miatt a mi utcánkban is, stb.!
Nézem, hogy kb. 1/2 8 magasságában újra is indulhatott a HGW, nem csak újraszinkronizált, mert eltűntek a CRC hibák, amelyek azért majdnem elérték az 1000 -et is, az elmúlt hetek zivatarai miatt. Viszont én nem látok a vonali adatokban lényegében semmi különbséget a korábbiakhoz képest. Szóval így még tippem sincs, hogy vajon mit is fejleszthettek, vagy aktiválhattak a DSLAM/MSAN -nál.
[ Szerkesztve ]
raider21
-
Beniii06
addikt
válasz raider21 #105407 üzenetére
Amilyen állapotban van/lehet a réz hálózat(volt linkelve kép is itt nemrég) azt is el tudom képzelni, hogy ők a fejlesztés alatt kontakt spray-zést/rozsdamaróval való lefújást értik, de a képzelet határtalan, mi van ha rágcsáló írtást végeztek a központban?
"Got any other secret weapons?"
-
törölt tag
Sziasztok!
GPON hálózaton Sagem ONT-tal kellene működnie a vezetékes telefonon a hívószám kijelzésnek?
-
Gsx-rr
veterán
Elofizetest modosititottam.
Internet kisebb csomag valamint lemondtam a Hbo-tAz internet letoltesem az uj csomag erteket hozza viszont a meg mindig mennek a lemondott csatornak.
-
Dinter
addikt
A Magenta1-nél minden elérhető készülék megjelenik (ami van raktáron), vagy van valami más szűrő is szolgáltatásoktól függően? Tegnap megjelent a P20 Pro újra raktáron, meg is rendeltem mobil előfizetéssel, viszont most látom, hogy Magenta1-gyel sokkal nagyobb kedvezményt is adnának. Csak az nincs a listában.
1. Magenta1-gyel is meg tudtam volna rendelni, ha van raktáron?
2. Ezt a rendelést még át tudom rakni (ha előtte engedte volna) Magenta 1-hez? -
DJ. Ru$y
félisten
válasz Dinter #105415 üzenetére
Valaki néha belinkeli a teljes listát kedvezményes árral, én meg sosem találom meg a Telekom oldalán a frisset.
1, Lehet, de nem biztos, 1414-en tudnak infót adni róla.
2, Azt a rendelést maximum töröltetni tudod, ha még nem adták fel, és újra kell rendelni Magenta1-hez.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
TheMarci
addikt
válasz Dinter #105415 üzenetére
Valószínüleg láma kérdés lesz a részemről, de mit takar, ,hogy magenta 1-hez rendelni telefont? Van magenta előfizetésem, otthoni + 2 mobil hozzá. A mobil előfizetésekhez tudok telefont venni, ez arra vonatkozik? Vagy lehet az egész magentához valahogy, nem külön hívószámra vonatkozóan?
Do You Dream?
-
Dinter
addikt
válasz TheMarci #105418 üzenetére
Van a magenta1-het "csoportos készülékkedvezmény". Ez akkor ha az otthoni szerződésekre is 2 év hűséget kötsz. Mint kiderítettem, ez nem vonható össze az online kedvezménnyel, amit mobil előfizetés után kapsz, így aszerint kell választani, hogy jön ki olcsóbban. Ez a csoportos készülékkedvezmény 2 v 3 * 10500 Ft, otthoni szolgáltatások számától függően.
-
cech19960320
tag
válasz Dinter #105419 üzenetére
Nem tudom nálunk hogy jött ki, de mi most kötöttünk a telekom nál szerződést.
Tv+net+telefon, magenta 1, belevonva a család 5 telefon előfizuját, mindegyiket aktualizálva, 2nél csomagot emelve.Így jött ki 49k készülékkedvezmény, valamint még 16k gyártói kedvezmény huawei telóra...
Így a szolgáltatás mellé 22 hónap kamatmentes részletre kaptunk egy huawei p30 lite-ot havi 2k forintért -
Dinter
addikt
válasz cech19960320 #105421 üzenetére
Most én sem teljesen értem. Oldal alján az van, hogy a csoportos készülékkedvezmény az előfizetésen vállalt hűségen felül van. És ez pl. a P30 Lite-nál így ki is jön. Viszont akkor nem értem, hogy miért mondta 2 ügyintéző is, hogy nem vonhatók össze.
-
Dinter
addikt
válasz cech19960320 #105423 üzenetére
Amennyi ügyintézővel beszélek, annyi félét mondanak
Szóval a csoportos készülékkedvezményt szeretném felhasználni, amiről csak később szereztem tudomást. A Magenta1 leírása szerint lehetne. 3 ügyintéző azt mondta, hogy nem, 2, hogy lehetne. Az előző szerint a 88 000 Ft-os kedvezmény az online rendelés után jár: [link], amikor tisztán látszik, hogy a hűségért, és szerinte ez veszne el, nem pedig a 6600Ft-os kedvezmény. Pedig ha megnézem a P30 Litera, akkor a "online kedvezmény" címszó alatt adott 6600 Ft veszik el, nem a nagyobb összegű "készülékkedvezmény", és ki is jön a matek. Szóval most nem tudom kinek higyjek, de inkább a 2-nek.. Hétvégén válaszolnak e-mailekre? Ott is megkérdezném.
-
Gabró
tag
Sziasztok! Van valkinek tapasztalata arról, hogy költözés esetén mennyire gyorsan és könnyen történik az előfizetés hordozása?
-
rosszcsont88
tag
válasz Czimby #105008 üzenetére
telekom tulárazott szolgáltató
UTP vezetéken keresztül müködik a tv szolgáltatása IPbox vevöegységen ,ne hogy elopd a rossz képminöségü adást ..
hálózat: telefon(VDSL,ADSL),kábeltv(DVB-C) optika(iptv+FTTH)
.
DIGI-nek nem mindenhol van hálózata
szép DVB C kábeltv minöség !!
kapsz egy ONT és FTTH receiver kis dobozt ami átalakitja DVB C-re neked a tv-t
gogle-ba találsz sok képet
Digi FTTH hálózatot használ[ Szerkesztve ]
-
lszlogal
senior tag
válasz rosszcsont88 #105430 üzenetére
Azért a DVB-C-t kiépíteni elég drága.. A Telekomnak egy fejegysége van pesten, onnan küldik a csomagokat.. A helyi központ meg továbbosztja.. A DVB-C-t max. 40km-re tudod elküldeni optikán.. De tényleg sokkal jobb a DVB-C, arról nem is beszélek hogy az IPTV-t agyonpufferelik és tömörítik..
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz rosszcsont88 #105430 üzenetére
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Zolli77
csendes tag
Sziasztok,
az lenne a kérdésem hogy amennyiben a címemre kábeles szolgáltatás vehető igénzbe, akkor van lehetőségem olyan eszközt kérni ami után még dupla NAT nélkül is tudok saját router-t tenni? Arra gondolok hogy a saját routerem tudna a PPOE kliens lenni. Most optika van bent és azon van PPOE Passtrough. Létezik ilyen eszköz kábel esetén is?
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv.
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Ma újra kötöttem mind három szolgáltatásunkat. Nekünk még az 1000/300-as netünk volt a régebbi fehér ONT-vel, most váltottam 1000/1000. A hölgy nem tudta megmondani, hogy cserélik e újabbra. Havonta egyszer mindig újra kell indítani, mert a DNS címek valamiért elszállnak. Mondtam ezt is, de erre csak annyit mondott, hogy akkor a hibajegyet vetessek fel és cserélik.
Ismerek olyat akinek kisebb nete van, de már ő is fekete ONT-t kapott.
Rendeltem egy TV-t is. Van raktáron, 10 napon belülire mondta a szállítást. Meg érkezhet előbb is?
-
savior
őstag
Helló.
Optika van Huawei elosztóval(tv, telefon, net).
Ha resetelem mit kell rajta beállítani?
Csak a nethez a felhasználónév / jelszót?https://sites.google.com/view/saviorweboldala/home
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Zolli77 #105433 üzenetére
Koaxra gondolsz? Koax esetén, ha nincs IPTV, akkor bármelyik HGW-t bridge módba tudja kapcsolni az ügyfélszolgálat. Amennyiben van IPTV-d, akkor DMZ-t tud lökni a saját routeredre, itt annyi a hátrány, hogy, ha a routered DDNS része WAN IP-re frissít, akkor azt nem fogod tudni használni és máshogy kell megoldani ezt a funkciót. (HGW alap DDNS opciói stb.)
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz tomi5244 #105434 üzenetére
Ha lenne eszközcsere, azt neki látnia kellett volna elvileg és mondania is, ha nem mondta, akkor lehet nem történik eszközcsere. Ebben az esetben vagy leadod hibára, ezt akkor tedd meg, amikor éppen fent áll a hiba, ne indítsd újra az eszközt, vagy az új csomagra hivatkozva kérsz eszközcserét (wifi miatt adják csak a Sagemet, minden másban a Huawei is ki tudja szolgálni az gigabitet).
(Ha már nincs raktáron Huawei, akkor minden esetben Sagemcom kerül kihelyezésre, a jelenleg legkisebb optikás csomaghoz teszik egyedül a Huaweit, ha van egyáltalán raktáron.)
Megérkezhet akár előbb is, de 30 nap a szállítási határidő, szóval 10 napon túl is.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz savior #105435 üzenetére
PPPoE felhasználónév (xyz@t-online.hu formátumban), PPPoE jelszó ezek kellenek az internethez, ezek nélkül menni fog a telefon és a TV is, csak az internethez kell. Illetve nyilván a wifit szükséges újrakonfigurálni, mert visszaáll az alapra.
-
Gedeon31
addikt
válasz Dinter #105424 üzenetére
Itt tudod beállítani milyen csomagot szeretnél. [link] Most leadsz egy igényt hétfőn hívnak is ,de legtöbbször ismeretlen számról hívnak ,így az ne legyen tiltva a telefonodon. Amit itt összeállítasz telefon vagy csomag esetén azt ,,amikor felhívnak tudod még módosítani. Sőt nekem mikor beléptek a telefonszámommal a rendszerben még tőbb kedvezményt kaptam.
[ Szerkesztve ]
-
kogyo66
csendes tag
Sziasztok,
Szeeretnék saját routert használni a Sagemcom F@st 3686 v2 modem melllett. Van erre lehetőség? Ha a modem 1-es lan portját amit most egy Xbox használ bekötöm az új router Wan portjába akkor úgy müködhet a dolog? IPTV is van ezért csak annyit szeretnék hogy a router kezelje a hálozatot itthon a modem pedig csak adja át az 1 db lan kimenetén a teljes sávszélességet. Wifit tiltanám a modemen utána.
Köszi a segítséget!
-
czegee
csendes tag
Sziasztok!
Technológia váltás készülődik a környéken, DSL-ről optikára és gondolkozom hogy vezeték nélkül oldanám meg az IPTV set top boxához az internetet mivel egy nagy családi házról van szó ahol régi a kábelezés, a kábelcsatornázás meg esztétikailag nem igazán jönne szóba, ezért egy mesh-es wifi rendszeren gondoloztam , viszont hallottam erről már rosszakat is.
Van itt olyan akinek van már tapasztalata? A telekomos STRONG/AirTies rendszereket nem venném igénybe, hanem egy Tplink deco M4-en filózok, viszont nem szeretném ha probléma lenne a későbbiekben ezért a lehető legjobb megoldást keresem. Hozzáértő aki tud segíteni ebben a dologban van itt?Gyorsan vázlatosan a szituációt leírnám:
Adott a ház amelyiknek utcafront felől behúznák az optikát, két szobába UTPvel húznám el a netet, valamint egyik TVhez is a másik szobába. Onnan a ház másik felébe szeretném mesh-es wififel elvinni a netet további két tévére. A cél annyi hogy stabil legyen az IPTV. Mennyire kivitelezhető ez így?
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz kogyo66 #105441 üzenetére
Mit szeretnél elérni? Hogy a saját routereden nyisd a portokat stb. vagy a saját routerednek csak a wifi részét akarod használni?
2 opciód van, mivel van IPTV-d, AP módba kötöd be így, vagy DMZ-be teszed a Sagemcomban a a saját routeredet.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz czegee #105442 üzenetére
Mindent meg lehet oldani, viszont vannak fontos kérdések, amiket tisztázni kell.
A wifi nem egy stabil garantálható közeg, ezért IPTV-re a legkevésbé ajánlott. Amennyiben nem a Telekom eszközeit veszed, akkor IPTV vagy IGMP képes Mesheket kell venni.
Amit még tudnod kell, hogy, ha probléma van az IPTV-vel a Telekom egyből a saját eszközeidre fog mutogatni, mert azon ő nem tud semmit garantálni.Én egy másik technológiát ajánlanék inkább, ha rendben van a villamos hálózat, akkor Powerline szettet vennék a helyedben. A Telekom is telepíti a sajátját, ha kéred. Lehet kapni 3-as szetteket, ahol egyet kell a Telekomos eszköz egy LAN portjára kötni és bedugni 230-ba a másik 2-t pedig oda dugod ahol a TV-k vannak. Fontos itt is, hogy nem a legolcsóbb eszközök lesznek jók IPTV-re.
Ezek fényében rád van bízva, hogy mit választasz.
-
lszlogal
senior tag
válasz czegee #105442 üzenetére
NEM javaslok sem mesh-t, sem powerlinet / egyéb vezeték nélküli megoldást az IPTV megoldásához, mert ha valami probléma van, akkor a szerelők szerint egyből a te eszközöd a hibás, ígyis-úgyis össze fogják kötni egy UTP-vel.. Mondjuk a Strong mesh-el tök jól működik, testeltem. A legbiztosabb az, hogy direktben dugod a boxot a modemre / ONT-re. A helyedben vennék full-cooper UTP-t (azért full-coopert, mert a CCA alu réz bevonattal = jelveszteség, + könnyen törik.. Láttam már olyat, hogy full-cooper cat6-on 150 méteren átnyomják a gigabitet.. Mondjuk szabvány szerint 163m a hatótáva.. Hozzáteszem a T. sajnos előszeretettel használja.. Első dolog ez amit lecserélek a szerelő után...). Aztán ha van behúznám a falba bergmanncsőben, álmenyezet fölött, legvégsőbb esetben a szekrény mögött fúrnék egy lyukat..
Nálam úgy van megoldva, hogy az összes szobából az emeletre fut be az összes bergmanncső.. A modem az emeleten van, és azokban megy le minden szobába két UTP (egy helyen egy kültéri kábelcsatornában, ahol a telefon pvc-k mennek), a szobákban UTP fali süllyesztett connectorok vannak.. A KTV szintúgy van megoldva.
[ Szerkesztve ]
-
Beniii06
addikt
válasz lszlogal #105445 üzenetére
Nem kukacoskodni akarok(sem személyeskedni), a kábelezés részével egyet értek, hogy az a legbiztosabb és a legtartósabb, de látom többször is a tömör réz eres vezetéket "full-cooper"-nek hívod, valójában "full copper" a neve. Igaz, egy betű eltérés, de sokat számít. Azért tartottam fontosnak leírni ezt, mert ha az illető bemegy a boltba és kér "full-cooper"-t elküldik az autókereskedésbe és ott is csak egy mini-t kap.
Ha nem vagy benne biztos, inkább írd le magyarul. Ha auto correct javította, akkor vedd tárgytalannak a dolgot(háromszor nehéz is lenne véletlenül elgépelni pont ugyanúgy)."Got any other secret weapons?"
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz lszlogal #105445 üzenetére
Akinél nincs kiépítve, nem fogja szétverni a falat az UTP-k miatt egy optika bekötésnél, szóval hiába nem javasolsz, ilyennel fogja megoldani. Ilyenkor a legélhetőbb utat kell megkeresni, hiába rágod a fülét, hogy kábel-kábel, ha nem akarja úgysem fogja használni hiába az a legjobb, ezt már párszor láthattuk itt a topicban.
-
Atomantiii
addikt
Optika és Sagemcom F@st 5655v2 esetén van értelme cat6-os kábelt berakni a Sagemcom és a PC közé vagy elég a cat 5-ös is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen processzort vegyek?
- Politika
- Trump vagy Harris
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gitáros topic
- Robotporszívók
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest