Hirdetés

Aktív témák

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  A tegnapi napom egy katasztrófa volt. Kezdődött azzal hogy később értünk oda ami senkit nem zavart. Majd elromlott az elektromos stilhl. Egy óra múlva elromlott a kézi kőrfürész és 5 percre rá munkaügyi ellenőrzésünk volt. Amikor hazaértem pedig kiderült hogy pici fiam megbukott félévkor matekból....Tömören ennyi.
  A stihl-t szétszedtem és kiderült csak a szénkeféket kell kicserélni.A kőrfürész nem érdekel egyelőre mert van másik A munkaügyi ellenőrzéssel meg nem tudok mit kezdeni. Nagyon meg fognak büntetni.Ezen addig megprobálom nem idegesíteni magam amíg végig nem megy az eljárás. Imrus bukásával pedig ismét nincs mit kezdeni mert egyszerűen nem érti a matekot.Tiszta apja...Nekem is csak az alapműveletek és felszín térfogat számítások mennek.Plusz a szakmához tartozó szögszámítás..
  A mai napom csak jobb lehet! Remélem megyünk dolgozni mert semmi kedvem itthon üldögélni.Ezt a tetőt mielőbb be kell fejezni és majd elgondolkodunk mit kezdünk magunkal..
  Szebb napot mindenkinek.

  [ Szerkesztve ]

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap nem voltunk mégsem dolgozni. Ez nem rajtam mult de beletörődtem. Biztosan nem úgy alakultak a dolgai a Zolinak ahogy tervezte.Esetleg az idegeit jobban megsínylette ez a "remek" péntek. Én kénytelen voltam lekötni a felesleges energiáimat az itthoni munkákban. Elmosogattam és összepakoltam a konyhában majd szétszereltem és kipucoltam a konyhai és a fürdőszobai szifont mert már alig akart a víz lefolyni. Kijött egy fránya penész folt is a nagyszoba felső sarkában azt is lekezeltem vegyszerrel és jobb hjján a vízhűtésemet szerelgettem...
  Mára porszívózást találtam ki és a cuccaimat elrendezem amik itt a számítógép asztalnál vannak.Mivel ez nem annyira sok ezért még lehet kitalálok valamit hozzá..
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Picit később vagyok ma reggel. Lustiztam egy keveset és összeszedtem a gondolataimat.A mai teendőimet vettem sorra és azt hogy melyiket vegyem előre. Úgy döntöttem hogy a délelőttömet elcseszem munkaügyre és csak délután dolgozok.
  A tegnapom silány semmittevéssel telt. Mivel mami éjszakás volt és délelőtt aludt ezért szinte mozdulni sem mertem hogy ne zavarjam a pihenését. Délután pedig meglátogattuk anyósomat. A gyermekeim ilyenkor hétvégén odaköltöznek.A második otthonuk a maminál van.Persze imádják egymást.Mami igazi régimodi nagymama. Az unokáknak mindent szabad a fő irányelv az életében.Szerencsére a gyermekeim nem élnek nagyon vissza ezzel. Tudják hol a határ.
  Még játszani sem nagyon játszottam. Most már lassan ki kellene végeznem a mirror's edge-t de nem köt le...Letöltöttem aFEAR 2 demoját is de csak belejátszottam.
  A gép rendben üzemel. Ennek az lehet az oka hogy nem nyultam bele. :DDD
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap az egész délelőttömet az ügyeim intézésével töltöttem. Rég volt hogy bele kellett vetnem magam a hivatalok dzsungelébe de már nem húzhattam tovább ezt a dolgot. Sajnos félelmeim beigazolódtak. Mindenhol kilométeres sorok és szinte semmit nem tudtam rendesen elintézni.Majd lesz még egy köröm de azt újra nem most fogom elrendezni.Tolom addig amíg lesz egy kis időm és idegem rá.
  Úgy volt hogy délután elmegyünk dolgozni azért picit de meggondoltam magamat és inkább itthon tettem vettem mint elmenjek egy fél napra melozni.Majd ma...
  A tulaj úgyis külföldön van így nem annyira lehet majd észrevenni hogy tegnap nem voltunk.
  Ma végre úgy néz ki hogy befejezzük a lambériázás nagyobbik részét.Szerintem délelőtt megleszünk ezzel és délután már a cseréphordással fogunk foglalatosodni.Ez a terv.Sajnos megint esős időt jósolnak aminek nagyon nem örülök. Végre kitavaszodhatna. Kicsit elegem van már a télből.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Rohadt fáradtan ébredtem ma reggel.Igazság szerint visszafeküdnék még de nem akarok eltunyulni.Tegnap nagyon erős napot tartottunk.Cserepet hordtunk és az évben először dolgoztunk 10 órát.El is készültem az erőmmel teljesen. Sajnos ma úgy hallom esik az eső. Még nem tudom megyünk e. Lehet el kellene mennünk és picit esőben dolgozni hogy haladjunk. Majd még kialakul...
  Hirtelen nem is tudom mit irjak még a tegnapról.
  A mirror's edge-el játszottam reggel picit.Na nem sokat.Lehet most is nyomom majd egy keveset.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ismét kicsit fáradtabban ébredtem ma reggel. Tegnap kénytelenek voltunk dolgozni a szakadó esőben. Igaz rövidebb munkaidőben voltunk de így is bőrig áztunk. Muszáj erőltetni a cserepezést mert meg kell előznünk a havat. "Szerencsére" nálunk az eső esett végig és nem a hó.Most reggel kikukantottam az ablakon és ismét csak eső esik és nyoma sincs hónak. Szóval nagy valószínűség szerint ma is el fogunk ázni.Ez már most elvette a kedvemet a mai naptól.Még a héten ki kell bírja az időjárás hogy végezzünk a nagyja cserepezéssel.Ma hazaérkezik a tulaj is a külföldi kiruccanásából ha minden igaz. Remélem elégedett lesz velünk és nem fog kivetni valót találni a munkánkban.
  A mirror's edge az idegeimre megy. Játszogatok vele de semmi érzékem nincs ehhez az ugri-bugrihoz. Tudom hogy hova kellene felugranom és az egyik oldalon meg is néztem hogyan kellene megoldani a feladatot, mégis olyan béna vagyok hogy nem tudom utána csinálni. Itt szenvedek vele. Nemsokára a végére érek de így araszolgatva elég nehéz.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma is picit lustiztam miután felébredtem. Bekapcsoltam a tévét és néztem a discovery-t. Olyan nagyon nincs mire készülni a mai napon mert azon nincs mit gondolkodni hogy oda kell hordani a házhoz 3 raklap cserepet és fel kell rakodni a helyére. Ez a terv amiből nem tudom mennyi valósul meg. Bele kell húznunk mert bármelyik pillanatban leeshet a hó. Szerencsére tegnap is eső esett itt fehérváron nem hó mint móron..Persze erősen idézőjeles ebben az esetben a szerencsére szó. Egész délelőtt áztunk és délután megkaptunk az arcunkba egy kellemetlen és hideg észak-nyugati szelet. Ez rendesen megtépázta az amugy sem vidám hangulatomat.
  Ma szerencsére nem esik már. Most már segithetne picit az időjárás nekünk a munkánkban.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Meglehetősen nyugodt éjszakám volt annak ellenére ami tegnap történt velem. A munkánk nem úgy alakult ahogy szerettük volna. A tulajdonossal volt egy komoly vitánk amiben szó volt pénzről is és munkaügyről is. Mivel nem tudtunk zöld ágra vergődni ezért felfüggesztettük a munkát.Ez nem sztrájk hanem egyszerűen nem látjuk biztositottnak azt hogy ebből a munkából pénzt kapjunk ezért tovább kell lépnünk mert felkopik teljesen az állunk.A tető kész van 95%-ban a pénzünk pedig 1/3-ban oda fog veszni. Ez nagyon érzékenyen fog érinteni minket. Ő valszeg megrántja a vállát és visz oda másik embereket befejezni a munkát. A pénz egy része pedig a zsebébe marad. Azt hittem hogy normálisan fog kezdődni az évem de ez most egy pillanat alatt felborult.
  Nagyon nem mérgelődhetek rajta. Tovább kell lépnünk és folytatni a munkát. Azt nem mondom hogy tanultunk az esetből de mindenképpen le kell vonnunk a tanulságokat.
  Valahogy túléljük a dolgot. Most dacból biztos hogy minden létező helyen be fog mártani minket aminek még komoly következményei lesznek..
  Mára nem terveztem semmit. Lehet mamánál fürészelek némi raklapot mert fogyóban van a tüzelő és ezzel is elterelem a gondolataimat.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma picit később keltem. Fel kelhettem volna 4-kor is de ugy gondoltam hogy ma lustizom picit. A tegnapi nap mégsem tudtam semmit csinálni ugyanis elkezdett szakadni a hó. Szerencsére nem maradt meg. Munka végett telefonálgattam hogy legyen hová mennünk hétfőtől. Esélyes hogy van egy hely ahol esetleg kezdhetünk de még nem biztos. Azt a munkát későbbre terveztük de mivel máshogy alakultak a dolgaink így megprobáljuk előbb elkezdeni. Ha szerencsénk van akkor sikerülhet a dolog.
  Tegnap végre befejeztem a mirror's edge-t. Nagyon tetszett a játék még ha béna is voltam hozzá. Már nézelődök mit kellene játszani helyette. Remélem a F.E.A.R. 2 mihamarabb megjelenik és akkor azzal fogok játszani. Majd meglátjuk.
  Ma az autóra segitek felszerelni az új üléshuzatot. Ki kell szerelni a fejtámlát és az ülés alján lévő műanyagokat leszerelni majd vissza.A többit mami elintézi. Nagyjából ennyi dolgom lesz.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma is tévé nézéssel inditottam a reggelt. Igy könnyebben ébredezem. Ma még ráérek a keléssel mert az a munka amit mára kezdtünk szervezni azt mégsem lehet kezdeni csak majd hét vége felé a következő munkánkat pedig nagy hirtelen tegnap este csak úgy tudtam elinditani hogy leghamarabb kedd reggel tudunk nekiállni. Még igy is összetehetjük a két kezünket hogy mostanára volt megbeszélve ez a munka és igy átmenet nélkül tudunk tovább dolgozni és nem kell azon tördelnem a kezeimet hogy miből fogunk megélni.
  Tegnap az autónkban a frissen szerzett üléshuzatokat tettük fel.Elég rendesen meg kellett bontani az lést hogy fel tudjuk szerelni ami nem volt könnyű. A hó egész nep esett igy nagyon szép kis havacska lett. Na nem annyira nagy de azért van vagy 5-10 centi. Amikor jöttünk haza anyósomtól ki is alakult egy kemény hógolyócsata a gyerekek és köztem. Persze először én nem akartam részt venni benne de védekeznem azért kellett. Annyira fel voltak készülve a gyerekek hogy még futnom is kellett. Persze utána ellentámadásba mentem át és volt ne mulass. ;] A csata rövid ámde nagyon heves volt. A végén mama és sogornőm is beszállt. Jól kitikkadtunk percek alatt.
  Ma beszélnem kell feltétlenül a bádogos ismerősömmel is mert a következő munkákhoz kell bádogos is. Nagyon sok minden mást nem terveztem mára. Meg ami még jön menet közben. Lehet itthon fogok rendezkedni.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma végre kezdhetjük az újabb munkánkat. Ennek megfelelően izgatottan ébredtem és már végig is gondoltam mire kell majd figyelnünk és milyen anyagot hová kell használnunk. Amig ezen agyaltam véletlenül figyelmes lettem egy ismert zajra. Az eső veri a párkányt...NEEEEM!!! Ezt nem hiszem el!!!! Újra esőben kell dolgoznunk.Legszivesebben lemondanám és inkább holnapra halasztanám a kezdést, de a tulaj direkt szabadságot vett ki mára. Szóval ha nem áll el az eső akkor ma is el fogunk ázni. Mondhatni már megszokott eset ez. Nagyon rühellem az esőt!
  Tegnap megszereltem a stihl-em. Körbetelefonálgattam hol tudok szénkefét venni bele és szerencsémre a központi stihl boltban kaptam hozzá. Az árától lementem hidba. 4400ft volt a két kis vacak szénkefe. Miután újraélesztettek kénytelen voltam beletörődni mert egy iskola közelében dolgozunk és nem akarom hogy a benzines géppel ott bömbőljünk napokon keresztül. Mégiscsak halkabb az elektromos...
  Amúgy házimunkát is végeztem még tegnap.Mosogatás és rakodás. Ilyesmit.Unaloműzés a javából és még hasznos is.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap reggel nehezen indult a napunk. Zoli telefonált hogy menjünk e dolgozni. Mondtam hogy próbáljuk meg. El is indult és mire ide ért volna hozzánk felforralta a vizet tálti. ÓÓÓ!De boldog voltam. Mivel a transit még nálam van kimentem érte az első faluig. Vittem vizet amivel feltöltöttük a rendszert és kivettük a hűtő elöl a takarót hogy legyen normális hűtés. Nagynehezen odaértünk a munkahelyre és egész délelőtt esőben bontottuk azt a bodega részt ami rálógott az alapra. Ez egy könnyű szerkezetes garázs lesz. Délutánra csillapodott az eső és neki tudtunk állni az épitkezésnek. Lefurtuk a talpgerendázatot és leszabtuk a fő oszlopokat. Nagyjából ennyi fért a napunkba. Jól elfáradtunk és eléggé elkedvetlenedtünk a sok ázás miatt.
  Ma nem esik és remélem ez igy is fog maradni.Ma szerintem nagyvonalakban fel fog állni a szerkezet. Holnap reggel pestre megyünk tárgyalni és utána jövünk csak vissza dolgozni. Még ez sem biztos mivel Zolinak meghalt múlt héten az egyik gyerekkori barátja és neki segit rendezni a temetését. Remélem azért neki nem kell ott lennie.
  Lehet az egyik pár memoriámat elcserélem egy olcsó nv. vga-ra amit beteszek a gépbe az ati mellé fizikát számolni. Ezt jól meg kell gondolnom még...Hajt a kiváncsiság...
  SZép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Piszok fáradtan ébredtem ma reggel. Tegnap is a szokásos elázós téma volt. 10 percig esett majd fél órát nem. Majd újabb 10 perc eső. A garázs falait szépen felállitottuk. Sajnos egy olyan rajzról csináltuk ahol az ablakok parapet magassága 90centire volt rajzolva és a külső nézeten valós 120 centis parapet magasság van megadva. Naná hogy a rossz méretre tettük az ablakok kiváltását. ezt ma javitanunk kell majd ha visszaérünk pestről. Reggel ugyanis fel kell mennünk tárgyalni pestre. Ahol dolgoztunk is már ott a régi tetőt kell komplett lecserélni tavasszal. Gazdasági válság ide vagy oda egyelőre mi nem érezzük szerencsére. Talán itt érik be az hogy jól dolgozunk. A munkánk minőségével sehol sincs gond. Bezzeg a fizetéssel...Szokásos magyar épitőipar. Ha nem lennének itt fontos gyökereim már húznék is külföldre. Már dolgoztam egy fél évet németországban és talán ott ragadt rám az hogy nagyon precizen kell dolgozni és soha ne elégedjünk meg a majdnem jóval. Ott el sem fogadták azt a minőséget..
  Ma elboltolom az egyik pár memomat. Mivel pénzem nincs ezért simán elcserélem egy asus 8500GT-re. Beteszem az ati kártyám mellé és fizikát fog számolni a kicsike. ;]
  Még úgy sem látom sok hasznát a 32bites rendszeremmel a 4 giga ramnak.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma egy picivel később keltem mert éjjel volt egy kis afférom az órával. Valseg mami magának beállitotta a vekkert fél12-re majd amikor este én magamnak felhúztam az órát nem néztem erre rá. Csodálkoztam is amikor ébresztett az óra én meg még hulla fáradtan probálom lenyomni. Majd ránéztem és sokkot is kaptam. Átállitottam 4 órára majd megprobáltam visszaaludni.Sajnos ez nálam nagyon nehezen megy.
  Tegnap teljesen feleslegesen felmentünk pestre. Azt amit ott tárgyaltunk azt teljes egészében le lehetett volna beszélni telefonon is. Ez csupán rengeteg eltolt idő volt és plusz 160 km autózás .Még jó hogy ezekben az inséges időkben úgy kapirgáljuk össze a tankolásra valót...Fél11-re értünk vissza a munkánkhoz.Még szerencse hogy azzal szépen haladtunk. Felállitottuk a garázs csontvázát. Ma felszórjuk az egészre az OSB. lapokat és nekiállunk a tetőnek. Vagyis ez a terv mivel ma is reggel egyedül kezdek dolgozni és Zoli majd később csatlakozik hozzám.
  És valami örömhir a végére.- Megvan a 8500GT igy mehet a gépbe fizikát számolni. Még gyorsan elolvasom a logoutos cikket amit János666 irt erről és szerelem is be. :D ;]
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma picit tovább lustiztam. Felébredtem ugyan 4 órakor de mégsem keltem fel. Inkább néztem a tévét.
  A tegnapi napunk jól sikerült. Végre normális mennyiségű munkát végeztünk el. Zoli is szinte azonnal odaért reggel uánam. Éppcsak megreggeliztem és feltettem egy OSB lapot. Körbeburkoltuk az egész garázst és nekiálltunk a tetőnek is. Felállitottuk az egész pár szarufákat és betettük a taréjszelement is. Kellemesen elfáradtunk. A nap is sütött ami külön örömteli dolog volt a sok elázás után. Szóval minden adott volt hogy hladjunk.
  Reggel megprobáltam összehangolni a 2 vga-t. Persze nem olyan egyszerű ez mint ahogy elképzeltem...Sikerült összeakasztanom úgy az nv. és ati drivert hogy kaptam 640x480 4bites képet amit nem tudtam változtatni. Szóval ezek tényleg utálják egymást! ;] :DDD
  Alig birtam helyrerázni a rendszeremet.Most nincs bent a 8500gt. Majd felébredek teljesen akkor újre megprobálom.
  Ma nem tudom mit fogok csinálni. Nem fogunk dolgozni mert Zoli temetésre megy. Szerintem ha jó idő lesz akkor kint ténykedek picit a garázsban.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Nagyon bealudtam ma reggel. Még hajnali 4-kor megébredtem de utána újra álomba zuhantam. Most egész frissnek érzem magam.
  A tegnapi egész délelőttömet elcsesztem a 2 vga-s rendszer összehozásán . Ez a kát gyártó mint kutya és macska úgy vannak egymással. Ki kellett mazsolázni hogy melyik driverek nem akadnak össze és melyik PhsyX driver az amivel még megy az Nv. kártya és megy a Mirror's edge is és melyikkel nem. Sajnos bánatomra hiába működik a hardveres fizikai számitás de pont a Mirror's-ban nem tudtam rávenni a kártyát hogy működjön rendesen. Azzal a PhsyX driverrel ami a játékhoz kell azzal már nem működik a 2 kártyás mód. Valszeg az Nv. is rájött a turpisságra és tett ellene. Vagy csak szimplán összeakad valami.
  Némi házi munkát végeztem még de semmi megerőltetőt. Majd kimentünk a mamához a gyerekeket meglátogatni. Hétvégén ők odaköltöznek. Imádják anyósomat és sogornőmet. És viszont is.Mondjuk mami éjszakás volt és ezért nem tudtam semmi komolyabbat ténykedni csak amivel nem csapok zajt.Nem akartam zavarni a pihenését.Ez ma sem lesz másképp.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Már nem fért bele a szerkesztésbe: 2 vga
  Kicsit mulatságos hogy a 4870 még teljesen minimumra levett órajellel is 2x akkora bandwitch-el rendelkezik mint a 8500gt alapórajelen. :DDD

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Brutális időre ébredtünk. Szélvihar van és havas eső esik. Nagyon meg kell gondolnunk hogy ebben az időben elmegyünk e dolgozni. Legalább csak szél fújna és nem esne semmi. Amúgy is gyűlölöm a szelet de így hogy csapadékkal is párosul így még jobban irtózom tőle.
  Tegnap pihiztem. Semmi extrát nem csináltam. A szokásos hétvégi programunk volt. Mamához kimentünk ebédelni és picit játszogattunk a gyerekekkel, akik persze nem igénylik már hogy foglalkozzunk velük hanem hagyjuk őket magukra a mamival.
  Ma ha elmegyünk dolgozni akkor a tetőszerkezetet fogjuk késziteni. Nagyjából be is tudnánk fejezni. Majd meglátjuk mi lesz. Ha Zoli elindul akkor bármilyen idő van dolgozni fogunk. Kell a pénz.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Piszok fáradtan ébredtem ma reggel. Tegnap iszonyat milyen időben kezdtünk el dolgozni.Havas esőt hordott a meglehetősen erős szél. Nagyon irritáló volt. Olyan 10 óra felé kezdett elviselhető szintre javulni az időjárás. Akkor már csak a szél fújt, igaz az piszok hideg volt.
  Reggel Zoli bejelentette hogy elkezdett más állás után nézni. Annyi minuszunk volt az elmúlt fél évben amit már nem lehet csak úgy benyelni.Eddig sem kerestünk valami hú de sokat de még ez is megcsappant. Igazából tartoztatni nem fogom. Ha menni akar akkor hadd menjen.3 évig dolgoztunk együtt. Persze még keresgél hogy hová tud elhelyezkedni de ha már megfogant benne a gondolat akkor ne hátráljon vissza. Menjen. Van még pár kisebb munka a télre és vannak kilátások nyárra.Szóval kétségbe nem esek. Így hogy elmegy több pénz marad a zsebembe mert kevesebbet kell kifizetnem egy segédmunkásnak mint amennyit osztozásnál a Zoli elvitt.Így esélyesebb hogy könnyebben átvészelem a gazdasági válságot.
  Tegnap a piszok idő ellenére nagyon jól haladtunk.Felépítettük a komplett tetőszerkezetet.Na nem egy nagy valamire kell gondolni hiszen ez csak egy garázs.Ha el nem felejtem viszek fényképezőt és lefotózom.Ma már lécezünk. Mivel nem nagy a felület ezért esélyes hogy be is fejezzük. Sajnos délutánra újabb esőzést igérnek ami nagyon bosszant. Az utóbbi időben rengeteget áztunk már és ebből kezd elegem lenni.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Elég fáradtan ébredtem ma reggel. Mindenféle zöldséget álmodtam össze vissza. A tegnapi nap is elég bolond volt az időjárás. Reggel napsütés volt pár percig de azután beborult és hol hó hol havas eső hol eső esett. Még az a szerencse hogy csak percekre eredt rá és nem folyamatosan hullott az áldás..
  A lécezést erőltettük. Be is fejeztük és a lambéria tartó pipafáknak is felütöttük legalább a 70%-át. Ma már lambériázni fogunk. Remélem körbeérünk ma vele és akkor holnaptól cserepezhetünk. Ez azt jelenti hogy A héten be is fejezhetjük ezt a kis munkát. Nagyon örülnék neki. Ha minden igaz ma pénzt is kapunk.Na ennek örülök a legjobban.
  Gépezni alig van időm.Miután hazaérek eszek és fürdök. Majd netezek picit és híradót nézek.Utána még talán egy fél órát ülök a gép előtt és ki is kapcsolom. Várom már hogy megjelenjen a F.E.A.R. 2. Jó lesz vele játszani..
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Nem aludtam valami jól. Mostanában valahogy nem kapcsol le egészen az agyam és így nem nagyon tudom magamat kipihenni rendesen. Ma ráadásul korábban is ébresztett mami mert ment délelőttös szakba amire korábban indult el hogy korábban végezzen a gyerekek miatt. Tiszta hulla vagyok...
  Tegnap sajnos nem értünk körbe a lambériázással. Több időt elrabolt mint amennyi időt terveztem rá.Ugyan nem maradt mára sok minden belőle de 10-ig biztosan elleszünk vele. Utána állhatunk neki a cserepezésnek. Szerintem ma az egész cserepeket felszórjuk és holnap bevágjuk. Persze ezek csak tervek egyelőre. A szél tombol odakint amitől a kedvem máris rossz lett. Remélem lanyhulni fog mert így elég kellemetlen lesz dolgozni. Jó lenne ha már nyár lenne mert nagyon irritáló körülmények vannak ilyenkor télen
  Tegnap végre hoztam haza egy kis pénzt ami nem tartott sokáig ugyanis maminak kijött egy gyorshajtásos büntetés 30 rugórol..Nyami! Persze majd megprobálunk enyhítésért felebezni és részletfizetést kérni hátha megesik a hatóságnak a szíve rajtunk...
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Odakint piszok erősen tombol a szél.Gondolom nem a nyári forró szellő az. Ezek szerint ma sem fogunk izzadni a munkában. Rögtön el is vette a kedvemet az egésztől. Ráadásul péntek 13. van ma.Vajon mit tartogat számunkra ez a nap?
  Tegnap befejeztük a lambériázást és felszórtuk az összes egész cserepet a tetőre. Ma ha minden igaz akkor csak be kell vágnunk az éleket és le kell kupoznunk. És már el is készültünk vele. Ma mindenképpen teljesitenünk kell a tervet..Nem akarok több napot erre a munkára áldozni.
  Tegnap kiderült hogy mami 75-el ment az 50 helyett és ezért büntették meg. Így is a minimum büntetést szabták ki neki. Majd kérünk részletfizetést rá. Még jó hogy ő 60-at vallott be nekem. Ehhh...
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Elég fáradtan ébredtem ma reggel is. Ez a tegnap időjárás piszkosul kikészitett. Mivel be kellett fejeznünk ezért nem tehettük azt meg hogy megvárjuk amíg jobb idő lesz. Végülis csak a cserépvágás maradt és lekupozni az egészet. Ilyennel még nem találkoztunk hogy az építőanyag kereskedésben ennyire kiszámolták volna a cserepet. Pont annyi kúpcserép volt amennyi kellet. Az alapcserép 7db-al lett kevesebb, de ha nem lett volna törött a kiszállított mennyiségben akkor az is pont elég lett volna.Szerencsére a tulajnak volt még tartalékban a nagy épületről így be tudtuk rendesen fejezni.Miközben csináltuk a kúpozást elkezdett szakadni a hó is.Jajj de nyami volt abban a hófuvásban dolgozni. Persze a cserép is csúszott már így elég veszélyes volt.
  A hétvégén pihi. Remélem hétfőn neki tudunk állni a következő kisebb munkának.Mivel az javítás ezért ez nem biztos. Ebben az időben lehet nem engedik megbontani a tetőt. Meglátjuk mi lesz...
  Ma valentin nap van.Nem szoktuk megünnepelni.Nem szeretem ha valakik meghatározzák mikor gondoljak arra akit szeretek.Én előtte való nap és utána való nap is szeretem őt és ma sem szeretem kevésbé mint holnap fogom.Mert ki tudja? Lehet holnap jobban fogom szeretni mint ma...Ugyan így vagyok a halottak napjával is..
  Szép napot mindenkinek.

  [ Felhasználó kérésére szerkesztve. - peterkeT ]

  [ Módosította: peterkeT ]

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap elég eseménytelenül telt a délelőttöm.Gépeztem picit és megprobáltam tévét nézni de nem sikerült mivel a digi-s antennát a szél úgy cibálta hogy álandóan elment az adás. Így fogtam magamat és kivittem a transitot anyósomhoz hogy ne a mi házunk előtt álljon.Apámnak úgysem kell mostanában és ott az udvarban nem kell félnem hogy hozzá nyúlnak. Ott ebédeltem meg és a gyerekekkel picit elvoltam.Anyósomnak is elvágtam pár fatuskkót hogy beférjen a cserépkályhába mert megint fogytán a tüzelője. Majd mami munkából hazajövet ott vett fel.Elugrottunk a media markt-ba billentyűt nézni mert az új gumibill egy vacak és a régit már full szétvertem. Most egy hagyományosat néztem ki ami nem klatyog hanem pontos és halk de elég drága volt. Mivel azon a billen volt rengeteg olyan médiás funkció amit úgysem használok ezért gondoltam ezt most kihagyjuk és szétnézünk máshol.Már éppen kifelé batyogtunk amikor kiszúrtam hogy van akcióban router.Pont olyan amit kinéztem már régen magamnak. Ez egy TP-link 642G. ÁÁÁÁ!!Mondom hogy akkor inkább vegyünk egy rotit. magunknak mert mindig kiturnak a gép elől amióta lemondtuk a T-onlineos netet. Szóval beruháztunk egy ilyenbe. Mikor régebben venni akartam ilyen szerkezetet beleolvastam melyiket érdemes venni de már akkoriban megingtam mivel elég macerásnak tünt behangolni hogy rendesen működjön. Úgy gondoltam hogy mit nekem egy ilyen szívás majd én megmutatom ki a fasza csávó. Na azt a szívást amit átéltem!!! Kezdődött azzal hogy a gyerekek gépéhez át kellett rángatni a netkábelt és a belső adapterét a digietnek. Azután visszadugdostam a kábeleket bele s véletlenül rosszul dugdstam össze. Az out-ba dugtam a géphez jövő kábelt. Persze akkor ezt még nem tudtam. :W Azután bedugdostam a routerbe a kábelokat és beizzitottam a gépeket.Persze semmi nem történt...Semmi pánik!Előkaptam a hozzá adott cdt és betettem a meghajtóba. Mit tesz isten? Csak angol nyelvű leírás van pdf. fájlban ami iszonyatosan bonyolultnak tünt számomra. Majd gondoltam ez nekem nem fog menni és felhívtam egy PH.!-s srácot. Nem vette fel a telefont.Gondoltam visszatelepítem a netet a gépre és majd ha lesz hozzá értő ember akkor újra nekifutok. Na de nem volt már az eredeti állapotban sem netem! ÓÓÓ!! Azt hittem kiütöttem valamit esetleg a központban .Esetleg mint az UPC-nél a hálókártya ip-számát jegyzi meg és a routernek meg más. Felhívtam a diginetes csávót aki szerelte nálunk és mondta hogy elméletileg ez nem lehet gond mivel nincs ilyen.Kérdezte biztosan jól dugtam vissza a kábeleket?Mondom biztosan. De azért kiváncsiságból megcseréltem a két vezetéket. És láss csodát visszajött a netem. Hozzáteszem hogy a DATA In portba kellett dugni a gépet és nem a DATA out-ba. EZt ki érti????? No mindegy.. Mivel volt mr netem újra ezért nem hagyott nyugodni a kisördög és megint nekifutottam a megosztásnak. Akkor már nagynehezen összejöttek a dolgok. HÚÚÚÚÚÚ!!! Ez kb. 2 órámba telt mire összehangoltam mindent plusz kábelek ide oda ráncigálása. Ma mg teszek fel egy tűzfelet a gyerekek gépére és megprobálom összehozni a két gépet egy hálozatba hogy tudjak másolgatni ide oda a két gép között. Már most látom hogy egész délelőtt ezen fogok ügyeskedni.. :D Egy nyugtatót persze beveszek mielőtt nekiállok az egésznek.

  [ Szerkesztve ]

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Picit fáradtan ébredtem erre a hétfői napra.A nagy semmittevés teljesen elpunyaszt. Nem is értem a lustákat hogy ebben mi öröm lehet.A tegnapi összes ténykedésem abban kimerült hogy kiépítettem a két gép közötti hálózatot. Nem ment könyen és fingom sincs hogyan jött össze mert először nem működött majd pár reboot után meg igen. A nagy XP szelleme rátalált a másik gépre.
  Ma nem hiszem hogy mennénk. A munkát amit kezdeni kellene javítás és ebben a kétséges időjárásban nem bonthatjuk meg a héjazatot..Így várunk. Lehet hlnap mr tudunk menni de lehet hogy még nem.Majd megprobálom magamat lefoglalni valamivel.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma frissen és fiatalosan ébredtem annak ellenére hogy rendesen őszülök. A tegnapi napom szintúgy a semmitevés jegyében telt el. Némi házimunkát végeztem el ami kicsit átmozgatott de semmi több. A vízhűtésemet kellett még szét szedni mert még régebben beépítettem egy olyan elosztót ami nagyon hibás döntés volt. A víz kettéágaztatását megoldotta de sajnos az áramlás nem abban az ágban folyt amiben kellett volna így kénytelen voltam a másik ágat kicsit megtőrni hogy a vizet a "munkaágba" kényszerítsem. Ezáltal az áramlási sebességem cirka harmadára esett..Mivel erre akkor jöttem rá amikor már a rendszert feltöltöttem és beüzemeltem ezért nem a hiba kijavítása mellett döntöttem akkoriban hanem inkább elszorítottam a kerülő ágat. Mivel tegnap már szétnyomott az unalom ezért szétszedtem a vizet és kijavítottam a hibát. Most a tökéletes. Megvan az áramlási sebességem és mindkét ágban rendesen áramlik a víz. És a szivatyu sem erőlködik. Elnémult teljesen.Szóval az a hang amit kiadott az az erőlködés miatt volt.
  Ma délelőtt lesz egy kis dolgom és megyek tárgyalni is. De holnaptól ha nem lesz hófúvás akkor nekiállunk a bontási munkának.Nem ülhetünk tétlenül itthon.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Piszkosul bealudtam magamhoz képest! Nagyon édes és mély álmom volt. Tegnap délelőtt kellemesen elfáradtam és biztosan az okozhatta a mélyalvós éjjszakát. Ritkán alszom ennyire nyugodtan. Többnyire nem tud lekapcsolni az agyam és reggel nem is ébredek kipihenten.
  Igazából nem is tudom mit írjak a tegnapról. Délelőtt volt egy kis dolgom amit el kellett intéznem. Egy kis extra segítségnyújtás. Jó volt kicsit kimozdulni itthonról.Délután meg pihiztem és játszottam a gyerekekkel. Sajnos elég szép mennyiségű hó esett nálunk ami egy pillanat alatt keresztül húzta a számításainkat. Már ma dolgozhatnánk ha nem esett volna a hó. Így nem engedik hogy megbontsuk a tetőt ami valahol érthető is. De szomorúságomra nem tudunk hirtelen máshonnan munkát leakasztani mert válság miatt mindenki vegetál...
  Így marad az idegörlő várakozás.
  Végre el tudok kezdeni játszani a F.E.A.R.2-vel.Ezzel fogom múlatni az időmet ma.
  Zoli bejelentette hogy sikeresen szétcseszte ő is és faterja is a gépükön az OP.-rendszert úgyhogy valszeg majd elhozza a gépeket valamikor és rendszert kell javítanom vagy újra telepítenem...
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Picit fáradtan ébredtem a mai reggelen. Éjjel megébredtem mert nagyon izzadtam.Valaki feltekerte az éjjszakai részét a thermosztátnak ami 10-kor kapcsol be és olyan hajnali kettő felé jutott arra a szintre a lakás hője ami már elviselhetetlen volt. A kazán pedig ki-be kapcsolgatott mivel a víz egyre kevésbé tudta leadni a környezetnek a radiátorokon keresztül a hőt. Egy adott vizhőfoknál lekapcsol a kazán.Majd ha picit visszahül ujra indul.Na ezt percenként eljátszotta ami nem hiszem hogy tul jót tesz neki.
  Tegnap semmi említésre méltó dolgot nem csináltam. Délelőtt gépeztem picit délután pedig elmentem Imrusért az isibe.Ő később végzett mert matek korrepen volt.Valahogy ki kell izzadnunk év végén a kettest. Azt mondták hogy ha rendesen jár korrepetálásra akkor mindenképpen átengedik.A másik veszélyes terület a történelem. Gyűlöli a tanárt és ez kölcsönös. Nyilván a tanár kezében vannak olyan legális eszközök amivel meg tudja keseríteni a gyerek életét.Valahogy azt is ki kell hoznunk kettesre....
  Ma már imádkozni fogok hogy olvadjon a hó hogy tudjunk végre dolgozni menni. Utálom a semmit tevést és a pénzünk is nagyon kopik.Szinte már nincs is.
  A F.E.A.R2-vel nem is játszottam tegnap csak reggel egy picurkát. Valahogy nem jön be a játék nekem.Mivel nincs más ezért végig fogom kínozni valahogy...
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma picit még lustiztam mielőtt kikászálódtam volna az ágyból.Kicsit magamhoz kellett térnem mert az álmom egy borzalom volt. Valami általános iskolai osztály találkozón voltam amin összejöttem egy csajjal akivel félrevonultunk hogy esetleg valami legyen és kiderült róla hogy fiú! Fel is ijedtem azonnal..Milyen álom már ez?!?!
  Tegnap reggel a gyerekeket elvittem suliba utána elmentem boltba bevásárolni majd reggeliztem és elmosogattam. Mivel mami éjszakás volt ezért ő délelőtt aludt. Megpróbálok annyi itthoni munkát elvégezni amennyit csak tudok hogy ne érezzem magam teljesen mihasznának. Sajnos újabb nagy mennyiségű havat igérnek a hétvégére amitől teljesen kiakadtam.Végre tegnap olvadt valamelyest a hó így esélyesnek láttam egy hétfői munkakezdést de ezt az újabb havazás teljesen felboríthatja...Sajnos más munkánk nincs így nem tehetünk mást mint várunk.Szörnyű ez a várakozás.
  Tegnap még mindíg nem játszottam a fear-el. Egyszerűen még játszani sincs kedvem..
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Picit bealudtam.Ez biztosan annak a következménye hogy lefekvés előtt megitam egy üveg sört.Mivel régóta nem ittam egy korty alkoholt sem ezért szépen fejbe vágott és szinte azonnal álomba zuhantam.
  A tegnapi napunk egy lotifuti volt.Reggel elvittem a gyerekeket az isibe, bevásárlás, reggelizés, mosogatás, paklgatás majd 11 óra felé telefonáltak hogy Imrus rosszul lett így haza kellene vinni.Mami felkelt és elment érte.De mivel a Zsaninak órája volt ezért ő maradt.Tehát én visszamentem Zsaniért 3/4 1re a suliba. Majd mivel farsang volt mami visszavitte őt 2-re a farsangra és utána elvitte Imrust az orvoshoz.Majd az esti lezárást én tettem meg mert én mentem Zsanikáért és vittem őt és Imrust ki a mamához.Ez egy laza 100km-es oda-vissza furikázás volt.Nyami!
  Amikor épp nem voltam úton vagy nem ténykedtem akkor természetesen gépeztem.Kénytelen voltam nekiállni a fear2-nek. 1x végig lehet jáátszani...
  Ma megyünk anyósomhoz miután mami kialudta magát az éjszakás műszak után mert megigértem neki hogy újra vágok egy adag fát.Elég jól elfogyogatott nekik...Szóval a fő munkám ez lesz ma.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Szokásos ébredés pici torokfájással. Úgy érzem nem fogom tudni megúszni ezt a megfázásos dolgot. Nyugodt álmom volt. Szerintem ezt annak köszönhetem hogy a tegnapi délelőttömet végig dolgoztam. Anyósomnál az összes maradék raklapot felvagdostam és szétbontottam hogy beférjen a cserépkályhába. Ez egy kellemes kis átmozgató munka volt. Már nagyon szenvedtem hogy valami munkát végezzek ami nem csak egy két óra.
  Sajnos a szalagfűrészemen tönkre ment a lap. Már régóta megvan és elég sokat kibírt de csúnya repedések voltak már rajta ami annyira veszélyessé tette hogy jobbnak láttam kicserélni. Még a nyáron vettem hozzá a sóskúti munka miatt egy keskenyebb lapot és most azt tettem fel. Nem egy őrült összeg hozzá venni szalagot. Majd újra be kell szereznem egy tartalékot.
  Mára semmi komoly tervem nincs.Nyomom egy kkicsit a fear-t és kimegyünk gyermekeimhez a mamához. Nagyjából ez a terv. Hétfőn 2 helyre is kell mennem munkát nézni és egyet remélhetőleg végre kedden el is tudunk kezdeni belőle.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma egy picivel korábban ébredtem. Ez lehet annak az oka hogy a másik szobában szól a tv és az ébresztett de lehet csak szimplán kialudtam már magamat. A torkom picit fájdogál de semmi különös. Majd veszek be rá valamit..
  A tegnapi nap semmi említésre méltó esemény nem történt. Pihiztünk. Itthon rendezkedtünk szinte egész délelőtt.Mami kipakolta a gyerekek szekrényét és a kinőtt ruhákat bezsákolta. Így most lett némi hely ahová majd az ujdonsült rucikat lehet pakolgatni. Mindkét lurkó nagyon növésnek indult. Serdülnek szépen. Főleg Zsani nyúlik nagyon. Remélem mostmár majd lassítani fog mert nem örülnék neki ha annyira magas lenne. Ne nagyon nőjön 170 centi fölé..
  Ma több helyre is megyek tárgyalni munka ügyben. Első sorban ott kellene meggyőznöm a tulajokat hogy vágjunk bele a munkába ahol eddig visszakoztak. Sajnos az esélyeimet erősen rontja hogy éjjel ujra esett a hó. Pedig az előző már épp elolvadt.Nem tudom mi lesz. Reménykedem hogy valamit sikerül össze hozni mert sokáig már nem üldögélhetek itthon..
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Az óra csörgés előtt ébredtem egy két percel. Épp azon tanakodtam hogy megnézzem e hogy valójában mennyi az idő amikor beindult a vekker ébresztője. Nyugodt éjszakám volt mély álommal fűszerezve.
  Tegnap délelőtt el voltam tárgyalni.Megnéztem amit kezdeni kellene javítás az milyen állapotban van és meglepően jó állapotok uralkodnak a tetőn. Nyilván a havazáshoz képest. Ma mindenképpen megyünk dolgozni és nekiállunk a munkának.Lehet hogy az elején szívni fogunk a hó miatt de muszáj elkezdenünk mert felkopik az állunk.
  A fear2-vel araszolgatok előre felé. Nem sokat játszok vele mert annyira nem köt le.
  Szép napot mindenkinek.

  [ Szerkesztve ]

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma későn ébredtem és nem aludtam valami jól.Az igazsághoz hozzá tartozik az is hogy későn kerültem ágyikóba. Volt egy kis munkaügyes dolgom ami elhúzodott 11 utánig. Most eléggé bágyadt vagyok.
  A tegnapi napunk eléggé vérszegény volt. Elmentünk dolgozni és építettünk egy állványt amiről majd tudjuk végezni a javítást és neki is álltunk a havat lesöpörni a tetőről de egy szélmalomharc volt abban a hóesésben bármit is tenni. Miután ezt beláttuk kocsiba ültünk és haza jöttünk. Ma nem megyünk mert van egy kis egyéb dolgunk.Remélem ma már gőzerővel olvadni fog a hó és így holnapra nem lesz sok dolgunk már vele.
  A fear2-vel a vége felé járok már. Elég unalmas játék.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Kipihenten ébredtem ma reggel. Kialudtam minden fáradtságomat és bár picit fájdogál a torkom a munka biztosan segíteni fog abban hogy ne uralkdjon el felettem a megfázás.
  Tegnap délelőtt a dolgunkat végeztük majd még elugrottunk a hétfőn elmaradt tárgyalásra és megnéztünk egy újabb javítási munkát. Utána pihi volt. Végre végig értem a fear-el és neki kezdtem a Necrovision-nak.
  Ma ha minden igaz már nem lesz hó a tetőn és nyugodtan neki tudunk állni a javításnak.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma korábban ébredtem egy órácskával így már 3 órakor fent kukorékoltam. Benyomtam a tv-t és azt kapcsolgattam. Majd a szokásos 4 órás keléskor tápászkodtam csak fel.
  A tegnapi napunk végre egy egész napos munkával telt. Jó volt végre rendesen dolgozni a sok kihagyás után. Az idő is egész jó volt leszámítva azt hogy párszor eleredt az eső. Mondjuk az utóbbi időben áztunk eleget ami inmunissá tesz lassan a csapadék ellen.
  Ma folytatjuk a javítgatást. Úgy számolunk hogy ez eltart még pár napig.
  A necrovisionban már a 2. pályán elakadtam. Majd talán ma reggel tovább tudok lépni benne.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Hulla fáradtan ébredtem ma reggel. Tegnap tovább maradtunk hogy ma ne keljen mennünk.Így este 6-ig dolgoztunk. Ma és holnap pihi. A tető javításának egyik felével úgy ahogy végeztünk .Még hétfőn befejezzük azt az oldalt és átépítjük a másik oldalra az állványt és kedden neki állhatunk annak is.
  Mára nem sok mindent tervezek. Játszok picit a Necrovisionnal és pihengetek.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Szokásos időben kipattant a szemem. Egy picit még lustiztam de inkább ide ültem a gép elé minthogy forgolódjak az ágyban. A torkom sajnos picit fájdogál. Én meggyógyulnék magamtól is de a család körülöttem mind beteg és így folyamatos fertőzés alatt állok. Amnt elkezdtem dolgozni rendesen és nem voltam a fertőző zárt térben szépen enyhültek is a tünetek. Holnap újra munka van így remélem megint javul az álapotom.
  Tegnap nem sok mindent csináltam. Jobbára csak pihengettem. A necrovisionnal játszottam egy keveset de újra elakadtam. Nem találom a föld alatti bunker rendszerben a továbbjutást.
  Ma délelőtt pihi de délután el kell ugrani tárgyalni munkaügyben.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma reggel is a kis torokfájásom ébresztett. Jobban örültem volna ha egy kis szexéhes ribi teszi ugyanezt velem de ma sem történt ez meg..Kicsit nyúzott vagyok és gyenge. Sajnos az egész család beteg és ez a 2 nap itthonlét megtette hatását és jól befertőztek engem is. Ma szinte felüdülés lesz elmenni dolgozni.
  Tegnap reggel felkeltem és picit neteztem majd megittam egy neocitránt és visszabújtam az ágyba. Fülig betakaroztam és néztem a tévét. Többször is elaludtam és fél egyig ki sem másztam a vackomból. Akkorra szedtem magamat kicsit össze. Délután el kellett intéznem egy fontos tárgyalást ami egészen jól ment.Egész estig el voltam mert pestre kellett menni. Táltival mentünk Zolival.
  Ma befejezzük a tetőnek azoldali javítását amit múlt héten elkezdtünk és átjövünk a túloldalára. Remélem nem fog esni az eső.
  A necrovisionban előrébb araszoltam de ismét elakadtam...
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Már lassan szokásosnak mondható torokfájásommal ébredtem. Neocitránnal kezdem a napot ami talán annyira helyre ráz hogy nem lesz gond a munkába menettel. Iszonyat íze van de legalább használ.
  Tegnap befejeztük a hátsó oldal javítását és kipucoltuk az ereszcsatornát. Majd az egész állványrendszert átépítettük a ház elé. A bontásnak nem álltunk neki mert az időjárás bekavarhat szépen nekünk. Remélem ma nem fog esni az eső báár nagyon igérik. Az egy dolog hogy újracsak eláznánk de még a munkánkat sem végezhetnénk mert esőben nem bonthatjuk csak úgy ki a tetőt. Ha netán meg is tesszük ezt akkor iparkodnunk kell hogy estére visszafóliázzuk a kibontott részt mert holnapra és holnap utánra sok esőt mondanak. Reménykedem benne hogy nem jön be nekik.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma reggel inkább kapar a torkom mint fáj és köhögök. Ezt javulásnak veszem. Ha így haladok akkor lehet hétvégére egészen kigyógyulok a betegségemből. Már ideje lenne mert nagyon utálok betegeskedni. Persze ehhez szükség van arra is hogy ma mondjuk ne ázzunk bőrig munka közben amire nem sok esélyt látok. Ugyan nem néztem ki még hogy milyen idő van de nagyon igérik az esőt.
  Tegnap egész szépen haladtunk. Ha minden összejön akkor ma be is fejezhetjük a javítást.
  Na persze ne rohanjunk ennyire előre. Ezeknél a javításoknál bármikor közbe jöhet valami előre nem látható esemény ami keresztül húzza a számításainkat. Remélem most elkerülnek ezek a dolgok minket.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma felébredtem 4 óra előtt de direkt nem keltem fel hanem magamra kényszerítettem egy kis lustálkodást. Hát jobban nem lettem tőle. Vagyis jól vagyok már de azt hittem ettől még jobban leszek. Tegnap befejeztük a tetőjavítást és magam sem hiszem el de valami isteni csoda folytán nem esett egy csepp eső sem így nagyon jó kedvel tudtuk befejezni a munkát.
  Ma nem megyünk dolgozni mert a következő munkát csak hétfőn tudjuk elkezdeni. Holnap amugy sem tudnánk menni mára pedig nagy esőzést igértek. Így annyiban maradtunk hogy hétfőre csúsztatjuk a következő munka kezdését.
  Ma itthon fogok ténykedni. Pakolgatok és takarítok. Még lehet hogy játszani is fogok a necrovisionnal. Meglátjuk jut e rá időm és lesz e kedvem hozzá...
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  A mai reggel is a későn kelésé volt. Ma délelőtt a saját ügyemet intézem. Most kell ezeket elintézni amikor itthon üldögélek.
  A tegnap napom nagyjából úgy telt ahogy terveztem. Pihengettem pakolgattam és rendezkedtem. El is mosogattam és a konyhában is összerámoltam. Délután amikor hazaért a kis család végigbeszélgettük kivel mi történt aznap de persze a gyerekek már rohantak is gépezni. Imrus nekiült játszani a FEAR2-vel és nyomta 3 órán keresztül. Egyszercsak szólt hogy valami baj van a géppel. Elsőtétült a monitor. Egy sima ctrl-alt-del-el kiléptem és felvettem ujra a játékot a tálcáról és folytathatta is a gyilkolászást. Amikor léptem el a gép mellett véletlenül hozzá értem a radiátorhoz és helyből ugrottam majd 2 métert. A passzív vizet felforralta a gép. Be van kötve a proci és a vga is és tűz forró volt a víz. így gyorsan a dual radira szerelnem kellett egy ventillátort mert ez nem járja..
  Az hogy Imrus játszhat ilyen hentelős játékkal az semmit nem változtatott a szelíd visszahuzodó viselkedésén. Inkább segít neki kiadni a benne lévő felgyülemlett feszültséget. Mindenesetre mikor az iskolába ért ott kijelentette hogy utálom az iskolát..
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Kicsit álmosan ülök itt és nem látok el majdnem a monitorig sem. A betegségemen mintha tuljutottam volna már.
  Tegnap rendeztem az ügyeimet. Tulajdonképpen csak az idegeim fáradtak bele de azok nagyon. De nem lehetett nem elintézni. Mivel letudtam most egy darabig nem kell mással törődnöm csak a munkámmal és a csajokkal. :D
  Még gépezni sem nagyon gépeztem. Nem volt kedvem még ehhez sem.
  A mai napot nem tudom hogyan alakul. Úgy volt hogy esetleg elmegyünk valami családi programra de ahogy hallom az időjárás nem fog ennek kedvezni. Még ez alakulni fog.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Piszok erősen tombol odakint a szél. Már tegnap elkezdte és este viharos erejüvé vált. Most is csak úgy tépi a redőnyöket az ablakokon. A fejem is megfájdult tőle. Tegnap este nem is volt tévénk csak szaggatottan. Ilyenkor a házon lévő központi parabola antenna meghülyül.
  Tegnap délelőtt sürgősen ki kellett ugranom egy tervrajzért velencére majd elrohanni vele zolihoz és kiszámolni az anyagszükségletet a munkához. Ez nagyjából el is vitte a délelőttömet. Nagyon nem zavart a dolog mert egy nagyot Gergőztem . Lassan 1 éves lesz a legkisebb fia és vele játszottam miközben persze a számolást végeztük. Egy tünemény az a kis lurkó. Persze a másik két fiúval is foglalkoztam de gergő volt az aki a legtöbb törődést igényelte. Na nem mintha nem foglalkoznának vele eleget csak kiélhettem azt a részt magamban ami azóta szunnyad mióta az enyémek kinőttek ebből a korból. Lementem gagyarászósba. Megbeszéltünk mindent mi micsoda. Pl. az ami világít az nem mezei lámpa hanem energiatakarékos fényforrás. Persze csak nézett nagyot mert ő eddig úgy hallotta hogy az a világitó valami az bizony a lámpa. Na jó. Határeset....
  Picit játszottam a necrovisionnal is. De csak picit.
  Ma nem tudom mit fogunk csinálni de a biztos hogy nem lesz benne kültéri dolog.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Nyugodtan aludtam mert ma végre visszatérhetek a régi kerékvágásba. Újra dolgozunk ami pénzt jelent. Ha pedig van pénz akkor megélhetés is megvan.
  Tegnap őrült szél fújt ami miatt a fejem picit fájt. Persze megint nem volt tévénk és ezt megelégelve felmásztam a tetőre megnézni mi az isten van a parabola antennával. Rendesen cibálta a szél és hogy hogynem kilazult a fejegységből a kábel csavarja és ki volt csúszva. Ezt visszacsavaroztam és azonnal megjavult a vétel..Persze majd lefujt közben a tetőről a szél.
  Nagyjából ez volt az ami említésre méltó a vasárnapomból. Mivel nem nagyon vagyunk ünneplősek ezért csak egy szóban megemlékezés volt a nőnapról semmi több.
  A necrovisionban lassan haladok előre. Mindíg elakadok benne mert valami főszörny párszor kinyír és elveszi a kedvemet a játéktól.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Sajnos a tegnapi reggelem nem úgy alakult ahogy vártam. Az utolsó pillanatban Zoli küldött egy sms.-t hogy lebetegedett és ezért nem tudunk elmenni dolgozni. Először le voltam törve eléggé majd miután túltettem magamat rajta feltaláltam magamat és végül egész jól alakult a napom. Házimunkában jeleskedtem picit és gépeztem is. Szóval nem unatkoztam. Délután már nem is bántam hogy a tegnapi munka kimaradt..Persze azért annak örültem a legjobban hogy Zoli egy újabb üzenetben megírta hogy jobban van és ma már tutira megyünk dolgozni.
  Ma reggel fáradtan ébredtem és alig tudtam kikászálódni az ágyamból. Ezek a frontok nagyon megviselnek. Pár évvel ezelőtt még észre sem vettem hogy vannak ilyenek de egy ideje igencsak megvisel, főleg a melegfront érkezése..Most hogy megittam a kávémat és itt ülök a gép előtt így már egészen jól vagyok. Lehet megpróbálok tovább jutni a necrovisionban. Persze újra elakadtam és hiába írtam a játék topicjába eddig senki nem válaszolt. Túl kevesen játszunk ezzel a játékkal pedig annyira nem rossz véleményem szerint...
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Szokott időben ébredtem de valahogy nehezen vettem rá magamat hogy felkeljek az ágyikómból. Csak egy egészen rövid lustit engedélyeztem magamnak és már keltem is.
  Tegnap végre dolgoztunk. Most napszámban vagyunk egy vállalkozónál és az apróbb testhezálló munkákat csináljuk. Tegnap pl. gyalult pallóból késztettünk egy lépcső fölé egy dobogót amin át lehet jutni a lépcső túloldalára majd 4 ajtónak az aljából vágtunk ami a padlóburkolás miatt hosszú lett. Mondjuk az ajtóknál volt némi szívás is mert ezek új ajtók és a beépítés nem úgy sikerült a kőműveseknek ahogy az elvárható és a tok közepe púpos lett. Így viszont nagyon nem akartak becsukódni az ajtók. De szerencsére volt nálunk felsőmaró és egyenes késsel lemartunk az ajtólapból annyit hogy szépen működjenek. Na persze a kömik gondolom egy sima rövidítés után 100x jól beb@szták volna és valami csak engedni fog...És persze a szokásos szöveggel adták volna át.-"Azért szorul kezit csókolom mert még új."
  Ma tetőablakokat fogunk körbeszegni. Mivel van 6db. lehet hogy nem is végzünk vele csak holnap. Majd meglátjuk hogyan haladunk.
  Tegnap nem játszottam egy játékkal sem a gépen. Majd talán hétvégén.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Nagyon szarul aludtam az éjjel. Fent voltam éjfélkor vagy 1 órát biztosan és mire elaludtam mami keltett hogy reggel van. A szépséghibája a dolognak az hogy elfelejtette átáltani az órát és 3-kor keltett nem 4-kor. De sebaj. Még lehet visszadőlök és alszom egyet. Vagy játszok kicsit a necrovisionnal.
  Sajnos a tegnapi napunk egy nagy szívás volt. a régi tetőablakok helyére lettek beépítve az új velux ablakok és mivel ez egy régi ház ezért a körbeburkolás az egy tömény szopás volt!! Van 6 ablak és abból kettőt tudtunk körbezárni és egynek még nekiálltunk. Nem semmi egy művelet. Reggel még azt hittem hogy ha marad is mára valamennyi munka az nem lesz sok. Na nemhogy maradt hanem rendesen bele kell húznunk hogy holnapra ne maradjon semmi. Kész rémálom csinálni ezt a tökörészést. Nem csodálom hogy megvártak minket vele...
  Szeretnék bejegyezni egy furcsaságot. Régóta figyelgetem a lekérdezések számát a naplómnak és mielőtt belassult a PH! volt egy napi 150 környéki lekérdezésátlagom. Azután leesett ez a szám. Nemcsakhogy leesett de nagyon ingadozott. Volt hogy napi 30 de volt hogy 200 volt. Érdekesen hatot hogy egyik napról a másikra lecsökkent a lekérdezések száma amit valahol megértek mert nem túl izgalmas az életem. De az elmult éjjel a lekérdezéseim száma megnőtt 4000-el (!) . Nem tudom ez minek tudható be de reménykedem hogy valaki nem unalomból kattintgatott ennyit.....
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma ismét korábban ébredtem.Valahogy nem megy mostanában az alvás. Lehet az időjárás kavar be..
  Tegnap ugyan azt a szívást folytattuk amit elkezdtünk tegnap előtt. Szerencsére többé kevésbé befejeztük a burkolásokat. Ma még szegélyléccel körbeszegjük és a beállított ajtókhoz letesszük a küszöböt.Még lehet hogy lesz pár apróság amit meg kell csinálnunk de azt egyelőre nem tudom. Az a lényeg hogy kilegyen a napunk. A hétvégén nem dolgozunk. Nekem holnap délelőtt halotti megemlékezésre kell mennem. Három hete meghalt mostoha anyám és őt búcsuztatjuk. A temetése majd áprilisban lesz. El lett hamvasztva és ilyen vizmosásos temetést szeretett volna ami itt majd csak áprilisban indul meg..Majd én is ilyet akarok! Nem akarom hogy bárki is miattam temetőbe járjon. Kispriccelnek és ennyi...
  A necrovisionban egy főszörnynél elakadtam. Bezzeg Imrus már végzett a fear2-vel. Mondanom sem kell hogy hamarabb végzett vele mint én.
  Szép napot mindenkinek.

Aktív témák

Hirdetés