- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Valami baja van a tápomnak
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Házimozi belépő szinten
- Nyáron jönnek a gyártói DGX Spark verziók
- Amazon Kindle
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
eddie303
őstag
A Mac egy elég fura cucc egy PC után szerintem. Amilyenek nekem vannak, azóta biztos fejlõdött a technika náluk is, de ezek a 68K-s Mac-ek nem tudnak bootolni egyebet natívan, csak MacOS-t (Illetve annál régebbi System-et, mivel hogy a MacOS-t kb a 7.5-ös verziótól hívják MacOS-nek, azelõtt csak úgy emlegették, pl. hogy System 6.0.8). Linuxot pl. egy Penguin nevü loaderrel lehet beszedni rajta. Aztán a fájltárolási módja a HFS-nek elég fura, a fájl kétfele ágazik, van resource fork és data fork. Tudtommal a Resource fork tárolja a felsõ menüket és egyáltalán az oprendszer által csinált dolgokat (Ugye, macnél úgy van, hogy pl. ha van egy programablakod, akkor a legörd. menü nem az ablakon belül van, hanem a képernyõn felül megjelenõ felsõ menüsoron, pl. elég fura látvány, hogy kapcsolgatsz az ablakok közt, s fent változik a legörd. menüsor
) A task managere is egy legörd. menü, jobboldalt fent az óra mellett mutatja az aktuális alkalmazás ikonját, ha ráklikkelsz, legördül egy menü, mutatja rajta a futó programokat, ott választhatsz. Fura megszokni az 1 gombos egeret, s azt, hogy nem tudsz jobbal kattintani
Aztán még annyi az érdekes, s sz@r, hogy (Lehet, hogy már újabb rendszerekben van) nincs parancssor, szerusz, hogy te valamit onan csinálj. Nincs olyan, hogy ping 193.231.163.19
Pont a parancssor hiánya miatt
Látnátok a Mac-es ''parancssori'' UnACE-t
Egyszer megjelenik egy ablak, mondja, hogy írd be a paramétereket, aztán egy konzolablakszerüségben lefuttatja a progit
A parancssor hiánya miatt az Os X elõtti Mac OS-eket nagyon megbízhatónak tartották, s azt hiszem, eléggé azok is voltak. Aztán az OS X-el elszabadult ott is a Unix alapú pokol, mostmár messze nem annyira stabil/biztonságos, mint elõtte (De legalább szép
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest