Aktív témák

• refruit

csendes tag

Meggyógyult a kicsike, a megoldás pedig hardveres szempontból elég kiábrándító :)

A történet: visszavittem a tápot, a boltban letesztelték, s láttam, hogy minden fesz stabil, induláskor is ok, benti gépen minden OK volt. Tehát táp kifogástalan. Gondoltam, hogy majd resetelem a biost, átvariálok pár kábelt, pci slotot stb., de gondoltam, megnézem, hátha meggondolta magát. S ÍGY LETT! Basszus összeraktam, s elkezdtem tesztelgetni, először csak min. konfigggal (vid, mem, proc és semmi). Végül mindent rákötöttem, s úgy is ment. Ja, s gondoltam, ha én hülye szétszedtem teljesen, akkor már lecserélem a zörgő abit ventit egy zalman bordára.

Most tesztelgetem, s minden oké, azaz gondolom valami hülye kontakthiba. De nem értem, mert minden csatit megnéztem egyenként, na meg kontakthibának egy ilyen nyöszörgős, szenvedős mutatvány elég ijesztő. Mi lesz, ha komolyabb baja lesz, felrobban?

Most érezhetően halkabb is.

Amúgy a táp 26A-t bír 12V-on, szóval ez se lehetne gond. Az enyémhez hasonló gépek mennek 300W-ossal, na meg abszolút nincs benne semmi, ami indokolná a nagyobb tápot, és nem is húzom.

Szóval kicsit rejtély, de megoldódott, de remélem soha többé ilyen nem lesz.
    Még egyszer mindenkinek köszi a segítséget!!

Ret

Aktív témák