- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Radeon RX 7700-as VGA-val gyarapította kínálatát az ASRock
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LG LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- 3D nyomtatás
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Aktív hűtéssel közelednek az Origin Code DDR5 memóriái
Új hozzászólás Aktív témák
-
dseres
tag
Hát nem új a topic, de azért beírnám a tapasztalataimat.
Hátha tudok valakinek segíteni.
Vettem egy alaplapot, amin nincs ide csatlakozó. Nekem meg van 2 hdd-m meg egy DVD iróm, és szeretném is őket használni. ( Fél évente kell írnom egy dvd-t, a disket meg nem akartam kidobni.) A kártyából az ITE IT8212F chippel ellátottat vettem megoldandó ezt a problémát.
Hát felemásak a tapasztalataim. A lényeg, hogy nem szereti az UEFIT. Mire erre rájöttem, elment pár nap vele.
A Bios-ban be kell kapcsolni, hogy a PCI kártyák legacy Biost használjanak csak. Innentől felismerte a diszk-jeimet. Az ITE honlapjáról letölthető egy olyan ATAPI bios, amivel már kezeli az optikai meghajtót is. Ezt DOS alatt lehet feltelepíteni a legegyszerűbben. Unetbootin-nal létrehoztam egy FreeDos-os boot pen drive-t, amiről a flash utilt működik. De ahhoz, hogy a flash-elés tökéletes legyen, az optikai meghajtót le kellett húzni róla. Másik, hogy a kártya nagyon érzékeny a csatlakozásra. A gépben csavar nélküli rögzítőrendszer van, és bizony párszor helyet kellett cseréljen más kártyával is.
Ezek után már működött. A bios felismerte a meghajtókat, nálam jelenleg 1 hdd + 1 DVD külön csatornán masterként üzemel. Ununtu Linux 12.04 (vagy azzal egyenértékű) rendszeren mindenféle hókuszpókusz nélkül simán működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE Z390 AORUS MASTER WiFi Alaplap
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Samsung 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z NEO RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működés
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB Silver - 100% EREDETI AKKU - 1 ÉV
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 ZALMAN S2 TG A-Data 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3461, 96% Akkumulátor
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest