Hirdetés

Aktív témák

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!!!

  Nem ment a PH. eddig.Érdekes..
  Tegnap befejeztük a garázst.Kicsit nehezitette a dlgunkat hogy a fejem egész nap hasogatott.Ez teljesen kikészitett.
  Hála istennek a pénzel nem volt gond.Jó fej a tulaj.Elővett egy köteg húszezrest és kipengette belőle...Nem vagyok irigy a pénzre.Örülök ha valakinek jól megy és kifizet.
  Ma pihizni fogok!!!!
  Szép napot mindenkinek!

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap nem voltunk dolgozni és még ma is meglepi llesz hgy megyünk e.Van 3 munka is desajnos nem tudni melyiket kezdhetjük el.Vagyis inkább 4.Szóval nem tudom mi lesz ma.Tegnap leszereltem minden vizet a lapomrol kivéve a procit.Ilyenkor ima van hogy ne tegyek tönkre valamit.Na ezért sem jó ha itthon vagyok!Álandóan szerelek.
  Szép napot mindenkinek!

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap semmi különös nem történt azon kivül hogy tök zárltoslett a garanciábol visszakapott OCZ memom egyik modulja.Na ennyit a árkás memok megbizhatoságárol.Pedig alapfesz alatt üzemeltettem őket nehogy elhalálozzanak.Most nem tudom mi a fenét csináljak...
  Ugy néz ki ma sem megyünk.Már fáj mindenem.Persze utána meg majd egyszerre kellene azonnal mennünk mindenhová.IIgy szokott lenni ez.De legalább van munkánk...
  Szép napot mindenkinek.
  A lányokra figyeljünk oda és hagyjuk nekik nyugodtan rendezni a karácsonyi készülődést.Nekik ez kiemelten fontos.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Picit bealudtam ma.Ugy néz ki hétfőtöl ujra dlgozunk.Aminek nem örülök az az hogy ujra Naggyimótra járunk majd.Egy kisebb tetőt fogunk csinálni.NEM örömmel fogok oda járni de ez is munka..
  Kicsit szarul rzem magamat a torokfájáásom miatt.Jó llesz ha már dolgozunk mert akkor letisztul a szervezetem.
  Szép hétvégét mindenkinek!

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Ma a náthám nagyon bealtatott!Nem érzem tul jól magamat.Mami nagyo eteg és sajnos engem isegfertőzött.A kedvem sem tul jo mert esik az eső.Nem tudom hogy holnap megyünk e dolgzni.Remélem igen.Már nagyon akarok valamit tenni venni.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Kivetett az ágy.Pocsékul aludtam!Elkapott valami téli depressziió a hétvégén.Minden kicsi dolog összejöt és besokaltam.Remélem hamar kilábalok belőlemert nagyn nincs ez igy jól.Az életem mindent megtesz értem amit td és ezt külön köszönöm neki.Ő a legnagyobb támaszom!!
  Nem tudom hogy dolgozunk e ma.Zoli kezében van a dolog.Amit én szervezek munkát ott még várnunk kell pár napot hogy kössön a beton.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap több okbol is jó napom volt!Előszöris kiderült hogy ma megyünk már dolgozni.Másodszor, az életemmel össze tudtunk bujni ami többmint kellett a lelkemnek.Harmadszor, lecseréltem a procimat eg jobban menő ugyanilyen 4 magosra.Ha depis vagyok akkor ha valamit veszek a gépbe az általában segit.
  Elkezdünk járni Nagygyimótra.Ez nagyon messze van tőlünk.
  Ott egy tetőt csinálunk.
  Mindenkinek szép napot.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Végre van miről irnom.Tegnap már a Nagygyimótra vezető ut kalandos volt.Tükör jégen mentünk Mórig.Átlagsebességünk nem érte el az 5km/h-t.Oda is birtunk érni 10 órára a munkahelyre.Elugrottunk Pápára kiválogatni a fát és teljesen elképedve tapasztaltuk milyen komoly kiszolgálásban van részünk.Mindenben segitettek nekünk.
  Miután kiválogattuk az anyagot visszamentünk gyimótra és felvettük a kapcsolatot a kőmüvessel.Két problémám adódott.Az elsőő az hogy a kömi olyan részeg volt hogy képtelenek voltunk értékelhető verbális kapcsolatot létesiteni vele.Második pedig az hogy egy teherhordo falat egyszerűen nem épitettek meg!!!Finoman nekiszegezte Zoli a kérdést a mámoros emberkének hogy miért is nem épült fel a számunkra oly fontos szerkezeti elem?A válasz sem késlekedett sokáig:-mert azt mondta a főnökööm hogy nem fontos...Nekem az parancsol aki 3.-án fizet.
  Ujabb keresztkérdés-De akkor miért van a rajz?
  Válasz.-Teljesen mindegy mert ugysem aszerint készült..
  Igaz hogy mi a rajz alapján számoltuk ki a faanyag mennyiségét de nem számit.Ez a magyar épitőipar!!!!Mindenkinek joga van felülbirálni egy engedélyezett épitési tervet.No comment!!!!
  Ma 9 re megy a kocsi a fáért ugyhogy ráérünk később indulni.
  Szép (részeg kőmüvestől mentes) napot kivánok mindenkinek!

 • bim

  veterán

  Azt el is felejtette még beleirni hogy ma inditom utnak a tönkrement OCZ rampáromat Hollandiába.Azt irták hogy a csere egy jobb memo lesz.
  1100mhz-es helyett kapok 1150-est.Nagyon várom őket. :C

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap ismét szembesültünk a kőművesek remek munkájuknak a pontatlanságával.Adott egy téglalap alaku egyszerű épület, és sikerült ugy felépiteni nekik hogy a két hosszabbik oldala nem egyforma hosszu és egy derékszöges sarka nincs neki.Sirni tudnék ilyenkor.Persze mi nem mehetünk máshoz csakis a párhuzamhoz ezért a hátsó oldalán az épületnek a fal szélétől egyik fele a tetőnek 10 centivel beljebb lesz.Zoli meginterjuvolta az igencsak kapatos szakembert hogyan sikerületett ez a kis malőrt megejteniük.A válasz annyi volt hogy nem ellenőriztünk utána...
  Én közben elkértem a mérőszallagjukat és lopva ellenőrizte hogy azonos számrendszerben számolunk e."Meglepetten" tapasztaltam hogy teljesen azonos feltételek adottak mindkettőnk számára mégsem élünk mindketten a mérősegédeszköz többszöri használatával.Szeretném azt hinni hogy a tulajdonos legalább kevesebbet fizet ennek a teamnek mint ha jól végeznék a dolgukat.BÁÁÁR azt sem érteném meg.Mikor fog oda elérni magyarország hogy a pontosság fontosabb lesz mint az olcsóság?
  Saját apám olcsobb kőművest választott mint egy jót.Gondolta majd ő ellenőrzi és ha nem jóakkor ebontatja.Nagyon kevés derékszög és függő lelhető fel a házában.Mert ha nincs meg az indittatás a szakemberben hogy jót készitsen akkor hiába áll mögötte bárki is....
  Legyen mindenkinek szép napja.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Pocsék éjjszakám volt!Tegnap kisfiamnak bekarcoltak egy csomo egyest amieddig nem volt beirva az ellenőrzőjébe.Igy kiderült hogy több tantárgyból is bukásra áll.Hát kiakadtam teljesen!
  dislexiás osztáyba jár és ez az első év amikor megmérettetésre került hogy az alsós tanitónéni milyen munkát végzett.Hát nagyon nem dőlhetünk hátra.Igazábol a magyar az totál csőd irodalom és nyelvtan fronton is ugyhogy a magyar tanitónénivel fel kell venni a kapcsolatot.MMeg kell tudakolni hogyan tudunk segiteni Imrusnak a bukást hogy elkerülje.
  Nincseneknagy elvárásaim de kanyarodjon minden jegye félévkor.
  Belém azt nevelték hogy a legnagyobb szégyen a bukás.És ezt az elvet én is vallom.
  Munkában semmi komoly dolog nem történt.Kőműves főnöke égett picit a tulajdonos előtt amikor kiderült hogy gyenge minőségű munkát végeztek.Mi haladunk szépen.Persze Zoli felajánlotta hogy a fagerendákat megöregbitjük.Szóval meglesz a dolga neki mert én inkább keresek más munkát ezalatt.
  Ma már fel fogunk állitani valamit a tetőböl mert az alapok készen vannak.
  Szép napot mindenknek!

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap végre fel tudtunk állitani pár szarufát és megcsináltuk a székállást is.Mostantól kevesebb oda-vissza ellenőrzésre van szükség mert a alapok megvannak.Minden vizszintes és párhuzamos.Ma is megyünk dolgozni hogymielőbb be tudjuk fejezni a szerkezetet és pénz álljon a házhoz.Persze az hogy elkészüünk az nem jellenti automatikusan a tulajdonos számára is hogy fizetnie kell.
  KKicsit fáradtabb vagyok a sok utazás miatt.Itthon belevágtam egy pici istálókészitő projektbe.Zsaninak a gumilovainak kell valamit készteni.Ma megy el asszony rétegellt lemezt venni hozzá és holnap valamit késztünkk közösen.Majd meglátjuk mi sül ki belőle..
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap ujabb érdekeség történt a munkahelyen.Jött a tulajdonos és megkérdezte miért ilyen lett a tető?Összenéztünk Zolival értetlenül.Kérdezzük mi a gond?Hááát ők áttervezték a tetőt és az eredeti engedélyezett terven szereplő egyoldalrol kontyolt tetőidom helyett inkább minden oldalrol kontyoltat álmodtak meg.Egy a bökkenő.Elfelejtettek szólni!!!!!!Nyami nyami!
  Nagyhirtelen előkerült egy rajz amin nemes egyszerűséggel át van huzva az eredeti alaprajz amin serepel a tető gerincvonala és mellé van rajzolva kézzel egy másik gerincvonalu alaprajz.
  Jó hogy életünkben először találkoztunk ezzel a rajzal.Végülis nem lett gond belőőle mert ők hibáztak mi "csak" a rajzhoz mentünk....
  Tegnap még hazafelé be kellett ugranunk az elöző helyre és fel kellett támasztanunk a plafont pár gerendával mert elggé lehajlott már.Ez egy faház.Jól elhuzodott a dolog mert fél 8-ra értem haza.Jól el is fáradtunk.
  Ma Zsaniféle istálokészités lesz.
  Mindenkinek szép napot.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Tegnap kellemesen elfáradtunk a nagy istálóépitésben.Mami rajzolta én vágtam és csavaroztam az elemeket .A gyerekek meg láb alatt sertepertéltek.Ilyen lett végül.
  1
  2
  3
  4
  A paci be is költöztek de sajnos már pici a hely számukra igy csak a kiválasztottak kerülhettek be.
  Anyagköltségben kijött kb. 3 rugóbol.Imrusnak jövő héten rendőrörsöt épitünk fogdával.Azért egy pici fahajó készült neki is hogy addig se legyen mostoha.fahajó
  Ma azt mondták esni fog.Meglátjuk....
  Nagyon fáradtan ébredtem hogy nem tudtam pihenni.
  Szép napot mindenkinek.

  [ Szerkesztve ]

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap délelőtt esőben dolgoztunk és meg is lett a hatása.A torkom iszonyatosan fáj!Ez most elszomoritott.Jó lett volna ha nem csuszok visza a megfázásba.Remélem ma már nem esik az eső.Utálnám ha ujra az esőben kellene dolgoznunk.
  Megyek vissza is dőlök még picit amig nem kell indulnom.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap reggel elaludtunk .Nagyon ritkán van erre példa és most is csak negyed orát késtem igaz a reggeli netezésről le kellett mondanom.Semmi komoly nem történt.Talán csak annyi hogy a tulajdonos a munkadijrol azt gondolta hogy brutto ezért kapásbol elbuktuk a munkadij 20%-át.Ha ezt tudjuk előre nem járunk le oda a francba mert majdnemcsak nem éri meg.Ilyen is csak velünk történik meg....Pénteken ha minden jól megy befejezzük a szerkezetet.Ha el nem felejtem csinálok képeket róla.
  Szép napot mindenkinek!

 • bim

  veterán

  Szép estét!
  A reggeli bejegyzés mostanra tolodott mert nem ment a PH.
  Reggel a neten telefont kerestem a gyerekeknek karácsonyra.Végülis Imrusnak meg is lett véve egy sonyericson z310i.Zsaninak is ilyen lenne ha kapnánk rózsaszínben.De nem lehet kapni.Még azért futunk pár kört hátha kapunk.Neki azért mégiscsak egy lányos szín járna.

  Szép álmokat mindenknek.

  [ Felhasználó kérésére szerkesztve. - peterkeT ]

  [ Módosította: peterkeT ]

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Éjjel nem történt semmi velem.Szokásos perverz álmaimmal aludtam.Jó csaj mindenféle pózban. :D
  Tegnap este még gyorsan teszteltem egyet.Procim alapfesz alatti teljesitménye-8x400nyami nyami!Rég volt ilyen jó kis procim.Már csak a memomrol nagy a hallgatás.Azt sem tudom hogy oda ért e Hollandiába.Már másfél hete elküldtük...
  Ma délelőtt rózsaszín telefon vadászat délután rendőrörs készités megkezdése.Valaikor tárgyalniis megyünk munkaügyben.Ismét ide a "szomszédba" Ugodra..
  Legyen szép napja mindenknek.
  Ha valaki tud uj pannon/t-mobile sonyericson z310i pink uj kártyás mobilvételi lehetőségről ne tartsa magában és privizzen rám.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap elkezdük a rendőrörs készitését.Ez amolyan a valósághoz nem tul közeli épület lesz.Inkább játszható.Imrus instrukcioi alapján készülget.Remélem ma befejezzük.Az összeállitáshoz nem használlunk nagyon csavart inkább belemartam az elemeket az aljába és ragasztunk.Igy "gyáribb" kinézete van.
  Tegnap sikerült pink telefont is venni.Sajnos csak t-mobilost és drágább volt 5 rugoval igy tulléptünk a költségvetésen de most elnéző voltam mert Zsani öröme bőven megéri.Igy egyforma telefonjuk lesz Imrussal.Vettünk adatkábelt is hogy tudjunk zenét rátölteni.
  Szép napot mindenkinek!

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap 80%-ban elkészült a rendörőrs.Sajnos nem volt idő befejezni mert tárgyalni kellett mennem.Persze már igy is játékba került.Ráadásul a tárgyaláson jol szétfagytam és a megfázásomnak ez sem tett jót..
  Ma remélem jó napom lesz.
  Mindenkinek szép napot.

 • bim

  veterán

  Már régen szerettem volna feltenni a cicáinkrol képet.Az egész család cicusos.Bevallom én is.Anyósomnál vannak ők.
  nyafi
  foltinozi
  folti
  csurmi
  anyacica

  A legszelidebb az nyafi.És a legaranyosabb is.Nagyon hizelgő.Szép nagy kandurka lesz belőle.Remélem hamarosan nekem is lesz egy külön kiscicám...
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap nagyon fini napom volt!!!Az eső ellenére .Találkoztam valakivel aki ugy néz ki ha minden jol megy ajándékoz egy gyönyörű cicust nekem!Na nem ilyen szedettvedett cicust hanem egy csodaszépet!De ez még nem biztos.
  Az biztos hogy mindennél jobban fogom őt szeretni.
  Tegnap és ma viszatérünk az elöző helyre dolgozni, egy szélfogó részt épitünk.Mint mindenhol itt is megbecsülik a munkánkat.Egészen apro dolgok sokasága az amivel kivivjuk ezt.Elsősorban pontosság, vizmértékek és a mértani alapelvek használata de azt se felejtsük el hogy nem iszunk és nem dohányzunk.Ezek apro de nagyon lényeges dolgok...
  Szép napot mindenkinek!

  [ Szerkesztve ]

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap nagyon jól haladtunk az eső ellenére.Talán ma be is fejezzük ezt a kis szélfogót.MMeglátjuk.Max. holnapra marad még valamennyi melo.Kicsit késésben vagyok.
  Szép napot mindenkinek!

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap bőrig áztunk ujra és ez ismét nem használt a megfázásom enyhülésének!Majdnem be is fejeztük.Ma még odaugrunk és befejezzük azt a kis előteret és kiugrunk Sukorora egy kis falángolásra.Nagyjábol ennyit a mai naprol.Holnaptol ujra Nagygyimótra fogunk járni.Hurrá!
  Mindent megteszünk hogy karácsony előtt befejezzük azt is hogy onnan is legyen pénzünk.
  Szép napot mindenkinek.
  Hagyjuk a lányoknak hagy készüljenek karácsonyra.Nagyon fontos nekik hogy el tudjanak rendezni minden meglepit.Ilyenkor ingerlékenyebbek.Sokat számithat egy ölelés vagy pár kedves szó...

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap odaugrottunk befejezni az előtetőt.Vagyis inkább szélfogó.Pár orácskánk rááment.Ma ujra Nagygyimótra megyünk.Nem lesz tul hosszu napunk mert haza kell érnem 4-re.Mami megy dolgozni.
  A náthával még küzdök.Ez az északi szél biztoosan ki fog késziteni.Nincs mégegy olyan dolog a időjárásban mint a szél amit jobban utálnék.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap történtek dolgok amik színezték az amugy egyhangú szürke hétköznapjainkat.Reggel kapásból Bakonybánknál ugy kellett egy emelkedőn feltolni az autot mert tükör jég volt.Volt 4 auto és 2 mikrobusz és egymást tologattuk fel a dombra.Szép volt.
  Délelőtt pedig leszakadt alattunk az állványunk.
  Egy kihegyezett léccel volt alátámasztva egyrácsos gerenda.Vagyis mellészögelve.Ezek a szegek elengedték magukat és épphogy el tudtam kapni az alsó sor lambériát amit éppen felszögeltem.Az állvány lezuhant mindenestől a leendő medencébe.Ott lógtam szépen a semmibe.Persze a segitségemre siettek de azért nem volt tul kellemes.Talán 3 métert zuhantam volna amit azért biztosan megérzek.Néha történik ilyen baleset.A Zoli miután bemásztam a támaszszerkezeten jól szétröhögte magát hogyan néztem ott ki.Én azért nem találtam ennyire viccesnek a dolgot.Utána visszaépitettük az állványt és erősebben megszögeltük.
  Amugy lambériáztunk amit ma befejezünk.Talán lécezni is nekiállunk.
  Szép napot mindenkinek.

  [ Felhasználó kérésére szerkesztve. - peterkeT ]

  [ Módosította: peterkeT ]

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap befejeztük a lambériázást és nekiálltunk a lécezések.Jól szénné fagytam.Persze a megfázás tovább virul bennem.Ma pihi.Randőrőrs befejezése és már vannak plusz kivánságok is.Ma azért nem szeretnék egész nap barkácsolni.Pihi is járna kicsit.
  Jól behavaztunk ugyhogy akár szánkozás is esélyes....
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  ÓÓÓ!
  10 000 feletti olvasottság?Ez már szép eredmény!Nyami.
  Ma csak hógolyozásra futotta az energiámból.Azért jó volt a csata.Persze én lettem a vesztes.Összefogtak ellenem...
  Jót mulattunk.
  Szép havat mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  jjel aludtam mint a bunda!Ez jót is tett a nagy fagyoskodás előtt.Ma van a nagy sztrájk.Remélem Nagyggyimót felé nem lesz utlezárás...
  MMa lécezni fogunk.Jó kis móka lesz.Ma jó volna befejezni hogy holnap a szegést és egyebeket is be tudjuk fejezni és cserepezésre elő tudjuk késziteni.
  Igaz még nincs meg a cserép és lehet karácsony előtt nem is lesz meg.Akkor viszont szívás.....
  Szép napot mindenkinek!

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Ma nem megyünk dolgozni mert tegnap befejeztük a lécezést és a szegést éés mivel a cserép még nem ért oda ezért feleslegesen mennénk.Igy ma pihi..A vállamat is elfeküdtem éjjel igy most egy érdekes görcsös pozicioban gépelek.Nyami...
  Szép napot mindenkinek!

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Ma sem megyünk dolgozni mert még nem jött meg a cserép.Ez azért aggasztó mert ha ma nem jön meg akkor esélyünk sem marad hogy karácsonyig befedjük.Ezáltal pénzhez sem jutunk.Tegnap csináltam egy fa dobozkát unalmamban a vinyóimnak.Untam már hogy rezonál és ezáltal szép zajt csap és eléggé melegedtek is.Készitettem nekik egy szélcsatornát aminek a végée tettem egy alacsony fordulatu 12-es silenx ventit.Nagyon jól sikerült!Igaz a házból ki kellett szerelnem a régi vinyótartó keretet de sebaj!Ebben elfér kényelmesen az én két vinyóm és szerintem mégegyet bele lehet majd pakolni.Még nincs teljesen kész mert a gumizást amik tartják a vinyókat kapásból cserélnem kell de at ma megoldom.majd dobok fel képeket róla.
  Szép napot mndenkinek!

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Hát bizony bealudtam....Nem sürüen fordul ez elő velem de most megtörtént.Tegnap beépitettem a homemade vinyószélcsatornámat.
  1
  2
  3
  Annyira nem lett gyári viszont megszünt minden rezonancia és kg 10-15 fokot esett a hőfokuk.
  Ma sem megyünk mert a cserép nem érkezett meg.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap megjött a cserép igy ma végre mehetünk dolgozni!!!Hurrá!!Jöhetett volna 2 nappal előbb is hogy karácsonyra be tudjuk fejezni.Igy a 2 ünnep között fogjuk befejezni.Ez van.
  Tegnap teszteltem a meoimat mit visznek és szomoruan tapasztaltam hogy eléggé gyengcskék.1100mhz-nél járok és nagyon közel van a vége.Remélem mihamarabb megkapom az OCZ-t garibol mert az legalább menni fog.Sőőőt annak az alaporajele 1150mhz lesz.Szóval várom szeretettel őket!!Sajnos viszont semmi hir róla egyelőre.
  Szép napot mindenkinek!

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Ismét tulaludtam magamat.Mostanában ugy alszom mint a bunda.Lehet a kedvesem az oka?Tul édesen altat.
  Tegnap becserepeztük pont a ház felét.Majd a két ünnep között folytatjuk.Pihenni szerettem volna de mivel a januári munkavégzés még kétséges ezért jobbha idén befejezzük ezt a tetőcskét.Persze feltéve ha meglesz hozzá minden cserepünk.
  Ma nem is tudom mit csinálok.Taln picit játszok a géppel.A COD4-et ugyis félbehagytam.
  Esetleg a timeshiftet elkezdem..
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Ma koráábban ébredtem mint az átlag.Tegnap kimentünk anyósomhoz és befaragtam a fenyyőfájukat.A menk is kinnt van .Ma azt is befaragom.Mártegnap megtettem volna ha a talpát nem felejtettük volna itthon.Csendes karácsonyi készülődés veszi urr magát a családon.Ilyenkor jobb nem az utjukba kerülni mertmindenki feszült.Inkább gépezek ami persze ugyanugy dühiti őket.
  Megyek visszafekszem hátha tudok mégaludni.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Sokáig tanakodtam hogy egy napközbeni bejegyzést megérdemel e a reggeli teafőzésem,de az ügy horderejét tekintve mindenképpen jár neki a külön post.
  A történet alapja az hogy gyakorlatilag nulla a konyhában való ténykedésem.Semminek nem tdom helyét és nevét, azt meg pláne nem hogy a főzésnek melyik segédeszköze lehet.Én a konyhába kifejezetten az elém helyezett étel elfogyasztására járok és a hütő sörpolcának az üritéséről gondoskodom.Na persze nem nagyon mert napi 1 üveg elegendő a szervezetemnek.
  Esetleg még a mikro bekapcsolását rám lehet bizni de a működési időtartam kalibrálással már gondok vannak.Életem első popkornját simán elfüstöltem benne.
  Szóval ezek az alapadotságok...
  Reggel mami már indult dolgozni amikor Zsani kislányom benyögte teát inna.Mivel ugy éreztem elérkezett az idő hogy 33 évesen megmutassam nem halna szomjan a család ha az életük csak rajtam mulna egy magabiztos:-persze majd én főzök.- felkiáltás tört elő belőlem.
  Mami végigmért tekintetével és kicsit bizalmatlanul de odavetette gyorsan mik is a hozzávalók.(teafilter,cukor,citrolé,teáskanna) Mire jegyzettömböt vettem volna kézbe már csapodott is mögötte az ajtó.
  Szóval magamra maradtam.Az előszobában állva fagyottan bámultam befelé a konyhába szememmel a pultot és környékét pásztázva hogy vajon minden elő van e készitve.Teáskanna-rendben....De hol a többi?????
  Már éppen kerestem magamban a megfelelő szöveget amivel át tudom irányitani egy reggeli tejivásra a családot de az önérzetem megálljt parancsolt.NEM!Meg kell tenned!!
  Irány a konyha.Rávetettem magamat a kannára és felderitettem hogy vajon mennyi vizet kell beletölteni.Pusztán férfiagyal azonnal a vizkövesedés választóvonalát kerestem.Ez pont a kiöntőcsonk aljáig ért.Gondolhattam volna....
  Viz megereszt, irány a gáztűzhely.Persze a rózsa megválasztása sem mindegy.A hozzám legközelebb esőre tettem rá.Tűz? na itt kezdődnek a gondok.Gyors latolgatás következik.Vajon hová lehet tenni ugy hogy kéznél legyen, a gyerekek ne érjék el de mami igen.NYERT!A szagelszivón volt.Nagyon elégedett voltam magammal hogy igy elsőre ment a tűzgyujtás.Ujabb latolgatás.Mennyi időm lehet addig amig a cirka 1 liter víz eléri a 99°ot? Szerintem pár perc.Irány a konyaszekrényhez ami nálunk spájzként is funkcionál.Ajtó feltár és rögtön hátrahököltem.UR ISTEN!!!Mi ez a sok vacak????? Hogy fogom én megtalálni itt a cukrot,teafiltert és a citromlevet? Azonnali felmérésem után kiderült hogy egy csepp férfiui logikus rendszer nem található ami nyomán el lehet indulni.Kutatás következik!! Szerencsére azonnal ráleltem a cukorra és a teára.Már csak a citromlé merre lehet?Gyorsan kihuztam a keresési szektorok közül azokat a polcokat ahová termeténél fogva nem fér be állitva a palack.Ha netán elfektetve tárolja akkor megszívtam.De ugye nem???? NEM!Állitva figyel 4 befőtt mögött szépen arra várva hogy ráleljek.Megvagy! Éppen azon tanakodtam hogy miért nem az első sorban van amikor gyakran használt dolog nálunk...semmi értelmes magyarázat nincs.
  A víz forr.A teabekeverő edény a pulton vár rám (ez könnyités képpen előhagyták nekem).Sima üvegkanna.Belelogatom a filtert ugy hogy ügyesen megkeresem a mértani középpontját a cérnának igy rögzitve a belecsuszás ellen.Gyors emlékezetben kutatás után büszkén merem a cukrot is az edénybe bááár a 3. kanálnál meginogok hogy valóan ezt az ürméretű kanalat szokta e használni párom is.Nem számit!!Legyünk tul rajta mihamarabb!4 kanál és egy kis ciromlé, idézem fel.DE MIT JELENT AZ HOGY PICI CITROMLÉ???? Valami mértékegységet csatolhatott volna...Mindegy.Ha pici akkor legyen pici.Lötyintek egy keveset, majd még hozzá hogy azért nehogy azt mondják sajnltam tőlük.Majd azt mondom nekik ha savanykás lesz hogy télen jobb ha picit citromos.Forrázás következik.Forroviz betöltése közben ügyesen eltaláltam a filtert ami azzal a lendülettel vágodott is bele a kannába.ÓÓÓÓ!!REMEK!!!! Azonnali reakció a kanállal kihalászás.Közben a céra végén található kis papirembléma kezd szertefoszlani a forroviz hatására.HURRÁ!!! Sikeres kipecázás után kevergetés cukoroldodás és elegyités végett.Persze hogy a kanálba akad a filter aminek a madzagja ujra eltünik az edény széléről!Már meg sem lepődök.Mondhatni rutinos mozdulattal nyulok a kanállal utána.A pillanatnyi magabiztosságom erősen roncsolja hogy a papirka leszakadt a cérnárol és már 10 darabban uszkál a teában.NYAMI! De fincsi teánk lesz ma! Gyorsan reflexől kihuztam azt a fiókt ahol az evőeszközök találhatóak.Vadul szürőt keresek a tekintetemmel.2 pontenciálisan a célnak megfelelő szerkezet kerül a látómezőmbe kutatás közben .egy műanyag sűrű szövésűű és egy ritkább fém.Gyors pillantás a kannába mekkora méretű cafatokat kell halásznom.Ugy nézem már csak a sűrű jöhet szóba!
  Közben kislányom kinézett a konyhába.-Minden rendben?_
  -Persze!-miközben kipréseltem magambol ezt az egy szót, megprobáltam testemmel a lehető legnagyobb felületet kitakarni abbol a tevékenységből amit éppen folytatok.Sikerült.Huhh!Ezt megusztam.Végre kész!Ugyan nem kostoltam de annyira rossz azért nem lehet.Gyorsan öntök mindenkinek.
  Tálalom.Kenyeret vajazok és felvágottal látom el.
  Bekiabálok nagy arcal a szobába.-kész a reggeli!
  Kitodul a két kis sáska .Én is odaülök.Zsani Pár harapás után kortyol ovatosan.Én a szemem sarkábol figyelem.Nem szól...
  Nem birom tovább és rákérdezek.-Na milyen a tea?.
  Csend.....
  -Háát anyué picit jobb.-majd hozzáteszi halkan.-lehetne inkább kakaó?
  NEM!!!!!
  Még nem érettem meg a kakaóra!!
  Megkostoltam és tényleg pocsék lett.
  Óvakodjatok a konyhától férfitrsaim...

 • bim

  veterán

  Jó reggelt mindenknek!

  Karácsony reggelére ébredtünk.
  Tegnap a "fantasztikus" reggeli után még feldobtam a napot egy "spontán" kialakuló párnacsatával.Nagyn élveztük a dolgot.Szét nevetgéltük az egészet.Persze ha itthon lett volna mami akkor nem lett volna semmi belle.
  A gyerekek már nagyon izgatottan várják a karácsonyt.Ők még hisznek Jézuskában.És ez igy van rendjén....
  Még kimentünk gyorsan befaragtam a mi fánkat is anyósomnál és hazahoztuk.Nem egy nagy szám a fenyőnk de igy is rohadt drága volt.
  Mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket kivánok.
  Ma mindenki legyen boldog!

 • bim

  veterán

  Szép karácsony első ünnepét mindenkinek!

  Tegnap lezajlott sikeresen Jézuska érkezése.A két kis yermekem már nagyon izgatott volt.Annyira jó volt őket nézni ajándékbontás közben.1
  2
  Remélem mindenkinek azt hozta Jézuska amit szeretett volna.Igaz nekem 2 pulcsithozott pedig én valami HW.-t akartam. :D
  Igy kénytelen leszek majd magam megvenni.
  Legyen mindenkinek szép ünnepe.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap maminál vendégeskedtünk mert oda is megérkezett a Jézuska!Gyerekek nagy örömel bontogattak ujra.Sajnos Zsani itt sem kapta meg a hőn áhitott lovaskocsijátés ezért nagyon csalódott volt.(égre földre nem lehetett kapni sehol azt a speciális lovasocsit)
  Mi egyszámitógéppel leptük meg sogornőmet.Egy használt de megbizható P4-1,5ghz-es wilmával.Nagyon örült!Jobban örült mint a gyerekek.Jó látni hogy ennyi boldogság volt ott jelen azokban a pillanatokban.Én ujabb 2 pulcsit kaptam.Mondhatni az éves ruházkodásomat karácsonykor rendezik le.Ez engem cseppet sem zavar mivel nekem az a legfontosabb hogy ajándékozni tudjak másoknak.Ami nekkem esetleg kell azt ugyis megveszem év közben.Most pl. ha elviszik a memoimat beujitok egy pár crucial ballisztkre.Lehet tracert veszek.Ez még nem érett meg bennem.És persze mostmár csak megjönnek a garis OCZ-im is.
  Ma itthon leszünk és mamiék jönnek hozzánk.Délután meg lehet hogy megyünk apámékhoz.Ez azon mulik hogy mostohaanyám hogyan lesz.
  ÁÁÁÁÁ!!Majd el felejtettem!Már 90 kilo vagyok hála a karácsonynak!!!Elképesztő hogy felszedtem 5 kiot sec perc alatt!!!
  SZép karácsony másnapját mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Emult karácsony és ma ha minden igaz megyünk dolgozni de Zoli semilyen jelzést nem adott magárol igy lehet mégsem megyünk.Ez még eldől.Tegnapra lebetegedett pici fiam.Elkapta az influenza.Nagyon finire sikerült neki a karácsony vége.Szegénykém...
  Remélem mihamarabb meggyógyul. Ezért tgnap nem s mentünk el apámhoz karácsonyozni.Mjd 30.-án átugrunk hozzájuk.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap cserepeztünk és jól meghuzodott a hátam.NYAMI!Ma már vágjuk a cserepet.Remélem maholnap befejezzük a cserepezést báár nem hozták meg az összes cserepet.
  Majd meglátjuk mi lesz.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap amit tudtunk elvégeztünk a cserepezésből.Sajnos hiányzik 400db cserép.Nem hozták ki.A hátam meggyógyult.A munka sokmindenre gyógyir.Ma pihi.Remélem januárban is lesz munkánk.Tárgyalások folynak de minden bizonytalan.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap idén először felborult a karácsonyfánk..Ugyan mami ott állt mellette 10 centire de váltig állitja hogy nem ért hzzá.Na persze!Igy ki kellett kötnünk.De semmi probléma!
  Sajnos Imrust egyre jobban elkapja az influenza.Szegénykét nagyon sajnálom.Én meg egyre szebben gömböjödök.Hiába!Karácsony az karácsony...
  Ugy néz ki eladom az A-DATA memoimat és másikat keresek helyettük.Még nem dőlt el hogy milyet.Lehet hogy valami olcsó vacakot,de lehet hogy überbrutál ballisztikre rábeszélem magamat.Még meglátom ezt.
  Szép napot mindenkinek!

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  egnap elbizniszeltem a memoimat ugyhogy mielőbb ramot kell vennem.Mivel most pénzt szeretnék kivennii a gépből ezért kingmaxxokat veszek.Igy egy tizes kijön belőle amit megélhetésre fordithatok.
  Tegnap voltunk mamival Zoliéknál évadzáró bulin.Ittunk pár sört és eldumálgattunk.Nem vagyok egy nagy ivó éés az a 4 sör jól megnyomta a fejemet.Még mindig ppicit huz pedig már aludtam is egy jót.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Boldog uj évet mindenkinek!
  Én a szokott időben szundizom.Ez a nap is csak egy olyan mint a többi.
  Jó bulit mindenkinek!

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Boldog uj évet mindenkinek!
  Nekem semmivel másabb nem volt a tegnapi nap mint a többi.Szoott időben lefeküdtem és amikor elálmosodtam akkor elaludtam.És ébredtem is rendben.Talán picivel korábban de ez nálam előfordul.Mivel mélyen alszom igy nem tudom hogy éjfélkor volt e petárdázás nálunk.
  Szép, gondoktol mentes, egészségben gazdag évet kivánok mindenkinek!

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap a friss hóban picit szánkóztunk a gyerekekkel majd "véletlenül" kialakult egy hogolyócsata.Nagyon jó volt.Avégén máranyósom ,sogornőm és mami is benne volt.Kár hogy mindenki engem dobált.ersze jókat derültem hogy mit bénáznak.A gyerekeknek pedig végre lett egy kis színük.
  Tervben volt hogy irok a blogomba valami évértékelőt az elmult esztendőről de elmaradt.Nem is tudom mit irhatnék 2007-ről.Megcsináltunk 4 komplett tetőt ,kisebb nagyobb zsaluzásokat, egyéb kisebb tetőmunkákat és javitásokat.Egycsoo pénzel lognak nekünk amit valszeg soha nem kapunk meg.Ilyen ez az épitőipar.
  Elkoptattam 4 rampárt, 2. procimat nyuzom és a 2. alaplapomat.Ami még emlékezetes volt hogy nyáron nagyon lebetegedtem.Ilyen beteg tlán mg nem is voltam.Napokig feküdtem 39 fok feletti lázzal és folyamatos hasmenésem volt.1 hét alatt fogytam 5 kilot és elhagyott minden erőm.
  Viszont voltak szívmelengető dolgok is.Igazi bensőséges dolgok.Ezeket nem részletezem. :B
  Remélem az idei év egy picit jobb lesz mint a tavalyi.
  Szép évet mindenkinek!

  [ Szerkesztve ]

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap megérkezett az OCZ memom amcsiból.NYAMI!És még egy kingmax 1066-os memot is vettem ami szédületes de még 1200-on is elindul 2V-on.Persze nem stabil de egy olcso memotol ez azért már csucs.
  Ugyhogy most van 2 novi uj memom amit tesztelgethetek.
  Amugy kezd elérni az influenza....
  Szép lesz ha pont akkorra betegedek le mire mehetünk dolgozni.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap főként a influenza kialakulása ellen küzdöttem.Dupla vitamin adaggal és sok fekvéssel probáltam ellenállni.Estére viszont kezdtek elhatalmasodni a tünetek rajtam.Most viszont mintha picit jobban lennék.Hiányzik a munka!az segitene igazán.Sajnos nehezebben indulnak a dolgaink mint számitottam rá.
  Ma délben egy nagyon fontos tárgyalásom lesz.Már régota várok erre!
  Legyen mindenkinek szép, influenza mentes napja!

Aktív témák