- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- 3D nyomtatás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speederer
senior tag
válasz Speederer #21225 üzenetére
No, ma megjött a hálózat menedzselős kártya (NMC2, AP9630) az APC-mhez. Már majdnem bosszankodtam, hogy most kapcsolhatok ki mindent amíg berakom, de kiderült, hogy tudja a hotswap funkciót, tehát menet közben mehetett a helyére. Bár olyan jól sikerült az időzítés, hogy pont mikor a kártya helyét takaró fedél mögött portalanítottam, akkor ment el az áram, én meg hirtelen azt sem tudtam mihez nyúltam amihez nem kellett volna.
Mivel ez is használt, ráadásul Kínából, így kicsit aggódtam, hogy a régi konfig nem maradt-e rajta... De simán kapott DHCP-n IP címet és a "device" júzerrel be is tudtam lépni a webes felületre, ahol láttam csomó infót az UPS-ről. Többek között az is kiderült, hogy egy oregoni (USA) kórházban volt korábban. Cserében nem tudok az alapértelmezett admin júzerrel ("apc") belépni, mert gondolom annak anno megváltoztatták a jelszavát, pici kínai barátunk pedig ezzel a részével nem foglalkozott. Bár azért írtam neki, hogy esetleg nem tudja-e mégis, de meglepődnék, ha tudná.
Mindenesetre SNMP-vel sikerül kiolvasni belőle mindenféle hasznos dolgot és most már tudom az aktuális terhelését is: 11-15% közöttit láttam eddig többnyire, tehát jogosan nem világít alapból egyik terhelést visszajelző led sem (16%-on villanna fel elvileg az első).
Szóval öröm-bódogság, aztán majd egyszer hátha szerzek vagy összerakok egy serial kábelt is hozzá, hogy legyen admin jogom.A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs