Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• barizo

tag

válasz Zizi123 #6801 üzenetére

Hello.

Na utána néztem és ujra teszteltem ilyen olyan beállításokkal.
    A soundbar szépen kezeli és leképezi azt a jelet amit "kap (DD, stereo, DTS,..)
    Tovább vizsgálva aztán az van, hogy a BD lejátszó (Primer jelút a HDMI kimeneten) kiadja a DTS jelet is,
    a tv szintén tudja adni a DTS jelet.Persze mindez akkor ha manuálisan át van állítva a tv beállításaiban..
    Ugye a fő probléma,hogy nekem szükséges a tv beállításaiban mindig a megfelelő kimeneti formátumot
    beállítanom, amit az éppen aktuális film ad, tud.
    Sajnos az én Gearbestről rendelt csoda Alfawise boxom, annyira nem korrekt. Értem ez alatt, hogy
    teljesen mindegy, hova van kötve a HDMI csatlakozója (tv-re, vagy direkt a barra), megfigyeltem, hogy állandóan megkeveri a tv - soundbar közötti Anynet (CEC) kapcsolatot.
    Azaz ha tápot kap (nem kell h bekapcsolva legyen) a box, akkor meghülyül az együttműködés a tv és a bar között, és elveszítik a CEC kapcsolatot.
    Azaz nem kapcsol be a tv-vel együtt a soundbar, nem lehet a tv távirányítójával kezelni, stb...
    Bár igazából csak a Kodi alkalmazása miatt és Youtube miatt van a rendszerbe...
    Viszont amikor direktbe volt rajta a baron a box, akkor tényleg nem foglalkozott mással csak a boxal, .
    Szóval valamiért a box "agresszív jelet" adhat, ami valahogy felülírja a többi komponenst.
    Úgyhogy elengedem a témát, és marad a hálozati /BD lejátszás a tv manuális állítgatása mellett. :(((

Új hozzászólás Aktív témák