Hirdetés

Aktív témák

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma nagyon rövid leszek mert a jobb szemem begyulladt.Tegnap rövid napunk volr Sóskuton Zoli szépen megcsinálta a körivet.Van egy két aprobb hiba de szerintem nagyon jó lett.Meg is dicsértem érte aminek nagyon örült.
  Ma pihizek.Illetve el kell mennem egy tárgyalásra.Majd fél szemmel tárgyalok...
  Legalább ne fájna a mocsok..
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap nagyjábol az édes semmittevést műveltem.Elvoltam tárgyalni egy tetőfelujitás ügyben amit ugy néz ki meg is nyertünk igy télen már tutira lesz egy munkánk.
  A szemem sajnos nem olyan ütemben gyógyul mint ahogy vártam.Fájni már nem fáj de eléggé vérben ll és picit meg is van duzzadva.
  Ma befejezem a lambériázást és picit talán cserepezek is.Ha a szemem nem javul akkor holnap kénytelen leszek elmenni és megnézetni.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap épitettem egy komoly állványt és arrol belambériáztam az elejét a csonkakonytynak.Ez betartott egész délelőtt.Majd délután már cserepeztem.Egészen jól haladok.
  Ma nem megyünk dolgozni mert Zoli hozza a fiát valami vizsgálatra.Sajnálom hogy kiesik ez a nap.
  Viszont a szemem a gyógyulás utjára lépett!!!Mi mindenre nem jó a munka...Érdekeshogy számtalanszor a munka segit kilábalni a betegségekből.Nem hagyom el magam és ahogy a szervezet munkára van kényszeritve a belsők kiűzik a rosszat.
  Érdekes hogy megjött a naploirási kedv.Ennek örülök.Főleg azért mert ugy olvasom hogy egyre több lány ir.Egészen máshogy irnak a lányok az életükről mint mi fiuk.Mi kább tényszerűen irunk ők pedig szívből.Ezáltal sokkal de sokkal élvezhetőbb.Persze idő kell mire megtalálja mindenki a saját stilusát..
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap itthon voltam kényszerből.Töltögettem és rendet raktam.Unalmamban még el is mosogattam.Aki ugy gondolja hogy ez nem egy nagy szám annak alapjaiba véve igaza is van.Na de ugy ahoogy én mosogatok...Nem akarok részletesen belemenni de nálam mosogatásnál a tisztitásra váro edények szektorokba és szektorokon bellül halmazokba kerülnek.Szóval nem csak ugy nekiesünk hanem rendszerbe rendezzük és utána mosogatunk.Ez általában 2x annyi időt vesz igénybe...
  Ma végre megyünk dolgozni igy folytathatom a cserepezést de holnap az ünnep miatt ujra pihi..Utána viszont munka.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma egy picit tovább szundiztam.Mintha kerülgetne valami nyavaja.De az is lehet hogy csak a hidegfront zavarja a szervezetem.
  Tegnap egy percet sem voltam a tetőn mert fel kellett termelnem az összes cserepet és ahol felszedtem annak a helyét be kellett zsaluznom.Szóval nem haladtam egy centit sem előre.ajd péntek szombat megnyomjuk mert akkor ott lesznek a többiek is.
  Nem mennek sóskutra mert egy hallatlanul nevetséges pénzösszeggel szúrták ki a szemünket.Röhejes hogy a tető 95%-ban kész de a pénz felét sem fizették még ki...
  Ma pihi.Megprobálom potolni a dr.House sorozat utolso 3 részét.A tegnapinál egészen az első reklámig eljutottam és a többire nem emlékszem.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Ma ismét elaludtam.Az óra csörgő része bedöglött ezek szerint.Bolond időjárás volt tegnap.Ez nem nyényezte a hangulatomat.Az eheti dr.House-on kivül több részt meg sem tudtam nézni.A géppel játszottam .Volt egy kihagyhatatlan vga bizniszem is .Vettem egy asus X1900XTX-et 9 rugóért.Szerintem tök jó vétel volt.Most majdmegprobálom a gyerekek gépét agp-ről pci-e-re átszervezni és akkor nekik jó is lesz.Meglepődtem hogy a mai játékokkal is milyen szépen elbir.
  Ma cserepezni fogunk.Mivel tegnap este Zoli az unokatesojának a gyerekszületési buliján volt igy az állapota eléggé kérdéses lesz ma.Máglátjuk.
  Szp napot mndenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Már megint bealudtam.Persze csak magamhoz képest...Bezzeg ma csörgött az óra mkor nem kell mennünk dolgozni.Zolinak valami családi programja adódott és ezért nem megyünk.
  Tegnap reggel érkezett egy S.O.S. telefonhivás attol a munkaadónktol ahol most én vagyok hogy oda kell mennünk egy faházhoz (amit amugy mi csináltunk volna) és be kell állitanunk az élszarufákat mert nem birnak vele a srácok.A történet tömören a következő:mi nem értünk oda és a munkaadó ugy gondolta hogy nem egy nagy kunszt összeütni ezt a faházat hiszen látott már ő ilyet.Neki is ugrasztotta a fiát aki nála dolgozk és egy segédmunkást.Ugy ahogy felállitották a falakat de a tetőnél fellázadtak hogy a fontosabb részeket nehogymár nekik kelljen felállitaniuk.Szóval mi mint szakemberek egy délelőtre odaugrottunk és felnyomtuuk a fontosabb fő szerkezeti tartóelemeket.Magárol a faházról nem szeretnék nyilatkozni hogy milyen minőségre kellett ráépitenünk.....
  Hihetetlen hogy mennyi ilyen mókolás után javitunk mostanában..
  Persze Zoliban benne volt még az éjszakai gyerekköszöntő buli nyomása igy egy picit szabadszájuan szólta le.Hiába volt igaza de nem kell mindig megmondani azt amit mindenki lát.
  Szóval ma pihi.És szerintem holnap is az lesz.
  Erősen gondolkodom hogyan tudnám a gyerekek gépét a lehető legolcsóbban átkeverni PCI-E-re most hogy van mégegy remek kártyám már.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma időben ébredtem.Köszönhető ez az óraállitásnak.
  Tegnap lényegében semmit nem csináltam.A gyerekekre vgyáztam addig amig mami kivitte mamát a temetőbe hogy előkészitsék a mindenszentekre a papa sirját.
  Persze a gyerekek inkább bezárkoztak és együtt játszottak.Szóval nagyon vigyázni nem kellett rájuk.
  Ezen a héten kicsit sokat állunk.Ez meg is látszik a hangulatomon.Kicsit nyomott vagyok.Az izmaim elkezdtek fájni itt ott és ezt nagyon nem szereem.Nem tudom hogy a lsták hogyan birják ezt.
  Lehet ma ha nem lesz nagyon piszok idő akkor fürészelek egy kis raklapot.
  Amugy töltögetek is és arra is majd figyelnem kell.
  A mai naplobejegyzésem csupa lényegtelen dologrol szólt....
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ujabb hétvége telt el nagyjából eseménytelenül.Tegnap anyósom megkért hogy a bejárati ajtó küszöbét cseréljem ki.Boldogan álltam neki a cserének.Végre valamit mozoghattam.Egyszerűen szétrohadt a küszöb.Felszedtem és kivéstem alóla a vakküszöböt és amit alátétnek tettek alá téglákat.Egészen lementem a szigetelésig.Majd szépen kipucoltam és kifolytattam a szigetelést ugy hogy a viz ne tudjon beszivárogni az uj küszöb alá.Utána lebetonoztam szépen az alját.Most köt a beton..Jövő hétre mindössze annyi dolgom maradt hogy méretre vágjam a fát és leragasszam vagy lefurjam.Ezt még majd meglátom. Nem volt egy nagy melo de legalább átmozgatott kicsit és anyósomnak is örömet szereztem ezzel.
  Ma cserépvágás.Megprobálom felemészteni az összes maradék cserepet.Ez azt jelenti hogy kevés a cserép.Ennek nagyon nem örülök se én se a tulaj nem fog repesni a boldogságtól.Az előttünk dolgozo "ácsok" számolták ki mennyi hiányik.Hát tévedtek..
  A far cry 2-vel szenvedek.Már 16%-ig eljátszottam de lever a viz ezzel a játékkal.Mostmár nem adom fel és végigjátszom bármennyire is nem tetszik se a grafika sem a játékmenet.
  Szép napot mindenkinek.

  [ Szerkesztve ]

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Kicsit fáradtan ébredtem ma reggel.Ennek az lehet az oka hogy tegnap nagyon megnyomtam a melot hogy elfogyjon a cserép és ki tudjam számolni mennyi kell még. Igazábol nem hiányzik olyan hu de sok. 80db cserépért kell majd elmenni Veszprémbe..Ugy néz ki ma el is ugranak érte.Viszont ma át kell mennem oda tetőt késziteni ahol pénteken voltunk.Ne birnak az emberek vele és be kell segiteni.A mai napom ezzel fog telni.Annyira be kell fejeznem a szerkezetet hogy holnaptol ők már lazábban tudjanak dolgozni és én visszajöhessek ide a cserepet vágni.Kész káosz kezd lenni a munkám.Mindenhol javitgatok és segitek és az én munkám nem ugy halad ahogy szeretném.Remélem a végelszámolásnál azért ezekre a kis egyéb minkkra is kapok valami pénzt.
  Zoliék is szépen haladnak.Ha minden összejön akkor a héten befejezik Sóskutat.Kiváncsi vagyok onnan mikor kapunk lét.
  Szép napot mindenkinek.

  [ Szerkesztve ]

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma is elég nyuzottan ébredtem.Egyedüli öröm ami jobb kedvre deritett hogy végre esélyem van arra hogy befejezzem a cserépvágást.Ez azt jelenti hogy holnap kezdhetem a kupozást és pénteken elvégzem az utolsó simitásokat.Sálálálálá...
  Tegnap amugy átirányitottak a faházhoz és a féligkész tetőszerkezetet befejeztették velem.Ma már lécezhetnek.
  Legalább ez a rész amit én csináltam jó lett.Megprobáltam még pár szakmai tanácsot adni azoknak a segédeknek akik ma lécezni fogják, de falra hányt borsó volt.Mondjuk én már ide mostanában biztosan nem fogok jönni mert ha befejezem a tetőt akkor irány vissza sóskút.Mondjuk ott is ugy néz ki hogy befejezik akkorra mint amikorra én végzek.Akkor viszont irány pest és ott egy expresz garázstető a fehérvári munkánk előtt.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma ujra picit fáradtan ébredtem köszönhető ez annak hogyhajnali 2 felé megébredtem és ideültem egy órácskát gépezni.Majd visszabujtam az ágyikómban és tenti 4-ig.Persze amikor csörgött az óra legszivesebben kivágtam volna az ablakon.El is határoztam hogy nem fogadok szót és lustizok még egy kicsit.Fél 5 előtt már felkeltem mert nem lehet birni annyi lustizással.És kell egy kis internetezés indulás előtt.6-ra jönnek értem mostanában igy bőven lustálkodhatnék vagy kelhetnék később is, de nekem fel kell készülnöm az aznapi teendőimre fejben.Ez nagyon fontos számomra.
  Tegnap befejeztem szinte az összes cserépvágást igy ma csak a kúpozás vár rám.Vagyis ma belekezdek és szerintem holnap fejezem be teljesen készre.Mondjuk még hozniuk kell 8db inditókúpot mert azt bizony elfelejtettek rendelni az előző szakik.Remélem hamar beszerzik...
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Huu milyen mélyen aludtam az éjjel!Édes mély alvás volt.Szükségem is volt már erre mert tegnap is az a brutális időjárás nagyon megviselt.Fel-le ugráltam a tetőröl amikor annyira ráeredt az eső hogy nem tudtam már dolgozni.
  Tegnap elkezdtem a kupozást és többmint a felét megcsináltam.Meghozták az inditókupokat is Veszpréémből igy normálisan el tudtam kezdeni az éleket.Ma szerintem egy laza meloval délig befejezem ezt a tetőt.Tartok tőle hogy utána átirányitanak a faházhoz lécezni.Na ennek nem örülnék nagyon.
  Majd meglátjuk mi lesz.Remélem ki is fizetik amit elvégeztünk.Jó volna már egy kis pénzhez jutni...
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Már kivetett az ágy fél4 előtt de nem a gép elé ültem le hanem megnéztem inkább egy mesét.A Szindbádot.100x inkább megnézek egy mesét a gyerekekkel mint egy filmet.
  Tegnap befejeztem végre a javitásos munkát.Utánanéztem hogy mikor kezdtem és közel 1 hónapig vacakoltam vele.Na jó.Nem folyamatosan ott voltam mégis sok idt eltoltam rá.A hétvégén pihi.Hétfőtöl visszatérek Sóskútra.A befejezés előtt áll a tető.Szerintem 1-2 napot leszünk még ott azután irány pestre egy gyors garázstető mert a nyakunkon van egy nagy mnka kezdése ami szerintem karácsonyig betart...
  Tegnap kaptunk pénzt és azonnal vettem egy vinyót ami szerintem kihagyhatatlan vétel volt.Mami szívrohamot kapott hogy megint a gép az első igy sajnos ezt a vinyót a Zoli gépébe kell majd beépitenem amit a jövő héten rakok össze neki..Szóval majdnem vettem egy jó vinyát.Hát attól milyen sokkos állapotba fog kerülni ha megtudja hogy egy 110rugós monitort akarok venni....
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Megébredtem mert csörgött az óra.a nem mintha nem ébredeztem volna amugy is..
  Tegnap kimentünk anyósomékhoz és leragasztottam a küszöböt.Még ma ráragasztom jó erős ragasztóval a vasakat hogy ne kopjon le az éle és meg is volnék vele.Mama nagyon hálás volt.A kedvenc sütimmel várt.Jól be is zabáltam belőle ami meg is látszódott a mérlegen.(77,3) Sajnos ez csak átmeneti sulygyarapodás.Már hetek óta nem láttam 78-al kezdödő értéket...
  Még unalmamban szétszedtem a gépet is.Gondoltam kitakaritom a sok portól.Leengedtem a vizet is és átszerveztem a belső teret a házban.Kiszereltem a vinyódobozkámat ésa vizpumpa dobozomat.És most egy elválasztó fal két oldalára került a pumpa és a vinyó.Sajnos már elfelejtettem milyen hangja is van a laing D5-nek és most ujra szembesültem vele.Magas frekvencián zümmög...Főleg most amikor néma csend van akkor idegesitő.Ezzel még csinálnom kell valamit.Valahogy ujra el kell rejtenem valami hangelnyelő dobozba.Majd kitalálok valamit még.
  Szép nappot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Kialudtam magamat.Nagyon mély álomba zuhantam az este és ez kitartott egész éjjel.Beszarás este milyen végjáték volt a forma1-ben.Teljesen berekedtem pár percre annyira sokat kiabáltam.Sajnos nem Massa lett a világbajnok de azért örülök annak hogy a csapatvb cimet a ferrari nyerte.
  Tegnap délelőt befejeztem a küszöbszerelést.Egy nagyon erős kétkomponenses ragsztóval ragasztottam rá a vasakat a fára mert nem találtam normális szeget a rögzitéshez.Szerintem ki fogja birni sokáig...
  A vizpumpám köré is készitettem egy szivacsbarikádot ami némileg felfogja ezt az idegesitő frekvenciás hangot de nem lett még tökéletes.Ezen még csiszolok.Mostmár ugyan elviselhető de mégsem tökéletes.
  Sajnos olvastam egy lehangoló tesztet arrol a monitorrol amit kinéztem magamnak.Nagyon lehuzták a szövegmegjelenitését ami számomra kiemelten fontos.Most 2 lehetőségem van.1: veszek egy olcsobb TN+film paneles samsungot.2: mégtöbb pénzt számok rá és veszek egy Eizot 130 rugoért.Ugy érzem az első lehetőség lesz ami az én pénztárcámnak megfelelő lesz.Ha belegondolok hogy az Eizo árán 2 samu jönne ki akkor nem is lehet kérdéses.Majd legfeljebb kicsit szürkébb lesz a fekete.....
  Ma visszatérek Sóskútra.Elméletileg már nemsok minden van hátra.Fotómasinát már odakészitettem ugyhogy ha minden igaz képeket is tudk feltenni a tetőről.
  Szép napot mindenkinek.

  [ Szerkesztve ]

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Kicsit bealudtam ma reggel.4-kor csörgött az óra amit lenyomtam és amikor ránéztem hogy mennyi az idő akkor már 4,44-et mutatott.Ki is pattant a szemem és ugrottam fel az ágyrol.Egy pillanat volt az a 3/4 óra.
  Tegnap nagyon elfáradtam.Megprobáltuk a lehetetlent és befejezni a sóskúti tetőt.Azért van ott még egy bő napos melo.Ma kezdünk egy garázstetőt pesten.még magam sem tudom hol.Meglátjuk mi lesz...
  Kicsit szét vagyok zuhanva.Az eszem egészen máshol jár...Az idő tegnap egyszerűen káprázatos volt!!
  Szép napot mindenkinek

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap elkezdtük a pesti melot.Nekünk ez már nagyon mesze van...Zuglóban vagyunk és nekünk ez több mint 2 óra utazás.Még szerencse hogy ez csak egy rövidebb melo.Jó el is fáradtam..
  Leraktuk a talpszelement amit kiszinteztünk és volt benne többmint 2 centi.Leraktuk a gyalult fagerendákat és belambériáztuk az egészet.Nagyjábol ennyire jutottunk.
  Ma már állitjuk a szerkezetet.Remélem nem jön közbe semmi gond.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma nagyon korán ébredtem.Egyszerűen kivetett az ágy.Teljesen olyan érzésem volt hogy már elaludtam.Tegnap nekiálltunk a szerkezetnek a garázsnál.Ugy kb. a felénél picit tovább jutottunk.Ugy számolom hogy ma dél körülre befejezzük és délután már lambériázzuk a ragalját.Ha ezzel is körbeérnénk ma akkor holnap be tudnánk lécezni és szombaton fel tudnánk tenni az OSB lapokat.A zsindelyezéssel pedig ráérnéénk valamikor jövő hétvégén foglalkozni.A bádogosnak ugyis fel kell tennie a csatornát rá.
  Már nagyvonalakban összeszedtem Zoli gépét is.Már csak a proci hiányzik és egy memoo.plusz egy ház.Ha a procit ma be tudom szerezni akkor este lehet elinditom.Egy olcsó giga alaplapot vettem neki.Kiváncsi vagyok hogy muzsikál.Ha jol teljesit akkor a gyerekek gépébe is egy ilyet fogok szerezni.
  Szép napot mindenkinek.

  [ Szerkesztve ]

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.
  Durva ébredést éltem ma reggel meg.Új csörgő orát vett mami mert a régi hol csrgött hol nem.Hát ez valami brutális ahogy csörög!!!!Amikor megszólalt hirtelen azt sem tudtam hogy mi ez.Légósziréna vagy mi?Ugy kipattant a szemem mint a pinty.Jó nagyot rávágtam a tetejére amitől elhallgatott.Nagyon masszív óra igy meg sem kotyant neki az ütés.A tetején van egy hosszu gomb azzal lehet hatástalanitani.Akkor még nem tudtam hogy csak 3-4sec-re.Elengedtem és kisvártatva ujra megszólalt. akkor kapcsoltam le a hátuljn a kapcsoloval.Na ez lesz az az óra amin biztosan nem fogunk elaludni.Talán a szomszéd sem....
  Tegnap ahogy jósoltam, befejeztük délre a garázstető szerkezetét és délután lelambériáztuk a ragalját.Ma lécezni fogunk és ha befejeztük akkor OSB-lapozásnak is nekiállunk.Ma ketten fogjuk tolni mert Tibi megy kiválogatni a faanyagot a következő munkánkhoz.
  Végre nagynehezen összeszedtem Zoli gépéhez minden cuccot.Vagyis a proci-ház-DVDiró ma kerül megvételre.Ha nem leszek nagyon fáradt akkor ma összeszerelem neki.Telepiteni majd vasárnap telepitek....
  Szép napot mindenkinek.

  [ Szerkesztve ]

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Nagyon jol haladtunk tegnap.Ezen kicsit meg is lepődtem.Beléceztük a szerkezetet és többmint a felét benyomtuk OSB-vel.Ma később indulunk mert a következő munkánkhoz oda kell ugranunk hogy le tudjuk rakodni a fát.Utna irány pest és a maradék OSB-t felnyomjuk és rárakjuk az alátétlemezt hogyha esne az eső akkor ne legyen gond.
  Tegnap összeállt a Zoli gépe is.Ma már arról irok.Piszok gyors ez az E8300-as proci...
  Hmmm.Még a végén nekem is be kell szereznem egy ilyen kis fürge 2 magosat.
  Majd vasárnapig dobok fel neki játékokat és kicsit tesztelgetem.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Kicsit szét vagyok zuhanva ma reggel.Időben kivetett az ágy de kikészitett ez a pár nap pesti melo.Tegnap beszivtunk hazafelé uton.A Rákoczi uton egy darut szedtek szét és a 2 sávbol elvettek egyet.Na azt az 1 órás araszolást kihagytam volna..Ugy volt hogy egy laza napunk lesz ehelyett este fél8-ra értem haza.
  Befejeztük a tetőt annyira hogy zsindelyezni lehessen.Hétfőn Tibiék elkezdenek faanyagot vegyszerezni, mi pedig elrohanunk Sóskútra befejezni a tetőt ami szerintem keddig fog tartani.
  Ma pihenek éés töltögetem Zoli gépére a játékokat.Sikerült egy nagyon tuti kis gépet összerakni neki.Nagyon ütős let..
  Alaplap:giga G31-S2L (ez az árához képest meglepően jó)
  proci: E8300
  memo: 2x1giga 800mhz kingmax (ebből egyelőre csak 1 van meg)
  vinya:fujitsu siemens 250gigás sata2-es
  vga: 8800GTS 320 megás
  táp: 400W-os FSP
  ODD:LG dvdiró (na ezt senkinek nem ajánlom.piszok hangosan olvas)
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma simán ébredtem. Semmi nyűg nincs bennem hogy fel kellett kelnem.
  Tegnap felszórtam pár játékot Zoli gépére és a legfontosabb progikat.El is vitte iy tesztelni nem tudtam.Ma még szerzek bele 1giga memot és akkor teljes lesz a gép.Nagyon örült neki.Főleg a gyerekei..Érthető is.El sem tudnám képzelni már gép nélkül az életemet.Talán azért is van egy tartalékban.
  Ma kezdünk egy uj tetőt és megyünk Sóskútra is.Mivel csak később tudunk indulni ezért ma tutira nem lesz kész sóskút.Csak halkan jegyzem meg hogy az a tető nagyon nem érte meg az árát.Ha el nem felejtem viszek fényképezőt és lefotozom.Vannak már képek amiket igértem hogy felteszek de a lustaság megakadályozott ebben.
  Tegnap elkezdtem a cos5-öt játszani igy a far cry2 abba is maradt.abban másfél hete 56%-nál állok.Már van elég sok játék a gépen amibe csak belekezdtem de ninncs időm végigtolni.Ilyen pl. a stalker clear sky.5 percet ha játszottam vele.De még felsorolhatnék legalább 3 uj játékot amivel játszhatnék.Most ugy érzem a cod-ot végignyomom....
  Szép napot mindenkinek.

  [ Szerkesztve ]

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnapi nap legérdemlegesebb történése hogy hosszu idő után ujra leestem a tetőröl..Laza 5 métert zuhantam amit a felétől fejjel lefelé tettem.A történet a következő.Sóskúton csináltuk a szoknyarészt aminek nekitámasztottam a 3x9 tagos alulétrámat teljesen kinyitva.Ez 5,6méterre ér fel.Ennek a legtetején álltam amikor szépen lecsusszant a lambériáról mert a rézsüre támasztottam.A többi az már pillanatok alatt zajlott le.Azonnali kapaszkodóért nyultam de semmit nem értem el.Következő pillanatban már fejjel lefelé repültem az azután következő pillanatban pedig a hátamon a földön.Ösztönböl azonnal fel akartam álln.Vagyis megmozdulni hogy a mozdulatba belenyilal e erősebb fájdalom mert akkor törés is lehet.Semmi nem volt.Fájt mindenhol de nem tört el semi.Azután visszazuhantam és pár másodpercig feküdtem amig Zoli odaért.Össze kellett vakarnom magamat.Nagyon csunyán lezuztam a gerincem mellett és a bal bokám felett beütöttem.És persze itt ott némi zuzódás akad.
  Régebben voolt talán a discovery-n egy műsorhogy ha valaki tetőtjavit akkor az esési energiát hogyan nyelesse el.Milyen technikával.Hát jelentem ez nem működik.Az egész 2 pilanat volt és irányithatatlan.Nem sokszor estem eddig le de mindig a hátamraérkeztem.Hmmm..A macska a lábaira az ács meg a hátáre érkezik mindig?A alulétre "kicsit" deformálodott.Szerencsém hogy nem akadt be 2 fok közé a lábam vagy nem full fejre érkeztem... A legutobbi esésemnél 4métert zuhantam befelé és az egyik stihl-nek a légszürőjét törtem szét a gerincemmel.Akor egy percig nem kaptam levegőt és remegtem mint a kocsonya.Most semmi extra nem volt..
  Ma befejezzük végre vallahára ezt a tetőt.Fotokat majd készitek.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Nagyon nehezen ébredtem ma fel.Vagyis a keléssel adodtak problémáim.Van egy két hely a testemen ahol jobban fáj mint az első napon.Ilyen a nyakam és a jobb vállam.A hátam szépen gyógyulgat.A közérzetem rendben van, a fájdalmak meg pár nap és elmulnak...Nem szeretek nyavajogni, ez inkább amolyan "rögzitem a naplomban hogy nincs semmi baj" dolog.
  Tegnap perszenem fejeztük be a tetőt..Ez most nem rajtunk mulott egyszerűen csak még egy támasztási kérdésben nem döntöttek.Annyira nem lényeges a dolog mert 1 honapon bellül ugysem fognak fizetni.(kivéve ha csoda történik)
  Ma végre valahára elkezdünk egy uj tetőt ami egyszerűnek mondható és itt van helyben!!ÓÓÓÓ!!Ez nagyon fini lesz! Végre időben hazaérek.Nyami!
  Igaz hétvégén még el kell mennünk pestre zsindelyezni de ez már annyira nem lényeges.Azért jol jött volna egy kis pihi hétvégén...
  Tegnap táltin félig elment a fék hazafelé.Kiderült hogy nincs fékolaj a tartályban.Remélem nincs valahol csőrepedés a rendszerben..Majd ma világosban átnézzük.
  A cod5-ben szépen araszolok előre.Ezt előbb ki fogom végezni mint a FC2-őt. Az valahogy nem tetszik ennyire.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma reggel hulla fáradtan ébredtem és megfontoltan keltem fel.Semmi hirtelen mozdulat.Ahol eddig is fájt ott le volt tapadva minden izomköteg és azt valahogy fel kellett oldani.Most már jol müxik minden.Szerintem még pár nap és minden rendben lesz..
  Tegnap felcincáltuk a talpszelemeneket és lefurkáltuk a helyére.Éppcsak végeztünk pedig nem volt olyan rettentő sok belőle.Volt néhány olyan sulyos fa hogy a szemem majd kiugrott tőle.Pont jot tett a fjos hátamnak.
  Ma szintezni fogjuk a szelement és Zoli kivésegeti a fészkes horgolások helyét is.Közben a maradék faanyag lefürdetésével is kell foglalkoznunk hogy azzal is meglegyünk.
  A cod5-el szépen haladok előrefelé.Tegnap este is játszottam vele egy 3/4 órácskát. Ezt mostmár végigtolom és csak utána játszom ujra a far cry-al.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Még mindig picit darabosan ébredek.Javulgat a helyzet de még nem az igazi...
  A tetővel tegnap lassan haladtunk.Nekiálltunk szintezni a talpszelement és kivésegetni a fészkes horgolásokat de egyikőnk sem végzett.Majd ma délig befejezzük.Egy mérnök tulajnak dolgozunk és ő helyettünk is gondolkozik hogy mit és hogyan kell elkésziteni amitől nem térhetünk el.Na ezen Zoli kiakadt és bevágta a durcit.Engem nem érdekel addig amig lényegtelen dolgokat variál de a szakmai kérdésekben ugysem fogunk engedni.És persze ő fizet szóval hagyni kell hogy ugy érezze féligmeddig az ő érdeme hogy feláll a tetőszerkezet. Természetesen azért nem engedjük azt hogy sík idiótának állitson be bennünket. Szóval ehhez még hozzá kell szokni. Szerintem még a mai nap ilyen kis asszimilálodós nap lesz és hétfőtöl már mindenki meg fog barátkozni a másikkal. Ő is látja hogy a lehető legjobbat szeretnénk kihozni az adott körülményekből és érezni fogja azt is hogy van beleszolása a dolgokba amivel tud villantani a családja előtt hogy lám lám ő mennyire vágja ezt a témát.Esetleg még az is megeshet hogy a vacsoraasztalnál előadja azt hogy ha ő nem adná folyamatosan az instrukciokat akkor fel sem épülne a tető. Mondjuk ez badarság de rá kell hagyni...
  Ma korábban fogunk végezni mert Zolinak haza kell érkeznie a gyerekeihez hogy felesége el tudjon menni szülőire (azt hiszem).
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma reggel zökkenőmentesen ébredtem.Nehéz nap elé nézünk de nyugodt vagyok.A fájdalmaim jelentéktelen szintre csökkentek igy a kedvem is jobb.
  Tegnap befejeztük a szelemenek kiszintezését és megcsináltuk a zsinórpadot.Fel is állitottunk egy pár szarufát hogy megnézzük minden rendben van e.Annyira nem lepődtem meg azon hogy minden stimmelt.Utána jöttünk is el mert Zolinak a gyerekeire kellett vigyáznia.A tulaj kicsit morci is volt ezért...
  Ma pestre megyünk zsindelyezni.Szinte csodával határos lenne ha befejeznénk még a mai napon.Ugy gondolom még a vasárnap délelőttünk is rá fog menni.Hétfőn viszont nem megyünk előre láthatólag mert ujfent valami dolga lesz Zolinak.
  Szép nyugodt napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  A legfontosabbat el is felejtettem lejegyezni!
  Kiharcoltam egy uj vinyót magamnak!!!
  Egyszerűen szükségem volt rá és kész! Már össze vissza pakolgattam a cuccaimat mert alig fért el valami.Arról nem is beszélve hogy pl. kicsomizás hiába van 4 magom sokáig tartott mert 1 árva vinyóm volt.Mikor kihalt a samsungom megfogadtam hogy soha többet nem veszek ujra samut de annyira dicsérték az F1 szériát hogy beszereztem egy 320gigás samu F1-et. Egyelőre elég gyorsnak tűnik..Most már van a gépben egy 250-es WD és ez a 320-as samu.Egyelőre elleszek egy darabig velük.
  Persze mamit ujra kellett éleszteni.Vagyis jól összevesztem vele és a végén azt mondta hogy jolvan akkor vedd meg...
  Nem élek vissza vele de mostmár tényleg kellett egy jó vinya...
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Nagyon fáradtan ébredtem fel.Ez legfőképpen annak köszönhető hogy tegnap nagyon megnyomtuk a zsindelyezést.Ennek ellenére csak a felülettel végeztünk és még ma oda kell ugranunk lekupozni.Ez azt jelenti hogy lőttek a vasárnapomnak is.Mondjuk holnap pihi..
  Az uj vinyát felszabdaltam 2x30 gigára és a maradékot még félbe.(2x125giga) Igy a 2 kisebb particiora mehet 2 oprendszer igény szerint.Fel s dobtam egy XP-t rá de valahogy eléggé lassu a boot.Pedig teljesen szűz a rendszer.Majd átnézem mi lehet a bibi.
  Játszanom is kellene kicsit a cod-al. Talán majd ha hazaértem a munkábol.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Rendben ébredtem.Tul sokat aludtam már.Este piszok korán ágyba dőltem.Elkészültünk a pesti meloval.Még le kellett gyorsba kupoznunk és már indultunk is haza.Maga a munka kevesebb időt vett igénybe mint az oda-vissza ut ideje.
  Ma pihi.
  Szép napot mindenkinek.

  [ Felhasználó kérésére szerkesztve. - peterkeT ]

  [ Módosította: peterkeT ]

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  A ébredésem gond nélkül zajlott.A halottriasztó vekker amint elorditotta magát lesujtottam rá.Már féligmeddig ébren voltam és vártam hogy megszolaljon.
  Tegnap az édes semmittevésé volt a főszerep.Sokat feküdtem és pihiztem.Még játszani sem volt kedvem a cod-al.Ebből is látszik hogy nem vagyok egy fanatikus játékos.
  Egyedül a monitorkérdésbe ástam bele magamat. Sajnos rá kellett döbbennem hogy ha jó monitort akarok venni akkor azért rengeteg pénzt ki kell fizetnem.Ha cak egy olyat mint bárkinek akkor 50-et.Az a bajom hogy a sima TN paneles tft-nél nem tetszik a bevilágitás és a szürkébe hajló fekete.Meg most hogy tudom pontatlanok a színei már ez is zavar...Az a baj hogy átestem a ló tuloldalára.Tul sokat olvastam már aTN panelek technikai korlátaibol fakadó hátrányokrol és amit élőben láttam haveromnél attol sem voltam elragadtatva.Ezzel szemben egyedül az olcsóó árát tudja felmutatni.Ez számomra igen kevés pozitivum. Ha monitort veszek akkor azt fogom bámulni 4-6 éven keresztül és fontos hogy jó legyen.Arrol nem is ejtettem szót hogy a betűméret a nativ felbontásban számomra olvashatatlan.Ha növelem a betűméretet akkor pedig már elmosodás tapasztalható.
  Egy szónak is száz a vége, vagy veszek egy HP LP2275W-t ami s-pva paneles és nincs sehonnan bevilágitás és alapbol 16.7millio szint tud vagy maradok a jó öreg crt-nél. Már el is kezdtem nézelődni és pár éves 21"-os crt moncsik vannak 15-30 között amik profi grafikus megjelenitők.10-ért pedig mezei 21"-os van.A profik 1600x1200-as felbontás mellett 85-100hz-es képfrissitéssel birnak ami nekem többmint jó lenne.És ne feledjük el hogy minden felbontáson tűéles képet adnak nem ugy mint a tft.
  Még az is előfordulhat hogy most veszek egy crt-t és pár honap mulva pedig egy tft-t...
  Már zsong a fejem a rengeteg adattol..
  Ma folytatjuk a tetőt amit elkezdtünk.Mostmár bele kell huznunk mert a tulaj ki fog akadni.Remélem most szombatig lesz egy kis jóidőnk ami segit abban hogy felálljon a szerkezet.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Fáradtan ébredtem. A tegnapi nap volt az idei tél első hideg lehellete és rendesen lemeritett..
  A tetőszerkezet állitásának álltunk neki de piszok lassan haladunk.Erre mondjuk számitottam is.Az elején mindig lassan haladunk és csak később gyorsulunk be.Mondjuk nálunk nem is a sebesség számit hanem az hogy pontos és preciz legyen a munkánk.
  Ma szerintem megleszünk a főszaruállásokkal és fent lesznek a derék és taréjszelemenek.Legalábbis igy tervezem..Nagyon nem kell kapkodnunk mert mindössze annyi a cél hogy karácsony előtt befejezzük ezt a tetőt ami még 1 hónap.
  A cod 5-ben előrébb araszoltam 10 azaz tiz métert.Igy elég sokáig ki fog tartani ez a játék..
  egyre jobban ugy néz ki hogy egy használt 21"-os CRT-t veszek.Nem tul drága és az én igényeimet maximálisan kielégiti.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma óracsörgés előtt ébredtem.Ez annak köszönhető hogy este már 8-körül durmoltam.Eszméletlenül sok energiát emészt fel a hideg.Abban a pillanatban nem is éreni csak ha hazaértem és átmelegitett egy forró fürdő.Sajnos ez jobb már nem lesz. Nemmsokára beállnak a kemény fagyok és akkor odafagyunk a tetőre rendesen.
  Tegnap a tetőszerkezetet állitottuk.Ez egy 22 méter hosszu ház.Semmi extra de alig látszik hogy egerésztünk valamit is rajta.Taln holnap estére már valami komolyabb mennyiség látszodni fog.Talán...Egyébként ez az a kéro ahhol azt a bonyolult 2 ütemes talpgerendarendszert zsaluztuk.Mostanra ért ide a tetőhöz.
  Ugy néz ki hogy ma pénzt kapunk.Lehet hogy abbol megveszem a monitort.Eldöntöttem hogy egy CRT. lesz és majd jövő nyár körül veszek egy jobb TFT-t.Valami S-PVA paneles finomságot.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Simán ébredtem ma reggel.Semmi fáradtság vagy ilyesmi.Picit hallgatóztam az ágyamban mielőtt felkeltem volna.Szerettem volna tudni hogy veri e a nagyon beigért országos eső a párkányt.Egyelőre semmi jel.Szárasság van.Remélem ez igys marad egész nap.
  Tegnap állitottuk a szarufákat.A főszaruállások már állnak és be vannak lőve szintre.Mostmár csak süritenünk kell.Ma ha nem kezd el esni az eső akkor nagyjábol be is fogjuk fejezni.Persze nem teljesen de már valami látszódni fog abbol hgy itt dolgozunk egy ideje.
  A monitorvásárlásom egyre égetőbbé vált.Kezd vibrálni a samsungom.Sajnos nem kaptunk tegnap annyi pénzt amiből tudnék venni egy drága monitort ezért tényleg minden abba az irányba hajt hogy vegyek egy jobb használt CRT-t.Esetleg még körbenézek LCD-tv/monitor fronton hogy mi a helyzet.
  Szép nappot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Picit fáradtan ébredtem most reggel.Valami lappang bennem.Talán a tegnapi eső tett volna be a szervezetemnek? Pedig nem nagyon áztunk.Fél1-ig elvoltunk és a födém alatt kiszabtunk pár szarufát.Majd amikor elegünk lett akkor hazamentünk.Ez a nap olyan volt inkább hogy megmutattuk magunkat a tulajnak hogy mi igyekszünk a tetővel.
  Közben Sóskúton áll a bál.Megy az egymásra mutogatás hogy kimiatt nincs még kész a tető és hogy miért ilyen lett amilyen.Nagy viták vannak.Igazábol a fővállalkozók keménykednek egymással nem is tudom miért.A kőműves azon keménykedikk hogy nem tud vakolni.Holott a tető már vizhatlan.Az ács fővállalkozó meg azzal vág vissza ha ő nem segit kiszerkeszteni a körivet még mindig azt falaznák.Értelmetlen és meddő vita.Valami olyasmi lehet hogy kinek a farka nagyobb....
  De a tegnapi nap szenzációja nem ez vlt hanem az hogy felhivtak a digitévétől minket és felajánlották a lehetőséget hogy ingyen és bérmentve kiprobálhatjuk az uj szélessávu rádionetet amit állitolag az országban teszt jelleggel itt kezdik el üzemeltetni.Mondom nekem mindegy.Azt válaszolták hgy akkor negyed óra mulva itt vannak.Itt is voltak és bekötötték cirka fél óra alatt.
  Ez egy kisérleti program amivel tesztelik mennyire lehet terhelni egy ilyen adót mert akkor (a srác állitása szerint) elterjesztik az egész országban még a legeldugotabb helyiségben is.
  Némi infó és az első benyomások.-Amikor beüzemelték még korlátlan sávszéllel rendelkeztem ami a mérések szerinti 13/13 megás sebességet tudott.Ezen picit kiakadtam hogy rádiosnet ilyen sebességre képes.Hozzátenném hogy szakadó esőben történt a teszt!!!!! Amint elmentek rácuppantam és gyorsba letöltöttem egy catalyst drivert probaképpen.Hát majdnem elájultam hogy 200kb/sec-tő folyamatosan gyorsult és 1200(!!) kb/sec-nél ért véget a 34megás fájl töltése.
  Sajnos ez a rádionet korlátozva lesz 5/1megásra amit januártol kemény 2500forintocskáért fognak adni.
  Jaa!És estére le is korlátoztak erre a sebességre..
  Nekem eddig 4megás ADSL-em volt a t-online-tol és annak decemberben lejár a hűségnyilatkozata.Mindezért 6990ft-ot fizetek szóval nem is kérdéses hogyha beválik ez a rádionet akkor viszlát az adsl-nek....
  Persze lassan de biztosan araszol errefelé a földkábel is amin a maxi 30/20-as diginetre pályázok de csak egy halvány igéret van hogy jövőre ideér..
  Ma folytatjuk a szarufák állitását.Remélem nem fagy be a seggünk.Eléggé fuj a szél amit kifejezetten utálok!!
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó regelt.

  Hát ma bealudtam egy kicsit. Hulla fáradtan dőltem le aludni az este és egy pillanat alatt el is nyomott az álom.
  A tegnepi napunk nagyon fagyosra sikerült.Néha sütött a nap majd esett a hó de végig fujt a csontig hatoló hideg szél.Huuu de utálom a szelet!!!!Kiakadok tőle egészen!Nagyjából beszortuk a szarufákat amiket kiszabtuk éés szabtunk még hozzá vagy 5 párt.Azokat is feltettük.A tulaj nagyon elégedett velünk és ez a lényeg.
  Ma mindössze csak annyi dolgom lesz hogy kicseréljem mami kocsiján a kerekeket a téli gumis kerekekre.
  Még annyit a tegnaphoz hogy végigtoltam a cod waw-ot.Most majd összeszedem magamat és visszatérek a far cry2-höz.
  Sép napot mindenkinek.

  [ Szerkesztve ]

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Nagyon hideg volt tegnap!A szél teljesen kifujta a belemet is amikor a téligunis kerekeket cseréltem mami kocsiján.Hiába na, itt a tél.Még az a jó hogy a tetőn is ilyen rohasztó idő van...
  Ma folytatjuk a tetőszerkezet állitását.Egy teljesen egyszerű tető mégis sikerül elvacakolnunk vele szépen.Most ugy érezzük hogy nem hajt a tatár minket.
  A diginet szépen muzsikál.Stabilan tartja az 5/1megát. Semmi kapcsolatszakadásvagy ilyen bosszantó dolog nem történt még pedig elég sokat használom..
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma reggel korábban ébredtem mint az óracsörgés.Hirtelen azt hittem hogy elaludtam.Mivel kipattant a szemem igy a visszaalvásnak semmi esélye nem volt.Bekapcsoltam a tévét és a discovery-n néztem az adást.Igy vártam be az óracsörgést.Közben persze átgondoltam a mai teendőimet és azt amit tegnap végeztünk el.
  Tegnap a rossz idő miatt inkább tetőn bellül maradtunk.A fogopárazást készitettük.Azzal is volt elég dolgunk mert be kell körmözni az összeset hogy megfelelően tartsa a derékszelement.
  Ma ezt folytatjuk és pár szarufát még felteszünk.
  Ez az uj ház egy régi mellé van épitve amit összeköt egy folyosó.A két tetőt össze kell kötni amihez bele kellene bontani a régi tetőbe.Ma ez jött volna de mivel csak délig leszünk és eső is várható ezért nem kockáztatunk egy leázást...

  Szép napot mindenkinek.

  [ Felhasználó kérésére szerkesztve. - peterkeT ]

  [ Módosította: peterkeT ]

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Már meg sem lepődtem azon hogy ma is 1 órával korábban ébredtem mint az óra csörgött volna.Talán azért lehet ez mert napok ota nem fáradok el rendesen.Ez igy volt tegnap is.
  Már dél előtt itthon voltam.Zolinak haza kellett érnie mert Vera ment kisérőként a kisfiuk osztályával nagykarácsonyba a télapóhoz.
  Ma egyedül fogok menni mert ujabb családi programja van Zolinak.Igy van ez ha az embernek 3 gyermeke van.Igazábol készüültünk erre és ugy alakitottuk hogy ma legyen nekem egyszemélyes munkám.Igazábl azért is megyek hogy a tulaj ne idegeskedjen..
  Viszont mivel a kocsinkat el kell vinnem ezért a gyermekeimet én fogom az isibe szálitani oda vissza.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma rendben ébredtem.Pontosan az óracsörgés előtt nyitottam ki a szemem ezáltal még fájdalmasabban érintett a vekker szirénázása.Valahogy igy hogy az ember a tudatánál van még irritálóbb ennek a szörnyetegnek a hangja.Ráadásul elsőre meg sem találtam.Az ágy mellett volt de nem ott ahol szokott lenni hanem odébb.
  Az álmom igazán édes volt igy történhetett hogy nem ébredtem meg előbb.Mondanom sem kell hogy nők voltak a dologban.Egész pontosan kettő.A többit mindenki találja ki maga... :P
  A tegnapi nap szomoru történse az az hogy mami kocsijában bedobta a kulcsot az akksi.Persze pont akkor mikor nálam van! Rögtön meg is kaptam a fejemre hogy nála eddig minden rendben volt bezzeg nálam azonnal tönkre ment.Mintha tehetnék rola hogy a hidegben nem tartja meg a töltést.Hazaértem munkábol és elzavartam akumlátort venni.Sajnos elfelejtettem mondani milyen árkategoriban vannak ezek a dolgok igy rá is sóztak egy méregdrága márkás szerkezetet.A magyar 10rugó alatt van ő meg vett egy márkásat 15-ért.Plusz 2 sarut mindössze 1800-ért. Szóval ez a tegnapi napunk közel 18rugó minusszal végződött.NYAMI!!
  Én a munkámban pont annyit teljesitettem amit elterveztem.Se többet se kevesebbet.Elkészitettem az összes kakasülőt és azokat ütögettem fel a helyükre.Természetesen ugy ahogy a szakmai nagykönyvben meg van irva.1/3-os rovással és vizszintesen...
  Ma már lesz Zoli is igy haladhatunk tovább a serkezettel.Ugy kell iparkodnunk hogy jövő szerdára meglegyünk annyira hogy neki tudjunk állni lécezni.Szerintem odáig el is fogunk jutni..
  Szép napot mndenkinek.

 • bim

  veterán

  Pótbejegyzés.
  A diginet most reggel nagyon lassu.Lehet hogy a nagy hideg teszi.Esetleg jég van az adó vagy vevő készüléken, mindenesetre a jelen sebességem 0,8/0,3 mega/sec....
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma rendes időben ébredtem.Pont óracsörgés előtt igy ma le tudtam kapcsolni a szirénát mielőtt megszólalt volna.
  A tegnapi nap a régi házat az új házzal összekötő folyosó tetőszerkezetét csináltuk.A tulaj külön utasitására a vápaszarufát beforgattuk a nagytető sikjába ami eléggé szakmaellenes de mivel nem nagy terhelésről van szó igy inkább engedtünk neki és engedtünk a határozott kérésének.Ő egy mérnökember éés kiszámoltatta statikussal hogy ez igy is jó lesz.Akkor amikor rábolintottunk még nem tudtuk mekkora nagy szívás lesz beépiteni..A tegnapi egész délutánunk a 2db vápaszarufára ment rá.Ez eléggé megviselte az idegeimet de mivel tulvagyunk rajta igy már annyira nem zavar.Az a lényeg az egészben hogy neki igy könnyebb lesz belülről leburkolnia.Semmi több...
  Mami kocsijában az aksi magához tért tehát ugy néz ki mindössze annyi volt a probléma hogy meg kellett huzni az érintkezők csavarjait.Most van egy méregdrága csont új akmlátorunk.Majd ha éppen már nem lesz pénzünk majd akkor nyalogatjuk azt....
  Ma befejezzük ezt a kis összekötőfolyosó szerkezetét majd a bejárat fölé elkészitjük az előtetőt és még le kell gyalulnunk pár db. fogópárt is.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma szundiszhattam volna még és mégis felébredtem.Sajnos esik az eső igy a mai munkának ugy látom lőttek.Azért annyira mindenképpen el kell mennem hogy legyaluljam és lemarjam a látszó fogópárokat hogy a tulaj le tuudja festeni őket.Beigértük neki hogy hétvégére elkészitjük de csak ki lettek szabva és nem gyalultuk meg.Szóval ennyire mindenképpen oda kell ugranom..
  Amugy tegnap elkészitettük a bejárat feletti tetőszrkezetet.Egy is szívás ujra volt vele de semmi komoly.Azért a munkakedvünket erősen roncsolta azz hogy nem ugy haladtunk ahogyan elterveztem.
  Jövő hét végére mindenképpen be kell fejeznünk a szerkezetet hogy pénzt tudjunk felvenni.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  A szokásos vasárnap reggeli lustizos későnkelést produkáltam ma.Persze csak magamhoz mérten kelek későn.
  Tegnap jó nagy szívás volt a napom.Elugrottam meggyalulni 8db. fogopárt és a gyalukés éle teljesen ki volt kopva igy kiszagatta a fa szálait a gyalu.Még 2x át kellett csiszolnom hogy tényleg elfogadható minőségű legyen a munkám.Ezen persze teljesen kiakadtam mert a gyalukést mult hétan cseréltük ki és összesen 2db fogópárt gyalultunk meg vele és az éle tökéletesen rendben volt.Utána Zoli kölcsönadta és a sógora harcolta le az élét.Jól be is olvastam Zolinak hogy ez volt az utolsó eset hogy más miatt szopok..Szóval alaza 1 órás melobol kemény 3 órás lett...
  Tegnap ujra játszottam a far cry2-vel.Már 22 küldetést teljesitettem a 33-ból.Teljesen kiakaszt az a játék hogy maga a feladat végrehajtása 1 percig tart de az odaut 10x annyi időt emészt fel.Mostmár végigtolom ha fene fenét eszik akkor is.
  Ma pihi.Anyósomhoz kiugrok és ha felvette sogórnőm az e heti house-t akkor azt megnézem.Más tervem nincs.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma reggel kinyitottam a szememet, feloltottam az éjelilámpát a fejem felett és kezembe vettem a vekkert.Hajszál pontosan 4 órát mutatott.Abban a pillanatban pánik tört ki rajtam hogy azonnal hatástalanitsam az ébresztő részét de természetesen mikor máskor mint most, elejtettem.Persze abban a pillanatban megszólalt.HUUUU de szívesen agyonverném egy kalapáccsal azt a rohadt órát!
  Tegnap semmi komoly nem történt velem.Megnéztem a house e heti részét és megszereltem anyósom elromlott házi készitésű hosszabitóját.Ezzel elvacakoltam picit.Majd itthon nekiveselkedtem erősebben a far cry2-nek.Fel is bosszantott mert a telepitett magyaritás bugot okoz benne.2x kellett ujratennem a játékot mire rájöttem hogy a magyaritás bekever.Most már 88%-nál járok benne.Talán a héten végigérek vele.
  Ma folytatjuk a tetőszerkezetet.Semmi extra. még 3 pár szarufa és 8db fogópár.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap nagyon szar napunk volt.A Zoli durcizott mert számonkértem a gyalukés élének elkopását rajta és ezáltal a munkát is rendesen szabotálta.legszívesebben hazazavartam volna.Csak hátráltatott..Szinte negativ rekordot döntögetünk mostanában munkatempo tekintetében.Nem tudom mi szállt meg bennünket de ez igy van.Azután délután rettenetesen eláztunk.Haza is jöttünk már fél 3-kor.Ez nem volt baj mert legalább átkötöttem az utolsó pillanatban a felelőség biztositását táltinak.Ezzel sporoltam jövőre közel 11 ezer forintot.Még az a szerencsém hogy a posta biztositonál voltam és az elég sok helyen van nálunk is.Igy mami amikor ment a csomagért amit kapott lemondta a biztositásomat én pedig átkötöttem a neten az alianzhoz.Az biztos hogy jövőre már november elején körbe kell néznem és nem hagyhatom az utolsó pillanatra.
  Ma már félve mondom hogy meddig fogunk eljutni.3pár szarufát fogunk felállitani és nekikezdünk a belső konytynak.Na ez a terv.Az hogy mi fog belőle megvalosulni az nagyon nagy kérdés.
  Jut eszembe még lehet hogy idén bakancsot is kell vennem magamnak.A méregdrága kapriolom talpa kilyukadt és mint a szivacs ugy szívja felfelé a vizet.Ezt tegnap szépen meg is tappasztaltam..
  Szép napot mindenkinek.

  [ Szerkesztve ]

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap végre eljutottunk oda ahol már szombaton állnunk kellett volna a készültségi fokban.Végre áll az összes egész szarufapár és a kistetőrészek.Még a kéét végén a háznak vannak belsőkonytyok és az összes szarufát külön kérésre piszokerősen vissza kell támasztani a faltól.Nem semmi munka lesz végiglétrázni az egész épületet emiatt.Remélem azért a héten megleszünk vele.
  Ma ujra egyedül leszek.A csavarozást fogom késziteni és előkészülök a holnapi melora.Lesz mit csinálni bőven van vagy 280 csavar aminek javarészét ugyan nem tudom berakni de 100-at minden bizonnyal .Nem is leszek egész nap merta gyermekeimhez kell igazodnom.Igy ma egy rövidebb napom lesz.Olyan 3 óráig leszek...
  Tegnap nézelődtem az aproneten és kiszurtam egy régóta kinált x1900-ra való fulcover vizhütő blokkot.Mivel van egy x1900xtx-em lehet megveszem rá.Tegnap elővettem a dobozából és kivettem a 4870-et is.Egymás mellé tettem őket és egy papirra átmásoltam a 4870 gpufelfogatócsavarok helyét és a vrmfelfogatásét.kilyukasztottam ezeken a helyeken a papirt majd áttettem az xtx-re.Nagyon ugy néz ki hogy aprobb átalakitással rászerelhető lesz az uj kártyára is.Igaz a memokra szereznem kell egy vékony rézlemezt amit L alakban kivágok és elosztja a hőt mert a heatkiller blokkon lévő ramhütő fülecskék nem ugy állnak mint ahogy kellene.Nyilván nem erre a tipusra való...
  Igy nagyon olcsón vizesiteni tudnám a vga-mat.
  Nagyon jó lenne ha összejönne.
  Szép napot mindenkinek.

  [ Szerkesztve ]

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap egyedül meloztam.Zolinak családi dolga volt.Mivel készültünk rá igy bőven volt dolgom.Annyira ugrott oda reggel hogy Elhozta a csavarokat.1 szépséghibája volt a dolognak, mégpedig az hogy egy darab anyacsavart sem hozott.Lehet az üzletben keverték el amikor összekészitették.Helyette a ragalja támasztó szerkezetet készitettem.Ez egy 70centi hosszuságú szarufaanyag aminek a végén lévő feles lapolás beleillik a szarufa végén található feles lapolással igy a suly nagy részét ezen keresztül a falnak van közvetitve.Máshol ez egy sima deszkaanyag ami bőven elég de itt a mérnök ur külön kivánságára atomvillanásbiztosra készitjök a tetőt.Mondjuk fel is számoltuk neki ezt az "enyhe" pluszmunkát.66 darabból elkészitettem 44-et.igy már "csak" 22-t kell elkészitenünk.Ma a belső konytyot fogjuk csinálni.Jó volna ha ma el tudnánk késziteni a hátsót és holnap az elsőt mert akkor esélyünk lenne befejezni vagy a héten, vagy legkésőbb jövő hét elején a tetőszerkezetet.Akkorra beszéltem meg a tulajjal hogy ad pénzt.Természetesen ez nem garancia arra hogy kapnk is de esélyes.Jó volna karácsony előtt egy kis pénzhez jutni.
  Tegnap reggel végre valahára befejeztem a Far cry2-t.Mennyei boldogság lett rajtam urrá.Szerintem ez az a játék amit többet nem fogok végigjátszani.Bááár soha nem mondom azt hogy soha.
  Lehet nekiállok a stalker clear sky-nak.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma már 3-kor felébredtem.Letöltök a netről és éjszaka ment az egyik gép arra voltam kiváncsi minden rendben van e vele.Sajnos hiába van 2 netünk a gyerekek gépe olyan hangos hogy nem lehet tőle aludni.Az enyém meg a viz miatt finom halk.Azt nem mondom hogy jó kis letöltőgép mert a zéro terheléses állapotban is 4x3,6ghz-en megy a proci ami nem kicsit bőétvágyu áram terén éshát a 4870-es vga sem szégyenlős idle-ben a fogyasztás teréén.Na de kibirjuk a villanyszámlát.
  Szóval kipattantam az ágyból frissen és fiatalosan és beinditottam a másik gépet is hogy 2 szálról jöjjön az anyag.Meglepődve veszem tudomásul hogy a gyorsabb diginetről 260kb/sec-el mig a lassabb adsl-ről 420-al jön lefelé az anyag.Ez biztosan nem a net hibája hanem valamit az oprendszer keverhet be mert átdugtam erre a gépre az adsl-t és ugyanolyan sebességet produkált mint a diginet.Ezen a gépen vista a másikon XP van.Mostmár nem keverek bele de legközelebb inkább xp.-n fogok tölteni ha valoban ott gyorsabb valamiért...
  Tegnap bőrig áztunk.A hátam közepére nem hiányzik már ez a rengeteg csapadék.Sajnoos mára is ilyen időt mond de muszáj dolgoznunk.Tegnap addig maradtunk amig be nem fejeztük a hátsó belső konytyot.Ezzel olyan fél4 körül végeztünk.Örültem is neki.Mivel a bakancsom beázik igy kitaláltam hogy tescos szatyorral védekezek ellene.A rétegrend a következő lett: vastag pamutzokni-zacsi-zacsielcsuszásgátló vékony zokni. Ezzel a modszerrel kitartott az átázás fél3-ig igy csak egy órát álltam ebben a "meleg" vizecskében...
  Ma mindenképpen be kell fejeznünk az első belső konytyot.Akkor ha ezt véghez tudjuk vinni akkor már "csak" az atombztos visszatámasztások vannak hátra ami cirka 2 napos melo.Ezt szombaton meg is kezdjük...Jaaa. és a csavarozás...
  Szép esőmentes napot mindenkinek.

Aktív témák