Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Projektor topic
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bluetooth hangszórók
- Valószínűleg késnek majd a Valve új Steam eszközei
- Rövid időre leállhat a 8 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása
- DUNE médialejátszók topicja
- Asztrofotózás
- Kitolhatja az LGA1700 élettartamát az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Köszönöm a sok és részletes választ, illetve a tippeket!
Nem csak a
LIKE-os lekérdezésekre ad vissza nagyon lassan választ, de az "alapra" is:SELECT * FROM table ORDER BY date DESC LIMIT 4
Ezért "nem látom, hogy működne" az indexelés, mert se "alap" lekérdezésnél, se kibővítettnél nem gyorsult semmit. Mit tudok még átnézni, változtatni, ellenőrizni? Lehet, csak a lokál szerver "miatt" ilyen lassú? Mert ha más nem, az alap lekérdezésre már jól kellene (gyors válasszal) működnie.----------
(A jelenlegi felépítés szerint) muszáj vagyok LIKE-ot használni:
A kategóriákra szűrök így. Mert jelenleg ha category1, category3 és category4-be tartozik egy elem, az most úgy van letárolva, hogy a category mező tartalma a rekordhoz:"category1,category3,category4"De a user category1 és category4-re szűr rá, akkor (jelenleg) nem tudom máshogy, mint
AND
(category LIKE '%category1%'
OR category LIKE '%category4%')Rengeteg féle kategória van (30+), így ez lehet egy elég hosszú sztring is, ezért nem is nagyon tudom, hogyan tudnám máshogy megcsinálni.
De ha van tipped, szívesen veszem.Vagy esetleg ezt is lehetne
IN-nel? Csak nekem úgy kell az eredmény, ha cat1 és cat4-re szűr, akkor mutassa, ha vagy az egyikben, vagy a másikban van (vagy mindkettőben, nyilván). De az IN-nél meg inkább AND az operátor, nem OR.
Tehát aWHERE category IN ('category1', 'category2')
nem jó eredményt adna vissza, nem?Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- HAVN HS 420 VGPU Black - Prémium minőség
- Samsung 970 Evo 500GB (28-30k) / 1TB (43-45k) NVMe SSD - több db is - 99-100%-os kondíciók
- Új/Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M4 /24GB/1TB - Ezüst - MAGYAR - 15 Ciklus - 2,5 év garancia
- MSI A78M-E35 (MS-7721) AMD FM2+ alaplap
- MAGYAR Lenovo T14 gen2 (11.gen Core I5 16Gb 512Gb 98% Akku) laptopom eladó!
- Micron 32GB 3200Mhz 2Rx4 RDIMM 1.2V ECC RAM
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Asus STRIX Gaming PC! 7800X3D / RoG RTX 5070 TI / 32GB 7600MHz / SSD 1TB / 850w Gold! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest