Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cigam

titán

LOGOUT blog

válasz ztsoft #3589 üzenetére

csak a kódek részbe tudtál belekötni.

Nem kötözködés, csak máshonnan nézem, mások a prioritások. Nagyos sok ember nem akar/tud parancssorban zsonglörködni(pl. a grub-al). Miért olyan nagy gond, ha átirányít a grafikus felületre? Tippem szerint azért, mert már a 2-est használja. Legalábbis ha abból indulok ki, hogy a grub2-install /dev/sda parancs probléma nélkül lefutott.

Nem használok VLC-t, de valószerűtlennek tűnik, hogy kiveszik a jogilag problémás codec-eket belőle, csak hogy a disztribúció része lehessen. Bár a linux szekerén semmi sem elképzelhetetlen, és az ellenkezője is.
    Melyik tárolóból telepítettétek? Kicsit utánakerestem, és állítólag nem mind1, hogy a vlc-ről, vagy a packman-ról van feltéve. És az ilyen dolgok ki tudnak borítani. Értem én hogy sok év(tized) Windows használat után furcsa pár dolog, de vannak minden logikát nélkülöző megoldások. pl. Minek n+1 disztribúció. Jó persze vannak a nagyok amiknek van értelme,de az, hogy valaki felcsicsicsáz egy felületet, csinál hozzá egy saját tárolót, és már kész a sokadik klón...

Ubuntu-nál telepítés alatt lehet engedélyezni a jogi és egyéb 3. fél által készített csomagokat
    Ahogy az OpenSuse alatt is. Bár az tény hogy a nonfree tárolóban sincs bent "minden" codec

Windows-t meg hagyjuk, tudtommal nincs egyetlen egy tárolója sem,
    Pedig a 8-asban belekerült egy tárolónak is felfogható áruház.

Új hozzászólás Aktív témák