Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
addikt
Elkezdtem az utóbbi hónapokban-évben aktívabban átlagembereknek, otthoni usereknek, céges gépekre, laptopokra is feltenni a debian linuxot lxde-vel.
Először kissé idegenkedtek tőle, de aztán amikor meglátták, hogy kb minden feladatot 10x gyorsabban végez el, beleértve a start menü megnyitását, könyvtárak nézegetését, pdf-ek, libreoffice dokumentumok megnyitását is, kivétel nélkül azt mondták, hogy ez egy rohadt jó rendszer.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Cs1csó
félisten
válasz Komplikato #48 üzenetére
Passz, úgy tudom azon is az "utolsó" Windows 10 van, a 22H2, mint ezen az újabb gépen amiről írok (bár lassan ez is 10 éves) ez az utolsó verzió azóta csak hibajavításokat kap új funkciókat nem.
-
Komplikato
veterán
-
Cs1csó
félisten
Hiába, egy core2duo-s gépen is dobálja a teljes ablakost, hogy "nemsokára vége a 10-esnek" szöveget, meg a frissítéseknél ott a szöveg hogy "nem alkalmas blabla" meg olyan is van, hogy "kattins hogy ellenőrizd alkalmas e" blabla nyilván nem alkalmas.
Szánalmas az egész egyszerűen nem én vagyok értük ők vannak értem. -
zetor2000
őstag
válasz Komplikato #44 üzenetére
Egy 100 éves Asus vagy Asrock alaplapomhoz adtak egy ilyet. Nem tudom, mire kellett akkor. Most se nagyon... Olyasmi volt, mint egy pendrive, csak az alkatrészek látszódtak rajta, persze nem USB csati volt, hanem valami duplasoros tüskesorra menő anya.
Ha meglenne az a lap, kipróbálnám, de eladtam pár éve.
Venni ilyesmit szerintem macera, mert elég kevés példányban lehet - szerintem. A másik ok, hogy egy adott generációtól a biosok / CPU megfelelő része átvette a hw szerepét, és a funkciót sw valósítja meg - részben vagy egészben.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Komplikato
veterán
Akkor mi lesz, ha hirtelen TPM 3.0 kell valamelyik következő verzióhoz?
Amúgy van élő ember, akinek sikerült amúgy NEM alkalmas gépében lévő alaplaphoz TPM 2.x modult venni és úgy feltennie a W11-et?"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
veterán
-
hokuszpk
nagyúr
részemről már a w11 megjelenésekor direkt kikapcsoltam a tpm -et, nehogy alkalmas legyen a gép...
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
tibaimp
nagyúr
Csak tippeltem, de köszi a kiigazítást
Nálam anyumék és tesómék használnak full alap dolgokra régebbi gépeket, tökéletesen megfelel nekik win10-el. Illetve egyik haveromnak egy LGA2011-es 4930K, mostanában tetem fel neki a W11-etA tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
HantekDSO
tag
válasz FireKeeper #7 üzenetére
Ki beszélt itt arról, hogy " ilyen mondvacsinált követelmény miatt teljesen jó működő gépeket lecserélni és kidobni?" Csak arról van szó, hogy azokon nem fog a win11 futni. Egy 10+ éves gépen miért nem jó a win10, vagy valamelyik linux?
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
veterán
-
Carlos Padre
veterán
válasz Armagedown #30 üzenetére
Ez hogy kapcsolodik ahhoz, amirol beszelunk?
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
Chiller
őstag
Ideje lenne már a microsoftot is a történelem szemétdombjára helyezni, ahová való.
Greenpeace? Turbózöldek? Valaki? Senkit nem zavar a szándékos veszélyes hulladék gyártás?
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
win 10 iot enterprise verziója 2032ig kap biztonsági frissítéseket. aktiválni is könnyen lehet a microsoft ügyfélszolgálat által ajánlott oldalon (igen, tényleg ők ajánlották, mikor 2 céges gépet az istennek se tudtunk aktiválni a legális kulccsal!)
családon belül is meg kollégáknak is ezt rakom a gépére. nincs tele a sok bloatware-rel.vagy lehet linux mintet rakni ha csak netezni kell a gép. mókolást sem igényel. nekem is mintes lett a gépek egyrésze.
Peace is a lie, there is only passion...
-
pupehap
tag
válasz Zoli bácsi #15 üzenetére
Inkább pecázzunk.....
"ha meg kell b@szódni, akkor meg kell b@szódni " José Luis Torrente
-
Armagedown
őstag
válasz Carlos Padre #29 üzenetére
Nincs igazad, a Steam statisztika tetején multi címek vannak.
[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
félisten
És mi a helyzet a TPM2.0 lapkával, és 6-7. generációs Intel chippel rendelkező gépekkel?
Azokkal menni fog a W11? Nem? Hogyhogy?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
joghurt
addikt
válasz Carlos Padre #24 üzenetére
Ehhez képest a mai játékprogramok már durvább szinten ülnek a kernelbe "anti-cheat", mint egy víruskereső.
A tej élet, erő, egészség.
-
félisten
A becslések 200milió és 350millió szemétre kerülő gép között szórnak.
Nálam amúgy a mai napig használatban van egy-egy 2009-es, Athlon/Phenom II-es gépem, annyi korszerűsítéssel, hogy SSD megy bennük. Nem játszom, és így kifogástalanul fut rajtuk a Windows 10, akár csak az i3 3110-es notebookunkon.
Amúgy rosszul emlékszem, hogy az EU eredetileg kimondottan tiltani akarta a TPM 2.0-át, amerikai kémkedési veszélyre hivatkozva?
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
joghurt
addikt
válasz Donki Hóte #23 üzenetére
Nekem egyszerűbb volt a feleségemnek elmondani, hogy minden Windows 11-es próbálkozásra a lehető legagresszívebb NEM választ adja, bárhogyan is tukmálná a rendszer.
Mi nem gyártunk e-hulladékot.A kritikus frissítések pedig úgyis lejönnek majd, vagy egy védelmi pénzt fizető (azaz támogatást kapó) rendszergazda majd felrakja a netre a csomagokat.
-
Carlos Padre
veterán
Persze, hogy nem adja fel a kotelezo TPM-et, hisz a hosszutavu gaming es sajat store terveiknek az alapja az Xbox szintu masolasvedelem PC-n is. Nem veletlenul probal eloremenekulni a Valve a Steam Os-el es a handheldekkel, es nem veletlenul ment utanuk a MS azonnal a Winsowsos kezikonzolokkal, hogy nehogy meg tudjanak erosodni.
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
veterán
válasz Zoli bácsi #15 üzenetére
Így meg veszek asszonynak karácsonyra egy új laptopot. w11 kompatibiliset. Anyámnak már vettünk.
Hát, ezek szerint kezd beérni a Microsoft kampánya
Jól működő dolgokat dobatnak ki velünk és mi még örülünk is, hogy megtesszük
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
PTM
aktív tag
Megtehetik éppen, bár szerintem lesz ebből még hátraarc, nem lenne idegen a MS-tól. Egyelőre nem foglalkozom vele, csak ezt a pár kommentnyit szórakozásból. Ha mégis kitartanak, akkor mi valószínű Linuxot rakatunk a régi gépre, majd kiderül. Inkább a cégeknek lehet szívás ez.
Ettől függetlenül idővel tényleg egyre kevesebb gépet fog érinteni.
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
Azt nem értem, hogy ilyenkor a Nagy Zöldek hol vannak? Mert most ezzel az MS elvárná, hogy 100 millióan kidobják, az amúgy jól működő, PC-jüket??
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
veterán
Jövőre, ha lejár a 10 biztonsági támogatása én búcsút is intek a Windows famíliának. Marad az offline retrógépen XP és kb. ennyi. Hihetetlen, amit ezek csinálnak. Arról nem is beszélve, hogy hiába teszik hardveresen biztonságossá a gépet, ha a csalások és visszaélések jelentős része nem hardveresen történik, hanem nemes egyszerűséggel elküldenek valakinek egy kamu e-mailt...
Mindig a user a leggyengébb láncszem.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
ledgeri
nagyúr
jövőálló Windows 11
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Zoli bácsi
őstag
Feleségemre, aki 56 éves, és netezni, zenét hallgatni használja a kb 8 éves laptopját w10-el, jól ráijesztettek, hogy hamarosan lejár a w10 támogatottsága. Kapott valami felugró ablakot.
Pár éve kapott bele SSD-t, és neki teljesen megfelelt. Már a 79 éves anyám is szólt, hogy jaj most mi lesz, neki is hasonló gépe van.
Aztán amúgy is belefullad a világ a sok kidobott hulladékba.
Nem értem, miért nem adnak ki egy w11 Lite-ot? Megvenném, olyan áron.
Így meg veszek asszonynak karácsonyra egy új laptopot. w11 kompatibiliset. Anyámnak már vettünk.
Engem nem érint, én gyerek vagyok, játszom, szóval nemrég cseréltem vasat. -
Pipó
őstag
[link] Én ehhez tartom magam. Szerencsére nem kell egy nap arra ébregnem, hogy frissült 11-re. A támogatás megszünése napján pedig úgy is fognak kapni egy jó kis pert a nyakukba.
Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
captainm
tag
Bárcsak mindössze ennyi probléma lenne Windows 11-el . Most vettem egy MSI Claw-t, mert kíváncsi voltam mit tud egy Windows 11-es handheld így 2024 végén (és mert pofátlanul olcsó volt, köszönjük Black Friday!). Ez az operációs rendszer tökéletesen kimeríti a katasztrófa fogalmát. Már az első lépéseknél elakadtam, mert nem volt hajlandó felhozni a billentyűzetet a wi-fi jelszó bírásához, internet nélkül (már ha nem trükközöl) el sem indul a telepítés.
Utána még két órát töltött el azzal, hogy letöltse a legújabb frissítéseket és azokat telepítse. Utána végre eljutottam az asztalra, amiután még két órát töltött el azzal, hogy a Windows Update letöltse a legújabb frissítéseket. Utána végre el tudtam indítani az Intel launcher programját, ami még egy órát töltött el azzal, hogy letöltse a legújabb frissítéseket... A Steamdeck fél órán belül készen állt a használatra, értsd setup + update+ legalább egy játék letöltése. -
Ribi
nagyúr
válasz FireKeeper #7 üzenetére
Nem költesz meg nem úgy csinálod ahogy ők akarják, nem vagy hasznos része a társadalomnak. Mit nem lehet ezen érteni?
-
joghurt
addikt
"A Windows 11 részesedése 34,9 százalékra esett vissza, míg a Windows 10 alig egy százalékponttal 61,8 százalékra tudta növelni saját szeletét."
Egyszerűen nem lehet letojni egy ekkora felhasználóbázist.A 6+ éves gépek a jelek szerint kiválóan elfutnak Windows 10-zel, és a Microsoft szándékos avultatása ellenére ennyien nem éreznek késztetést a Windows 11-re (és új gép vásárlására). Azt már nem is említem, a felhasználók igényeire/kívánságaira mennyire magasról tett a Microsoft.
-
tlac
nagyúr
de a Microsoft kijelentette, hogy a TPM 2.0 nem alku tárgya, és ne várja senki, hogy felülvizsgálják a korábbi álláspontjukat. A redmondi óriáscég elsődlegesen arra hivatkozik a követelmény megőrzése szempontjából, hogy ez elengedhetetlen egy biztonságos és jövőálló Windows 11-hez
és mi a helyzet a win11 ltsc iot verziójukkal, aminek kb. semmi extra hardverkövetelménye nincs egy win10-hez képest?
se tpm, se secure boot, se uefi, se szigorú cpu követelményekoké, hogy a nagy közönségnek nem elérhető, de azt is jövőtállónak, meg biztonságosnak adják el
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
na de miért kéne egy ilyen mondvacsinált követelmény miatt teljesen jó működő gépeket lecserélni és kidobni? a userek nagy százaléka olyan dolgokra használja a gépét (internet, multimédia, office) ami 10+ éves gépeken is simán elmegy. pont a héten cseréltük le apum laptopját ami egy 15(!!!) éves HP probook és még mindig használható volt, még ha döcögősen is.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Ribi
nagyúr
Megnéznék valami statisztikát, hogy a malware programok mekkora része használja ki hogy nincs TPM. Szerintem konvergál a 0 fele.
GodGamer5: Nekem sem volt kedvem azzal szenvedni, hogy a virtuális gép megfeleljen minden hülye követelménynek. 1 órát szarakodtam meg keresgéltem hogy is kellene megoldani, aztán 5perc alatt kiütöttem ezeket és annyi. -
GodGamer5
addikt
Nemrég raktam újra a gépet és Rufus-al tiltottam is minden win 11 nyalánkságot(TMP,SB)...
[ Szerkesztve ]
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
direwolf
őstag
válasz Donki Hóte #3 üzenetére
"A Win10 95 %-ban hozza a Win11 funkcionalitását"
Úgy bizony, és abból a maradék 5%-ból 4,9% mesterségesen van kizárólag a win11-ben.
De amíg nem oldják meg, hogy ultrawide kijelzőn balra vagy jobbra tudjam tenni a taskbart 3rd party nélkül, felőlem lehetne 99,9% újdonság is benne.[ Szerkesztve ]
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
veterán
Most szerte a világon kb. 50-60 %-os a 6 évnél idősebb számítógépek aránya, amelyekre nem megy fel a Win11, tehát a probléma még jópár évig probléma lesz. Az átlagos számítógép használó júzerek gépeinek életkora messze eltér az átlagos Prohardver tagok gépeinek az életkorától
A Win10 95 %-ban hozza a Win11 funkcionalitását, az embereknek esze ágában sem lenne lecserélni a gépüket azért, hogy Win11-et telepíthessenek fel, ezért nyúlt a Microsoft olyan agresszív lépésekhez, mint a Win10 támogatásának leállítása
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
PTM
aktív tag
Ez a probléma úgyis megoldja magát, jelenleg is a 6+ éves gépeket érinti.
-
joghurt
addikt
Nehéz követni a folyamatos pálfordulásaikat.
Most akkor hogyan is lesz a Windows 10-es gépeken (újra) megjelenő agresszív 11-es tukmálással, és a 24H2-es frissítéssel?
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla