Hirdetés
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Home server / házi szerver építése
- BIOS topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Kompakt vízhűtés
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- CES 2026: a mechanikus billentyűzet és a Stream Deck házassága amerikai módra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
jaja, önigazolást
Amúgy kb. mindenki azt írta, hogy "persze, nem eretnekség, csak nem úgy szoktuk". Formálisan helyes, teljesítményben alig van/nincs különbség. Akkor pedig nem kókányolás, akármennyire is ezt akarjátok sulykolni. (persze nem mindenki)Nekem is van annyi tapasztalat a hátam mögött, hogy magabiztosan megkérdőjelezzek egy ilyen "best practice"-t, főleg ha találkoztam velük nyílt forráskódú keretrendszerekben, ahol előszeretettel tettek enum típusú értéket szöveg mezőbe, és még senki nem panaszkodott, hogy szar lenne a rendszer. Viszont fejlesztésnél rohadt jól jön, amikor nem egy nyamvadt számot látok a mezőben, amikor azt ellenőrzőm, hogy jó értéket tett-e az adatbázisba. Vagy azt, hogy jól működik-e az ORM cache, és tényleges adatbázis értéket olvasok, nem egy cache-elt halmazt. - Tegyük hozzá, nem egy egyszerű CRUD alkalmazásról van szó
De ne értsetek félre, nem mondom, hogy az egyik vagy a másik megoldás helyesebb, mindig sok mindentől függ, de amit felvetettem, semmiképpen sem helytelen. Szóval nem akarom megreformálni a nézeteket
Csak az idők során kezdek rájönni, hogy érdemesebb a legpraktikusabb megoldások felé menni, ha azok nem sértenek durván alapelveket, mert a szoftverfejlesztésben mindig előbukkanhat egy szopatás, és akkor én minél kevesebbet akarok oblákolni
- és szoptam én már túltervezett adatbázistól is, ami nagyon megállta a helyét tankönyv szerint, de 1 nap volt, mire kitaláltam azt a furfangos lekérdezést, amivel azt kaptam meg, amit szerettem volna.
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- Arc Raiders
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Alienware 16 Aurora - 16" 2560x1600 120Hz, Intel Core 7 240H, RTX 5060, beszámítás!
- Alpenföhn Ben Nevis processzorhűtő
- Eladó konfig! I9-14900K 2TB SSD 32GB DDR5 RTX5070 12GB!
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i7-11850H 32/512 A3000 4GB /1,5 Millió/
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX A4000 8GB Garis!
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 1TB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Amúgy kb. mindenki azt írta, hogy "persze, nem eretnekség, csak nem úgy szoktuk". Formálisan helyes, teljesítményben alig van/nincs különbség. Akkor pedig nem kókányolás, akármennyire is ezt akarjátok sulykolni. (persze nem mindenki)