Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghost0510
csendes tag
Ha a gyári hdd helyére szeretnéd beépíteni, akkor nem lesz szükséged beépítő keretre. Beépítő keret akkor kell ha a cd olvasód helyére szeretnéd az ssd-t.(vagy a merevlemezt). Gyárilag van a merevlemezeden egy kisebb keret, az fog rá menni az ssd-re, és úgy be a laptopba.
-
Abonyirocker
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék ssd-vel,vagy m.satával, esetleg M2 satával bővíteni, a régi hdd megtartásával, sajnos nem találtam meg a laptopom alaplapját,(bár lehet nem kerestem eléggé) nem tudom milyen fajta beépítőkeretre lenne szükségem, vagy milyen lehetőségeim vannak(van e m2-re, msatára lehetőség). A laptop egy Hp Pavilion 15-ab207nh típus.
Előre is köszi a válaszokat!
-
Ghost0510
csendes tag
Sziasztok!
Egy Lenovo G500 20236 -os gépem van. Szeretnék bele SSD-t, illetve egy új merevlemezt vásárolni bele.//már elég régi a gyári és idő előtt szeretnék tőle megválni//
Az lenne a kérdésem, hogy milyen SSD-t lenne érdemes vásárolnom? //500GB körül//
Milyen winchestert lenne érdemes? //lehetőleg 1TB//
Ráadás: CD olvasó helyére menne a merevlemez, de az istenért sem találom, hogy milyen csatlakozóval van összekötve az alaplappal, és így az sem világos milyen sebességgel tud kommunikálni szóval nem tudom milyen gyors merevlemezt érdemes vásárolni...//remélem érthető a problémám//
Köszönöm a segítséget.
-
fOriginal
tag
Sziasztok!
Dell Inspiron 15 5558 Laptopba szeretnék ssd-t. Pillanatnyilag HDD 500gb és egy ODD van benne. Mivel munkahelyi eszköz, ezért nem szabadulhatok meg fizikailag semmitől.
Szerintetek hogy lenne a legegyszerűbb egy 60 / 120 -as ssd-vel bővíteni a rendszert?
Át tudom-e vinni rá az aktuális windows telepítést?
Optikai kivétel, hdd -> optikai helyére, ssd -> hdd helyére?
Mit, mennyiért honnan kéne beszerznem, hogy a lehető legolcsóbban kijöjjek ebből?Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Nekomajin
aktív tag
Sziasztok!
Arról szeretnék információt gyűjteni, hogy milyen formában lehet a garancia időn belül RAM és ODD keretes SSD bővítést végezni. Amennyire sikerült kibogozni, ez gyártónként és modellenként is eltérő. Jelenleg Dell Inspiron vagy HP 250 szériákban gondolkozok, de más gyártók is szóba jöhetnek.
Több webshopban is találtam ilyen bolti bővítés lehetőséget, de ezek majdnem kétszer annyiba kerülnek, mint az egyébként is drága RAM és SDD, ezért jó lenne itthon megoldani az akciót. Illetve van-e értelme külön megvásárolt cuccal megkörnyékezni a márkaszervízt, ha a városban éppen van olyan?
-
River26
csendes tag
Hello nekem van egy asus x541uv tìpusú notebookom és azt kérdezném h mekkora méretű odd caddy t kéne vennem mert sajnos erről sehol nem találtam adatot!
Köszi előre is!
Asus vivobook x541 uv! -
gyga
senior tag
Üdv.
Acer 8572TG noitban cseréltem hddt ssd-re úgy hogy a hdd megmaradt az odd helyén.
Olyan problémám akadt és erre keresek választ, hogy:
1, ha az odd helyére beteszek akármit és úgy indítom a gépet akkor a bios boot után fekete képernyőfogad és nem indul az op rendszer. A biosba még az elején be tudok lépni és látja is a hddt atapi porton az odd helyén de nem indul el.
2 olyan trükkhöz kell folyamodni, hogy odd -vel kell elindítani az oprendszert és ha felállt a rendszer akkor tudom az odd-t kicserélni hddre caddy-ben így látja a hddt a gép.
3 ha odd és hdd caddy nélkül indítom akkor is fel áll az oprendszer probléma nélkül de hiába rakok utána akármit is az odd helyére semmit nem lát.
Valaki nem tud valami okosat, hogy ne kelljen trükközni? Nem rég feltettem a legfrissebb biost is de nem változott semmi.
win 10 van a gépen bár ez nem oszt. -
Csabcy
tag
Sziasztok!
Lenovo x230-ba szeretnék SSD-t. Először arra gondoltam, a HDD helyére teszem, de úgy látom van benne hely msata SSD-nek és akkor megmaradhatna a HDD, jól látom? Van valami buktatója a dolognak?
Köszi a választ.Üdv:
Cs
-
Shany0811
tag
Üdv mindenkinek!
Segítségeteket szeretném kérni ötletelésben!
Adott egy Lenovo IdeaPad Z50-75 80EC004CHV Notebook, melybe szeretnék SSD-t, a HDD helyére, a CD/DVD olvasótól könnyes búcsút veszek, és oda caddy-vel menne a HDD.
A caddy már megvan, és több teszten is túl vagyok, de... windows alatt nem látja a caddy-s HDD-t. Eszközkezelő még mindig a CD/DVD meghajtót látja, vezérlőpult/felügyeleti eszközök/lemezkezelés alatt ugyan látja, de formázni kellene vagy inicializálni talán, de ezt nem engedi a windows...
BIOS mellesleg látja a caddy-t.
Több HDD-vel próbálkoztam, az eredmény változatlan sajnos.Lenne ötletetek?
-
törölt tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem hogy az opticaddy univerzális, és csak a két méretben különbözik?
Van egy LENOVO G50-em amibe betennék egy vinyót, de később le akarom cserélni másik laptopra, ami ASUS lesz. Ha abba nem is jó, de rendelésnél kifejezetten Lenovo G50-be valót kell rendelnem, vagy csak a méret a fontos ?
-
Shany0811
tag
Sziasztok,
Nekem egy észrevételem lenne. Vásároltam egy gembird 9,5 mm-es beépítő keretet laptopba SSD+HDD páros használatához.
Észrevételem az, hogy abban a szent pillanatban amikor csatlakoztatom ( bedugom a keretet a dvd lejátszó helyére ) HDD-vel vagy üresen édes mind1, a gépem azonnal kikapcsol, és míg benne van a beépítő keret nem hajlandó visszakapcsolni.Találkozott már valaki ilyennel?
-
Antosz
tag
Üdv! Engem érdekelne a (3)-as variáns. Egy ASUS X554L Laptopról lenne szó. Mit kellene vennem ahhoz, hogy azt megtudjam csinálni ami a 3-as pontba le van írva. Tehát ha jól értelmeztem a DVD olvasó kimegy egy külső házba így megy USB-ről oké. Ez amúgy is csak Windowss telepítéskor kell. A helyére megy a gépben levő HDD. Valamint a HDD helyére pedig az SSD. Igaz? Tehát a fentebb említett típushoz milyen alkatrészeket kell megvennem, hogy ez kivitelezhető legyen és a DVD helyén se legyen egy lyuk?
-
Jodanovich
senior tag
Sziasztok,
vásároltam egy Plextor px256m8peg nvme pci m2 ssd t egy acer a715-71g-72wv laptopba. Bios fullra nem látja, ennek ellenére feltelepítettem egy 64bites win 10 et.
A win elindul minden jó, aztán, ha újraindítom és ha nincs benne a win pendrive nem indul a windows. ahogy vissza teszem a Windows os pendrive ot és csak megvárom míg végig megy a 4 pont, egyből indul a win.
Na mondom csinálok egy bios frissítést, hátha megoldja a problémát arra meg ezt írja, hogy
Error: Mount the EFI system partition fail.Ötlet?
-
Gabi9
csendes tag
Sziasztok,
SSD bővítés miatt kikerült a gépemből az optikai meghajtóm (bluray), viszont továbbra is használnám usb csatlakozással. Utána néztem és USB - SATA slim line adapter kábel kellene hozzá. Viszont nem találok ilyet magyar webshopban. Létezhet, hogy nem lehet kapni az országban? Esetleg valaki tudna segíteni merre keresgéljek? Vagy milyen megoldás van még az optikai meghajtó csatlakoztatására?
Köszi előre is -
alratar
addikt
Sziasztok
Nem tudom jó helyen vagyok-e, de remélem.
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes particionálni egy 256gb SSD-t?
Illetve, ugyan úgy kell formázni s particionálni mint a sima HDD-t? -
KuZo
tag
Sziasztok!
Adott egy DELL Inspiron 15 5567 gép, amiben a ODD helyére szereltem egy Kingston SA400S37/120GB SSD-t, de időnként lebontja a kapcsolatot, aztán újra helyreáll. Mi lehet a gond?
A beépítőkeret egy Delock 62669 slim SATA.
Előre is köszi! -
Thermy
tag
Sziasztok! Van egy lenovo y520 gépem, vettem bele egy wd blue 2280 240gb-os ssd-t és valamiért nem ismeri fel, asztali pc felismerte, mi lehet a gond, mert nem sikerült rájönni és kicsit bosszantó
-
Thermy
tag
Sziasztok! Vettem egy lenovo y520-as laptopot, szerintetek milyen ssd-t érdemes belerakni? 128gb-os elég lenne!
-
cAby
tag
Sziasztok,
ASUS K55VJ típusú laptop-ba szeretnék tenni SSD-t HDD helyére és HDD-pedig az ODD helyére.
Jó infót találtam, hogy 12,7mm-es beépítő keret kell ehhez a géphez? Illetve tényleg beépíthető ebbe a gépbe?
Van esetleg ajánlott márka (keret), vagy nincs nagy jelentősége?Köszönöm!
üdv,
Csabi -
Celtis
veterán
Sziasztok,
Egy Lenovo u430p-ben szeretném a gyári HDD-t (1TB) SSD (500GB)-re cserélni. A gondom az, hogy nem tudom a régi rendszert átklónozni. Eddig bárhogy próbáltam nem indul el a gép, nem talája a rendszert.
Arról van szó, hogy az asztali PCmbe raktam a régi HDD-t és az új SSD-t is mint extra meghajtókat, és ott akartam klónozni a HDD-t az SSD-re, de sajnos ezek a diszk klónozó szoftverek a rendszer klónozásán csak azt értik, hogy a forrás az a lemez, ahonnan a rendszer ténylegesen fut. Ha csak sima lemez klónozást csinálok, akkor pedig az eredmény nem lesz jó.
Azt is próbáltam, hogy kézzel a rejtett partíciókat sector by sector módszerrel klónoztam, és csak a fő partíciót klónoztam átméretezéssel, de az eredmény ugyanaz.Van esetleg valami ötletetek hogy tudnám ezt megcsinálni?
-
Luc001
tag
Sziasztok!
Probléma: Win 10 újraindításánál nem látja az ssd-t. Normál indításnál igen (ha lekapcsolom és újra bekapcsolom)
ThinkPad x240-be produkálja egy sandisk x210. Előtte is ssd volt benne egy samsung 120g-s azzal nem volt ilyen gond. ismét visszatettem a samsung-ot, hiba nélkül dolgozik.
A bios beállítások mindkét meghajtónál egyformák.
Tipp hogy miért nem szereti az újraindítást?
-
Sammie30
csendes tag
Én nem ssd-t raknék egy dvd olvasó helyére hanem egy ventit! Pl: Asus Rog GL552VE
-
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Egy 8470p-be szeretnék belerakni egy optibayt. Egy Thinkpad R500-ból vettem ki. Evileg mindkettőbe 12.7 mm-es kell. A Thinkpad-ből kiszedettnek a hátuljáról leszedtem egy műanyag valamit, mert az Elitebook-nál nem láttam. A csatlakozó jó helyen van. Ezek után próbáltam betolni, de csak kb harmadig-félig ment be, szorult. Szerintetek mi lehet a probléma? Mégis van valami méret inkompabilitás vagy valami eldeformálódott?
Üdv, Zoli
-
nobela
senior tag
Sziasztok, egy HP Compaq nc8430-ba szeretnék ~120 Gb körüli SSD-t rakni.
Simán csak kiveszem a gyári vinyót és betolom a helyére, vagy ennél azért kacifántosabb lehet a történet?
Köszi.
-
oroszkrisz
tag
válasz
oroszkrisz #408 üzenetére
Nem segített senki. Hát belefogtam. Sikerült. Nagyon megy. Üdv
-
Asrach
tag
Sziasztok van nekem egy Dell inspiron 5558 laptopom.
Jelenleg van menne egy dvd megható/író szeretnék oda egy hdd keretet, viszont nem tudom hogy ezek szabványosak vagy gépenként eltérő megoldásokra van szükség?
Milyet kellene nekem venni hogy jó legyen? -
Ki.La
újonc
Sziasztok!
Asus g552vx laptop ba m.2 ssd t szeretnék azaz NVMe de sehogyse akarja kezelnisikerült ezt a gondot valakinek meg oldani már ?
-
Galileo
újonc
Sziasztok,
érdeklődnék, hogy Asus E200HA-FD0006TS netbookban lehet-e cserélni az ssdt(már ha ssd van benne, mert van ahol eMMC-t írnak)? Illetve jól tudome, hogy a memória nem bővthető, mivel az alaplapra van integrálva?Köszönettel:
Péter
-
Shinnokina
tag
Sziasztok! Acer Aspire E14-es gépet lehet/érdemes SSD-vel bővíteni? Optikai meghajtót be tudom áldozni, sose használom. Nagyon lassan dolgozik, időnként agybajt kapok tőle (pedig nem fut se játék, se semmi egyéb, csak Chrome). I3 procival szerelt. Érdemes belefogni az SSD-be, vagy ettől sem lesz gyorsabb? Köszönettel fogadom a válaszokat.
-
lordkozsi
csendes tag
Sziasztok!
Az összefoglaló alapján a
(3) "SSD + HDD együtt + ODD caddy" változatban az
(a) "9.5 mm-es caddy" és méginkább a
(c) "Bizonyos modellekben szorul fém caddy és csak a műanyag caddy jó"
áldozatául estem.HP Probook 450 G4-es notebookomba a vásárolt slim fém caddy-m szorul
(pontosabban a HDD púposodik ki belőle de ez most mindegy, reszelni nincs kedvem egyiket se).Milyen vékonyabb műanyag keretet ajánlanátok, hogy ne váljon eggyé a géppel ha beletuszkolom?
Ugyanitt "GEMBIRD Slim mounting frame" beépítő keret eladó/cserére vár
.
-
lanyimarton
újonc
Szia!
Olyan kerdesem lenne, hogy ilyen laptopot akarok venni nemsokara es a DVDRW SM helyere az asztali pcmben levő kingaton hyperx 120 gbos ssdt beletudom epiteni dokkolo segitsegevel? Ha igen esetlegws linket kerhetnek ahonnan meglehetne venniValaszod elore is koszonom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óra topik
- Milyen monitort vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest