- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen alaplapot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- UHD filmek lejátszása
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanyibacsi
csendes tag
Köszi Miracle, íme a példa. Aki megfizeti a cuccot az kap érte custom fejlesztést meg akár még célszámítógépet is. A cross platform kifejezés nagyon szép, csakhogy az 1.4_01 (ha jól emlékszem a verzió számára) alatt egyik kolléga talált olyan implementációt, ahol (TCP stack és TCP source port környékén), ahol a Windows és Solaris implementáció máshogy működött. Szóval ez az ugyanúgy fut mindenhol nagyon a Virtual Machine implementációjától függ. Kíváncsi vagyok, hogy a Marsra a szabványos JVM-ek mentek-e 100%-ban.
-
Power
senior tag
-
Power
senior tag
Csakhogy az még vagy 2 év.
1. Addigra a nem biztos, hogy elég.
2. Addig még sok minden történhet, ha folytatódik a mélyrepülés, akkor nemhogy Niagara nem lesz...
Az Itanium most sem sikeres, de az intel képes sok évig finanszírozni, sőt ha 5 év múlva leállítja, akkor sincs gond, bukott rajta és kész. A SUN viszont sokkal kisebb cég, ráadásul nincsenek olyan biztos forrásai, mint az intelnek. -
Power
senior tag
Nem pontosan USP2-es magok, de még ahhoz hasonlít legjobban(de pl. nincs benne FPU). A négy száll, nem olyan általános megoldású SMT, mint ami a Power5-ben lesz vagy akár a P4-es HT, hanem dedikált 1 száll/1 utasítás/1 órajel. Szóval nagyon spéci cucc.
A specint/fp értékeid megint nagyon egyediek
Olvasol is vagy csak írsz? Egyszer már leírtam, na jó mégegyser:
A SPECint/fp teszt nem veszi figyelembe, hogy 2 magos a Power4(csak az egyik mag vesz részt a tesztben).
Ráadásul, az 1,45GHz-es egy középső modell csak, míg 1.28 GHz a SUN-nál a legmagasabb órajelű.
''a SUN jövőjével kapcsolatban meg nem vagyok olyan borúlátó, mint ti, szerintem össze tudják kapni magukat.''
Sorra jellenek meg az elemzések és egyre rosszabbak. Én most nem vennék sun részvényt. -
Raymond
titán
Utalok sokat gepelni, de szerencsere Power-nek nincs gondja ezzel, igy a #41-ben ott van a lenyeg
Nem kell konyhanyelvet hasznalnod, ha valaki manapsag nem latja hogy teljesitmenyben a US procik nincsenek ott es a kozeljovoben nem is nagyon lesznek akkor felesleges hosszu diskurakat folytatni, mert az nem fog a ''hivo egyen'' meggyozesehez vezetni...
Csak azt nem ertem meg te miert nem latod vagy miert nem vilagos elotted az, hogy ha egy cegnek felmutathato teljesitmenye van barmibol (nem is kell a vilagon a legjobbnak lennie, csak eleg gyors legyen a tobbihez kepest) akkor a PR/marketing osztaly ezt szajkozza non-stop, mert ezzel adjak el az arut es hat a penzbol el mindenki. Ha a teljesitmeny nincs meg, akkor jonnek a konnyu konfiguralasrol, szuper biztonsagrol, meg jobb szerviszrol szolo dumak. Csak sokszor az a gond, hogy ez azoknal a cegeknel is megvan, ahol megfelelo teljesitmennyel parosul. A vegen az IT manager dolga eldonteni a teljesitmeny es konnyu kezeletoseg kozti - meg elviselheto - aranyt. Ergo ''legyen kicsit tobb munka vele, de ha ketszer gyorsab...''.
Hmm. Ahoz kepest hogy nem szeretek gepelni elegge szetirtam magam...
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
''ezen azért lehet látni, hogy a SUN CPUk nem gyengék.''
SUN 613 vs. IBM 966 = 57%
SUN 799 vs. IBM 1018 = 27%
Ez a CPU-k vilagaban manapsag elegge jelentos kulombseg.
''nem kell abból kiindulni, hogy a niagarában 8 gyenge CPU lesz.''
Pedig ez nincs messze az igazsagtol ha az akkor elerheto tobbivel mered ossze oket. -
Power
senior tag
''azt leszámítva, hogy aSUN gépek nem ANNYIRA drágák a konkurensekhez képest, azért van még egy jó pár előnyük.''
Ez így nem állja meg a helyét. Tekintve, hogy a SUN eladásai egyre csökkenek, talán nem annyira olcsó(pl. az IBM power alapú szerver eladásai egyre nőnek).
''csillagászok pl. SUNon élnek. ''
Ezt honnan veszed???
Tapasztalat az, hogy pont az ilyen területeken teljesít elég gyengén.
Ha megnézed a szuperszámítógépek listáját, az élmezőnyben még véletlenül sincs sun gép.
''Nézd: a SUN alapjában véve nem a SPEC eredményeket hajkurássza, hanem a nagy-gépek és kiszolgálók piacán szeretne vezető pozíciót szerezni, illetve a UNIX szerverek között megtartani azt, és tovább erősíteni. Ehhez meg a SAP tesztekkel mérhető ''típusú'' teljesítmény kell, nem a magas SPEC értékek. azok meg előreláthatóleg meglesznek.''
Ahogy én láttam a SAP tesztekben sem olyan fényes a SUN, 2-4-szer annyi chippel adja ugyanazt az eredményt, mint a riválisok.
''de 8 processzormaggal nem fognak tudni versenyezni. esetleg az itanium, amit most is nagyon blokkol a HP szar rendszerbusza.''
Dehogynem, 8 nagyon gyönge magról van szó.
De szerintem ezt hagyjuk, majd ha kijön akkor dől el, hogy mit tud.
''Amikor a cray csinálta még jóval fejlestlenebb fordítótechnológiák voltak, és a többprocesszros optimalizáció gyerekcipőben jár. ma a SUN épp ebben piacvezető.''
A gyerekcípő azért erős. A cray nem azért dobta, mert nem volt kellő fordító, hanem azért mert kevés területre hatékony. Van ahol szállon belül jól lehet párhuzamosítani s ez az architektúra gyakorlatilag kihagyja a szállon belüli részt.
''Abban megegyezhetünk, hogy a SUN ma nincs nyerő pozícióban (távolról sem) de a niagarával nagyon nagyot szakíthat, ha idejében megjelenik.''
Csak én kétlem, hogy idejében fog.
Azért örülnék, ha nem így lenne, márcsak sokszínűség miatt is -
-
Power
senior tag
A kérdés, csak az, hogy gazdaságos-e. Ma már, ha nem hozod a sok milliós darabszámot, akkor nem tudsz árban versenyezni a többiekkel. A fejlesztési költségek nem térülnek meg. Nézd meg a sok évvel ezelőtti SUN-os menetrendeket, 2002-ben igérték az USP-V-öt.
Egyre nehezebb a verseny. Ezt a SUN-nál is látják. Egyetlen menekülési útvonal, ha az szoftverre illetve szerverépítésre koncentrálnak.
Ma már nem nyújt annyival több szolgáltatást, amiért kipengetik neki azt árkölönbözetett amennyivel drágább egy sunos gép.
A kérdés, hogy mikor jelenik meg a niagara és mennyibe került a kifejlesztése.
Ha 2005-ben nem jelennek a ráépülő rendszerek, akkor bajban lesz.
A 8 mag az igaz, de egy mag az jóval gyengébb, mint egy másik cég processzormagja.
A CMP-s opteronok illetve a Power5, (CMP-s itanium) is ott lesz teljesítményben.
''BÁRMELYIK processzor versenyezni tud, a SUN ezzel a tervezési és fejlesztési iránnyal megoldotta a mai processzorok legnagyobb problémáját: a memóriakésleltetést''
Az ötlet nem új és nem is egyedi, első megvalósítása.
A Cray is csinált már hasonló dolgot, a probléma csak tényleg az, hogy nagyon egyedi programoknál jó és így nem biztos, hogy megtérül a kifejlesztése. -
Raymond
titán
''a SUN ezzel a tervezési és fejlesztési iránnyal megoldotta a mai processzorok legnagyobb problémáját: a memóriakésleltetést.''
Akkor nezz utana mit tud/fog tudni az IBM Power5 es hova fejlodik az SGI NUMA architekturaja...
A Multimediarol meg meg annyit:
XVR-500, XVR-600 es XVR-1200: ezek mind a 3DLabs Wildcat (II, III es 4) technologian alapulo kartyak amelyek kozul egy sem mai gyerek mar... -
Power
senior tag
Sajnos a niagara nem gyógyír. Csak speciális helyekre lesz jó, mert szegeny Niagara-nak csak egyetlen megosztott FP egysege van, amiert a 8 core versenyez. Ez a proci egy tipikus web szerver/adatbazis területekre optimális.
Láttál te már 3DLabs kártyákat?
A v880z sem nagy durranás, bármely nagyobb gyártónál ennél izmosabb konfigot is kaphatsz xeon-mp-kre.
Ezek már ma is elérhetők. Szóval a 10 év múlva álmodás, egyáltalán nem állja meg a helyét.
Jelenleg a SUN-nak 1-2 éves távlatban az opteron felkarolása lehet csak kiút, az eladásai egyre csökkenek, egyre kevesebb pénzzel viszont a saját fejlesztésekre nem lesz elég pénze.
A szépség, meg nagyon relatív.
Egyébként sosem értettem miért a mac gazdáknak van a legnagyobb elégedettségi indexe, mikor jó pár dologban olyan sz*r, hogy csak na, de hát kinek a pap... -
Power
senior tag
Na akkor én is
''32+processzoros szervert másból nem nagyon érdemes építeni...''
pl az IBM fele illetve harmad annyi processzorral hozzák ugyanazt a teljesítményt. Tehát nincs szükség annyi processzorra.
''...szoftveroptimalizáció(nyilván kell a CMP optimalizálás, de az elég is, nem fejtem ki mit jelent, mert hosszú)nélkül is hihetetlenül jól skálázódik, amit(minden elismerésem a konkurend termékek fejlesztőinek is) a power, HP-PA, rendszerekről nem mernék elmondani,...''
A fentiek figyelembevételével nincs szükség olyan jó skálázódásra.
Egyébként az EV7-esek(bár végül is szegény architechtúrát már ''megölték'') elég szépen skálázódnak.
''azon kívül egyes sun workstationöknek olyan multimédiás képpességei vannak, amikről a PCk még 10 év múlva is csak álmodni fognak''
Ez nem teljesen tiszta. Mire gondolsz? -
Raymond
titán
''32+processzoros szervert másból nem nagyon érdemes építeni...''
''...szoftveroptimalizáció(nyilván kell a CMP optimalizálás, de az elég is, nem fejtem ki mit jelent, mert hosszú)nélkül is hihetetlenül jól skálázódik, amit(minden elismerésem a konkurend termékek fejlesztőinek is) a power, HP-PA, rendszerekről nem mernék elmondani,...''
''azon kívül egyes sun workstationöknek olyan multimédiás képpességei vannak, amikről a PCk még 10 év múlva is csak álmodni fognak''
Ezekre gondoltam amikor a fellegeket emlitettem... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Napelem
- Új fejezet nyílik szeptemberben az iPhone történetében
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- Wi-Fi 7-es ASUS router jött a játékos kedvűeknek
- Nők, nőügyek (18+)
- Építő/felújító topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest