Hirdetés

Aktív témák

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap fertelmes idő volt igy nem mentünk dolgozni.Mondjuk volt pár óra amikor nem esett de anyagunk sem volt.Elméletileg mára igérték hogy szereznek zsindelyt hogy be tudjuk fejezni a munkát.Ez remélem igy is lesz mert nem szeretek tétlenül itthon üldögelni.Ilyenkor a sulyom is szépen visszagyarapodik.Az a szerencse hogy mostmár nem tudom nagyon feljebb enni magam mint 80,6kilo. Eddig a minimum sulyom egyik reggel 77,9 volt.De átlagban 78,2-80,5 között ingadozok.ez attol függ mennyit zabálok.A 93 kilo után ez azért nagy előrelépés.Szeretnék még annyit leadni hogy ingadozással együtt se legyek több mmax mint 78kilo.ez olyan alap 76-nak felel meg.Tehát még 2 kilo lemehetne.
  Tegnap délelőtt eljött Zoli a gépéért és elmutogattam neki a játékokat mit hogyan kell játszan.Egy integrált sis vga után istenkirály egy 7600gt.Kiváncsi vagyok mennyi maradt meg benne abbol amit magyaráztam.Majd kérdez ha elakad.
  Az én vgacserém egyelőre nem jön létre.Mivel nem lett volna nagy anyagi áldozat egy 8800gt-re cserélni igy azt még megejtettem volna.De az álmom egy HD4870-es kártya.Mivel láttam bazárban itt a PH.-n 45-ért is igy nem kell sokat sporolnom hogy meglegyen az.A mostani kártyám 20 körül ér .Ha esik még egy 40 alá akkor valszeg cserélek.Mivel többnyire csak netezek ezért nem égető a válltás.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap végre nagynehezen bfejeztük a Velencei munkát.Mondjuk ki nem fizették.Talán majd ma rendezik.Ma visszatérünk Mórra cserepezni.Már ott is be kellene fejezni a munkát.Szerintem a héten az is meg lesz.Vagyis reménykedem.Bááár.Most hogy utánagondolok lesz abbol jövő hét közeppe is.
  Tegnap előtt ujra megellett az anyacica mamánál.Ujabb 3 kiscica.Nyafi a büszke apuka.Egy fekete és két foltos lett.Én ugyan még nem láttam de hihetetlen.Az elöző alom is éppcsak elkezdett rendes kaját enni.Ott csak 1 fekete cicus lett.Ő hami.Persze footokat még nem készitettem rola sem.Mstmár 8 cica van és az egyik foltos még most fog elleni.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap befejeztük Móron az egész cserepek felrakását.Ma már vágjuk az élek mellé a cserepet.Ez egy unalmas és poros munkafolyamat de meg kell csinlni ezt is.És ma még délután tárgyalni is el kell mennünk.Minden munka számit.
  Kicsit fáradtan ébredtem ma.Eléggé vacak szeles idő volt tegnap.A szél amugy is kikészit.Routert hajtok még de fehérváron szinte semmi nem kaphato vagy horror áron van.Lehet pestről kell rendelnem.Ezt még meglátom.Ugyis hétvége jön igy vagy ma megrendelem most reggel vagy marad hétfőre mert hiába rendelem meg honap reggel csak hétfőn hoznák vagy kedden.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap végre vágtuk a cserepet.Egészen jol haladtunk vele.Bevágtunk olyan 25fm élt.Persze x2 mivel az élnek 2 oldala van.Sajnos még legalább ennyi hátra van.Mivel ma reggelre csuszott ategnap délutáni tárgyalás igy biztosan nem fogjuk befejezni.Most ugy néz ki hogy annyira nem égnek ránk a határidők ezért lehet hogy megtartunk egy egész hétvégét.Mivel tegnap pénz állt a házhoz ezért letettem a routerről mert picivel több juthat a gépre igy tudnék venni egy HD4850-et.Ezt még valahogy be kell adnom maminak. Még alszok rá egyet.Lehet inkább elcsusztatom még addig mig bejön a Móri tetőböl is a pénz.
  Meglátjuk mi lesz.Ez mondjuk a mai tárgyalástól is függ...
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma picit tvább aludhattam.A hétvégén nem fogunk dolgozni.Jol is jön ez a kis pihi mert össze kell szednünk magunkat fizikailag és fejben is.Tegnap reggel voltunk tárgyalni és eléggé idegörlő volt.Egy nagy munkára pályázunk.Bevallom csak azért mert most 1 hónapig csak kisebb munkáink lennének.Eléggé lehetett érezni hogy mi nem oda valok vagyunk.Mi egész kis halak vagyunk és szeretném ha azok is maradnánk.Nekünk az a profilunk hogy kisebb családiházakra tetőt készitsünk.Ez pedig egy óriási 3 emeletes házra egy manzard tető lenne.A srác is eléggé lekezelő volt velünk.Zoli régi ismerőse tehát nem idegenként mentünk oda.Majd hétfőig dönt hogy mi csináljuk e vagy más.Igazábol nem tudom hogy melyik erősebb bennem.Az hogy megnyerjük vagy az hogy elbukjuk.Végülis munkát tudnánk összevakarni erre a bő honapra igy nem kerülünk padlora ha mégis ugy döntenek hgy nem mi csinljuk.
  A tárgyalás 2 órás volt de nagyon megviselt idegileg.Szívem szerint a tárgyalás felénél felálltam volna és elköszönök.De most ezt nem tehettem meg.
  Utána elmentünk Mórra és mivel eléggé sz@r idő volt ezért belső munkát végeztünk.Igy meg is tudtuk rágni Zolival mik a lehetőségek a továbbiakban.
  Nem is dolgoztuk ki a munkaidőt.Befejeztük a födémpallok füllel rögzitését és lezártuk a hetet.
  Ma tálti tetőcsomagtartoját javitom meg.Teljesen összehajlott.Csináltam zártszelvényből egy erősebbet de rá kell erősiteni a rögzitő fülekre.Akkorát csináltam hogy gipszkartont is tudjunk vele vinni és a cserépfelvonót is kényelmesen tudjuk hurcolni vele.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Vasárnap ide vagy oda az ágy kivetett.Tegnap előtt este megellett a másik nőstény macsek igy a kolóniát gyarapitotta ujabb 2 cicussal.Velük együtt már 10-re bővült a taglétszám.Egy tiszta fehér és egy fekete aproság lett.Nyafi az örömapa.Igazán csomót köthetne már a farkára!Ki birja ezt a szaporulatot?
  Én nem akarok beleszólni a dologba.Majd a mama eldönti meddig növekedhet a populáció.
  Tegnap megcsináltam a tetőcsomit táltira.Atomerős lett.Talán most ez lesz a baj mivel most annyit tehetünk majd rá sulyban amit elbir a perem.Azért majd figelünk erre.Még tegnap elkezdtem a felkészülést a meg nem lévő vga vizesitésére.A nexxos prociblokkomra elkezdtem egy olyan tetőt késziteni ami jjó lesz a lefogatásnnak és oldalrol tud belemenni a víz.Mivel 12-es csövezésem van és ilyen nagy átmérőjű 90°os csatlakozo nincs ezért idomokkal kellett kiforditanom.Ezt ma még be kell fejeznem.Amint pirkad megyek is ki.Találtam egy régi alu 478-as bordát amit meg felszeletelek a ramokra és a feszstabra.Mivel mami azt mondta hogy rám van bizva veszek e vga-t vagy nem igy nagy a kisértés.Persze "olyan" hangsulyal mondta...Ezt még át kell gondolnom.
  Ugy gondoltam elég lesz nekem egy HD4850-is.A fejlődés utja ez lesz szerintem.Első HD4850. Ha már kevés akkor alaplapcsere és mégegy HD4850.Ez persze csak terv.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap befejeztem a vga-blokk tetejét és összeszereltem a művemet.Csináltam egy pár órás vizes szivárgási tesztet és ugy néz ki hogy minden rendben vele.Hadrendbe fogható az uj szerkezet.Már csak el kellene határoznom magamat hogy mi legyen.Az az igazság hogy szinte nem is játszok.Szóval ezért felesleges lenne uj kártyát venni.Ha a régit nem viszik el akkor meg az egészet zsebből kell kifizetnem amire nem vagyok felkészülve még.Ugyhogy lehet várok vele még pár napot.Esetleg hetet..Még meglátom.
  Sok mulhat azon is hogy ma milyen választ kapunk a pénteki tárgyalásunkra.És holnap reggel is megyünk tárgyalni.Szóval a hét végefelé lesz esedékes legkorábban bármiféle pénzköltés a gépre.Esetleg cserélnék egy alaplapot...Zsong a fejem.
  Ma Mór de jelen pillanatban esik az eső.Remélem eláll mert azt a munkát végre be kell fejezni!
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap befejeztük az élek vágását és ma már a hajlatokat fogjuk vágni.Ez pepecs munka mert először be kell vágni durván majd a helyszinen rájelölni pontosan és ujra elvágni.Ennek tul korán nem tudunk nekiállni mert ma reggel 2 helyre is el kell ugranunk tárgyalni.Jó ha majd fél 10 felé neki tudunk állni a munkánknak.Tegnap 5re ment Zoli tárgyalni Mórra egy tetőfelujitás végett.Kiváncsi vagyok hogy milyen eredménnyel zárult.
  Mi moziba mentünk munka után.Megnéztük az Indyana Jones és a kristálkoponya királyságát.Mindannyiuknak tetszett.Igaz a film előtt volt keveredés a jegyekkel mert telefonon rendeltük meg és véletlenül a mamma mia cimú filmre adtak jegyet amit utána eléggé vonakodva cseréltek át a mi filmünkre.Ez érthetetlen..Pedig ők hibáztak.És a mozi is üres volt.Összesen 11-en néztük az egész filmet.
  Remélem ma nem jön be az időjósok joslata eső ügyben.
  Szép napot mindenkinek.

  [ Szerkesztve ]

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap piszok napom volt.Egész délelőtt tárgyaltunk.Több munkamegbeszélésünk is volt.Idegileg elég szépen megviselt ez.Nem vagyok egy nagy tárgyaló tipus.Én az a tipusu ember vagyok akinek kiadnak eg munkát és ő azt zugolodás nélkül a lehető legpontosabban megcsinálja.Semmi több.Nem szeretem a felesleges dumát és nem szeretem azt ha keverés van.
  Tegnap bejelentkezett a nagy munka is.Jövő hét hétfőn kezdhetnénk.Én kézzel lábbal tiltakozom ellene de Zoli mellette van.Komolyabb érvem sajnos nincs ellene mégis a Zoli rám hagyta.Ha nem lesz munkánk akkor tutira magamat fogom okolni ezért hiszen itt a lehetőség ésmégsem ragadjuk meg.Valahogy rossz érzésem van ezzel a munkával kapcsolatban.Az idegeink és minden fizikai forrásunk felörlődnek ezalatt a másfél hónap alatt.Már igy is full ősz vagyok.Nincs szükségem több ősz hajszálra.
  Tegnap délután nem hajlatot vágtunk hanem inkább kupoztunk.Ma már viszont mindenképp csinálnunk kell a vápát.Valszeg én leszek az áldozat.Ez egy elég geci munka.De sajnos ez van.Ezt is meg kell csinálni.Ha minden jol megy holnap estére elkészülünk a héjjazattal és pénteken ppedig van egy kis látszó födémszerkezet amit meg kell még csinálnunk.Szombaton vagy hétfőn pedig elkezdünk alapot zsaluzni fehérváron.
  Ugy néz ki eladtam Zoli vga-ját és ő megveszi az enyémet.Én meg vehetek ujat.Nagyon csábit egy HD4870-es de az nekem már elég drága.Majd átszámolom a lovémat hátha ki tudok böjtölni egy ilyet.Ha mégsem menne akkor marad a sima HD4850es.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap reggel elvittem Zolinak a kártyámat és beszereltem neki.Inditásnál sipolt a rendszer.Egy olcso tápja van amiről megprobáltuk üzemeltetni a gépet.Utána átdugtuk másik molex ágra a kártyát és abbamaradt a sipolás.Viszont olyan szerencsétlen pillanatban nyomta meg hosszan a bekapcsolo gombot Zoli hogy megsérült valami a boot részben igy hiába tettük vissza a 7600gt-t xp csikok után kékhalálozott a gép.Persze akkor még nem tudtam hogy mi a gond.A helyzet többmint ciki volt.Elhoztam a gépet és egész este azt javitottam.Plusz éjjel kettőkor is fent voltam és azt telepitettem.Teljesen kivagyok.Egy tápot tuti vennie kell mert ez csak idő kérdése és be fogja dobni a kulcsot.Ezt tudja is.Nagyjábol lebeszéltem itt egy sráccal a neten egy 350w-os FSP-t.Az jo lesz neki.Elég olcson adja.
  Tegnap elvégeztük azt a benti gyalult fafödémes munkát igy már az is letudva.Viszont ma ha esik akkor nincs már beltéri munkánk.
  A Zoli nagyon pozitivan áll ahhoz hogy visszamondtuk a munkát.Azt mondta a feleségének hgy ez közös döntésvolt.Holott én voltam az aki ellenezte teljes erővel.Végülis hétfőn kezdünk egy kis faházat ugyhogy nem maradunk munka nélkül.A zsaluzás csuszik azutánra és egy javitás is be van vállalva.Szóval nem éhezünk.
  A HD 4850-et pénteken kézhez kapom ugyhogy hétvégén szénné fogom magamat játszani.Elsősorban crysist fogom nyomni.Nyami!
  Rám is fér egy kis lazitás.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  A gyermekeim gépéről irok mert ugy néz ki megadta magát a gépemben az alaplap.Nyami!Ugy volt hogy ma hozzák az uj vga.-t de lefujtam mert nincs miben kiprobálni.Ez a hét csupa stressz.Szinte semmi nem ugy jön össze ahogy szeretném vagy éppen természetes lenne.Gari van a lapra de ki tudja mennyi ideig lesz távol.Szóval ez mst nem kicsit lehangolt.Vajon ma mi megy tönkre?Hiszen ma még csak péntek...
  Tegnap délig dolgoztunk de szinte mintha ott se lettünk volna.Persze jol eláztunk.Ilyen remek napokat tudhatok magam mögött.Azért remélem kilábalok belőle.
  Ma folytatjuk a hajlatok bevágását és a kupozást.Annyira sok van még hátra hogy szerintem ma nem fogunk végezni.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Kicsit bealudtam.A tegnap eseménytelenül zajlott ha azt leszámitom hogy sokkot kaptam attol hogy megtudtam a lapomat kb. 3 hét alatt garizzák le.Ma még átviszem délelőtt haverhoz és megprobálunk mindent hátha elindul.Mondjuk erre sok esély nincs de mivel legkorábban hétfőn tudjuk gariba adni a lapot ezért veszteni nem vesztünk vele.
  A tetőn még 1 erős napos munka van.Sajnos az esőzések végett nem tudtuk befejezni a héten.Majd hétfőn.
  Hétvégén pihi.A stressz megtette hatását.Tartosan 79 kilo alá kerültem.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Kicsit bealudtam.A tegnapi napom édes pihivel telt.Nagyon nincs is mit mondanom rola.A lapomat még 1x kiprobáltam hogy elindul e de reménytelen probálkozás volt.Hétfőn megy gariba.Sajnálom hogy tönkre ment.Sok nyuzást kibirt szegény.Ami érthetetllen hogy pont akkor nyuvadt ki amikor pont nem csináltam semmi különöset.
  Ma ismét pihi.A lábamat fogom logatni.Esetleg kitakaritom táltit.Szerintem ezt fogom tenni.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap kitakaritottam táltit és a nagy esőzések után ki is kellett szárogatni szegénykét.Kitártam minden ajtaját és a csomagtartót is.Most tip top kis járgány lett.Még egy rissz rossz rádiot is szereltem bele.Remélem majd annyira működni fog hogy nekünk jó legyen.
  Tegnap még elkezdtem alkudozni egy fél gépre is.Attol a sráctol akitől vettem a gyerekek gépét árul egy jó kis gépet.Megprobáltam rávenni hogy számitsa be ezt a gépet abba és még ráfizetem a vga-ra félretett pénzt és akkor lenne egy pöpec kis gépe a gyerekeknek.A mostani gép helyett lenne egy P35-ös giga lap egy 6550-es 2 magos procival és egy 8800gt-vel.Hát nem megérné?
  Persze van egy kis szépséghibája a dolognak.Ha visszajön garbol a lapom akkor se vga se ram nem lenne bele.A ram az 9 rugo a vga ára pedig remélem esik még egy picit.Tehát arra is kellene költeni cirka 40 rugot ujra.Mami picit sokkot kapott ezen amikor előadtam.Persze egyelőre mindez csak elvi sikon van még mert a srác nem adta be a derekát.Ha nem lesz biznisz akkor marad ez a gép és vga lesz a másikba.Slussz passz.
  Ma be kell fejeznünk Móron a tetőt.Egy hajlatom maradt összesen és Zolinak némi kupozni valoja.És persze takaritás.Remélem megleszünk vele.
  Szép napot mindenkinek.

  [ Szerkesztve ]

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap végre befejetük a Móri tetőt.Már ideje volt.Fotókat nem készitettem bár ott volt a gép.Majd pár eső után lekapom mert tiszta por volt a tető.
  Ugy néz ki a gyerekek gépcseréjéből nem lesz semmi.Igy megmarad a lové vga-ra.Amint visszaér garbol a lapom máris megveszem.Ha netán mégis összejönne a gyerekek gépcseréje akkor sem leszek elkeseredve.Tegnap bedöglött a gyerekek billentyűje.A bal oldali shift nem működik a jobb oldali lenyomásával pedig "a" betűt üt.Már meg sem lepődök hogy tönkre ment...Ez csak egy bill. Mit nekünk egy bedöglött P35-DS4 után...
  Ma pesten kezdünk egy faházat.Vagyis egy ilyen szerszámos kamrát.Még rajzot sem láttunk rola.Ez egy meglepi munka lesz.
  Remélem a héten befejezzük mert legkésőbb jövő hét hétfőn el kell kezdenünk zsaluzni egy ház alapját.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap elkezdtük pesten egy nem is tudom mit.Ilyen kerti nyitott kis kiülőféleséget aminek van egy zárt része ahol a furt kutak vannak.Felállitottuk a lábakat és rá a szelemensort.Ma nagyrészben be fogjuk szarufázni szerintem és holnap estére talán le is lambériázzuk.Péntek estére ha minden igaz belécezzük és jöhet a bádogos.Persze ezek csak tervek.Hogy mi fog ebből megvalosulni azt nem tudom.
  Jó fáradtan ébredtem ma reggel.Sokat kivett belőlem a tegnapi hőség is.Remélem manem lesz olyan nagy hőség.
  Szép napot mindenkinek.

  [ Szerkesztve ]

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap egész jol haladtunk.szinte az egész tetőszerkezetet felállitottuk.Ma befejezzük teljesen a szerkezetet és nekiállunk a lambériázásnak.
  Elég fáradt vagyok mert hajnalban valami bogár zenélésére ébredtem ami beköltözött ideiglenesen a konyhába.Persze nem találtam rá.Idegesitő ciripelést ad ki magábol ami hasonló a tücsök hangjához.Remek volt erre ébredni....
  Zoli napok ota le van taglozva.Nem tudom miért ennyire kedvetlen.Kérdeztemm tőle de nem mondja el.Ez picit kihat a munkánk sebességére is.Ez most annyira nem izgat.Haladjunk és majd javul a helyzet.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Picit bealudtam.Az óra nem csörgött és ilyenkor a belső órám kelt.Ugy látszik az pedig fél órát késik.
  Tegnap befejeztük a faháznak a szerkezetét.Le is fotoztam de még fel kellene tennem konvertáló progit ugyhogy majd holnap teszem fel a képeket.
  Ma lambériázni fogunk.Igaz csak délig tudunk lenni mert Zolinak haza kell érnnie a gyerekeihez.Nagyon nem izgat a dolog.Hétvégén horgászni fog igy nem dolgozunk.Mi szerintem elmegyünk valamerre.Ezt még ki kell találni hoová.
  Tegnap boncolgatta Zoli miért nem vagyunk nagymenő vállalkozok sok pénzel a zsebünkben.Én mondtam neki hogy nekem jobb igy piciben de becsületes munkát végezve dolgozni.Ez nekem tökéletesen megfelel.Csak legalább télen is lenne folyamatosan fizető munkánnk.
  Nagyon várom már hogy mmegjöjjön garibol az alaplapom.Addig remélem még esnek picit a vga árak és talán akkor tudnék venni egy HD4870-et.Bevallom az sokkal jobban tetszene.
  Még meglátjuk mi lesz..Még lehet 2 hét mire visszakapom a lapomat.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Hajnali 3/4 2 óta áramszünet vlt nálunk.Most jött vissza az áram pedig nem is volt vihar...
  Tegnap nagy részét belambériáztuk a házikónak.Ma és holnap pihi.
  Valahogy az áramszünet miatt teljesen szét vagyok hullva.Nem tudtam semmit csinálni mert mindenhez áram kell.Csak ültem az ágyamon mint a tök.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Reggel kicsit szét voltam zuhanva az áramszünet miatt.Volt időm gondolkodni azon hogy vajon milyen lenne az életem ha egy tanyán laknék ahol mondjuk nincs áram.A mostani eszemmel eléggé megviselne a dolog.Biztosan meg lehetne szokni de azért nem szeretnék csak egy kisrádióval tartani a külvilággal a kapcsolatot.Tul kényelmes vagyok ehhez.Imádom a technika vivmányit és komolyan terjesztem is azokat.Lásd Zoli azt sem tudta mi az a pc. mielőtt megismert most meg már az airborn-t nyomja az én volt vga-mal.
  Bááár biztosan feltalálnám magam a megfelelő személyel azon a tanyán is.:)
  Nyilván mindenki mondhatja hogy létezik aggregátor is, de én most egy ennyire egyszerű tanyát képzeltem el.
  Szép napot mindenkinek.

  [ Felhasználó kérésére szerkesztve. - peterkeT ]

  [ Módosította: peterkeT ]

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma reggel időben ébredtem.Már fent vagyok egy ideje csak ne hagy békén asszony.Meséli az esti műszakjábol a kedves vevők sztoriait.Tegnap nagy pihi volt. Egyedül a leendő vga-ra készitett blokktetőmet festettem le feketére.Ma szintugy pihi lesz.Megnézem szépen kényelmesen a forma1-et és semmi más tervem nincs.
  Tegnap volt nálam Pityu barátom.A máv biztositonál van és átjött hogy ujrakösse a kötelezőjét a neten.Persze a kötvényszámáát nem hozta magával igy ma ujra fog jönni.Gondolom majd forma1 után.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap délelőtt leszivatyuztuk a vizet és kitakaritottuk a medencét anyósomnál.Nem egy nagy medence de jó kis melo volt kitakaritani.Majd szépen feltöltöttük vizzell hagy lubickoljanak a gyerekek.Délután már bele is mehettek.Délután megnéztem a forma1-et.Nem ugy alakult ahogyan szerettem volna de legalább nem volt unalmas.Estére kitaláltam hogy menjünk el moziba.A Wall-e cimű mesét néztük meg.A yerekeknek tetszett de szerintem borzalmas volt..Ezt sem kell többet megnéznem.
  Ma zsaluzni megyünk.Előtte be kell ugranunk egy garanciális ügyben arra a helyre ahol télen raktuk a szalagparkettát.Azt mondja a tulaj hogy elkezdett az egyik részen picit felpuposodni.Hmmm. Ez érdekes hogy egész télen és tavasszal semmi gond nem volt vele amikor csapadékosabb volt az idő most meg a nagy melegben bedagadt.Mindenhol rendesen raktuk le.Munkahézagok is megfelelőek voltak a fal mellett szóval csak az lehetett hogyeláztatták.Ezt mondjukk rögtön észre fogjuk venni mert a víz nomot hagy a parketta alján.
  Ha ezt letudtuk akkor irány zsalzni.Van rá 2 napunk hogy egy bonyolult talpgerendás házat mmegzsaluzzunk.Vagyis egyelőre 2 na a táblák legyártáására és felállitására és vasalás után visszajövünk megkötni és megtámasztani.Ez majd a hét vége felé lesz esedékes.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Frissen és üdén ébredtem.Köszönhető ez annak hogy este nagyon korán lefeküdtem.Hulla fáradt voltam.Iszonyatosan lemeritett a melleg.Csak lődörögtünk.Zoli full leégett pedig ő már csokibarna volt.Állitólag éjel volt vihar.Ebből én semmit nem érzékeltem.Aludtam mint a bunda pedig az ablak is nyitva volt a fejem felett.
  Tegnap zsalutáblákat gyártottunk a talpgerendához.Nem keveset!Olyan 100fm körül különböző méretben.Ma még ugyanennyit le kell gyártanunk és be is kell állitanunk.Esetleg holnapp megkötözzük.Ez még nem biztos.Meglátjuk.Ha bejön amit igértek az időjósok és pár fokkal hidegebb lesz akkor szerintem jobban fogunk haladni.Kell is.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Elég fáradtan ülök most itt.Este alig birtam elaludni.Sajnos nem ugy alakult a napunk ahogy terveztem.Nagyon belassultunk a zsaluzással.Köszönhető ez annak hogy nekünk kellett kitűzni a háznak a pontos helyét ami eléggé idegörlő munka volt.Ezt nem lehet félválrol venni mert itt kell a legpontosabbnak lenni.Utána pedig miután kimértük és kijelőlgettük még ott volt egy rahedli tábla legyártása.Persze nem végesztünk egészen.Majd ma talán annyira összeáll a zsalu hogy a vasalást neki tudnak állni beletenni.Esetleg délután már kötözni is fogjuk.Talán ha minden jol alakul.Holnap el kell mennünk velencére az ereszcsatornát felrakni és pénteken irány pestre vissza.Elég zsufolt lesz a hetünk.Legalább dolgozunk.
  Este még el voltunk Nagyvelegen Zoli telkét megnéézni.Ugy volt hogy Pityu barátom megveszi, de mégsem.
  szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap végre nagynehezen felállt minden talpgerenda zsalu.Nekiálltunk a támasztásának is de a zöme megmaradt holnapra.Ma erszcsatornát megyünk betenni Velencére.Igy kellett alakitanunk.Ez mindenkinek jó.Itt be tudják vasalni az alapot nekünk pedig amugy is be kell fejeznünk azt a félbemaradt munkát.
  Ugy néz ki Zoli el tudta adni a telkét igy tud végre autot venni.Ennek nagyon örülök.Embert nem láttam még igy felörlődni abban hogy nincs kocsija pedig tálti nála van.Szóval azért nincs auto nélkül.Mások vagyunk.Valszeg ugyanigy lezüllenék ha kivennék alolam a számitógépemet.Áldom az eszem amikor beruháztam a gyerekeknek erre a remek kis gépre.Nem is tudom mi lenne velem ennélkül.Csak halkan jegyzem meg hogy amire nekem kell a gép arra ez is tökéletesen elég.Ez azt jelenti hogy amint visszakerül az alaplapom és megvettem a vga-t elkezdek sporolni egy ujabb gépre ami semmi másbol nem fog állni mint egy integrált ati vga-s alaplap és egy iszonyat olcso amd proci.egy táp és egy vinyó.Tartaléknak tökéletes lesz.Esetleg ha kivágnának itthonrol akkor viszem magammal azt.Szerintem használtan olyan 25-ből kijönne.Nyami.
  Szóval ma Velence.Ha korán végzünk akkor irány vissza zsaluzni.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Bealudtam! Ennek hátterében 2 dolog is áll.Az első az hogy fél3 felé fent voltam a másik az hogy utána visszaaludtam és az óra nem csörgött.
  Tegnap szuper napom volt! Gyorsan megoldottuk az ereszcsatorna berakását és összefutottam egy kedves ismerősömmel és kiderült az hogy ma megjön garibol az alaplapom!!!!Még nem tudom hogy cserélték e vagy ujat kapok de a lényegen nem változtat.Azonnali hatájal megrendeltem mára az uj vga-mat is!Mivel összekuporgattam rá a lét ezért egy hd4870-et veszek.Este ha minden igaz már ujra egy szuper gép előtt fogok üldögelni.Na nem mintha ez nem lenne jó.Most életet mentett ez a régi kis jószág.Igérem erre is fogok költeni.
  Be kell valjam a vga árát picit szépitettem maminak mert ő ezt drágának tartaná (amiben igaza is van) de van egy kis dugipénzem és az az nélküli árat mondtam neki.Az már igy elég szelidnek mondhato.Szerintem ennyi csalás belefér még.
  Ma visszatérünk a zsaluzáshoz.Meg kell kötözgetni és mmeg kell támogatni.Lehet nem lesz rövid nappunk.
  Ezt ma ha minden igaz ki is fizetik.Legalábbis igy egyeztünk meg.
  Ha befejezzük akkor hétvégén pihi és géptesztelés.
  Lehet lakásfelujitásba is belevágunk.A nagyszobában kellene letépni a tapétát és kifesteni.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt(?).

  Megébredtem és ideültem a gép elé.Itt most szakad az eső.Lehet ez ébresztett meg.Ez nem azt jelenti hogy nem fogok visszafeküdni csak azt hogy ilyenkor én nem tudok forgolodni az ágyban hanem inkább felkelek.
  Tegnap befejeztük a zsaluzást.Megkötöttük és kitámogattuk.Sajnos nem vittem fényképezőt igy nem tudtam lefotozni.
  Kicsit korai volt a tegnap reggeli örömöm.Az hogy a lapomat legarizták az csak számomra volt egyértelmű hogy vissza is kapom.Ez sajnos nem igy történt.Persze a vga-t megvettem azonnal ami itt is figyel az asztalomon.Egy ilyet vettem.Mivel nincs még meg a lapom ezért csak nézegetehetem.Ez elszomorit.
  Ma nekiállunk a nagyszobában letépni a tapétát és kifesteni.Ez be fog tartani egész hétvégén.
  Azt hiszem vissza is fekszem és durmizok mégegyet...
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap elkezdtük a nagyszoba kifestését.Letéptük a tapétát és elkezdtük a festést.
  Megjött az alaplapom is (ami már pénteken is itt volt csak elfelejtettek szólni hogy mehetek érte) .Összedobtam a gépet és hát elég vegyes érzelmek vannak bennem.Sajnos közelébe sincs az elöző lapom teljesitményéhez ez amit tud.Még küzdök vele de alig birja az fsb-t ez a lap.Már látom mi lesz a következő cserés elem a gépemben.
  Sajnos ez van.Ráadásul csak a lapot küldték vissza gariztatni és a rev1-es lapom helyett kaptam egy rev2-es lapot.Tehát a hátlap nem jo hozzá és a rev1-es alkatrészek maradtak meg.Ezt igy hogy fogom eladni:Kész szappanopera az életem....
  Ma befejezzük a festést és takaritás.Utána még nyuzom a gépet.A vga az nagyon szuper.Nyomtam egy 3dmark06-ot abban alaporajelen és a proci 3,6ghz-en 16000pont felett dobott.Fini kis áru.Ezzel elleszek egy darabig.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Nagyon fáradtan ébredtem.Tegnap befejeztük a szoba festését és visszapakotunk.Még van egypici rakodni valo de azt már mami ma elrendezi.Egész jó lett.
  Az uj rendszeremet is nagyjábol felmértem mit tud.A videokártya brutálisan erős.Az elöző kártyámnál 60%-al gyorsabb.Ez minden játékban érezhető.Sajnos az alaplap amit kaptam garibol egy csalodás.Most 9x385/1155mhz-en vagyok kénytelen bandukolni mert képtelen stabilan magasabb fsb-re a lap.Egyszerűen siralmas...
  Szóval amint tudom cserélni fogom egy jobbra.Az az egy vigasztal hogy ezen az órajelen is ki tudja szolgálni a videokártyát.
  Ma ha mnden igaz pestre fogunk menni.Félbemaradt az a fatárolo féleség.Azt is be kell fejeznünk.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Hulla fáradt vagyok.Kezd kijönni rajtam hogy hétvégén nem pihentem legalább az egyik nap.
  Tegnap pesten folytattuk a házikot.Lelambériáztuk az egészet.Ma szerintem belécezzük és nekiállunk a szegésnek.Nem volt belőle baj hogy nem voltunk mult héten.Mivel ez nem a házban történő munka igy annyira nem izgat senkit hogy mikorra leszünk készen vele.
  A gépet folyamatosan nyuzom.Megprobálom megkeresni az optimális orajelet és végre behangolni a vistát.Majd talán hétvégére kialakulnak a dolgok.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma kicsit korábban ébredtem meg és ideültem a gépet állitgatni.Sana még nincs meg az a stabil orajel amin működhetne folyamatosan.Ez egy picit aggaszt.Rejtélyes kékhalálok vagy épp ujraindulások vannak.
  Nem tudom mi lehet a gond.A kékhalál előtt zavarosan összeugrik a kép.És a kékhalál okozoja valami ecache.sys .Elkezdtem utánajárni mi lehet ez de még nem jutottam messzire.Lehet felteszem a kérdést inkább a vista topikban.
  Tegnap beléceztük a kis fabódét.Ma szerintem belül fogunk lambériázni.Majd alakul.A bádogoson mulik. Ha jön akkor lehet hogy szegni fogunk.Ezt nem tudjuk még.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Restellem de nagyon bealudtam ma.Nem megyünk dolgozni és éjel fent voltam.Későn is feküdtem és ezek összeadodtak.Tegnap beszegtük a tetőt és a kiugro nyulványt körbelambériáztuk.Még a belső felén meg kell csinálni a lambériázást egy ajtóval és már csak a cserepezés marad hátra.Illetve a 2 végén egy kis apácarácsozás.
  Ma nem dolgozunk.Zoli megy pestre szerződést kötni.Eladta a telkét.Ha minden igaz délután már "gazdag" ember lesz.Na nem annyira.Csak nem hal éhen.Na jó mi sem halunk éhen.
  Szóval ma tömény géptesztelés.Még mindig nem találtam meg azt az órajelet amin atomstabil lenne a gépem.Az az aggasztó hogya procimban simán benne van a stabil 3,6ghz de ez a lap ezt nem akarja kiszlgálni.Lassan már örülnék egy akármilyen stabil beállitásnak...
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap teszteltem a gépet.Jobb hijján elkezdtem a vga-t huzni.Na nem erősen csak finoman.Az alaplaphoz garinál nem kaptam hátlapot és a srác aki intézi a garit letárgyalta a nagykerrel hogy nincs hátlap de ha gondolom kicserélik rev1-es lapra a mostani rev2.-r . Le is csaptam a lehetőségre igy jövő hét kedden lapot visszaküldöm és pénteken ha minden igaz uja egy pöpec rev1-es DS4-em lesz.Ez a lap ugyis egy harmatos teljesitménnyel biro példány.Me sem közeliti azt a teljesitményt amit a bedöglött lapom nyujtott.Már várom....
  A videukártyátol be vagyok ájulva.A crysis xp alatt ultrahigh móddal folyamatosan 30fs felett van 2x élsimivel.Beszarás milyen erő van ebben a kártyában.Szerintem hamarosan lapcsere lesz mejd és akkor ha már szaggatnak a játékok veszek ez mellé egy ugyanilyen pöpec kártyát.
  Tegna taliztam egy kedves ismerősömmel.Nagyon jol elvoltunk.
  Ma lambériázni fogunk és cserepet hordani.Semmi megeröltető.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma kicsit bealudtam.És még igy is hulla fáradt vagyok.Nagyon nehezen viselem ezt a hirtelen időjárásváltozást.Ilyenkor teljesen padlora kerülök.
  Tegnap befejeztük a lambériázást és csináltunk egy nagyon pöpec ajtót is lambériábol.Mostmár csak a cserepezés és némi apácarácsozás van hátra.Ezt a jövő héten be is fejezzük.
  Zoli ma és holnap irtja a telkén az erdőt igy nem dolgozunk.Én a géppel vacakolok és anyosomnál felszerelek egy csillárt.Nagyjábol ennyit terveztem a hétvégére.És pihengetek.Mivel mult héten a nagyszobát ujitottuk fel igy nagyon nem volt pihenő.Talán már ezt is érzem magamon.Most mindenesetre potolom.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma időben ébredtem.Tegnap azon kivül hogy anyósomnál felszereltem egy ötágu csillárt semmi különöset nem tettem.A gépet teszteltem a crysisal.A vga órajelét fel tudtam tornászni 810/1100-ra.Itt már tökéletesen fut ultrahigh moddal 1024-ben (egy öskövület a monitorom) 2x élsimivel a játék.Másodszor játszom a játékot de szájtátva mert annyira látványos.Nem vagyok egy szakértő de mintha a mostani kártyámoon szebb lenne mint a 8800GTS-en volt.
  Sajnos a csillár 5 ága 1 szálra volt kivezetve igy világit az összes ág.Ezt ndjuk nem értem.Legalább a bekötési sorkapocsban kötötték volna ösze hogy a lehetőség megmaradjon arra hogy ketté lehessen osztani.
  Ma folytatom a semmittevést.Illetve játszom és pihengetek..
  Mindenki ezt tegye.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Most ébredtem.Ráértem lustizni mert nem tudunk menn dolgozni.Zolihoz ma mennek a telekre a földmérők kitüzni a telekhatárt.
  Én ma folytatom azt amit tegnap elkezdtem.Pihengetek és játszok a géppel.Semmi extra.Esetleg elugrok megnézni betonozás előtt rendben van e a zsalunk.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap már keserű volt a semmittevés.Nekem szükségem van a munkára.Ma már megyünk pestre.Cserepezni fogunk.Kezdenek sűrűsödni a munkáink.Sajna megint ugy alakult hogy egyszerre kezdődik sok munkánk.Igy mindenhol szorulni fogunk.
  Ma viszem vissza az alaplapomat amit most gariztak le.Nem olyan rev. számú lapot kaptam vissza garibol mint amit leadtam.Persze a tartozékokat nem cserélték.Mivel nem tudnak hátlapot adni ezért cserélik olyan revre ami eredetileg is volt.Bevallom ezt nem bánom mert rettenetesen gyenge példányt fogtam ki.Ez a lap alig ment 350-es fsb-t quad alatt mig az elöző simán tudta a 450-et.Szóval katasztrófa volt ez a lap.Jó volna ha már ugyis cserélik akkor cserélnék EP45-ös lapra.Mondjuk erre nincs sok esély.Én már annak is örülnék ha kapnék egy olyan képességű lapot mint az első volt.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Picit fáradtan ébredtem a tegnapi cserepezés után.Már szükségem volt erre.Kellemes fáradság egy átdolgozott nap után.Ma nem dolgozunk mert nem akarunk senkit zavarni a zörgésünkel az ünneplésben.Meghivott Zoli bennünket délutánra egy halászlé főzésre ugyhogy oda fogunk menni.Kicsit kimozdulunk itthonrol.
  Most érzem mennyire jó szolgálatot tesz gyermmekeim gépe.Egészen nyugodt vagyok hogy nem kell nélkülöznöm a netet.Ez már függőség.A modern kor függősége.Szerintem ez megbocsájtható bűn tőlem.
  Mindenkinek szép ünnepet mára.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap reggel kitaláltam hogy mi lenne ha elmennénk az állatkertbe Veszprémbe.A gyerekek inkább máshová mentek volna ezért inkább a Győribe mentünk.Ott még ugysem voltunk.Nagyon jó volt.Majd dobok fel képet rola.Azért elég fárasztó volt az ut.
  Délután még hivatalosak voltunk Zoliékhoz egy halászlé evésre ugyhogy oda is elugtottunk még.Este nyolcra értünk haza.Jól kifááradtunk az egész napos lotifutiban.
  Ma a zsaluzás 3. ütemét kell befejeznünk.Remélem sikerülni fog.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap befejeztük az utolsó ütem zsaluzását.Piszkosul elfáradtam!Nyomni kellett mert ma már cserepezni kell mennünk pestre.Mivel ma azt is be kell fejezni ezért ma sem egy laza nap lesz.
  meglátjuk..
  Ha szerencsém van akkor ma visszakapom az alaplapomat.Nagyon örülnék neki mert akkor végre össze tudnám szerelni az én gépemet is.Na nem mintha nem lenne elég a gyerekek gépe is netezni de azért mégis..
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma korábban kivetett az ágy.Ilyen vagyok.Megébredek és azonnal fel kell kelnem.Nem tudok lustizni.
  Tegnap befejeztük a cserepezést igy már csak egy kis apácarácsozás van hátra.Azt pedig hétfőőn letudjuk.
  Ma nem dolgozunk.Zoli folytatja az erdőirtását.Én pedig reményeim szerint megyek az uj alaplapomért és rakom össze a gépemet.Már rám fér.Erősen reménykede hogy ez a lap legalább annyit tud majd mint az első lapom.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Teljesen bealudtam magamhoz képest.Iaz éjel 2-kor meg fent voltam egy órácskát.Tesztelni akartam az uj lapomat de aztán ebből nem lett semmi.
  Szóval megvan az uj lap és annyit legalább tud mint az első lapom.Mivel ez egy javitott példány ezért rám van bizva hogy esetleg kicserélik egy EP45-re.Mondhatnám azt hogy végre de még tanakodok ezen.Lehet belevágok és cseréltetem.Kicsit hosszura huzodik már ez az alaplapi mizéria.
  Amugy szépen működik ez a lap is ugyhogy ha nem cserélnék akkor sem leszek bánatos.
  Ma főként a gépet fogom tesztelni.És persze forma1-et nézek.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap kiteszteltem az uj lapomat.Egy számomra is elfogadható sebességen tudtam satbilizálni a rendszerem.Ez 8x470. Érdekes mert a nagykerből egy gyárilag javitott lapot kaptam ami passzolt az eredeti lapom hátlapjához.Szóval szerencsém volt.Mármint abban hogy nemcsak épphogy döcög mint az elöző csot uj lap hanem nagyon hasit.
  Amugy mivel javitott volt ezért megkaptam a lehetőséget hogy esetleg ezt is cserélik egy EP45-ös gigára..Bevallom már nem nagyon akarok ugrálni.Nem szeretnék kapni egy olyan példányt ujra mint az elöző lap.
  Ma pestre megyünk ha mnden igazz apácarácsozni.Jut esembe a fényképező....
  A győri állatkertes képekből lehet teszek majd fel de a másik gépen vannak.
  Szép napot mindenkinek..

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Hosszu idő után ma reggel ébredtem ugy hogy teljesen kipihentem magam és egészen összeszedett is vagyok.
  Tegnap befejeztük végre a pesti faviskot.Persze fényképező gépet itthon felejtettem..Szóval nem lett megörökitve.
  Ma itthon leszünk mert tálti szervizben lesz.Nem elromlott hanem a hátsó lengéscsillapitokat erősitik meg.Már teljesen kifeküdtek és a kipufogo leért nagyobb terhelésnél.Szóval nem árt az erősités.Valami gumibakokat tesznek bele amitől megemelkedik.Nem nagyon értek hozzá de remélem beválik.A következő nagyobb munkánk még nem indul és van egy kisebb aminél szintén vaciilálnak a tulajok mi legyen.Ez azért rossz mert most lehet állni fogunk pár napot utána meg azt sem tudjuk majd merre szaladjunk annyi helyre kellene menni.
  Majd kialakulnak a dolgok.
  Ma lehet lepucolok egy particiot és feldobom ujra a vistát.Megmondom őszintén azt jobban szeretem mint az XP-t.Igaz vista alatt normális sebességen nem fut a crysis de tulélem.Vagyis ugy oldom majd meg hgy fent lesz az XP. is de vista alatt letiltomm hoogy bootnál választani lehessen azt is.Ha meg át akarok lépni az XP-re akkor feloldom a tiltást és bootnál azt az oprendszert választom.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap megcsinálták táltit és még tárgyalni is voltunk.Egy azonnali munkát kezdünk ma el.Annyira nem repesek az örömtöl mert a bevállalt munkáinkra rácsuszik igy minden tolodni fog.Remélem azért majd jol fogunk haladni.Ez egy 300m2 tető és van benne egy 11m átmérőjű félkör rész.Na ez az ami reneteg időt fog elrabolni.Persze Zoli repes a boldogságtol hogy ilyet csinálhatunk de szerintem fingja nincs mennyi munka van ezzel.Majd rájön....
  Meglátjuk mi sül ki belőle.
  A gépem még egy kis finomhangolásra szorul.Most a ramszorzást megváltoztattam igy a memoriák nem 1128mhz-en mennek hanem 1175mhz-en. Ezt még tesztelnem kell hogy birja e a memoria és a csipszet.Nem vagyok egy olyan ember aki elmegy a végletekig.Ha egy picit is instabilnak fogom érezni akkor nkább visszaveszem.Feszt már nem szeretnék adni semminek.Alacsony feszeket tolok a lapnak nehogy elszálljon.Az fsb kap +0,15V-ot az mch pedig +0,175V-ot.ezek nem olyan óriási feszek.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap elkezdtük az ives tetőt.Mint a helyszinen kiderült szinte az ives része lesz a könnyebb része a tetőnek mert ahol egyenes ott sem párhuzamosan fut mindenhol a fal a szerkezet alatt.Ebből az következik hogy a koszorunak sem szabac vizszintesnek lenni.Mivel a kőmüves nem merte meghatározni milyen legyen a koszoru, nemes egyszerűséggel nem csinálta meg.Majd ha már áll a tető alábetonoz.Addig mi meg megállitjuk feltámasztva a tetőt.Nyami nyami.Mivel nincs koszoru nincs mihez mérnünk.Azon a részen ahol van onnan kell felfelé épitkeznünk.Tehát mindent különösen pontosan kell beépitenünk mert az utána következő fát attól kell mérnünk.Ha a sor elején eltolunk egy fő szerkezeti elemet az lehet 3 nap mulva bukik ki és bosszulja meg magát.Szóval lesz min vakarozni.
  Ma szintezzük a talpszelement és felállitjuk azt a pár darab egész szarufát ami van a tetőben.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Hulla fáradtan ébredtem.Elég jol levette az erőmet a tegnapi nap.A meleg és a stressz felzabálja az energiámat.Amig i nem alakul a szerkezet addig minden bizonnyal stresszelni fogom magam.Ez mindig is igyvolt és nem fogok változni ezen a téren.Tegnap befejeztük a talpszelemen lerakását és kiszinteztük.Szerény 4(!)cm volt a szintben.Igazábol nem is értem hogy hogyan engedhetik meg maguknak a kőművesek ezt a pontatlanságot.Persze amikor befigyel a talpszelemen alá a 4 centis prokni és a másik vége 14méterrel odébb a betonon fekszik senkinek nem tetszik.Ilyenkor jön a mutogatás hogy ki volt a hibás.
  Ma már állitjuk a szerkezet egy részét.Jó lesz mert nem a rajz szerint készült és egypontbol indulhatunk csak ahol ráadásul a kőműves határozta meg a hajlásszöget.Már most tudom hogy ez minimum 1 helyen ki fog bukni.Akkor lesz ám a vakarozás.
  Majd alakulnak a dolgok.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Most éppen felijedtem és ugy keltem.Ugyan nem megyünk most hétvégén sem dolgozni de ez valahonnan mélyről jövő dolog.Zolinak be kell sürgősen fejeznie az erdőirtását mert megvennék a fáját.Szóval nem fog lustizni a hétvégén.Nekem is meglesz a dolgom mertbedöglött a felsőmaró gépünk és azt probálom rendbe tenni.Remélem még ezt a tetőt kihuzza és akkor majd veszünk egy újat.
  A tetővel megindultunk.Kiszerkesztettük a hajlásszöget és felállitottunk 5 pár szarut a taréjszelemennel együtt.Már van honnan elindulnunk.Innen fogunk jobbra és balra is épitkezni.
  Talán hétvégén még kicsit finomhangolom a gépet.Ugy néz ki hogy a 8x470 minden körülmény között stabilizálodott.Ehhez most egy 2,4 memszorzás van 1128mhz memsebességgel.Ezt szeretném egy 2,5x memsebességre felnyomni ami 1175mhz-et jelentene.Már probálgattam de a crysis kilépett fél ora után.Még lehet adnom kell egy pci feszt azMCH-nak hogy stabil legyen.Ez mondjuk már +0,2V-ot jelent.Annyit még talán gond nélkül adhatok a llapnak annélkül hogy kinyuvadna.Ezt kitesztelem ma.Miota van másik gép is könnyen ugrálok.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Megébredtem ahogy szoktam.Kicsászkáltam a konyhába és rápillantottam a faliorára.Fél 1 volt rajta.Magamra néztem.Hova ez a rohanás kérdeztem.Majd mivel már benyomtam a gépet ezért csak leülök elé.Akkor nézem hogy mindenrendben az órámmal.
  TTegnap megjavitottam a felsőmarót.A kapcsoloja volt összeégve.Az a szerencséés helyzet van hogy ez egy olcso gép és mégsem annyira rossz.Ráadásul a kapcsoloja szétszedhető.Iszonyat sokat nyuztuk már és még mindig birja.Holottaz ára eléggé barátságos volt.
  Tegnap még a medencét is elpakoltuk.Kiszivayúztuk a vizet belőle és kimosták a lányok mielőtt fel lett téve a padlásra.
  Ma találkozom egy sráccal akitől memot veszek sogórnőm gépébe.2x512megát kicsit hátha gyorsul tőle.És ma még megyünk apámhoz látogatoba.Több honapja nem láttuk egymást.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap leüzleteltem sogornőmnek a 2x512 mega memot és be is szereltem valamelyest gyorsult a gépe tőle.Délután meglátogattuk apámat.Szégyen de utoljára husvétkor voltam nála.Nem nagyon keressük egymás társaságát pedig nem vagyunk rosszban.
  Ma folyt.köv. a tetőt..Remélem Zoli befejezte a fakitermelését mert erre a hétvégére tuti munkánk van már.Zsaluznunk kell egy lépcsőt.Ezt mindenképpen meg kell csinálnunk.Ha ő nem ér rá akkor egyedül kell benyomnom.Mostmárnem pihengethetünk hétvégén 2 napokat mmert ránkéga munka.Jó.Most ő fát termell ki és ezt megértem de azért mostmár valamiből pénzt is kell termmelni.
  Jut eszembe hogy remélem kifizetik végre a kis faházikot mmert lassan nincs egy vasunk sem.Az iskolakezdésre pedig nem ártana némi lové.Csekkünk is van nem kevés...
  Szép napot mindenkinek.

Aktív témák

Hirdetés