- Szemérmes szerzet a Gigabyte lefrissebb csúcs-VGA-ja
- Egységesebb USB-s képességeket szeretne a notebookokon a Microsoft
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Elegáns és igen kompakt NVIDIA Blackwell VGA-t villantott az MSI
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
Aktív témák
-
farago.csaba
csendes tag
válasz
farago.csaba #1 üzenetére
Sziasztok!
A problémát sikerült annyira lokalizálni, hogy most már viszonylag kényelmesen el lehetne lenni vele (ha nem lenne más kisebb-nagyobb hardverbaja a gépnek úgy nemdeterminisztikusan). A tapaszalatomat megosztom veletek, egyrészt okulásul, másrészt hátha valaki tudna még okosabbat mondani ezzel kapcsolatban.
Szóval a hiba akkor jön elő, ha egyszerre mindkét IDE kábelen történik valamilyen aktivitás. Ezért jött tehát elő a gond szinte mindig CD/DVD íráskor: a forrás, tehát az winchester az egyik IDE kábelre volt kötve, az író pedig a másikra. De a hiba akkor is jól reprodukálhatóan előjön, ha a 2 IDE kábelre 2 winchestert kötök, és párhuzamosan használo, pl. egyikről másolok a másikra vagy mindkettőt egyszerre úgy, hogy saát magára másol.
Ezen kívül a hiba akkor sem jön elő, ha legalább az egyik IDE kábelen a megfelelő egység DMA helyett PIO-ra van állítva. Szóval csak DMA módban, és akkor is csak úgy száll el, ha külön madzagon vannak.
Ha tehát valakinek hasonló problémája van, akkor kipróbálhatja ezt. Most természetesen a fő winchester és a DVD író található az elsődleges IDE kábelem, a másodlagoson levők pedig POI-ra vannak állítva, és csak ritkán használom őket.
Ha esetleg a fentiekből valaki tudna nekem valami okosat mondani, azt írja meg! Köszönöm!
Csaba -
boyzooon
csendes tag
hy! nekem is vmi ilyesmik a hibák. csak nekem csinált olyat is hogy egyszerűen megfagyott és kész nem indult újra no kékhalál hanem a kemény fagyás.
mostanába inkább olyat csinál hogy újraindul és kiírja hogy a rendszer problémát blablabla és újraindult. mi lehet a baj? lécci írjatok -
Proci85
senior tag
válasz
farago.csaba #10 üzenetére
szitu:
tavaly decemberben haveromtól megvettem ezt a lapot kondihibásan (állandóan resetelt). Kondikat kicseréltem használtam/használom azóta is, tök jól megy.
Kb október közepe felétől nov elejéig volt pár indokolatlan restart, ahol a vinyót is lekapcsolta..azéert hangsúlyozom ki, h a vinyót is, mert volt egy másik lapo ami nálam ment tönkre kondi ügyileg és ott is kattant a vinyó, de nem kapcsolt le..na itt le is állt majd a bios élesztette fel. Közben megcsináltam a vízhűtést a gépbe és ha már arra fele matattam hát kicseréltem zsír újakra a kondikat, csak kaptak az egy év során elég meleget, majd most a lehűtött rendszerrel ez is legyen rendbe téve....a hiba ettől függetlenül nem javult meg hetekkel később sem, csak egy windows vissza Ghostolás után. -
Lolek
aktív tag
válasz
farago.csaba #10 üzenetére
Ki lehet, csak találj megfelelelő kondit...
-
Proci85
senior tag
igen, a kezdetek kezdetén nekem is azok voltak púposak, véletlenszerű resetet csináltak xp alatt is, de ilyenkék halál és hasonló nem attól lesz (szerintem)
Kondikat kicseréltem, tutkón megy, most pár hete amit mondtam, h a win2k még a vinyót is lekapcsolta az tuti nem tőle volt, zsír új kondik. -
Zoz
őstag
válasz
Én első körben az alaplapi kondenzátorokra vetnék egy pillantást!
-
Lolek
aktív tag
-
amdkiller
aktív tag
Hát velem is előfordult ilyen:
1 amikor a gyári hűtés nem hűtőtte le a procit kellően és ügye védelemből újra indult! szerencsére!
2 olyan is volt amikor az ide kábelem volt szar!
3 amikor a vinyom szarakodott! majd meghalt!
Ha a tápt biztos kizárhatod akkor azt nem írom le!
[Szerkesztve] -
Haok
tag
alaplap hibás volt gépem, és ugyanezt csinálta....csak tönkretette a memóriákat is sajna....vidd el szervízbe
-
Proci85
senior tag
válasz
volt egy időszak amikor pár héten keresztül, hetente elő-előfordult ilyen indokolatlan restart, naplót meglesve vmi végzetes hiba és rendszer elemzés miatt újraindítja a gépet..de még a vinyót is leállította, a bios élesztete fel mikor bootolt a gép. Sajna 5letem nekem sincs,de egy újatelepítés megoldotta. Azonban amire kíváncsi vagyok az az , h az auto restartot hol tudtad kikapcsolni?
ja igen, nekem is win2k sp4
566 cele, 256 ram
[Szerkesztve] -
farago.csaba
csendes tag
Sziasztok!
Az archívumban találtam hasonló témákat, viszont egyik sem annyira közeli az anyémhez, hogy oda írjam.
Naszóval: a hiba a számítógép nemdeterminisztikus újraindulása. Felsorolom a kiváltó okokat:
- CD/DVD írás (nyilván ez bosszant leginkább; Win alatt majdnem mindig, Linux alatt ezidáig soha);
- másolás CD/DVD-ről (teljes cd átmásolásakor kb. 1/3 eséllyel, cd-je válogatja);
- videókártyafelbontás váltása 1024*768-ról 1028*1024-re (Windows újratelepítés után egy ideig nem, majd egy idő eltelével mindig bekövetkezik, azaz ez jól reprodukálható);
- néha olyan művelet következtében, amikor komoly merevlemezművelet zajlik (pl. nagyobb program indítása).
Amióta kikapcsoltam az ''Automatic restart''-ot, sikerült megismerkedni e kék halál feature-rel. Ilyeneket írt ki iáig, amiket megjegyeztem: BAD_POOL_CALLER (cd másoláskor), UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP, KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED, PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA (az utóbi három korábbról, mielőtt még kikapcsoltam volna az automatikus újraindulást).
A fontosabb számítógép paraméterek: angol Windows 2000 SP4, AMD Duron 950 MHz processzor, 128 MB SDRAM, Kobian KOB KT133a FSX (5 PCI, 1AGP, 1 AMR, 3 DIMM, Audio) alaplap, RAGE XL AGP 2X 8MB-os videókártya, 2 merevlemez, dvd-olvasó, dvd-író, TV-tuner, hálókártya, USB kártya, egyebek.
A táp hibát ki lehet zárni. 12 óra után meguntam az addig hibátlan memóriatesztet. Nem valószínű, hogy a processzor okozná a galibát, mert ha csak számításigényes műveletet hajtok végre (azaz nincs szükség perifériára), szinte soha nem fordul elő a probléma. Nem is nélkülözhető periféria az okozója, mert azokat eltávolítva szintén reprodukálható volt a hiba.
Jelenleg az alaplapra gyanakszom.
Van még valami furcsa. A ''Hardware sensors monitor'' programot futtatva az egyik érték, mégpedig a ''Voltages'' szekcióban a ''Core'' piros alappal jelenik meg, és az ott található érték +1.66 és +1.72 V között változik. Ez mit jelent? Okozhatja ez a gondot?
Tudna valaki segíteni? Köszönöm szépen előre is.
Csaba
[Szerkesztve]
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest