Hirdetés

Aktív témák

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma ismét korábban ébredtem. Nem szeretném ha ebből hagyomány lenne, Azért kell az alvás.Igaz korán fekszem de azért mégse kellene korábban ébredni mint ahogy szoktam.
  A tegnapi reggelem jól indult de amúgy az egész napom egy töménytelen bosszankodás volt.Sokat mérgelődtem Zolin. Az ablakokat takaróléceztük és az ajtókat is körbeszegtük. Még 4 küszöböt is le kellett rakni.
  Ma délelőtt a megemlékezésé lesz. Délután pihi.
  A necrovisionban tovább jutottam egy nehéz részen de újracsak elakadtam. Megáll az eszem.A szokásosnál is nehezebben haladok.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma bealudtam. Nem értem miért. Jó lesz ha már visszatérek a régi megszokott ébredéshez mert ez így nem jó. Fáradtnak is érzem magamat.
  Tegnap délelőtt elvoltunk a megemlékezésen. Szerintem a pap nem beszélt szépen. Kicsit zavaros volt és sablonos. Na mindegy. Sok év után találkoztam a nővéremmel is ott. Köszöntünk és ennyi. Nem vagyunk jó viszonyban. Se vele se anyámmal. Anyámmal nem beszéltem 13 éve. Ez egy hosszu történet. Majd ha ugy lesz kedvem leírom.
  Tegnap kiváncsiságból elmentünk megnézni a most nyilott új interspart. Hát mit mondjak ? Elég gyenge eresztés. A számitástechnikával foglalkozó rész úgy 2méteres szakaszon terül el. Pár egér és bill. És pár hangfal. Némi cd és pendrive és kábelek. Ennyi. Egy elég nulla kínálatú áruház. Szerintem most voltunk először és utoljára...
  Ma ha jó idő lesz akkor a kocsit takarítjuk ki. Semmi extrát nem tervezünk.
  A necrovisionban szépen araszolgatok előre. Szerintem ma is tolom egy keveset.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Óracsörgés előtt ébredtem. Ez így már elfogadható. Nyugodtan telt a vasárnapom. Semmi idegeskedés. Talán picit a necrovisionon mérgelődtem mert sokszor elakadtam.
  Délelőtt kimentünk anyósomhoz és mami kitakarította az autót. Persze az eső elkezdett esni. Én addig a gyerekekkel készítettem nyaficica ládájára egy nyitható tetőt mivel ami rá volt feszítve műpadló az beszakadt nyafi alatt. Persze most úgy használják a macsekok a dobozt hogy a nőstények befeküdnek mind és nyafi felfekszik a tetejére így őrzi a háremét.
  Azért remélem nem fognak ellen a nőstények mert 9 macska bőven elég...
  Ma nem tudom mit fogunk csinálni. Valami előtetöről csiripeltek a verebek de ez nem biztos. Mi fel vagyunk készülve mindenre így bármi jöhet. Tárgyalnunk is kell egy helyen munkával kapcsolatban.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Vagy inkább jó hajnalt? Már egy órája fent vagyok. Bekapcsoltam a tv-t és megprobáltam visszaaludni de nálam ez ilyenkor szinte már esélytelen így inkább felkeltem és leültem gépezni. Egy pillanatra azt hittem hogy rendbe jött az alvókám de tévedtem. Egyszerűen nem értem miért nem sikerül végigaludnom nyugodtan az éjszakát.
  Tegnap elég laza napunk volt. Ritka az ilyen. Volt egy kis ajtóbeállítás, küszöblerakás, spájzszellőzőcső bevésése a falba állványbontás és egy pici lambériázás. Nagyvonalakban ennyi. Nekem délelőtt volt egy kis dolgom amit el kellett intéznem. Úgy gondolom jól sikerült.
  A következő munkánkhoz is el kellett intéznünk az összes anyag megrendelését hogy még a héten kiszállítsák. Remélem sikerül elkezdenünk jövő héten vagy még ezen a hét végén.
  Most elhuzok és játszok picit a necrovisionnal.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma reggel visszapótoltam egy keveset a tegnapi alvásba. Na nem sokat de legalább elaludtam az óracsörgésig és még picit szunyókáltam utána is.
  Tegnap tiszta lótifuti napunk volt. Velencén kezdtünk majd Nadapon zsaluztunk egy keveset majd el kellett ugrani Érdre tárgyalni majd vissza Nadapra. Szóval elég mozgalmas nap volt. Közben táltin is bedöglött majdnem teljesen a fékrendszer ugyhogy ma majd óvatosan kell elaraszolnunk dolgozni vele és délutánra megszerzik hozzá az alkatrészt és akkor hárítják csak el a műszaki hibát.
  Ma szerintem újracsak zsaluzni fogunk de ez nem 100%. Most eléggé képlékeny a munkakörünk. Mindent csinálunk amire szükség van.
  A necrovisionban reggel továbbhaladtam másfél pályát. Talán hétvégén befejezem.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma reggel nyugodtan ébredtem. Igaz óracsörgés előtt fent voltam de nem sokkal. Talán negyed óra lehetett. Gyorsan átgondoltam a mai napi teendőimet és utána keltem.
  Tegnap piszok szél fújt és ez nagyon megviselte az idegeimet. Nagyon utálom a szelet. Volt hogy olyan felhőt hozott a szél amiből egy-két percig hózápor hullott vagy épp eső. De ezek csak pár percig tartottak. A szél viszont nagyon kitartó volt és erős. Födémet zsaluztunk hagyományos faoszlopos, gerendás módszerrel. Ezer éve nem zsaluztam ekkora felületet így. Mindenhol kibérelik az új korszerű peri vagy doka födémzsalu rendszert és azzal szoktunk zsaluzni. Szebb felületet ad és gyorsabb is. Itt fél tető anyagból csináljuk.
  Ma nem megyünk dolgozni mert tálti szervízben van. A féket full nullára leamortizáltuk. Elméletileg ma vagy holnap el is készül. Nekem délután el kell ugranom egy helyre ahol tavaj csináltunk tetőt mert a bádog mellett beázik a falnál és ki kell nyomni sziloplasztal. Ez mondjuk a bádogos dolga lenne de ő nem hajlandó oda menni valamiért így minket talált meg a tulaj. Valami ágat is le kell vágni ami utban van a tetőnek.
  Mára ez ami fix napirendi pont. A többi pedig alakul majd.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Hullaként ébredtem ma reggel. A tegnapi napom nem úgy zajlott le ahogy terveztem mert a délutánra tervezett javítási munkámat délelőtt kellett elvégeznem. Ez mondjuk nem volt hátrányos. Sőőt! Így még jobb is volt. Persze már megint nem a mi hibánkat javítottam hanem a bádogos gyenge munkáját. Az emberek úgy vannak vele hogy ha ázik a tető az az ács bűne. Holott az esetek 99%-ban a bádogos hanyag munkavégzése miatt áznak be a tetők. Legalábbis mi mindíg elvégezzük rendesen a dolgunkat.
  Úgy volt hogy tálti mára elkészül de mégsem tudták befejezni a szerelők mert full nullára leharcoltuk a fékberendezés egészét. Ezt úgy kell érteni hogy ilyet még nem láttak hogy a féktárcsa 3/4 részét alaki lekoptassa. Na ez nekünk sikerült. Persze újat kellett venni belőle Az elejét megcsinálták és délután bontották le a hátulját. Persze a fékpofákon ferrodo egy mm sincs már. Azt ma fogják beszerezni és ha minden igaz délutánra kész az autó. Eddig 27 rugónál járunk az elejével. Remélem 40-ből meglesz mert nem vagyunk tele lovéval...
  Ma ki kell mennem Grárdonyba fgadni az anyagot Mindent lehoznak ma.Lehet holnap neki is állunk a felújításnak.
  Tegnap nyomtam egy kis necrovisiont. Agyrém az a hentelés a végefelé már.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Fél 3-kor ébredtem de direkt nem keltem fel hanem inkább bekapcsoltam a tv-t és az vissza is altatott. Most riadtam újra fel.
  Tegnap megérkezett az anyag a következő munkánkhoz. Sajnos nem önrakodós gép hozta így a kaputól kézben kellett behordani az összes zsindelyt és OSB lapot. Hú de tele volt a @ vele!! Táltit elkészítették. Elképeszt47 rugós végösszegbe került a fékberendezés újra cserélése. Nyami...
  Ma nem tudom mit fogok csinálni. Valszeg anyósomhoz kimegyek és ott lefoglalom magamat a gyerekekkel. A necrovisionnal tegnap végig értem. Szerintem nem volt olyan rossz játék. Keresnem kell helyette egy másikat amivel lekötöm magamat.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Hulla fáradtan ébredtem ezen a mai reggelen pedig korán feküdtem. A semmittevés átka. Csak pihengettem tegnap és megéztem az5. éved első house-át. Picit foglalkoztam a gyerekekkel amire ők már egyáltalán nem vágynak mert mind a ketten serdülnek. Ilyenkor már gáz az ha apa odamegy beszélgetni...
  Mára semmi különlege tervem nincs. Anyósomnak megigértem hogy a küszöb előtt lévő repedést a betonon kinyomom sziloplasztal hogy az esővíz ne folyon le a terasz alá. Nagyjából ez a mai össz teendőm. Tegnap el akartam menni valahováá kirándulni mert szépen sütött a nap de elég hideg szél fújt így egyedül maradtam az ötletemmel.
  Ma biztosan nem megyünk sehová mert mami éjszakázott és most reggel fog hazajönni ami után alvás lesz.
  Neki állok a Shelshock2-nek. Most azt fogom végig szenvedni.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Új hét és új munka kezdődik ma el. Már nagyon vártam ezt a pillanatot. Tálti is "meggyógyult" és én is kipihentem magamat. A necrovisionnal is végeztem. Mi kellhet még?
  Tegnap délelőtt nagy unalmamban nekiálltam a konyha/közlekedő taposójának a világos fugáját kitisztítani körömkefével és fogkefével.Némi surolószer, kevés víz és rengeteg csúszás mászás árán olyanná varázsoltam mintha most fejezte volna be a burkoló. Ezzel el is voltam egy pár órácskát. Majd felmostam és lerogytam a gép elé. Jó kis fárasztó mutatvány volt de megérte. Miután felébredt mami kimentünk anyósomhoz és ott kinyomtam szilóval a küszöb előtti repedést a betonon. Megkért hogy fürészeljek le neki pár vastagabb ágat amit nem tud elvágni metsző ollóval azt még gyorsan lekapkodtam láncfűrésszel. Mást nagyon nem ténykedtem. Hiába sütött a nap annyira azért nem volt forróság. Ma pedig tombol a szél odakint. Hú de jó lesz palát bontani ebben a szélviharban. Már előre szeretem.. Remélem ma kihozzák a maradék anyagot is amit nem hozott le pénteken a kocsi mert picit égő lenne a tulajdonos előtt hogy a kifizetett anyag fele nem érkezett meg.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma reggel hulla fáradtan ébredtem. A tegnapi munka elég húzós volt. Bontottunk és építettünk is hogy az eső elöl minél jobban védjük az épületet. Majd ma reggel fog kiderülni ez hogyan sikerült. Remélem azért sok eső nem esett az éjjel. A tegnapi szél katasztrófális volt. A munkakedvemet és a közérzetemet is súlyosan roncsolta. Nagyon tele volt vele a farkam. Ráadásul szembeszél fújt ami kifejezetten irritáló volt.Nagyon reménykedem benne hogy mára csillapodik és nem fog esni sem. Persze amilyen a mi formánk szeles eső lesz..
  Ma ha minden jól meg a hátsó oldalt beterítjük OSB-vel és beépítjük a két bevilágitó ablakot. Esetleg még a csatornavasak helyét is előkészítjük. Mivel nem sok bádogozás munka van azt is bevállaltuk. Így mindenki jól jár.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Már 3 előtt felébredtem.Gondolom az időjárás miatt. Piszok szél fúj már megint odakint. Már nagyon kész vagyok ettől. Ez már a harmadik nap hogy az idegeimet borzolja a szél.@ tele van már vele.
  Mivel úgy is felébredtem leültem a gép elé és egy vinyóra el kezdtem telepíteni a vistát. Már az SP1-et telepítem és kész is. Egyelőre nem fogom nagyon használni csak a DX10 miatt tettem fel.
  Sajnos mostanában hajnalban és estefelé piszok lassu a netem. az 5 mega helyett van vagy 0,2mega a sebességem. A hajam hullik ki mert szedném lefelé a 9.3-as vistás catalyst-et de alíg csordogál lefelé.
  A munkánkba mintha behuzták volna a kéziféket. Tegnap éppcsak befejeztük a hátoldalának az OSB lapozását. Ma Bádogozási munkát fogunk végezni és 2 bevilágitó ablakot beteszünk. Ha jut idő rá akor zsindelyezni is fogunk. Na erről már csak óvatosan nyilatkozom. Be kell építenünk 3 tetőablakot is de sajnos egyedi méret amit német országból fognak hozni és csak péntekre ér ide. Hurrá.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Szinte alig tudtam belépni a PH!-ra mert a netem újracsak iszonyatosan lassú. Elképesztő! Reggel amikor beléptem és megmértem még megvolt az 5Mbit/sec és rá 1 percre már meg sem tudtam mérni mert annyira lezuhant a sebességem. Lehet el sem fogom tudni küldeni ezt a bejegyzést mert leáll teljesen mire megírom.
  Tegnap megcsináltuk a hátoldalon azt a kevés bádogozást ami elengedhetetlen volt ahhoz hogy neki tudjunk állni a zsindelyezésnek. Na persze reggel nem tudtunk felmenni a tetőre mert jég volt az OSB.-n. Délután már a zsindelyt vertük. ma biztosan jól fogunk haladni vele feltéve ha az idő is olyan lesz. Tegnap még mindig piszok szél fújt. A eszem megáll hogy nem tudja már abba hagyni...
  Na megprobálom elküldeni.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma reggel is valami elképesztően gáz az internet sebességem. A @ tele van már ezzel. Érdekes hogy nap közben semmi gond. Este 8-ig tökéletesés utána sznte azonnal belassul. mivel sokáig dolgozom ezért nekem csak a lassu netből jut. Tegnap mikor jöttem haza fúrtak faragtak valami munkások. Állítolag matávnetet hoznak a házba és annak vezetik a kábelját. Na majd rákeresek hogy egy 20mega körüli net mennyibe kerül náluk.
  Tegnap folytattuk a zsindelyezést. Olyan 40 m2 üthettünk be. Egy órával kevesebbet tudtunk dolgozni mert elértük a tetőablakokat és azok ha minden igaz ma jönnek meg németországból. Nagyon bízom benne hogy ez így is lesz mert nagyon bután fogunk nézni ha ez mégsem így lenne...
  Végre tegnap nem fújt annyira a szél. Nagyon boldog voltam ettől. Hihetetlen mennyire lerombolja a munkakedvet a szél. A tetőn nagyon irritáló munkakörülmény tud kerekedni egy pillanat alatt..
  Játszanom kellene a Shelshock2-vel de nem nyúltam hozzá jó pár napja. Annyira azért nem jó az a játék.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Nagyon nehezen szakadtam ma el az ágytól. Valami tavaszi fáradtság rohant meg és nehéz volt felkelnem emiatt. Most hogy már talpon vagyok már semmi probléma nincs csak eddig volt nehéz eljutni.
  Tegnap szinte semmit nem dolgoztunk mert nem jött meg az ablak németországból. Szinte sejtettem hogy ez lesz! Azért egy állványt építettünk az első oldalra de ez édeskevés teljesítmény volt. A tulajdonos néni is lent volt és megnézte hogy állunk. Szerencsére elégedett volt az eddig elkészültekkel. Így máris nyugodtabban folytatjuk a munkát.
  Mivel össze kuporgattam egykis dugipénzt elkezdtem tervezgetni egy újabb gép építését. Lecserélhetném a vga-mat is egy jobbra de inkább építek egy új gépet. Semmi extra csak egy G31-es giga lap egy kis 2 magos procival és 2 giga rammal. Azt tervezem hogy csinálok egy fa dobozt neki ami ilyen fekvő ház jellegű és abba fogom beleépíteni. Ha minden jól megy akkor jövő héten össze szedem hozzá a cuccokat. Ez persze még csak terv de abból a komolyabb..
  A netem megint tetű lassu. Felhívtuk tegnap az illetékest és azt mondták utána fognak nézni. Reménykedem hogy mihamarabb megoldják....
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Éjféltől piszok szarul aludtam és ezáltal az ébredésem sem volt valami kellemes. Mami egyszerűen bekapcsolva felejtette a tv-t és arra ébredtem fel. Nem értem miért nem tudja beállítani az időzitőt rajta...
  Tegnap lebontottuk a ház utcafrontját és beburkoltuk az egészet OSB.-vel. Közben a kőműves újra rakta a kéményt is. Nagyon elfáradtam. Ez egy kicsit erős volt egy napra...
  Ma pihizni fogunk. A legfontosabb hogy kezdődik a forma1 és azt fogom nézni. Végre !!! Már nagyon vártam hogy elkezdődjön az idény.
  Talán játszok is egy picit. A vistára feltelepítettem a stromrise-t ami jól fut a kártyámon de nekem személy szerint nem jön be. Maradok a jó öreg XP.-nél. Lehet előrébb araszolok a Shelshock-al de ez nem biztos.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Húúú de piszkosul bealudtam! Ennyit az óraállításról. Kicsit szét is hullottam. Nincs meg a minimum egy órás rákészülésem a napra. Nem is tudom hová kapjak...
  A tegnapi forma1 futam egy káosz volt. Talán ennek a folyamánya a mai nap... Amúgy semmi lényeges nem történt velem. Pihengettem. Megnéztem a Dr. House utolsó részét..
  Meg elkezdtem újra játszani a Necrovisionnal vista alatt. Nagyon bejövős az a játék.Nyami!
  Mennem kell.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma időben ébredtem. Az óra rendben csörgött így nem volt gond. Tulajdonképpen a tegnappal is csak az volt a probléma hogy a saját halottriasztó vekkeremet nem húztam fel a másik óra ami maminál szól meg nem csörgött. A belső órám pedig késett még egy órát..
  Tegnap este piszok nehezen aludtam el. Jól tele zabáltam magamat és ez be is tett az alvókámnak. Majd erre figyelnem kell....
  Tegnap megcsináltuk a bádogos munkát.Természetesen az ablakok nemhogy nem jöttek meg hanem csütörtökre ígérik! Ez magyarország.. Rendeld meg és fizesd ki és majd hozzuk valamikor. És persze örülj neki hogy megkapod... Igaz a 3 ablak közel 400 rugó de nem számít. Mi meg égünk a tulaj előtt hogy kifizetett egy rakás pénzt közel két hete az ablakokért és sehol semmi..
  A márkás bakancsom talpa teljesen levált így tegnap vissza kellett rohannom venni helyette újat. Ez volt az utolsó hogy rádumáltak a drágább/márkásabb bakancsra. Kb. fele annyi időt bírt ki mint az előtte használt francia lábbelim. Szerencsére sikerült újra szereznem abból a jó fajta franciából. Remélem ez kihúzza legalább 1 évet..
  Ma mindenképpen nekiállunk zsindelyezni. Ablak ide vagy oda. Muszáj haladnunk vele mert sokáig elhúzódik ez a munka.
  Az új gép projektem is szépen halad. Akár már ma meg is lehet.:) Persze mami nem érti meg minek egy 3. gép. Ezek a nők ezt nem érthetik meg. Pont olyan mint én nem értem meg minek egy télen 5 téli kabátot venni amikor nekem jó az amit 4 éve vettünk és még remélem 10 évet kihúz. A retikül kérdéstől pedig falnak megyek. Semmi nem fér neki bele de legalább jól néz ki és rengeteg van belőle...Ki érti ezt? Akkor már inkább még egy gép. :P
  Szép napot mindenkinek.

  [ Szerkesztve ]

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Nem aludtam valami jól és éjfél előtt egy hosszabb időre fent is voltam. aln túl fáradt lehettem vagy nem is tudom.
  Tegnap nagyon jól haladtunk egészen délutánig amikor munkabiztonságtechnikai ellenőrzést tartottak nálunk és bizonyos egyéni védőfelszerelések megléte de nem használata miatt megbüntettek minket. Zolin csak védősisak nem volt rajtam pedig zuhanásgátló és védősisak sem...Nekem 10 Zolinak 5 rugója bánta. NYAMI! Nagyon örültem nekik! Most át kell számolgatnom hogy jut e a büntire és a gépre is pénzem.
  Ma nem megyünk mert délelőtt van egy kis dolgom és az ablakok úgyis csak csütörtökön jönnek meg. Így lazán vagyok.
  Ma mindenképpen az új gépem egy részét megveszem. Ha ki tudom szorítani akkor az egészet. Gondolkodtam azon hogy esetleg nem egy 3. gépbe ölöm a pénzem hanem a vga.-mat cserélem egy erősebbre de nem látom értelmét egyelőre...
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma korábban keltem mert mami ment reggelre dolgozni és gondoltam ha már fent vagyok akkor összeszerelem az új gépet. Mivel megkaptam utasításba hogy a gyerekek gépét költöztessem ki és ahelyett szereljem be ezt így nem lesz 3. gép..Nagy bánatomra.
  A gyerekek eddigi gépe megy ki anyósomhoz sógornőm lomha gépe helyett és mindenhol marad minden a régiben.
  Mivel nem tudtam áttelepíteni az XP.-t ezért most újra kell tennem. Egyelőre 2 nem teljes gép van mert az én gépemben lévő ramot osztottam meg az új géppel. Majd amint tudok veszek abba is valami 2x1giga 800mhz-es kingmaxot. Amúgy a gép egy giga G31-es lap és egy E5200-as proci.
  A tegnapom elég jó volt. Délelőtt a dolgomat rendeztem és délután Zoli megkért segítsek neki lerakni a közlekedőbe a laminált parkettát. Így egész este 6-ig azt csináltuk. Lerakta volna egyedül is csak volt egy kis balesete amit magának köszönhet és kifordult a térde. Remélem mára jobban lesz már mert tegnap délután jelezték hogy megjött az ablak úgyhogy ma mehetünk és folytathatjuk végre a felújitást..
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma is korábban keltem. Mami ment hajnalban dolgozni és felkeltem vele. Na nem mintha amúgy aludtam volna még.Újra korábban ébredek mostanában.
  Tegnap az idő csodaszép volt! Ennek egyfelől nagyon örűltem de a munkámat megnehezítette mert a zsindely szépen olvadt a lábunk alatt. Tegnap végre megjöttek az ablakok amiből be is építettünk egyet. Mára maradt még kettő és egy nagyobb darab zsindelyezés.Tegnap komplett befejeztük a ház elejét így most már kisebb az esély arra hogy zaklatni fognak a mnkavédelmisek.
  Az új gépet rendezgetem. Alapfeszen megy a proci 10x310-et. Ez szerintem bőven jó lesz. Memokat hajtok most bele de mindenhol nagyon drága. Persze minden akkor drága amikor én venném...Majd alakul. Meglepne ha a héten tudnék szerezni bele egy memopárt.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma hulla fáradtan ébredtem.Tegnap este sokáig szereltem az új gépet és magamhoz képest későn kerültem ágyba. Most már úgy néz ki rendbe van minden. Megvettem hozzá a memokat is így már végleges formájában dolgozhat . Az NB.-re még tettem egy halk 6 centis ventit hogy ne forrósodjon át így a hőfokok normalizálódtak. Ma még finomhangolom a tuningot és kész. Délelőtt a sógornőm gépét újítom fel a gyerekek volt gépéből. Vagyis egy az egyben átszerelem a gyerekek volt gépét az ő gépe helyére. Szóval mégsem lett 3 gépünk és a sogórnőméknek sem lett 2. Mindenhol letiltottak. Még ilyet ..:? :D
  Amúgy tegnap bedobtuk hátra a maradék 2 ablakot és zsinelyeztünk. Maradt még egy kevés hétfőre is de az már nem olyan sok.
  Ma gépezés és pihi.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma picit bealudtam újra. Úgy látom a belső órám picit rendetlenkedik. Vagy csak tavaszi fáradtság lenne?
  Tegnap délelőtt kibeleztem sógornőm gépét és beszereltem a gyermekeim eddigi alaplapját és a hozzá tartozó összes hardvert. Telepítettem neki egy XP.-t és délután vissza is vittem neki. A tegnapi idő valami isteni volt!!!! Már csak ilyet akarok télig magunknak. El is voltunk szépen kint az udvaron anyósomnál a gyerekekkel. Zsani kapott egy sátrat és azt állítottuk fel. Mivel életem első sátorállítása volt ezért megszenvedtem rendesen vele. A végén mami mondta meg hogyan is kellene. Utána estig ki sem jöttek a lurkók az új lakukból.
  Mami kitakarította és lemosta az autót én pedig kivágtam egy elpusztult szilva és egy almafát. Ezzel is segítettem anyósomnak egy kicsit. Amúgy irtózom a kerti munkától.
  Ma el kellene menni valahová kirándulni de délelőtt forma1 lesz. Persze ha kitalálják hogy menjünk kirándulni akkor inkább engedek és majd letöltöm valahonnan a futamot..
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma reggel rendben ébredtem. Az óra csörgött de már előtte fent voltam. Tegnap is gyönyörű idő volt amitől teljesen be volt zsongva mindenki. A gyerekek sátraztak mi pedig az udvaron lebzseltünk. Persze délelőtt megnéztem ezt a remek forma1 futamot. Szegény ferrarik most sem szereztek pontot.
  Amúgy semmi érdekes nem történt . Gyerekek mentek az anyjukkal egy kört biciklivel én pedig addig rövid eligazítást tartottam az új gépről sogórnőmnek. Persze őt az sújtotta le a legjobban hogy a mahjong mentései elvesztek. Az hogy 2x gyorsabb a gépe az nem hatotta meg.
  Ma ha minden igaz korábban indulunk hogy a zsindely ne olvadjon szét a lábunk alatt. Persze ehhez időben fel kell ébrednie zolinak.
  Napok óta nem játszottam semmilyen játékkal..
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Kicsit szomorúan ülök itt mert beleolvasva a naplómba igencsak elszörnyülködtem hogy mit művelek mostanában itt naplóírás címszó alatt. Az az igazság hogy reggelente szinte ez az első dolog amit megírok így az agyam még nem kapcsol be igazán. Mivel saját magam által felállított rendszerben élek amit nehezen módosítok ezért nehezen tenném át másik időpontra a bejegyzés megtételét. Biztosan összeszedettebb lennék mondjuk este de csak ilyenkor hajnalban vagyok egymagamban és nem zavar senki a családból. Lehet hogy előbb majd olvasgatok picit és ha bemelegedtek az agytekervényeim akkor teszem meg a bejegyzést. Persze csodák nem fognak történni mert az életem nem túl izgalmas. Megpróbálom szürke katonaként tenni a dolgomat amihez értek és azt minél magasabb színvonalon űzni. Semmi feltűnési viszketegség nincs bennem. Nem akarok több lenni vagy többnek mutatkozni mint ami valójában vagyok. Van egy remek szakmám amit azon a szinten űzök ahogy minden szaktársamnak kellene tennie és akkor nem lennének soha minőségbeli kifogások.
  Szóval ennek szellemében próbálok meg mától írni.
  Tegnap nagyon jó napom volt. A napocska melengette a testemet és a zsindelyt a tetőn. Mivel már meleg lett volna a téli munkás nacim ezért lecseréltem a nyárira. Szerencsétlenségemre a háznak a kulcsa ahol dolgozunk a téli naci zsebében maradt ami természetesen ott a háznál derült ki. Mindez laza 50km plusz autózást jelentett számunkra. Zoli meglehetősen higgadtan viselte. Én kevésbé. Ezen szerencsétlen közjáték ellenére is jó napunk volt. Befejeztük a zsindelyezést és találkoztam egy nagyon kedves ismerősömmel is. Ma jön le a tulajdonos nénike átvenni a munkát. Még nincs teljesen kész mert a 3 ablakot belülről körbe kell burkolni. Ennek az anyaga ma reggelre készül el ami azt jelenti hogy később fogunk indulni. Ez ma és holnap is be fog tartani...
  Utána össze kell pakolnunk és kitakarítani rendesen a terciát. Remélem elégedettek lesznek a munkánkal.
  Sógornőm gépe itt figyel a nyomtatón. Venni fogok hozzá egy vinyát és csakazértis össze fogok építeni belőle egy 3. gépet. tetszik nem tetszik az asszonynak. Igaz én inkább egy új gépet szeretnék de most arra nincs pénzem. Le kellett csillapítani a belső kényszert magamban hogy nehogy újra erre spóroljak..
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Frissen és fiatalosan ébredtem ma reggel az óracsörgés előtt 5-10 percel. Éppen azon tanakodtam hogy feloltsam e az éjjeli lámpát hogy megnézzem mikor is szólal meg az óra amikor felordított az az átkozott.. Na ez az a hang amit nem lehet megszokni. Ha épp nem vagyok fent akkor az agyam kétségbe esett jelzést küld a kezembe hogy azonnal meg kell szüntetni ezt az irritáló zajforrást ami persze hirtelen azt se tudja hol van és egyáltalán meg tud e mozdulni vagy épp le van zsibbadva.
  Most laza napok vannak. Ilyenkor amikor a befejezéshez közeledünk mindig ellazázzuk a dolgokat. Nem kapkodunk, beszélgetünk a tulajdonossal és szinte behúzott kézifékkel dolgozunk. Tegnap erre rásegített az is hogy délben tudtunk csak elindulni dolgozni. A szokásos magyar igérgetések áldozatai lettünk. Az ablak burkoló falapokat ígéretük szerint hétfő estére elkészítették volna. Ebből lett kedd reggel 8 óra és ez késett picit. Úgy 4 órácskát. Nyami! Azért kimentünk és nekiálltunk a burkolásnak. A 3 ablakból kettőt úgy ahogy elburkoltunk így mára csak egy ablak maradt és némi takarítás. Na és persze szegélylécekkel körbe kell szegni mindhárom ablakot. A hét második felében pihizni fogunk. Húsvét szünetet tartunk.:) Én ez idő alatt megveszem a rétegelt lemezt és kerítek egy pata vinyót a sógornőm volt gépébe és összeépítem azt . Gondolkozom egy wi-fi kártya beszerzésén is és akkor nem kell kábellel bajlódnom a netre való csatlakozásnál. A vinyót s a wi-fi kártyát még ma be kellene szereznem vagy legkésőbb holnap délelőtt.
  Tegnap este volt nálunk egy srác . Munkát hozott. Érdekes hogy a válság ellenére nem panaszkodhatunk mert egyelőre akad munkánk. A jóslatok szerint őszre fogynak el az építkezések. Remélem nekünk utána is lesz azért munkánk...
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Picit fáradtan ébredtem ma reggel mert magamhoz képest későn feküdtem le. Az "új" gépecskémmel szerencsétlenkedtem. Pontosabban a vinyóval amit szereztem hozzá. Ez egy 160-as seagate és a lap az istenért sem tudja kezelni.Vagyis úgy tűnik mintha valamelyest menne a dolog de mégsem tudok rendszert telepíteni rá. Már szénné szívtam magam vele. Még azt megpróbálom hogy az egyik gépen elkezdem a telepítést és ezen fejezem be hátha ha rajta van már az OP rendszer akkor elbír vele a kis matuzsálem. Ha nem akkor viszont sógornőmmel kénytelen leszek cserélni és az ő 40 gigását beépítenem..
  Sajna wi-fi kártya még nincs. Faanyag ma lesz beszerezve hozzá. A prociventivel kell valamit csinálnom mert nincs szabályozva és 12V-on baromi hangos ,a proci pedig nem igényel ekkora hűtést. Szóval azt majd át kell kötni 5V-ra.
  A munkát tegnap befejeztük és kitakarítottunk szépen. Sajnos volt ami beárnyékolta a napunkat. Táltin teljesen beszart a kuplungkiemelő szerkezet. Gyors eszmecserével a szerelővel kiderült ha az egész kuplungot cserélni kell tárcsával együtt akkor az 30 rugóba lesz plusz munkadíj..Nyami! Remélem csak a kiemelőt kell cserélni.
  Keddig nem dolgozunk. Addig szépen meg tudom csinálgatni a gépecskémet. Asszony roppantul "örült" nekem. Még a wi-fi kártyát megvehetem és semmi több. Többet nem költhetek a gépekre mostanában. Hmmmm. Nem is akarok költeni mert spórolgatnom kell a majdani új vga-ra. :D Megpróbálok most úgy vga-t venni hogy a 4870-et ne kelljen eladnom és akkor tényleg lesz egy szuper gépe a gyerkőcöknek..Majd meglátjuk mi lesz.
  Szép napot mindenkinek.

  [ Szerkesztve ]

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Picit késésben vagyok ma reggel. Ennek az oka az új gép. Eszméletlen mennyi időt toltam már el rá.. Teganp a vincseszterrel szarakodtam ma pedig a videokártyával szívtam. A vinyót végülis elcseréltem sógornőmmel így a 160 gigásból lett egy 40-es. A vinyán volt egy bad sector amit áthelyezett és amikor a telepítésnél alakítottam a particiókat mindíg bele esett az áthelyezett is.A fájlok másolása utáni rebootnál kiírta hogy lemez olvasási hiba. Arra gyanakodtam hogy talán ez az osdi lap nem tudja kezeni ezt az újabb vincsit de amikorsógornőm gépébe betettem és ott sem ment akkor egyből rájöttem hogy a bad sector szívat. A minimális méret amire fel tudtam szabni az 52+100giga. Miután ez kiderült már nem volt képem visszacserélni a vinyót..
  Erre ráment szinte az egész délelőttöm. Délben mami megjelent a rétegelt lemez táblával és a gyerekek kapásból kijelentették hogy ebből mit késztsek nekik. Imrus mmikrobuszt kért Zsani pedig a házi állatainak egy akolt. Szóval a gépemnek hozott faanyag lehhet el fog kopni. A mikrobusznak álltam neki délután mert nemet nem mond a gyerekeinek az ember...Majd ma befejezem és következhet az akol. Majda végére maradok én.
  Este még a 40gigásra dobtam egy rendszert és a megszerzett wi-fi kártyát beüzemeltem. Nagyon pöpec kis gép lesz. Este lefekvés előtt még azzal szívtam hogya vga az istenért sem akart 90hz-es képfrissitést kipréselni magából. 60hz-en pusztította a szememet. Ma reggel egy driver reinstallal ez megoldodott.
  Ma 99 után spurizok ki anyósomhoz ügyködni.
  Szép napot mindenkinek.

  [ Szerkesztve ]

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Már 3óta fent vagyok.Egyszerűen nem tudtam aludni. (menten szélütést kapok ettől az óósenes gumibilltől!) Valahogy nem tudtam aludni és gondoltam ideülök olvasgatni.De ha már netezek akkor használom inkább a kis gépet. na az erre kötött bill kiborít teljesen.
  Tegnap befejeztem imrus faautójának a készítését. Nem lett egy nagy szám. A végét leegyszerűsítettem mert képtelen vagyok olyanra elkészíteni amilyenre szeretném. Időm sem volt rá rendesen és megfelelő szerszámom se.Zsaninak is összedobtam egy egyszerű kis akolt a malacainak és tyúkjainak. Ez még ninncs kész de jó úton haladok.A gépemnek megcsináltam az alsó lapját amire szépen rárögzítettem az alaplapot és a tápot. Ma reményeim szerint befejezem az akolt és a dobozkámat is.
  Tegnap szomorú esemény is történt. Sajnos elütötte kormiciicust egy autó. Zsani olyan sírást rendezett hogy hirtelen nem is tudtam mit tegyek. Vígasztalajam vagy felpofozzam hogy észhez térjen. Inkább megölelgettem és megnyugtattam hogy a marradék 8 cica is elég...
  Most kikapcsolom a gépet, kihúzom ezt az átkozott bill.-t és szétverem. Esetleg még ugrálok is rajta..... :(((
  Majd teszek fel képeket az ügyködéseimről csak meg kell reparálnom a fényképezőmet.
  Szép napotmindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma a szokásos időben ébredtem és azonnal a gép elé ültem. Tegnap este 7 után nem volt internetem és az elvonási tünetek már jelentkeztek nálam. Mondjuk én inkább azt mondanám hogy meg akartam nézni hogy vissza jött e már a net. De kérdazhetik akkor hogy hová ez a sietség? Hát izé.... :P
  Szóval végre megnyugodhatok mert van kapcsolatom. Tegnap befejeztem Zsani ólját. Vagyis én kis butus azt hittem hogy befejeztem mert volt egy-két kiegészítő kivánsága amit majd még pótolnom kell. Ilyen pl. az hogy a tyúkoknak kell valami amire fel tudnak ülni éjszaka. Teccikérteni..? Ma nem biztos hogy lesz hozzá kedvem. A saját dobozkámat is elkészítettem és beköltöztettem a gépet. Egy picivel nagyobb lett mint amire számítottam de ennél jobban nem lehetett összezsúfolni a dolgokat benne. A proci ventijét lekötöttem 5V-ra a tápot pedig átalakítottam úgy hogy az alsó burkolatot eltávolítottam és kivágtam a padlólemezt egy 12-es ventinek amit pedig 7V-ra kötöttem. Így a procihütő behúzza a levegőt a házba a tápventi meg kitolja azt. Nagyon fini kis halk gépem lett. Már be is fogtam netezni. Biztosan kevesebbet fogyaszt a quad-4870 konfigomnál..
  Meg tudtam annyira javítani a fényképezőmet hogy tudjak készíteni vele pár képet a művemről. Mivel gyerekek kint maradtak anyósomnál ezért amit nekik barkácsoltam azt még nem tudtam megörökíteni.
  1
  2
  3

  Ma délután ha szép idő lesz akkor elmegyünk valamerre a szabadba. A gyerekek a győri állatkertbe szeretnének menni Nekem mindegy hová megyünk csak mozduljunk ki valahová.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt .

  Nem! A látszat csal! Nem azért keltem korán hogy azonnal útnak indulva meglepjem a gyanútlan lustálkodó csajokat és meglocsoljam őket! Ez csak a szokásos kelés...Idén nem fogok locsolni menni! Már az elmúlt évben érezni lehetett hogy bárhová mentünk a családban olyan kényszeres volt a hangulat. A mi részünkről is és a vendéglátóink részéről is. Erre pedig nincs szükségem!
  A tegnapi napunk egész jól telt. Egész délelőtt azt szervezte mami hová menjünk és végül a csókakői várhoz mentünk ki ebéd után a barátomékkal.Persze a várlátogatás után egy nagy erdőbeni sétával fárasztottuk magunkat. Édes fáradtság ez a természet lágy ölén. Jól elvoltunk.
  Délután amikor visszaértünk megünnepeltük Zsani 12. szülinapját ami most volt 9.-én. Már 12 éves! Huuu de repül az idő..Egész nagyok a gyerkőceim. Teszek fel pár képet a tegnapról.
  Zsani és Imrus a szokásos remek grimaszolós "nem örülök hogy engem fotózol" kifejezéssel az arcukon a csókakői várban.
  Zsani maci és lacis tortája
  maci és laci verdája amit készítettem nekik
  verda hátulról
  Zsani ólja még nem teljesen készen.

  Jó locsolkodást a fiúknak és a lányoknak sok locsolót.
  Szép húsvétot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Végre eltelt ez a pár nap amikor itthon henyéltem. na nem mintha nem ügyködtem volna ezt azt de azért a szakmámban dolgozni egészen más érzés. A kocsi ha minden igaz elkészült. Full nullára volt koptatva a kuplungtárcsa is ezért nem csak a kiemelőt kellett cserélni hanem azt is. 40 rugó volt a javítása. Az utóbbi időben elég sok minden adta meg magát az auton. Előbb a komplett fékrendszer most meg a kuplung..Remélem más már nem fog tönkre menni mostanában rajta.
  A tegnapi nap eseménytelenül telt. Pihizgettünk és én folyamatosan zabáltam. Ezalatt a pár nap alatt sikeresen felszedtem 3 kilót amivel megközelítettem a lélektani 80 kilós súlyhatárt. Na ezért is jó ha végre újra dolgozni fogunk. Locsolók nem voltak nálunk. és mi sem mentünk locsolni. Festettek a lányok olyan 15db tojást de mondtam hogy túl optimisták. Én persze mindenkit lelkesen meglocsolgattam. Imrust már unszolni kellett hogy legalább a közvetlen női családtagokat lespriccelje kölnivel. Jobb is hogy nem mentünk sehová.
  Ma ha minden igaz zsaluzni fogunk menni Erre nem vennék mérget de nagyon esélyes.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Picit fáradtan ébredtem ma reggel. Bevallom hogy a több nap itthonlét után fárasztó volt ez a munkanap még ha nem is heverésztem a pihenőnapokon. A súlyommal átléptem a lélektani 80-as határt amitől teljesen meglepődtem mivel azt gondoltam hogy munka közben csak leég valamennyi abból amit össze bírtam szedni az ünnep alatt. Hát NEM! Nyilván napok kérdése és vissza fogom tornászni 77 környékére de mindenesetre meglepődtem.
  Tegnap a rémunalmas zsaluzást nyomtuk amit még ma és szerintem holnap is fogunk ténykedni. Nagyon nincs mit róla mondani. Mivel ez egy lazább munka ezért jut idő közben beszélgetni. Melo közben nem nagyon szoktam dumcsizni. Mindenki tegye a dolgát és ne a szája járjon. Na tegnap ez nem így volt. Szerintem ma ott folytatjuk ahol tegnap abba hagytuk.
  A kisgép tesztüzeme szépen zajlik. Mióta megvan csak 1x kapcsoltam ki mert a procihűtőn kicseréltem a ventit egy extrahalk silenxx légkavaróra amit 5V-ra kötöttem. na most ez már ultrahalk gép lett. Egyedüli szépséghibája a dolognak hogy az 5V kevés az elinduláshoz a ventilátornak ezért picit meg kell lökni.De utána szépen megy.Immár vagy 40 órája megy a wi-fi kártyát ki kellett cserélnem egy hagyományos lan kártyára mert piszok lassan másoltam vele át a nagy gépre a letöltött cuccokat. A 40 gigás vinyókára meg sok minden nem fér rá. Ráadásul egy plextor cd iró van csak benne tehát még ki sem tudom írni dvd-re az anyagot. Így a hálókártyán keresztül kábelen 1900Kbyte/sec helyett 9500Kbyte/sec lett. Ez azért már elviselhetőbb sebesség. A routert át kellett hoznom a szoba másik feléről ezért a manőverért ide és a wi-fi kártya a gyerekek gépébe üzemel már. Ott úgyis mindegy mennyivel másol..
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Fáradtan ébredés utáni pár perc olvasásos bambulás a gépre következett és most talán felébredtem. Talán a kávé kezd felszívódni és áldásos hatását kifejteni.
  Tegnapi nap legfontosabb eseménye hogy újabb munkaügyi ellenőrzésen estünk át. Elképesztő!!! Ebben az évben a 3.!!! Beszarás milyen szervezettek voltak most is. Ránk törtek 4 kocsival és körbezárták a munkaterületet. Vám és pénzügyőrség, apeh, munkaügyisek és rendőrök. Nyami! Mindezt két ember miatt. Jujj de fontosnak éreztük magunkat egy pillanat alatt. Hirtelen beszartunk de mikor megláttuk hogy az vezeti az ellenőrzést aki a többit is így már régi ismerősként köszöntöttük őt széles mosollyal az arcunkon.Ő is csak nevetve kérdezte-Már megint maguk? Minden rendben volt ezért csak egy jelképes jegyzőkönyvet vettek fel hogy itt jártak. Remélem ma is ellátogatnak hozzánk mert ma lesz nálunk egy kis húsvéti sonka és gyorsba dobunk egy tábortüzet mert mégiscsak meghittebb kis evés mellett kitölteni a jegyzőkönyvet...
  Szerencsére a munkavédelmisek ilyenkor nem csatlakoznak a csapathoz mert ők aztán büntethettek volna bennünket agyba főbe. Szinte nincs olyan dolog amiért ne vághattak volna meg minket. Na mondjuk a sisakot használjuk lelkesen. Hmmm. Lehet ma ők fognak jönni...
  És hogy kezdődött ez az egész?!?! Az érkezésük előtt 2 órával bedöglött az elektromos stihl. Pont mint a multkor!!! Valami földöntúli érzése van annak a gépnek hogy pont aznap megy tönkre mindig amikor munkaügyi ellenőrzésen esünk át. Érdekes eset...
  Tegnap nagyjából befejeztük a zsaluzást és ma átvezényeltek minket egy másik építkezésre. Valami romonádokat kell gyártani. Remélem nyugis napunk lesz.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Nyúzott ébredésen estem át. Itt ott elfeküdtem az izmaimat így nehezebb volt kikászálódnom az ágyikómból. Úgy érzem most már minden rendben van.
  Tegnap több helyen is dolgoztunk egy kicsit. Reggel legyártottunk két romonádot a kőműveseknek hogy tudják rakni az íves ablakokat sablonról utána pedig átugrottunk befejezni a koszorú zsaluzást és segítettünk bebetonozni. Majd a nap lezárásaként egy harmadik helyen egy kis nyaralót kezdtünk el bontani aminek a helyén egy teljesen új épület lesz. Ma remélem csak a bontásnál fogunk foglalatoskodni. Nem szeretem ezt a lotifuti napokat.A stihl-nek szerencsére csak a szokásos kábelmegtöréses baja volt így azt hamar meg tudtuk javítani. Nem szeretném ha úgy tünne hogy milyen sz@r gépek ezek és ráadásul milyen drágák. Iszonyat mit kapnak ezek a gépek tőlünk. Cseppet sem kimélő üzemmódban vannak használva...
  Tegnapelőtt vetettem mamival egy olcsó új egeret és egy hagyományos billt. Így most a nagy gépen egy rendes klatyogós bill. teszi a dolgát és a régi egerem. Szerettem volna az új egeret rákötni de kiderült hogy a görgője pompázatos kéken világít amit a giga lap jóvoltából nem hajlandó még a gép kikapcsolt állapotában sem abba hagyni amivel éjjel bevilágítja az egész szobát. Szerencsére a fadobozkára kötve elalszik ha a gép nem üzemel.Ide pont ez kell. Így legalább tudja az ember hogy megy a gép ha világít a görgő.
  Sajnos újra kísértésbe estem..Nagyon jó áron van most egy eladó G31-es alaplap...Hmm. Mi lenne ha valahogy megkaparintanám titokban. Hmmm? abba most csak egy proci és 1 giga ramot beleszereznék véletlenül, és sutyiban kicserélném a fadobozkában lévő lapra. Ezt a tervemet csiszolnom kell még. Remélem elviszik a lapot ezáltal megmentve engem az elcsábulástól. De ha mégsem akkor kénytelen leszek megvenni. Na jó. Kap pár napot az eladásra. Esetleg csak annyit megkérdezek az eladótól hogy van e rá jelentkező... :B :P
  Szép napot mindenkinek.

  [ Szerkesztve ]

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Hulla fáradtan ébredtem. Most kezdek kicsit éledezni. Az agyam azt parancsolta pihenjek még hisz szombat van de a beépített órám kizavarta az álmot a szememből. Ez úgy látom vagy ilyen lesz az életem hátralevő részében vagy még rosszabb Érdekes hogy az apám és a nagyapám is ilyen korán kelő. Mindegyik az első Kossuth rádiós hírek előtt ébred és onnantól nem tud elülni a seggén. Nem is értem azokat akik képesek mondjuk 10-ig vagy 11-ig lustizni vissza vissza aludva. Talán innen ered a gondolat hogy kitöltsem az időt valamivel belekezdek egy napló írásába.
  Tegnap nagyon fárasztó napom volt. Volt egy kis lotifuti és volt egy kis nyaraló bontás is. Mondjuk a délelőtt az nagyon jó volt.Hazafelé be kellett ugrani tárgyalni munka ügyben egy helyre. Tulajdonképpen úgy mentünk oda hogy nem fogunk engedni az árból amit kiszámoltunk és legnagyobb megdöbbenésünkre nem is alkudoztak belőle. Mondjuk ehhez az is kellett hogy a tulaj apósa ismeri a munkánk minőségét így szinte kijelentette hogy nekünk kell csinálnunk a tetőt. Amikor a tulaj ezt elmesélte akkor kicsit zavarba jöttem hisz senkit nem kérünk meg soha arra hogy futtasson minket. Ha jónak ítéli meg amit csinálunk akkor ajánljon minket másnak is ha meg nem akkor ne.Érdekes hogy a válságot még mindig nem érezzük. Talán most kezd beérni az a sok tökölés és odafigyelés a minőségre. Vagyis konkrétan ezt a munkát ez hozta.
  Tegnap este mikor végre hazaértem és a napi teendőim után le tudtam ülni a gép elé mami azzal fogadott hogy a kisgépen nem megy a net. Persze azonnal nekiláttam felderíteni mi lehet az oka. Ugye most abban van a wi-fi kártya.Egyszerűen k volt tílva a routerből a kártya. Néztem is egy nagyot. Bementem a routi menűjébe és valaki behatolt. a wep titkosításnál beírt egy Fecso jelszót és így kizárta az én kártyámat.A @ tele van! Ha már használja a netemet akkor legyen szíves engedje meg nekem is hogy használjam! :((( Beszéltem egy sráccal itt a PH.-n és ő elmondta mit kell átírnom hogy újra működjön. Az az igazság hogy én a routit a teljesen alap beállításokkal használtam így könnyen becsatlakoztak hozzám. Az egész nem is érdekelt volna ha használja a kapcsolatomat de nem tesz kárt nekem. Tegnap este fél 10-ig ezzel szarakodtam. Odáig eljutottam hogy újra látja a wi-fi kártyát és vissza a router de nincs net. Lehet csak simán kellett volna neki egy reboot de már tele volt a hócipőm az egésszel.
  Ma eltökélt szándékom hogy lomtalanítást fogunk tartani mamival a játékok között. A sok plüss és nem használt játékok kikerülnek mamához a padlásra.Jó munka lesz.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Nagyon bealudtam. 3-kor felébredtem de direkt nem keltem fel gépezni hanem inkább vártam hogy vissza aludjak. Na ennek meg is lett az eredménye..Most sokkal fáradtabbnak érzem magamat mintha felkeltem volna az első ébredésnél.
  Tegnap megejtettük a nagy lomtalanítást. Már ideje volt..5 nagy zsák játékot vittünk ki a mamához és ezen kívül volt még 1 zsák szemét meg 1 zsák üres doboz amit nem is tudom miért takargattunk.Én is levittem a pincébe a felesleges számtekes dobozaimat. Persze amikor odaértünk a mamához minden zsákot újra átválogattak a gyerekek nehogy olyan kerüljön fel a padlásra amivel játszanak még. Szerencsére csak 10% volt az amit visszamentettek. Ezen felbuzdulva mamánál is megtartottuk a szanálást mert az a játék amit vissza tartottak az nem fért volna be hozzá. Így mi végre picit szellősebbek lettünk. Azért 5 zsák motyó eltüntetése meglátszik a szobán. Még az erkélyről is levittünk mindent és össze takarítottunk. sajnos vissza jött újra a galambpárunk költeni és már most teleszartak mindent. Valahogy el kellene őket űzni innen mert tele van a hócipőm velük.( ha valakinek van ötlete erre akkor priviben írja meg)
  Ma délelőtt forma1-et nézek addig mami befejezi a takarítást és a szanálást. Utána irány a mama. Én el szerettem volna menni szalonnát sütögetni az erdőbe de mamiék kertészkedni akarnak. Érthető mert el van maradva az ültetés. Majd meglátjuk mi lesz.
  Szép napot mindenkinek.

  [ Szerkesztve ]

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Szokásos ébredésen vagyok túl. Semmi extra. Már pár perce gondolkodom mit is írjak be a tegnapi napról. Szinte semmi nem történt. Délelőtt amíg néztem a forma1-et addig mami még pakolgatott és takarított. Már tele volt a hócipőm az egész lomtalanítási akcióval. Gondolom neki is de félbe nem lehet hagyni a dolgot. Utána kimentünk a mamához és ebédeltünk. Majd pihi. Nagyjából ennyi történt. én erőlködtem picit azon hogy kimenjünk valahová szalonnázni de nem találtam partnert hozzá így inkább nem mentünk. Talán jobb is mert nem volt az a hú de szuper idő.
  Ma szerintem a nyaraló bontásnál fogunk segédkezni. Ez még nem biztos mert lehet egy picurka előtető készítésbe kell beleállnunk. Mivel ez egy új előtető toldása (foltozása) ezért nagyon nem fűlik hozzá a fogunk. Viszont ha ezt kell csinálni akkor ezt kell..A munka az munka..
  Kiváncsi vagyok az áfaemelés mennyire hat majd ki a megélhetésünkre. Remélem nem olyan mélyen fog érinteni...
  Most jó volna ha lenne egy kis dugipénzem mert jó árban lenne egy minigép. Sajnos egy vasam sincs rá. Tulajdonképpen nem is tudom miért kellene egy 4. gép.. Egyébként érdekes hogy nem a nagy gépet fejlesztettem hanem inkább a mennyiségre mentem rá. Amennyit mostanában elszórtam a gépekre simán felfrissithettem volna a nagy gépemet. Mondjuk ha eladom az alaplapot és a procit belőle akkor olyan 55 körül biztosan kapok értük. Most költöttem kb., hmmm....55-öt el a másik gépekre. az 110 rugó. Abból simán meglett volna egy EP45-UD3P lapocska és egy jobb 2 magos vagy egy közepesen jó 4 magos york. Esetleg félre is tehettem volna ha jönnek az új vga-k akkor legyen miből venni. Mivel szinte csak netezek ezért nagyrészt a dobozkámat használom. Kicsit lomha de istenkém...
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Nagyon nyugisan ébredtem. Túl édes volt az álmom. Tegnap este lebizniszeltem egy számitógép házat és 2 zalman ventit egy nagykóláért ami többmint megéri. Volt 2 P35-ös lap is de sajnos arról lecsúsztam. Persze nincs is rá szükségem ezért jobb ez így. Van egy pici komplett gép amire spórolgatok de még nincs rá pénzem. Majd alakul.
  Tegnapi nap eseménytelenül telt el. Nyaralót bontottunk. Eldöntöttük az egész épületet és megraktunk 3 konténert a törmelékből. Ma hivatalos ügyeket intézek és ezért csak Zoli megy. Csütörtökön pedig pont fordítva lesz mert én megyek és neki lesz dolga.Azt hiszem a legkisebb fiát hozza kontrollra a kórházba. legalábbis erre emlékszem mintha ezt mondta volna.
  Nagyon örülök neki hogy ilyen fincsi napos idő van mostanában. Kezd elpárologni a téli stressz belőlem. Már nagyon irritáló volt hogy minden nap azt kellett írnom hogy "már megint eláztunk". Mondjuk csütörtöktől változást mond de remélem ebből semmi nem lesz. Szépen barnulgatok is.
  Júliustól befagyasztják a szocpolt. Kíváncsi leszek mennyire fog vissza esni az építőipar és mi ezt mennyire fogjuk ezt megérezni. Tegnap is hívtak munka ügyben amit majd a nyáron kell megcsinálni szóval nem panaszkodhatok. Egyelőre... Majd olyan október környékén fogjuk szerintem elkezdeni érezni a hatását.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Pihenten ébredtem a tegnapi henyélésnek köszönhetően. Délelőtt ellátogattam az itteni egyik fórumtársunkhoz aki jelképes összegért árult csupa hasznos dolgot. És volt sok minden ami ingyen vihető volt. Hát jól betankoltam az ingyen vihető cuccokból. Hoztam zalman ventiket, chipsethütő bordát, kábeleket, PCI-s USB2.0 kártyát amin 5db port van, fülhallgatót és még pár apróságot. Persze hagytam másnak is mert jöttek még bőven hozzá. Voltak nála potom pénzért is cuccok amikből én délután elvittem még egy 2.1-es hangfal szettet 3 rugóért. sajnálom hogy nincs több pénzem jelen pillanatban mert még bőven akadna olyan cucc amiből bevásárolnék. Itt is megragadom a lehetőséget és megköszönöm shankeesam fórumtársunknak a nagylelkűségét.
  Délután elintéztem a hivatalos ügyeimet. sajnos nem teljesen úgy sült el a dolog ahogy terveztem így még alakítanunk kell rajta.
  Ma belekezdünk egy kis szigetelési munkába. Be kell szerezni hozzá az anyagot és annyira elpakolni hogy rendesen hozzá lehessen férni a munkához. Ez egy padlásrész amit szigetelni kell. Ma hozzákészülünk és én holnap egyedül leszigetelem. Majd pénteken beboritjuk OSB-vel a szigetelést.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma már 3 órakor felébredtem. Mivel lusta voltam felkelni ezért inkább néztem a tévét. A discovery-n néztem az újáépítők végét és a túlélőket.(vagy mi a bánatot) Most épp az elit alakulat megy a hátam mögött.
  Tegnap nyugis napunk volt. Beszereztük a szigeteléshez szükséges anyagot és lepakoltunk a padlásról. Még egy jókora darabra be is raktuk a szigetelést. Nagyon utálatos egy meló ezzel a kőzetgyapottal dolgozni. Ez velemivel jobb már mint amilyen régen volt. Ez kevésbé bök (állítólag). A múlt hetünket is kifizették így nyugodtabb vagyok. A számláimat kifizettem és talán tudok picit spórolgatni is a következő gépre. :D
  Ma egyedül fogok menni mert Zolinak dolga van. Valami családi ügy. Befejezem a szigetelést és elkezdem felcsavarozni a lécvázat amire majd a szigetelésvédő OSB lapokat fogjuk rögzíteni.Nem egy nagy munka de meg kell csinálnunk még a héten mert utána belekezdünk egy tetőbe és ki tudja mikor tudnánk ezt is elvégezni. Vannak még ilyen apróbb munkák amit be kell szorítanunk a nagyobb munkák közé.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Kora reggeli szereléssel indult ez a mai nap. Rendben ébredtem és kimásztam a konyhába hogy feltegyem a kávét. Amint kinyitottam a konyhaszekrény ajtót a kezemben maradt. ÁÁÁÁÁ!!! Tegnap este mondta mami hogy meg kell majd szerelni mert egyre rosszabb de azt nem említette hogy mindjárt le is fog esni. Persze ahogy lefityedt majdnem ráesett a lábamra...Nem kellett nagy javítást eszközölni rajta mert csak a pánt csavarjai estek ki de pont hajnali 4-kor kell leesnie?! Szívem szerint kihajítottam volna az ablakon de inkább vittem egy csavarhúzót és vissza csavaroztam. Naná hogy a csavarok begurultak a szekrény aljába és ki kellett pakolni. Érdekes látvány lehettem egy szál alsónadrágban hason fekve a járólapon félig a szekrényben. Nyami! Szeretnék minden reggelt így kezdeni. (NEM!)
  Gyorsan körbepillantva szerelős hétvégém lesz. A wc tartály ereszt. Ahhoz is meg van már az alkatrész csak meg kell javítani. A konyhaszekrény ajtóinak a pántjait ki kell cserélni mert széthullottak már. (ezt még be kell szerezni) Így nagyhirtelen ennyi. Jó volna valamerre kimozdulni ha jó idő lesz de biztosan kertészkedni szeretnének mamáék. Jó volna egy bográcsozás vagy szalonnasütés. Valami ilyesmire gondoltam. Esetleg készítünk valami egyszerű dolgot fából a gyerekekkel. Ezt még majd meglátjuk..
  A tegnapi napom nagyon szuper volt. Befejeztem a szigetelést és felcsavaroztam a lécvázat amire majd ma az OSB lapokat fogjuk csavarozni.Azt még meg kell vennünk mert kevés az ami megmaradt a tetőre használtból. Mivel nem egy nagy munka ezért ezt szerintem ma be is fejezzük. (remélem)
  A kőművessel is majd kell beszélnünk hogy mielőbb kezdje meg ott a javítási munkákat.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma is korábban ébredtem mint szükséges lenne. Már fél3 óta fent vagyok. A hűs hajnali szellő ébresztett és szinte azonnal kipattant a szemem.Gyorsan felültem és átnéztem a másik szobába hogy mami hazaért e rendben a barátnőjétől. Este én már durmoltam mikor megjött. Persze ezzel teljesen fel is ébredtem. Benyomtam a tévét és megnéztem az újáépítőket. Most pedig már kockulok a gép előtt.
  Tegnap befejeztük délelőtt a szigetelési munkát és délután még tetőanyagot is válogattunk a hétfőn kezdődő tetőhöz. Örülök neki hogy nem kell álldogálnunk két munka között.
  A tegnapi családi tanács úgy határozott hogy ma Győrbe megyünk az állatkertbe. A múltkor mindenkinek tetszett ez a program így meg kell ismételni. A hétvégére tervezett szerelési munkálatok vasárnapra csúsznak. Végülis nem életbevágó javítások ezek ezért váratnak még egy napot. Esetleg el tudnék viselni holnap délután egy bográcsozást is.Hmmm. Lehet felvetem a családnak..
  Sajnos amit kinéztem mini PC.-t magamnak elvitték az orrom elől pedig már a fele árát összekuporgattam. Az biztos hogy gépre fogom költeni de még nem tudom mire. Lehet lecserélem a 4870-et egy 4890-re. Igaz semmi szükségem nincs rá de mégis valami új lenne amivel el tudok szórakozni. De lehet hogy inkább felkutatok egy másik mini gépet...
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Nem tudom mi van megint a netemmel de nagyon lassú újra Csiga lassúsággal tölti be az oldalakat és ez elég bosszantó. Mondjuk még ébredezek így nem idegesítem magamat rajta annyira de lehetne stabilabb is ez a szolgáltatás..
  Tegnap elmentünk a győri állatkertbe. A gyerekek akartak menni de mint kiderült másodszorra már nem volt akkora élmény mint elsőre. Az a baj hogy a dunántúl nagy részét már bejártuk és ami érdekesség vagy nevezetesség volt azt mind láttuk már. Vagy ha nem is mindent de azokat mindenképpen ami számunkra érdekes volt. Imrus Egerbe szeretne még elmenni de oda majd hosszú hétvégét kell szervezni mert az elég messze van.
  Mára szerelést tervezek. Már tegnap este feltérképeztem hogy a wctartály megjavításához egy hosszabb flexicsövet és egy 1/2ˇ külső/belső menetes réz könyököt is be kell szereznem. Így ma reggel amint nyit a baumaxx vagy a praktiker már indulok is pótolni ezeket a hiányosságokat.
  Úgy nézem hogy csak délelőtt tudok ezzel vacakolni mert délben megyünk ebédelni mamához és délután forma1. Bízom abban hogy a ferrari végre pontot szerez de a rajtsorrendet elnézve még ez is komoly feladat lesz számukra...
  Azt tervezem hogy ma bekapcsolom a nagy gépet is. Letöltöttem egy béta win7.-et és lehet feldobom egy 3. oprendszernek az XP és a vista mellé. Nagyon dicsérik így a kíváncsiság lehet rávisz..
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma kicsi lustizással nyitottam. Gondoltam úgysem kell sietni a keléssel. Átgondoltam mit kell ma bepakolni a kocsiba az új munkához. Gyakorlatilag minden szerszámunkra szükségünk lesz így könnyű lesz bepakolni.
  Tegnap reggel megnéztem ultraszar minőségben a Spancsereket. Nekem nagyon bejövős a film. Ajánlom mindenkinek. Utána elindultam beszerezni a wctartály szereléshez a hozzávalókat. Mivel a praktiker közelebb van hozzánk ezért oda mentünk. Az áruházban összefutottunk mami unokatesójával aki villanyszerelő vállalkozásban ténykedik. Panaszkodott hogy nincs munkájuk és így nem tud az embereknek fizetni. Mivel ő nagy munkákban alvállalkozó szokott lenni így őt előbb elérte a válság. Nyilván a nagy építkezések állnak le előbb. Mi mindig is a kisebb családi házaknál dolgozgattunk ezért talán könnyebben átvészeljük a visszaesést. Reménykedünk..
  Szerencsére kaptam cuccot a szereléshez. Még át mentünk a MM-ba és megnéztem lehet e kapni olyan elosztó kábelt amit bedugok a 2 gép hangkártyájába és a frissen szerzett hangfalamba csatlakozik bele egy választókapcsolóval amivel ki tudom választani melyik gépről jövő jel szóljon éppen. Persze nem lehet kapni..Eszembe jutott egy ismerős srác aki talán tudna segíteni benne. Felhívtam és jövő hét végére legyártja nekem. Nyami!
  Hazaérve nekiveselkedtem a javításnak. Szinte azonnal éreztem hogy nem véletlenül halogattam eddig ezt a munkát. Már a szétszereléssel gondok voltak. Iszonyat mennyiségű vízkő volt mindenen. Óvatosan akartam szétszedni gondolván azt hogy a kiszedett alkatrészt vízkőmentesítés után esetleg majd tudjuk még használni. Ez az illuzióm kb. 2 perc alatt szerte foszlott és már csak abban reménykedtem hogy ott törik el ahol be van csavarozva a tartályba és nem a tartály törik ketté. Ez a legolcsóbb dömötör vizöblitő de ez is 10 rugóba kerül így nagyon fájt volna egy komplett csere. Szerencsémre pont nyakban sikerült eltörnöm amitől hirtelen nagyon jó kedvem lett. Persze az összeszerelés után 2x szét kellett még szednem mert eresztett a "drága". Laza 3 órát szenvedtem vele de most már végre jól zár és jól működik..
  Mivel a délelőtt el is ment ezzel már nem jutott idő a szekrényre. Spuriztunk ki mamához ebédelni majd rohanás haza a forma1-re. Estefelé asszony barátnője áthozta a gépüket hogy nézzek bele mert nem megy valami. Majd talán ma belenézek. Lehet ma megkapom a kőműves ismerősöm gépét is az arcomba mert az meg nem indul el..ÓÓÓ de örülök neki.
  Win7 telepítés elmaradt. Majd valamikor...
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma is pici lusti után keltem. Tiszta zöldségeket álmodtam amit ki kellett söpörni a fejemből mielőtt kikelek az ágyikómból.Mint kivülálló azt álmodtam hogy a régmúlt hidegháború idején két emberke beszökik egy szigorúan őrzött katonai objektumba ahol interkontinentális rakétákat őriztek .Megprobáltak elindítani egyet de nem sikerült nekik de ki még ki tudtak szökni. A sötétben egy alak követte őket és másnap reggel megtalálták egy húsüzemben őket gúzsba kötve egy húskampóra felakasztva a hűtőkamrában a füstölt cuccok között természetesen hullaként. KÉSZ AGYRÉM!!! Mi ez a szarság és honnan jött? Ezen gondolkodtam mielőtt felkeltem de racionális válasz nincs rá...Álmodhatnék bombázó csajokról meg sok pénzről, erre ezt álmodom. Elképesztő.
  Tegnap lefúrtuk a talpszelement a házon körbe. Nem egy nagy tető és elég normális tempóban haladtunk. A faanyag finoman szólva is gázos de megpróbáljuk kihozni belőle a maximumot. Ma ki kell szintezni és elkészíteni a zsinórpadot. Szerintem ezt meg tudjuk csinálni. Talán még belefér egy pár szarufa felállítása is.
  Tegnap este belekukkantottam a javításra váró számitógépbe. Vagyis összedugdostam és mikor bekapcsoltam a tápot egy brutális nagy szikrafelhős csattanás jött a tápegységből. Tulajdonképpen nem ezzel a problémával hozták át de valamiért zárlatos lett a táp. Örök homály fogja fedni miért is lett zárlatos. Utána beindítottam az én tápomról és produkálta is a hibajelenséget amiért áthozták. Szerintem a srác beleturkált a registry-be mert nem tudott elindulni a rendszer valami hitelesítési fájl hiánya miatt. Szerencsémre csökkentett módban elindult és egy sima rendszervisszaállítás helyretette a rendszert. Már csak egy tápot kell bele szerezni. Mivel asszony barátnője az illető ezért majd ők megbeszélik kit terhel a tápcsere költsége. Ha minket akkor ehhez a géphez többet nem nyúlok...
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma picit bealudtam. Elfelejtettem felhúzni az órát csörgőre és túlaludtam magamat. Kicsit nyomott a hangulatom. Lehet azért mert változni fog az idő. Ez a tegnapi viharos szél nagyon nem esett jól. Egészen kikészültem tőle. Mára esős időt igérnek de remélem nem lesz belőle semmi. Ráadásul a kávé is elfogyott így még azzal sem tudom rendesen beindítani az agyamat.
  Tegnap kiszinteztük a talpszelement és megcsináltuk a zsinórpadot Ki is szabtunk egy pár szarufát de felállítani nem tudtuk mert ma kapunk csak állványt amit előbb fel kell építenünk hogy elérjük rendesen a tető gerincét. Reméljük hogy reggelre odaérnek vele mert akkor csak vakarózni fogunk míg oda nem érnek.
  Tegnap elkezdtem tápot keresgélni a tönkrement helyett de szerintem majd bezavarom a csajt egy számtek boltba és vetetek vele egy akármilyen tápot.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ismét elaludtam. Úgy látom több alvásra van szükségem hogy elkezdtük ezt a nagyobb munkát. Ugyan jól nem aludtam de legalább sokat. Most is picit fáradt vagyok. Lehet átbillentem a ló túloldalára és már e a baj.
  A munkánkal tegnap egész jól haladtunk bár voltak apróbb bosszantó hibák amit javítanunk kellett. És még estére is jutott egy elmérés amit ma kell kijavítanunk. Anyagot nem szabtunk el egyik esetben sem csak odébb kell rakni egy fát 10 centivel. Ez nem maradhat úgy mert ..Mert NEM és kész!
  Már a tetőszerkezetből az egész pár szarufákat felállítottuk. Nem volt sok csak 5 pár. Taréjszelement is beletettük és a derékszelement is elkezdtük feltenni a helyére. Sajnos szakmailag előbb kellett volna a derékszelement felépítenünk de most ez lehetetlen volt és talán ez zavart be minket.
  Ma folytatjuk és ha jól számolom akkor derékszelemennel befordulunk és az élszarufákat is be tudjuk tenni. Talán..
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Nagyon fáradt ébredésen vagyok túl de kényszerítettem magamat hogy ne aludjak tovább és lustizás sincs. Még mindig tiszta kóma a fejem és azt sem tudom mit írjak.
  Tegnap egész jól haladtunk. A székszelement betettük és lekötöttünk két 8 méteres élt. 2x picit eláztunk és ennek nem örültem annyira. Előbb el is jöttünk haza. Na nem sokkal de negyed 4 felé össze pakoltunk.
  Mami ismerősének a gépét megjavítottam. Szereztem bele egy olcsó tápot. Remélem ma elviszik. Miközben szereltem össze a gépét közben megfeszült valahogyan az alaplap és miután elindítottam a gépet a processzor egyfolytában túlmelegedett.De annyi idő alatt hogy Még rendesen be sem bootolt. Mondjuk hamar rájöttem a problémára mert épp a procihűtőt fogtam meg először és majdnem ráégett a kezem. Leszedtem a hűtőt és kinyitottam majd visszacsuktam a procibefogatást. majd összeszereltem és minden rendbe jött. Ez még egy st478-as gép. Valami 3 ghz-es prescott. Remélem ma elviszik mert nincs kedvem nézegetni...
  Ma a munka ünnepén nem dolgozunk. Lehet kimegyünk a majálisra. Ezt a családi kupaktanács el fogja dönteni.
  Egyre több dugipénzem van. Elgondolkodtam egy új alaplap vásárlásán de már nem nagyon akarok költeni az LGA775-re .Core i-7 érdekelne de az nagyon drága még. rettenetesen sokba kerül amit nem engedhetek meg magamnak.Vagy lehet veszek egy HD4770-et a gyerekek gépébe.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Időben ébredve egy cseppet sem vagyok fáradt. Mondjuk lehet ennek az is az oka hogy tegnap itthon pihiztem. Mondjuk a reggel elég húzós volt mert mami rosszul volt és be kellett vinnem az ügyeletre. Szédült és hányt. Fejfájás is gyötörte. Picit megijedtem. Vagyis nagyon..Az a fajta ember vagyok aki az ilyen esetekben azonnal pánikba esik. Persze csak ketten voltunk idehaza. Gyerekek mamánál töltik a hosszú hétvégét. A második otthonuk az. Imádják a nagymamát és a sógornőmet. Szerencsére mamit helyre rázta egy injekció mix. ettől mondjuk szinte egész délelőtt aludt.
  Én amíg mami aludt a gépet rendezgettem unalmamban. Feldobtam a win7-et és megnéztem. Azonnal látható hogy a zéro angol nyelvtudásom itt óriási hátrányt fog jelenteni. Gyorsaságban nem tudok nyilatkozni hogy áll mert én az összes rendszeremre vigyázok így sokáig kitartanak és nem lassulnak be. Mondjuk csak percekre néztem rá egyelőre mert szoftver ügyileg nem készültem rá fel rendesen. Még egy vírusirtót sem töltöttem le hozzá.
  Délben kimentünk a manókhoz és Zsani boldogan újságolta hogy megellett az anyacica. 3 újabb cicussal bővült a csapat. 2 fekete és egy fekete-fehér foltos.Hurrá! Mama nagyon "örül" és mi is osztozunk az "örömében" Persze a gyerekek nagyon örülnek neki..
  Ma lustizást folytatjuk. Esetleg ha jobban lesz mami akkor elmegyünk valamerre. Ezt még majd meglátjuk..
  Szép napot mindenkinek.

Aktív témák

Hirdetés