Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
skera
tag
Nah, végre valaki, aki phpmyadmin nélkül próbálozik!

1., SHOW TABLES;
2., DESCRIBE tablanev;
A második nem biztos, de én erre emlékszem.
* Feltételezésem szerint konzolosan próbálkozol, így előtte nem felejtetted el a:
USE adatbazisnev
-et beírni.
(A pontosvessző néhol elhanyagolható)
[Szerkesztve] -
skera
tag
válasz
sequator
üzenetére
No, én a normalizálást javasolnám.
Szétbontod két táblára:
-Kurzuskódok (kurzusID, kurzusnév)
-Órák(ÓrarendiKód, kurzusID, időpont, oktatóID, stb...)
Megjegyzés: A kurzusID a közös azonosító, amivel a két táblát közös nevezőre tudod juttatni.
Én az SZTE-en használt Egységes Tanulmányi Rendszere alapján írom ezt, mert szerintem ilyen adatbázissémát használ(hat)nak:
Van egy óra, aminek van egy kurzuskódja. Azonban évről évre meghirdetik a kurzust és így nyílván más tarthatja a kurzust, már időpontban lehet, ilyesmi. Ezért pakoltak be egy ún. ÓrarendiKód-ot, amivel az évről évre meghirdetett kurzusokat egyedivé lehet tenni.
No, szóval én ezt javaslom, ismét, már ha ez a baj
-
skera
tag
válasz
sequator
üzenetére
a táblához adj hozzá egy új mezőt, pl. t_id, amit tegyél PRIMARY KEY-é és AUTO_INCREMENT tulajdonságot. Ekkor minden kurzus egyedileg azonosítva lesz.
Bár lehet, hogy normalizálás jobb volna, de ha nem akarsz sokat foglalkozni vele (a sok rekord miatt), akkor a fent leírt dolog is megteszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Elemlámpa, zseblámpa
- Háztartási gépek
- OLED TV topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hyundai, Kia topik
- További aktív témák...
- Eladó Konfig I7 13700K 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- Erős gamer / workstation PC RTX 5070 Ti, 64GB RAM, Ryzen 9
- Dell Latitude 7340 2-in-1 i5 13.gen, 16GB DDR5, 512GB SSD, QHD+ érintőkijelző, ÚJ ÁLLAPOT!
- Sony AG9 Master Series OLED (55") GARANCIÁLIS 2026.06.15-ig! Panel futási idő igazolt 2460 óra!
- Akciós áron eladó HP Dragonfly G3 /I7-1265U/32 GB/512B SSD/13,5"/FHD+/400nit/Touch
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 4GB DDR4 / LAPTOP 2
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4411, 100% Akksi
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! ASUS ROG XBOX Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- Honor 90 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest