Hirdetés

Aktív témák

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap elvoltunk pesten.Elintéztem a dolgomat és Zoli mostohaanyja is a magáét.Nagyon jó volt.Nem mentem be nagyon a városba de it a peremén is nagy volt a nyüzsi.Tul nagy.Nem szeretem a tömeget.Jobbszeretem ezt a kisvárosi életet amit itt élünk fehérváron.
  Ma folytatjuk a beállot.Reggel el kell ugranunk még egy konyhapultba belevágni a mosogatot.Persze csak akkor ha szolnak.
  Hullafáradtan ébredtem.Lehet valami front jön.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap már gőzerővel dolgoztunk.Már nagyon hiányzott ez.Az idő csodaszép volt a munka is szépen ment.Semmi váratlan nem jött közbe.Igaz piszkosul elfáradtam.Vissza kell még szoknom a rendes munkára.De ez édes fáradtság.Este alig vártam hogy ágyba zuhanhassak.Ma már be is fejezzük a szerkezete.Holnap belécezzük és lehet szombaton becserepezzük.Mondjuk erre nem sok esélyt látok de ki tudja....
  Szép napsütéses napot mindenkinek.
  A lányok vegyenek végre miniszoknyát mert az éhes férfi tekintetek már nagyon vágynak a formás lábak látványára.Legalábbs én... :D

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap már a csonkaszarufákat raktuk a kocsibeállora.Ma minden bizonnyal befejezzük a szerkezetet.Vagyis ha megérkezik a plusz faanyag amit még hozni kell akkor igen.Reménykedem hogy igy lesz.
  Amiota rendesen dolgozunk azota nagyon elfáradok és esténként korán bezuhanok az ágyamba és már durmolok is.Ez rendszerint 8 után meg is történik.
  Fogyogatok is ugy veszem észre.Igaz csak nagyon apro léptekben de mégis mntha apadna a pocakom.Az idő is nagyon jo volt tegnap.Ezt már szeretem.Ennél már csak melegebb jöjjön.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó hajnalt.

  Fáj a torkom és ez keltett fel.Hamár ébren vagyok ideültem a gép elé.Tegnap befejeztük a beállo szerkezetét.Hétfőn tudjuk folytatni mert akkorhozzák a lambériát hozzá.Legalábbis remélem hogy meghozzák...
  LLe akartam fotozni mert Zolitol visszakértem a gépemet de sajnos a töltőjét nem hozta vissza és az aku le volt merülve teljesen.Szoval képek majd később...
  Ma kimegyek anyosomhoz és segitek szétteriteni neki kavicsot amit az udvar feltöltésére hoztak.Utána lehet vágunk még egy kis tüzelőt.Szóval elleszek.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap mint irtam is anyósomnál kavicsot hordtunk.Jol el is fáradtam.Este még elmentünk Zoliékhoz gyermeknézőbe.Megnéztük Gergőt.Kicsit nosztalgiáztunk .Furcsa volt látni hogy a mi gyermekeink is ilyen pindurkák voltak.Jol eldumcsiztunk és hamár ott vagyok kicsit rendbe szedtem a számitogépüket.
  Végre elkezdtem fogyni!Tegnap méértem magamat és 89 kilot mutatott a mérleg.Nem erőszakosan fogyokurázok de odafigyelek arra hogy ne zabáljam tele magamat mindig.Érdekes megfigyelni hogy munkába 8 szendvicset hordtam és mind megettem mindig most pedig négyet viszek és az is elég..Sört sem iszok 2 hete.Na nem mintha akkora alkesz lettem volna de a napi esti sörömet elhagytam.Talán ez is segitett pár deka leadásában.Ne szeretném ha ugy fogynék hogy éhezem majd utána visszahizok.Inkább csak odafigyelek magamra és persze mellette dolgozom.
  Ma memot mmegyek tesztelni az egyik PH.-s sráchoz.Szívesen segitek bárkinek.
  Széép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap délelőtt memot teszteltünk egy PH.-s sráccal.Megnézte hogyan menne a gépében 4 giga ram és mennyit menne.Végülis 1125mhz tökéletesen ment neki látszolag de 1150mhz-et már nem tudtu stabilizálni.Mondjuk még lehetett volna játszani vele de annyira nem merültünk bele a dologba.
  Tegnap megünnepeltük Zsani 11. szülinapját.
  torta
  az ünnepelt
  Imrus
  Ma folytatjuk reményeim szerint a beállot.Lambériázni fogunk.
  Széép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap mégsem a beállot folytattuk hanem el kellett ugranunka következő munkánkhoz a régi tetőt bontani.Ennek nem nagyon örültem.Ma fogjuk lambérázni a beállot és holnap már valszeg vissza kell ugranunk elkezdeni azt a munkát ahol tegnap bontottunk.Ott egy könnyüszerkezetes faház toldás is készül az épülethez.Azt kezdjük el.Feltéve ha ma ott befejezik a bontást és elpakolják a törmeléket.

  Szép napot mindenkinek.

  szerk:Majd el felejtettem! Tegnap tettünk akksit a kocsimba és beinditottuk.2. inditozásra beindult..Már egy éve tutira nem volt elinditva.Mentem is gyorsan vele 3 kört a telepen.Annyira jo volt vele menni.A szívemhez nőt már.Igaz nincs rajta másfél éve műszaki de most hogy ilyen könnyen elindult elhatároztam hogy szerzek rá műszakit és használni fogjuk.Ez egy 23 éves 1,3-as ford orion.Kicsit lomha de nagyon összenőtünk.Soha nem hagyott cserben.Még törött vizpumpával is hazahozott a városbol egyszer.ÓÓÓÓ!Nagyon szeretem a kis öreg táltosomat.

  [ Felhasználó kérésére szerkesztve. - peterkeT ]

  [ Módosította: peterkeT ]

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap nem tudtuk lelambériázni egészen a beállot.Még maradt mára pár négyzetméter.Utána foliázunk és lécezünk.Valami erősitést még tennünk kell bele mert eléggé mozog.ezt még a műszaki ellenőrrel meg kell beszélnünk.
  Ma ugy néz ki szintugy rossz időnk lesz.Már most piszkosul fuj a szél.Ezt nagyon gyűlölöm.Fáradtan is ébredtem.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap befejeztük a lambériázást és befoliáztuk a beállot.El is kezdtük a lécezést csak elfogyott.Gyanusan hamar fogyott el a léc.Mintha csentek volna belőle.Kell még hozni 150fm-t.Persze a legnagyobb szélviharban foliáztunk.Amugy is kikészit a szél de igy meg aztán végkép kész voltam idegileg tőle.
  Ma befejezzük a lécezést és kiválogatjuk az anyagot a következő munkánkhoz amit holnap kkezdhetünk.Remélem ebbe a munkába fizetnek bele amit eddig elvégeztünk.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap befejeztük a beállo lelécezését és kiválogattuk a fát a faház toldáshoz.Délután neki is álltunk.Lassabban haladtunk mint ahogy kellene de ez betudhato a kezdeti fokozott odafigyelésnek.Vagyis az alapokat kkell tökéletesen megcsinálni mert utána nehéz bármit is javitani.Az agyam szétment a melegfront miatt.Soha nem voltam alergiás és frontérzékeny de egyre jobban bántanak a frontok.Ennyire öregednék?
  egnap kaptunk egy kis lovét és én persze ugy gondoltam végre költök a gépemre.Tápot vagy videokártyát ujitok.Majd csak jövőhéten költök addig nézelődök.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap a faház falait állitottuk.A vállalásunknak kb. a 2/3-át felállitottuk.Persze közben kiderült hogy még egy rész lesz fábol de azt elfelejtették közölni.Arra még meg kell egyeznünk mert ebbe az árba csak ez fér bele.Nem kivánhatják tőlünk hogy elhalgatnak egy komoly tételt a munkábol és azt is benyeletik velünk.Már jeleztük is hogy arra plusz munkadijat kell számolnunk.Csak hümmögtek.Addig mig meg nem egyeztünk ugysem fogunk bele.
  Ma nem megyünk mert Zoli az unokatesojának segit valami előtetőt késziteni.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Kivetett az ágy. Képtelen vagyok lustálkodni.Ezt a génekben hozom.Hajnalban ébredek viszont este korán kell feküdnöm.Tegnap jo napom volt.Szerintem ma is jo lesz.Pihizgetek és a gépre telepitek második oprendszernek egy vistát.Teljesen elégedett vagyok az XP-vel de idővel ugyis váltani kell majd és picit tanulgatom az uj rendszert.Majd onnan netezgetek és közben utánaolvasok milyen trükökkel lehet megovni a müködőképességét.Az xp-t már egészen jol tudom ovni.Eleinte persze ezt is uton utfélen kinyirtam...
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Picit bosszus vagyok mert pénteken elhoztam egy tervrajzot aminek a tető anyagszükségletét ki kellett volna számolnom de teljesen kiment a fejemből.Most kell nekiállnom kiszámolni mert Zoli ki fog akadni teljesen.Nagyon mérges vagyok most magamra!!!
  Lépek is számolni....
  Egész hétvégén a vistával szívtam.Spontán kékhalálok meg ilyesmi.Egyelőre agyrém.Biztosan össze fogunk szokni.Igyekszem kiismerni és megtalálni a bluescreen okát.
  Ma folytatjuk a faházat.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap nagyon szépen haladtunk.Ez örömhir számomra mert igy mindenki elégedett.A tulajdonos látja hogy készül a háza mi pedig mielőbb a pénzünkhöz jutunk.
  Sajnos tegnap is előjött vistán pár kékhalál.Adtam a memoknak még 5 század voltot háth ez segit neki.Érdekes hogy akkor dobott mndig bluescreent amikor frissitéseket töltöttem le a dreamscreenhez.Miután adtam még feszt a memonak utána kibirta a letöltést és a telepitést.Ami érdekes hogy előtte rengeteg frissitést töltöttem le éstelepitettem és az SP1-es javitocsomagot is telepitettem és semmi gond nem volt.
  Meglátom hogy össze tudunk e csiszolodni.Azért a családnak fenthagytam az XP-t mert ott van minden játék még.
  Ma folytatjuk a faház részt.Sőőőt.Ezt a részt amiben megálapodtunk ezt be is fejezzük.Remélem némi pénzel henerálják is ezt...
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap reggel elmentünk a fatelepre fát válogatni és közben rámtelefonáltak a rendőrségtől hogy az ablaklopás miatt be kell mennem ujjlenyomatot adni.Na szép gondoltam magamban. Be is mentem a yardra és életemben először adtam ujj és tenyérlenyomatot.Egy jo fej rendőr volt ott akivel eldumcsiztunk közben.Jol összetintázta a kezemet.Alig birtam lemosni..
  Amgy a faházzal jol haladunk.Ma már a hátso toldást be is fejezzük.Ma dől el hogy az elejt is le kell e bontani vagy rá kell valahogy dolgoznunk.Nekünk végülis mindegy.
  A biztosabb az lenne ha ujat épitenénk.Ez a régi rész egy papir vastagságu fal.Mi 15 centi vastag falat épitünk szemben a régi8 centissel...
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Nagyon fáradtan ébredtem.Tegnap anyaghiány miatt meg kellett állnunk a faházzal és visszajöttünk a kocsibeállot cserepezni.Kaptunk némi pénzmagot is de kkorán sem annyit amennyi járna.Ma le kell ülnünk a megbizoval megbeszélni ezt a dolgot.Tegnap sikeresen ráütöttem 2x ugyanarra az ujjamra.Azz ideg majdnem szétvágott.
  Ma mindenképpen be szeretnénk fejezni a beállo cserepezését hogy erről is le legyen a gond.

  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap befejeztük a beállot.Sajnos fényképezőt elfelejtettem vinni. Zoli összeveszett a feleségével ugyhogy eléggé nyögvenyelősre sikerült ez a nap. Ma már visszatérünk a faházhoz.
  Tegnap vettem egy 250gigás WD. vinyát.Mivel már nagyon hiányzott az adattárolo a kinyiffant samsungomat potolnom kellett.Nagyon jo kis vinyának néz ki.A tápvásárlás most csuszik.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap szinte az összes falat felállitottuk a faházbol.Szerintem még egy erős nap és befejezzük.Legközelebb kedden megyünk dolgozni mert most igy jöttek össze Zoli dolgai.Gergő papirjait kell rendeznie.Ugyhogy addig pihi.Legalább a gépemet össze tudom szedni.Az uj vinyára rendszert teszek meglehet kitakaritom.
  Ma mivel a gyerekeksuliba mennek és mami is dolgozni fog, én fuvarozom majd őket.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Rendkivüli bejegyzés!

  Anyacicánk megellett a mamánál!!Én nem láttam még csak Zsani telefonált izgatottan.Állitolag csak egy koromfekete cicuska lett.
  Persze pont most adtam kölcsön a fényképezőt.Bár lehet le se tudnám fotozni mert még nagyon ovja az anyucica.
  Szóval a nap vége is szép.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap sokáig fent voltam ezért ma picit bealudtam.Na nem most keltem, csak most jutottam el ide a blogomhoz.
  Ma kimegyek én is mamához megnézni az uj cicust.Meg akarom nézni az e heti dr. House-t is mert én akkorra már aludtam és felvette nekem a sogornőm és utána sietünk haza mert forma1 lesz.
  Nagyjábol ennyi a programom amit mára terveztem.
  Tegnap jot nevettem magamon.Most hogy fogyogatok azonnal elővetettem egy 10 évvel ezelőtt vett farmeromat hogy majd abban megyek amikor Imrusért megyek az isibe.Csak én ugy gondoltam...Ahhoz még derékbol le kell adnom bő 5 centit.Vagy többet is.Persze teljesen olyan voltam mint a nők hogy pár deka leadása után azonnal a 2 mérettel kisebb ruciba probálják magukat belepréselni mondván hogy fogytak.Ezen jot mulattam magamban.
  Inkább lassan de biztosan fogyjak.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap kimentünk anyósomhoz megnézni a cicust.Egy kosárba elett a szerszámos kamrába.Direkt neki lett készitve ez a hely.Jol el van rejtve ugyhogy nem lehetett látni mást csak egyel több fekete foltot az anyacica hasán.És hallan ahogyan cuppogva eszik a picur.Nagyon ovja az anyja ezért hagytuk is.Majd pár napp mulva biztosan jobban meg lehet nézni.
  Tegnap estére felugrott Pityu barátom.Munkát hozott és egy jót dumcsiztunk vele.
  Ma itthon leszek mert Gergőt lajstromba vetetik Zoliék.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Piszok fáradtan de vidáman ébredtem ma reggel.A fáradtságot valami frontnak tudom be a vidámságot pedig annak hogy végre ujra dolgozunk.Még nem tudom hogyan alakul a hét a május elsejemiatt.Jó volna ha csak elsején nem dolgoznánk és pént.-szombaton igen.Iszonyat le foogunk maradni és a munkák kezdenek besürüsödni.Arrol nem is beszélve hogy pénzünk meg ujra nincs.Mivel maholnap befejezzük a faház falait ezért várható hogy fizetni fognak.Vagyiserősen bizok benne...
  Tegnap délután kimentünk a jó időben a gyerekekkel anyósomhoz.Én hazahoztam a kocsit ők pedig hazajöttek biciklivel.Már régen bringáztak és nagyon szerettek volna.
  Remélem legalább olyan szép idő lesz ma mint tegnap.
  Szép napot mindenknek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap eléggé káosz napom volt.A munka jol haladt mignem megjelent a fővállalkozo és bejelentette hogy a kocsibeálloba centik hijján csak ugyan de nem fér be az autoja a tulajnak.Jo nagyot néztünk.Nem fér be??? Hiszen egy focusa van.
  Kiderült hogy van neki egy régi fajta transportere amin van egy tetőablak.Mindezt elfelejtette lemérni milyen magas....Este odaugrottunk és a kapu feletti merevitésből vágtunk ki.Az arcom leszakad.Megadnak egy ajtomagassági méretet csak nem fér be rajta az auto.NYAMI!
  A faháznál jol haladtunk és piszkosul elfáradtam.Mikor hazaértem mami azzal várt hogy a koleganőjének behalt a számitogépe nem e nézném meg.Nagyon örültem neki de perze megnéztem.Na ezzel töltöttem az estém hátralévő részét.
  Ma befejezzük az oldalfalakat és kiválogatjuk a tetőanyagot.Holnap majális.
  Szép napot mindenkinek.

  [ Szerkesztve ]

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap befejeztük a falakat és elugrottunk kiválogatni a faanyagot. Mivel még tegnap ki is hozták az anyagot ezért neki is tudtunk állni a tetőnek. Le is csavaroztuk a talpszelement. Zolira voltam picit mérges mert nem ugy ténykedett ahogy szerintem logikus lett volnaVagyis belekapott a tetőkészitésbe holott a fal sem volt méég telljesen kész.Mivel én azt az elvet vallom legyen tökéletesen kész egy munkafolyamat és utáána lépjünk tovább. Ő viszot már a tetőt akarta kezdeni.Sajnos ehhez 2 ember kell.Egyedül az alap méréseket sem tudja megejteni.Szóval javarészt rám várt hogy végezzek.Ha esetleg segitett volna ő is akkor hamarabb végzek. Mondjuk ez nem jutott eszébe...
  Ma pihi. Lehet kinézünk a majálisra.Ez nem biztos.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap a semmittevésé volt a főszerep.Anyósomhoz kimentünk és ott összeállitottunk egy lapraszerelt szekrényt.Nagyjábol ennyi volt ami emlitésre mélto.
  Ma végre ujra dolgozunk! Más várja a minnél több szabadnapot de én szeretem a szakmámat.És mivel minden nap ujat alkotunk ezért élvezet a munka.Persze nem mindig van igy de többnyire jo munkáink vannak.MMa pl. már a tetőt fogjuk állitani.Látványos lesz igy mindenki elégedett lehet.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma reggel piszok fáradtan ébredtem.Érdekes mert amint kikászálodok az ágybol és eltelik 5 perc már sokkal jobban vagyok.Tegnap jol haladtunk.Az összes egész szarufapárt felállitottuk.Ma a vápás résszel foglalkozunk és hétfőn szerintem készre is vágjuk a szerkezetet.Utána remélem pénzt is kapunk belőle.
  Vasárnap pihi lesz.Ha jo idő lesz lehet kimegyünk valahová a természetbe.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap ismét elég jol haladtunk annak ellenére hogy elment a kocsin a féklámpa és Zoli azt javitotta 10-ig.Addig én egyedül folytattam a tetőt.Végüls valami érintkezési hiba van mert a pedáltol eljön az áram de a féklámpáig nem ér el.Ideiglenes megoldásként meghekkeltük az eljövő vezetéket és egy külön vezetékkel elvittük hátra a foglalathoz.Azt mondta Zoli hogy ma mindenképpen szétszedi és megcsinálja.Szerintem felesleges időpocsékolás hiszen a tartalék vezeték ugyanolyan jol teszi a dolgát mint az eredeti.De ő tudja.
  A tetőszerkezetet nagy valosszinűséggel befejezzük hétfőn.Remélem fizetni is fognak mert még a falakat sem egyenlitették ki.Nehogy megint befürödjünk..Nem az első eset lenne eddigi pályafutásunk alatt.Sajnos ilyenek az emberek.
  Ma pihi.Megprobálom rávenni a családot egy kisebb turára de nem tudom lesz e kedvük hozzá.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap reggel megprobáltam rávenni a családot hogymozduljunk ki a zöldbe. Érthetetlen módon eléggé nehezen mentek bele.Nem akartam egy nagy programot csinálni csak kiugrani ide a város széli kiserdőbe.A gyerekek még soha nem voltak itt.Van egy nem egész 2km-es tura ami állomásokra van osztva ahol tornagyakorlatokat kell végezni.Egyszerű átmozgató gyakorlatok a jó levegőn.Amikor ott voltunk már mindenki élvezte a dolgot.
  A gyerekekkel én lelkesen csináltam a feladatokat csak mami volt punyadt és nem akarta blamálni magát.Az egész egy kellemes 1 órás séta volt.Kellemesen elfáradtunk.
  Pár képet teszek fel.
  1
  2
  3
  4
  5

  Ma remélhetőleg befejezzük a tetőszerkezetet és mégjobban reménykedem egy nagyobbacska pénzöszegben amit ha minden igaz ma megkapunk.
  Legyen mindenkinek szép napja.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap befejeztük a tetőszerkezetet, igaz picit nyögvenyelősen ment a dolog.Adodott egy rajzértelmezési hiba a Zolinál igy picit vakvágányra vezette a munkát.Én csak később néztem bele a tervrajzba mert bizom benne és akkor láttam hogy eltoltuk az előtető méretét.Persze javitottuk még időben a hibát csak ez megtépázta a munkakedvet.Főként Zoliét mert nehezen emészti ha téved.Utána annyira mérges voltam hogy eltoltam a vápaszarufa kivágását.Ezzel egálba is kerültünk...
  Azért befejeztük.Igaz már esett az eső amikor a végére értünk de legalább ma már lambériázhatunk.Pénzt is kaptunk.Igaz kevesebbet mint amire számitottunk de azért nem halunk éhen.
  Este minta mormota aludtam már negyed 9 körül.Piszkosul elfáradtam.
  Ma remélem nem fog esni az eső.A lambériázással körbe kell érnünk és az csak jó időben lehetséges.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap lambériáztunk amig el nem fogyott az anyag majd léceztünk és OSB-t is raktunk.Vittünk magunkal mégeg embert hogy gyorsabban haladjunk mert picit késésben vagyunk.Ha igy haladunk akkor talán csütörtök estére készen vagyunk a tetővel annyira hogy lehet csinálni a bádogos munkát.Kényszerből elvállaltuk azt is hogy ne kelljen várnunk rá.Szerintem ezt szombaton meg is tudjuk csinálni.Majd még valami árat kell rá kitalálnunk.
  Remélem ma kirakják a kőművesek a kéményt is hogy körbe tudjuk zárni és ha szerencsénk van akkor a villanyszerelő is csinál valamit a tetőtartoval amin bejön az áram mert csak ott log magában.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma egykicsit anyátlanul ébredtem.Mami éjjszakára berendelték és ilyenkor egyedül kell kelnem.Nem vagyok nagyon ehhez hozzászokva.
  Tegnap meghozták a hiányzo lambériát amit fel is ütöttünk. Majd léceztünk és OSB-t raktunk.Ma nagyjábol befejezzük a tetőt.Vagyis nagy esélyünk van rá.Nem szeretném elkiabálni mert ez nem csak rajtunk mulik.A kőművesnek ki kell raknia a kéményt eés ehhez szarufát is ki kell válltanunk.Ez nem jo hir de nem tudunk mit tenni.
  remélem jo időnk lesz.Szépen barnulgatok már.Legalábbis a polo alol kilátszodo részeim.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap már nem ugy haladtunk mint szerettem volna.Ez igy szoktt lenni.Van pár erősebb nap és utána következik egy gyengébb.Sajnos tegnap az is hátráltatott minket hogy a bejövő áramot helyezték át és igy nem volt áramunk 2 órán keresztül.Mivel a gépeink 95% elektromos igy nem tudtnk mást tenni mint takaritottunk.
  Ma mindenképpen befejezzük a tetőt és elkezdjük a bádogozást.
  Szerintem még a bádogos munka is meglesz és holnap kezdhetünk zsindelyezni.Ha el nem felejtem ma viszek fényképezőt és lefotozom a munkánkat.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma ugy döntött Zoli hogy nem megyünk dolgozni. A családdal akakrja tölteni a hétvége mai és hétfői napját és vasárnap meg horgászversenyre megy.
  Mi valahová elmegyünk kirándulni vsárnap szerintem.Még ki kell találnom hová menjünk.Elég sokfelé voltunk már igy egyre nehezebb olyan uticélt találni ahol még nem jártunk és mindenkinek tetszene.
  Majd agyalok rajta.Átturom a netet és körbenézek.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma ugy néz ki Győrbe fogunk menni.Ott az állatkert a cél és valami fürdő.Ennek még utána kell néznem mert elég ingatag ez a program.
  Tegnap ki kellett ugranom még Velencére levenni a kéménybádog méretét és lebeszélni a bádogossal hogy gyártsa le.Igy legalább délelőtt hasznosnak érezhettem magamat.
  Délután pedig a nero régebbi verziojának a hibás telepitésével szívtam.Vagyis annak teljes uninstaljával.Nem mondo eljátszottam vele egész délután mire PH.-s segitséggel nagynehezen el tudtam távolitani.
  Mindenesetre ebből is tanultam.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap mégsem Győrbe ruccantunk ki hanem Pörbölyre mentünk erdei kisvasutazni az én hatásomra.Bár ne tettük volna!!
  Katasztrofálisan sikerült a program.Tőlünk ez 140km-re van és lendületből megvettük a teljes vonalas jegyet ami igencsak drága volt.Ráadásul felárat kellett fizetni a gőzös miatt.Mentünk egy oda vissza utat és ez közel 3 óra zötykölődés volt a voonaton.Igaz a táj nagyon szép de azt 30 perc után meg lehet unni.
  Ha bárki elvetődik arrafelé csak 2 állomást menjen előre "olcsópénzért" majd egy állomásnyit gyalogoljon vissza az erdőben a jó levegőn és azalatt a vonat is megteszi az odavissza utat.
  Ez örök tanulság volt...
  Ma kipihenjük ezt a remek programot.Képeket majd teszek fel rola azért.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap megprobáltuk a tegnap előtti balul elsült kirándulást feledteti egy erdei bográcsozással.Felhivtuk Zoliékat és kimentünk a Vértesbe.A lányok főztek egy finom gulyáslevest.Nagyon jó volt a hangulat.Egy forrás közelében voltunk .Gyerekek is elvoltak.Fociztunk.Tollasoztunk mig az ebéd elkészül.Majd bevetettük magunkat az erdőbe és egy jó órás sétával ledolgoztuk amit bezabáltunk. Nagyon jol éreztük magunkat.Piszkosul elfáradtunk.Ma alig birtam kinyitni reggel a szememet.
  Pár kép az eseményről:1 2 3 4 5
  Sajnos a gyerekekről nem készültek jó képek.Most Zsani fotozott és neki inkább a bogarak lefotozása volt érdekes.Az utolso képet is ő fotozta magárol.

  Pörbölyi kisvasutazás:1 2 3 4

  Szép napot mindenkinek.

  [ Szerkesztve ]

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Hulla fáradtan ébredtem.Azt hiszem beérett a hétvégi kirándulós lotifuti. Erre rátett egy lapáttal hogy erős napunk volt. Zsindelyeztünk. Amint melegebb lett folyamatosan locsolni kellett a tetőt mert egy közép kategoria alja zsindelyre került csak pénz és ez a talpunk alatt málott szét.Azért egész jól haladtnk.Szerintem a héten befejezzük a fedést és a bádogozást is.
  Ma lehet hogy 1 órával korábban megyünk.Ez nem rajtam mulik mert én máár fent vagyok.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma is piszok fáradtan ébredtem.Tegnap nagyon megnyomtuk a zsindelyezést.Korábban is mentünk egy órával és rendesen ötig voltunk.Már a @ kivolt teljesen.Viszont nagyon jól haladtunk.Ennek nagyon örültem.Ma ugy néz ki teljesen befejezzük a fedést és igéretünk van pénzre is.
  Mivel megvan rá a pénzem 2 napja elkeztem tápot keresni magamnak.Egy konkrét tipus érdekel csak és eddig mindenhol lehetett kapni most meg hogy van rá pénzem egyszerűen kifogyott.Mindenhol heteket igérnek.Kész vagyok teljesen.Na nem mintha nem ez szokott volna történni velem...
  Ha ma befejezzük a fedést akkor holnap tutira befejezzük a csatornázást.És akkor szerintem hétvégén pihi.
  Ha nagyon nagy meleg lesz mint igérik akkor lehet felállitjuk a medencét és pancsizni fogunk.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ma reggel ujra fárdtan ébredtem.Ennek oka abban is keresendő lehet hogy a meleg szívja le az energiámat miközben dolgozok.Majd kipihenem vasárnap.
  Sajnos tegnap nem sikerült befejeznünk a fedést önhibánkon kivül.Történetesen nem a lerendelt zsindelymennyiséget hozták meg hanem 10m2-el kevesebbet. Persze nem lett elég...Délutánra viszont potolták igy mára csuszott a befejezés.Azért nem unatkoztunk mert a bádogozást csináltuk.Ezt majdnem készre is vágtuk.Ma befejezzük a fedést és a bádogozást és nekiállunk a csucsfalak lezárásának.
  Reményeim szerint holnap azzal is végzünk és egyben kifizetik a munkabérünket amivel lógnak még.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap kalandos napom volt.Reggel jött értem Zoli sógora mert Zolinak a kisfiát kellett 6 hetes kontrolra hoznia.Amint beszálltam és elindultunk szinte azonnal beleszaladtunk egy közuti ellenőrzésbe.Mivel a kocsin lejárt már a műszaki igy be is vonták a forgalmi engedélyt és iszonyatosan meg fogják büntetni Zolit és a sógorát.Persze ez hogy nincs rendben a kocsi ezt nem terjesztette a családjában Zoli igy teljesen ledöbbent a sógora.Mondtam hogy vizsgáztassuk már le de inkább mindig a részletét fiettük be.Most ott állunk hogy hétfőn inkább visszaadja a banknak a verdát Zoli és az én jó öreg táltosomat leműszakiztatjuk és azzal fogunk járni...
  Miután megállitottak minket kapott egy utvonal engedélyt az autó amivel hazáig közlekedhet és ennyi.Én elvittem a mi családi autonkat miután a gyerekkeket eldobta mami vele az isibe és azzal egyedül kimentem befejezni a tető héjazatát.Mondhatom örűlt mami hogy a családi autot befogom melózni...
  Ma is azzal fogunk menni mert még be kell fejeznünk 2 csucsfal OSB lapozását és ma kapunk pénzt is.
  Holnap rendezem az én kocsim műszakiját.
  Szóval csak ennyire volt eseménydús napom.Viszont ujra taliztam egy nagyon kedves ismerősömmel.Ez egy szép pont volt a napomban.Akkor legalább ki tudtam szakadni a napi gondok közül.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap a mi autonkal mentünk dolgozni és befejeztük a csűcsfalakat.A pénzt is kifizették hála istennek.A kocsimba visszadobtam az akksiját és pöc röffre elindult.Meg is simiztem a műszerfalat.Ebben a korban már jár a dicséret neki.23 éves jószág és amig használtam soha nem hagyott cserben.
  Ma kitakaritom és lemosom őt.Utána leszervezem a műszaki vizsgáját.
  Délután el kell vinnem haverhoz mami barátnőjének a számitogépét és egy alkatréscsereberével kideriteni mi sz@rt be a gépén.Ugyhogy ma pihi nem lesz sok.Végülis ez nem is annyira érdekel mert mig nincs autonk addig ugysem tudunk menni dolgozni igy lesz időm pihizni.(sajnos)
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Kicsit fáradtan ébredtem.Tegnap ahogy irtam nem nagyon pihentem.Délelőtt a kocsimat rendeztem.Lemostam és kitakaritottam belülről.A srác is eljött megnézni aki a műszakira fogja vinni hogy mit kell rajra javitani.Azt igérte este eljön érte és elviszi de csörögjek rá 7 körül.3x megcsörgettem és nem vette fel és küldtem neki egy üzenetet is és arra sem válaszolt.Ez magyarország.....Legkésőbb csütörtökre kellene az auto és azt sem tudom mikor kezdik el rendezni.
  Délután elvittem mami barátnőjének a gépét Pityu barátomhoz és kideritettük hogy az alaplapja tönkrement.Most hajthatok neki egy másik lapért.Meglátjuk mi lesz.
  Ma pihi.Vagyis délelőtt megprobálom ujra felvenni a kapcsolatot a sráccal műszakizás ügyben.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap délelőtt végre sikerült elérnem telefonon a srácot aki rendezi a kocsim műszakiját és kaptam egy ujabb igéretet tegnapra amit már akkor éreztem hogy nem fog semmi lenni belőle.ezért nem ért meglepetésként hogy tegnap sem vitte el a kocsit.Mondta hogy feltétlenül csörögni fog ammikor jön a járgányért.Na ez nem történt meg...Remélem ma végre történik valami mert csütörtöktöl már nagyon kellene mennünk dolgozni.
  Szóval kicsit aggódom.
  Amugynem tétlenkedtem mert itton rendet raktam és porszivóztam.Délután kimentünk anyósomhoz és a családi auton kicserééltük a téligumikat nyárira.Mivel felnin vannak azok is ezért csak meg kellett emelni akocsit és lecserélni a kerekeket.
  Megrendeltem mami barátnőjének a gépébe az uj alaplapot is .Valszeg pénteken fog érkezni az uj tápommal.NYAMI!
  Ma nem is tudom mit fogok csinálni. Majd valamit kitalálok.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap semmi érdemlegeset nem ténykedtem.mindössze annyit hogy felhivtam a srácot hogy mi van műszaki ügyben az autommal.Egy halvány igéretet kaptam hogy ma reggel kezelésbe veszk a verdát és elinditják a műszakiztatását.Bevallom ebben már annyira nem hiszek.Mindenesetre nekünk már holnap kellene az autó amiből ugy látom nem lesz semmi...
  Már tegnap tiszta ideg voltam a semmittevéstől.Ma mindenképpen ki kell találnom magamnak valamit hogy lekössem a fölös energiámat.Lehet kimegyek anyósomhoz a szerszámaimat rendezni. Ez nem csk rajtam mulik.Még meglátom..
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Picit bealudtam.Hallottam ugyan az óra csörgését de viszaszunditottam.Mivel nincs jelentősége hogy fél órával később kelek ezért engedélyeztem magamnak egy pici lustizást.Na nem sokat.
  Tegnap reggel felhivtam a műszaki végett a srácot.Kaptam egy igéretet hogy 10 körül jönnek a kocsiért.Mindezz mint kiderült nem volt valós.Nem jöttek.Majd megprobáltam délután 1kor felhivni.Nem vette fel.Majd 4kor.Nem vette fel. Majd este 8kor.Akkor sem vette fel.Gondoltam irok neki egy üzit hogy akkor most megoldhato a kocsim műszakija vagy keresnem kell rá más megoldást?A válasz 1 percen belül érkezett.-Megoldhato.Holnap hivlak.
  Szóval ma ujra várok rá.De ha ma nem viszi el akkor már tényleg máás megoldást kell keresnem.Hihetetlen hogy én ezért fizetek neki.Szóval nem szívesség....
  Tegnap amugy tunyultam.Lassan mindenem fáj ujra.Nagynehezen lefogytam 84 kilora erre tegnap megmértem magamat és már ujra 86,5 kilót mutatott a mérleg.Nem is vacsiztam.
  Ma várakoozok és megprobálom lekötni magamat.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap végre valahára elvitték az automat műszakira felkésziteni és leműszakizni.A végén már én éreztem magamat kellemetlenül hogy annyiszor hivogatom a srácot az auto végett.Méég jó hagy azt igérte vasárnap hogy még aznap elviszik.Arra a kérdésemre hogy mikor lesz meg a verda egy bizonytalan ma esti időpontot kaptam ami az én olvasatomban hétfő vagy inkább kedd lesz figyelembe véve a srác pontosságát. De legalább elindult valami...
  Ma ha minden igaz megérkezik az uj tápom és mami barátnőjének a gépébe az uj alaplap.Ha előbb tudom hogy a kocsira is kell költeni akkor a tápvásárlást elhalasztom későbbre.De mivel megrendeltem már ezért nem volt képem visszamondani.Nálam az adott szó a legértékesebb dolog.Ha valamit megigérek akkor az ugy is lesz. Majd kiböjtöljük valahogy..
  Tegnap mivel már szétnyomott az unalom kimentem anyósomhoz is körülnézni és a szerszámaimat rendezgetni.
  Ma lehet ugyanezt teszem.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap felemás napom volt.A tápom megérkezett de a mellé rendelt alaplap nem.Ez érthetetlen...A kocsimrol semmi hir.(ez mondjuk várható volt)
  A tápomrl röviden:egy corsair TX650-es táprol van szó.Ultrahalk!! Terhelés alatt meg sem emelkedik az amugy is szinte néma 12-es ADDA venti.Tényleg szuper.Ami nem tetszik benne hogy kikapcsolásnál mintha elvágtak volna mindent és elvágták volna a tápkábelt ugy áll le.Az enermax ezzel szemben vajpuhán lekapcsolt és egy utoszellőztetést tartott hogy a melegedő alkatrészek visszahüljenek majd szépen csendben megállt.Szóval ez azért furcsa hogy ennél a tápnál ezt nem igy oldották meg.
  Tegnap a nagy tápszerelés közben az egyik sata vinyámnak véletlenül letörtem az egyik érintkezőjét.Szinte hihetetlen hogy ennyire béna vagyok.Nem is vettem észre csak később hogy nem látja a rendszerem.Szerencsére meg tudtam oldani.Egy mezei varrótűt simán benyomtam helyette és rádugtam a csatlakozot.És láss csodát!A varrótű vezeti az adatokat. :D
  Gyorsan másolgattam is rola és ugyanugy megmaradt a 2 vinya közti 58-60 mega/sec adatátvitel.Szóval a sebességen sem látszik.NYAMI!
  Ma szerintem nekiveselkedek egy proci polirozásnak.Ez még nem biztos de nagy a valószinűsége...
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Nagyon fáradtan ébredtem. Tegnap átugrott Pityu barátom dumcsizni és itt volt este 11 ig.Már eléggé le voltam harcolva.Én a korán fekvő.Mamira is haragudtam mert végig sztorizott.Ő mivel általában éjjszakába nyulóan dolgozik ezért nem veszi fel ezt a dolgot.Persze most alszik mint a bunda de engem a belső órám kivágott az ágybol.
  Tegnap poliroztam.Lepoliroztam a proci kupakját.Ugy néz ki nyertem vele pár fokot de nem tudom lemérni mert sajnos egy ideiglenes megoldással kellett előállnom mert a híres apogee GTX blokkom tetejével kell valamit kezdenem.Egyszerűen felfoghatatlan számomra hogy egy 20 rugos blokknál miért sajnálják a réz tetőre a pénzt és miért készitik alubol.Persze az eloxálás valahogy megkarcolodott.(fingom sincs hogyan) És az alu reakcioba lépett a rézzel.Gondolhatjátok hogy néz ki.Most kell készitenem egy ideiglenes tetőt rá rézből.
  Meg is van a mai teendőm.Nem fogok unatkozni...
  Tegnap még elpakoltam anyósomnál a gépeinket és szerszámainkat.Kaptam egy kivénhedt szekrényt és abba pakoltam bele.Most legalább egy helyen van minden.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Már fent vagyok 3 óta.Futott egy P95 teszt 3,8ghz-en.És megvan!!!
  3,8ghz
  Iszonyatosan melegszik a proci és az alaplapon a tápellátó tekercsek.
  Tegnap lényegében megcsináltam a réztetőt a GTX blokkra és felállitottuk anyósomnál a medencét.Annyira nem volt meleg de Zsani azért belement és fürcsizett picit.Alig lehetett kirángatni onnan.
  Ma elugrunk Velencére a faházhoz és picit dolgozunk és megbeszéljük hogy akkor most mi van a kartonozással.Ugy néz ki elkezdték a vállalkozó saját emberei.A kocsim még mindig nincs meg.Már kikészülök egészen ettől.Ha elbukjuk a kartonozást akkor ez a kocsi miatt lesz.....
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap elugrottunk Zolival és a sógorával Velencére.Volt még egy pici befejezni valónk.Ott kartonoztunk volna de már elkezdte más.A vállalkozo csináltatja a mindenes embereivel.Igazábal azt lehetett kivenni a szavából hogy amugy sem mi kaptuk volna a munkát.Két dologra volt kiváncsi.Mennyiért lehet megcsinálni és mennyi anyag kell hozzá.Alánkigért és meghozatta a kiszámolt anyagot.Nagyjából ennyi a történet.Ez a mai magyar épitőipar.
  Éjjel felkeltem tesztelni de egyelőre nem lesz meg a 3,9ghz stabilan.A 3,87ghz még tegnap napközben megvolt de már ott is nehezen küzdöttem meg a hőfokokkal.
  Ma megyünk csinálni egy pici előtetőt.Ezt szerintem ma be is fejezzük és holnap ha minden igaz elmegyünk kiválogatni egy Móri tetőhöz a faanyagot.Azt mielőbb kezdeni akarjukAkár a héten.
  Tegnap délután felhivott a műszakis srác!Ugy néz ki ma délelőtt meglesz az autóm!!!!ÓÓÓÓÓ!!Ez külön öröm számomra!!!
  Szép napot mindenkinek.

Aktív témák

Hirdetés