Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Mini-ITX
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Notebook hibák
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Patice #77150 üzenetére
Otthon egy 918+ van, de még ott sem akartam alapvetően windowst futtatni Docker alatt, ha van más út, de az, hogy valaki felhő szolgáltatásnak havi ~20k-ért ad el egy remote desktopos bejelentkezést kiverte nálam a biztosítékot.
Ha már memória. Abban esetleg tudna valaki segíteni, hogy 918+ és 218+ NASba milyen memóriát tudnék tenni, ami még ma is kapható? G. SKILL Ripjaws-t próbáltam, ami a kezembe került, de nem volt jó sajnos.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Magnat #77155 üzenetére
Nem a shop-ot akartam linkelni, csak azt sikerült, 12-13k körül van az ára.
Én azért vettem ezt, mert annó a HyperX-et olvastam, h 100%, hogy megy gond nélkül, csak ugye abból lett a Fury, így maradt ez. Plusz én n em mertem 8-ast bele tenni.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Magnat #77155 üzenetére
1600-as rammal tuti működik? Nekem a G.Skill ripjaw az volt és folyamatosan dobálta a checksum mismatch hibákat, amíg ki nem vettem a gépből.
#77154 Dockert értettem, köszi.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
Magnat
veterán
válasz CactuS #77158 üzenetére
Ezt amit linkeltem, haverom vette pár hete 218+-ba, azóta hibamentes, de a saját 718+-omban is már vagy egy éve megy a gyári mellett egy 8 gigás 1600-as Kingston, arra sem írt még hibát soha.
Korábban Borisz76 is linkelt valami gyárinak mondott 1600-as ramot: [link][ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Patice
Topikgazda
válasz CactuS #77152 üzenetére
Nem Docker-ben, hanem Virtual Machine Manager-ben fogsz tudni VM-et futtatni. Ezt a Csomagkezelőben találod, felrakható alkalmazás.
Nekem amíg volt 720+om akkor egy Crucial 1600-as RAM-mal semmi gondja nem volt, még hibaüzenetet sem dobott rá.
A virtualizáció alá nagyon kell az SSD, vagy SSD cache...Magnat (77151):
DSM alatt csak Dockereztem ezidáig, VM-et még konkrétan nem próbáltam. De egy Asrock J4105-ös lapon használható volt. Ez ugye ugyanaz a proci szinte, mint ami a 720, vagy 920-ban van.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
zsamiatt
őstag
válasz Patice #77160 üzenetére
sajnos a wines gép ugyan úgy döglődik ssd kessel is. Amit találtam a neten, hogy baromi sok memóriát kell neki adni. 15-20 felett / VM és az már használhatóbb sebességet eredményezhet.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Thusor
őstag
válasz zsamiatt #77165 üzenetére
Gondolom azt ne érti, hogy ha a docker konténere elhasznál 1.23 GB RAM-ot, akkor az összesen 2 GB RAM-ot tartalmazó NAS miért csak 21% használtságot ír ki. Én is úgy sejtem, hogy esetleg swap lehet.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
bigdady
nagyúr
Hali
Syno jelzett hogy már két ip cymről is be akartak jelentkezni a nas-ra ssh-n, de tiltotta. Van teendőm?
-
bigdady
nagyúr
válasz bigdady #77172 üzenetére
Vezérlőpult/terminál alatt sincs engedélyezve az ssh
Nas-om küldi folyamatosan újabb és újabb ip-ket megadva azóta is10 percenként.
(nincs is engedélyezve a routeremben sem a wan-on keresztüli belépés sem letiltottam, de akkor is jön)A(z) [159.138.204.205] IP-cím 10 percen belül 10 alkalommal sikertelenül próbálkozott bejelentkezni a(z) NAS eszközön futó SSH szolgáltatásba, ezért a(z) 2022-02-08 17:29 blokkolta.
Forrás: NAS
[ Szerkesztve ]
-
nt0524
tag
régi ds209j (dsm 4.2) szeretnék certificate-ot tenni, nem self sign-osat. Let's Encrypt lehetőség nincs a dsm-ben. Hogyan lehet ingyenesen kreálni új cert-et, és beimportálni a nas-ba? (az importálás menne, csak honnan vegyek cert-et?)
köszönöm
Bébé -
Patice
Topikgazda
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hackeeeee #77143 üzenetére
Megcsináltam, működött. Külön külön elindult a 2 vinyo de ha mindkettő bent volt akkor uj rendszer telepites indult.. Megcsinaltam mert azt hittem megoldodik, de nem..
Most ott tartunk h visszaraktam a regi vinyot, ami raid1ben van es hisztizik h csokkentett állapotban van, de működik, viszont ha a klonozott hddt visszateszem akkor arra azt mondja hogy a kotet része hibás ezert levalasztotta.. Igy nem.tudom javítani sem a raidet. Ezt lehet orvosolni valahogy? Elvileg toroltem a partíciót az uj vinyorol de igy sem.
Írta, hogy a műveletekben valasszam le a hddt, de nem találtam ilyen opciót.
Ott tartok h az lesz h újra telepítem az egészet pedif nem akartam.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
válasz bigdady #77169 üzenetére
Nálam is ez történt. Tegnap este óta jönnek az üzenetek, hogy külső címről próbálnak bejelentkezni az ss-n keresztül, de
- látszólag nincs elindítva a a saját szolgáltatása, mégis futtat valami egy ssh daemon-t
- az ssh port egy random nagy portszámról van forwardolva (magán a synology-n kapcsolom be a szolgáltatást, ha szükséges)
Szóval tegyük fel megtalálták a random portot, és be akarnak jönni, de mi szolgáltat a 22-es porton, ha a WEB felület szerint ki van kapcsolva?!Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Magnat
veterán
válasz Patice #77160 üzenetére
Sajnos nekem is az a tapasztalatom ami Zsamiattnak, ezért kérdeztem, h próbáltad-e és esetleg jobban működött. [link]
Tippem szerint egyébként vagy az IO cache nem műxik jól a guest os-ek esetében vagy a cpu terhelést nem adja át jól valamiért a rendszer.[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz Magnat #77184 üzenetére
VM alatt amúgy milyen a proci terhelés?
Ha magas, akkor nem működik a hardveres támogatás (VT-x, VT-d), ami az Apollo Lake-nél már megvolt és azóta is megkapták a low end Atom procik (Gemini Lake, és utódjai is).
Vagy csak tényleg szar a VMM implementációja.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Magnat
veterán
válasz Patice #77186 üzenetére
Hát, meg kell néznem, közben találtam egy ilyet, itt vki azt írja, "Problem is in QEMU virtual engine, which is used by VMM. Unfortunatelly, Synology package uses older version of the engine, which has problem with newer builds of Windows 10." - Bár hozzáteszem, Virtualbox meg Vmware alatt is van virtuális W10-em több is, azokkal semmi gond, de persze lehet, h a Windows host miatt máshogy műxik a dolog vagy ott már az újabb engine fut ... fellökök egy W8.1-et ha lesz időm, megnézem h azzal milyen.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Patice #77181 üzenetére
Uptodate 6.2 egy DS1515-ön.
Közben a szolgáltatások fület is megnéztem, és be volt kapcsolva az sftp. Nem rémlik hogy én engedtem volna, de kikapcsoltam, és "bezárult" a 22-es portja.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Lucy90
csendes tag
Hali! Tudnátok segíteni? Korábban Nasnak használt vinyót szeretnék formázni, de a 8 Tb-ból csak 1,4-et lát a gép. Van vmi program ami felismeri?
Köszi! -
-
Bence_
tag
Sziasztok!
SEGÍTSÉG!
920+ külön kötet minden lemez, leállítottam, kivettem az egyik lemezt, beraktam egy újat és azóta nem tudok belépni
A telefonom ott a Secure SignIn, eddig tök jól tette a dolgát de most azt mondja lejárt a munkamenet, lépjek be újra. Ha ott szeretnék belépni akkor is az fogad, hogy a nas mutat egy számot, amit el kéne fogadnom, de nincs hol.
Régen ilyenkor felajánlotta, hogy küld egy email, de most azt a lehetőség sincs.
Mit tegyek?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z fold6 kék 12/256 - Samsung gyári garancia-
- 6. Gen Gamer // i5-6400 // 16GB DDR3 // GTX 1050 2GB GDDR5 // 256GB M.2 SSD // 500GB HDD // Wifi //
- Garanciás. Gigabyte GeForce RTX 2060 Super WINDFORCE OC 8G
- GRAND THEFT AUTO V PREMIUM EDITION + Shark Card (online pénz) - Xbox One/Series letöltőkód
- FC25 Standard / Ultimate edition - Xbox One / Series digitális formában
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest